Tayland’da Zafer Wilairot’un, Kenan İkinci

yazar:

kategori:

Dünya Supersport şampiyonasının Tayland ayağındaki yarışını bir Tayland’lı Ratthapark Wilairot kazandı.

Kawasaki Puccetti Racing adına yarışan Kenan Sofuoğlu polden başladığı yarışta gerilere düşmüştü ve bir an için 6. sıradaydı. Yarış ilerledikçe yavaş yavaş yükselen Sofuoğlu son turda PJ Jacobsen ile girdiği ikincilik savaşını kazandı ve Jacobsen’i üçüncülüğe razı etti.

Yarışın başında MV Agusta’sıyla liderliği ele geçiren ve uzun süre lider götüren Jules Cluzel son turlarda bir teknik sorun yaşayınca çok rahat kazanabileceği yarışı bırakmak zorunda kaldı.

sfdsfdsfds


Yorumlar

“Tayland’da Zafer Wilairot’un, Kenan İkinci” için 3 yanıt

  1. Sıralama haberinde Kenan başarılı değil, yukarda neden yok gibi tartışmalar oldu, buradan devam edebiliriz aslında. Adamı siyasi hareketlerinden dolayı sevmiyorum, sevmeyeceğim. Ama yiğidi öldür hakkını yeme tabi. Sorun Kenan’da değil. İspanyollar 50 tane adam çıkarıyor, 5 tanesi ancak MotoGP’ye yükselebiliyor. Geri kalan 45’i bir yerlerde kayboluyor. Bizden zorla bir tane çıkmış, ne sponsor olmuşuz ne de devlet destek vermiş.

    Bir tane adamın çıktıysa performansına bakmayacaksın, her şekilde destek olacaksın. Adamın tek başına MotoGP’ye gelecek hali yok. Toprak ve Kenan gibi onlarca daha adam yetiştireceksin ki birisi diğerlerinden daha yetenekli çıkıp MotoGP’ye ulaşabilecek.

    Kenan neden üst serilerde yarışmıyor diye soracak konuya pek hakim olmayan arkadaşlar var. 1. Performans, 2. Sponsor. Kenan’da ikisi de yok. Performans eksikliğini sorgulayamayız. Adamın boyu uzun, ki bu büyük dezavantaj, destek görmemiş, geç başlamış vs. Zaten hiçbir ülkeden bir tane süper başarılı adam çıkmıyor. Yukarıda İspanya örneği var. Sponsor eksikliği malum bizim eşekliğimiz. Çok yetenekli olmasan da sponsorla üst serilerde yarışabiliyorsun. Marcus Ericsson’dan biliyoruz. Herkesin aklına Maldonado gelir ama onun bile GP2 zaferleri ve şampiyonluğu var. Ericsson’da o da yok. Haa çok yetenekli olursun, birileri yarış kazanmak için seni sırtlar.

    Kenan 2007’de Honda ile Supersport şampiyonu olduğunda Ten Kate Honda kendisine güvendi ve bir şans verdi, 2008’de Superbike takımında bir sezon kadar yarıştırdı. Ancak Kenan bu seride çok sönük kaldı. Takım arkadaşı Kiyonari 3 yarış kazanıp, bir şekilde üst sıralarda kalırken Kenan sonunculuklarda geziniyordu. Yanlış hatırlamıyorsam son yarışta Kenan’ın yerine Jonathan Rea’yı çıkarmışlardı da adam parlamıştı resmen.

    Üst serilerde performans seviyesi çok yüksek. Kenan buna yetişemedi. Kendisini suçladığımız yok, performansın neyse odur. Yıllarca destekledik, hala da destekliyoruz.

    Daha da üst düzeyler için hem yetenek hem de çok fazla para lazım. İkisi de yeterli değil.

    Kenan’ın 2008’deki takım arkadaşı Kiyonari’nin Donington’daki yağmur sürüşünü ara ara izlerim.

    https://www.youtube.com/watch?v=H93kPnDQEqA

  2. ya kenan nı bırakalım da toprak haberlerine filan bakalım. kenandan bişi olacagı yok

  3. şevki aksu avatarı

    İyi sonuç

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir