Abu Dhabi, Mercedes-Brawn Anlaşması ile İlişkili

yazar:

kategori:

Bu şirketler, sport otomobiller sınıfındaki birlikteliklerini zaten sonlandırmıştı ve bu haftaki haberler, bu ayrılığın genişleyerek Formula 1’e kadar uzanacağı yönünde.

Çarşamba günü Alman dergi Auto Motor und Sport, Mercedes’in, Red Bull Racing’e motor verme planlarını veto etmesiyle McLaren ile yollarını ayırma rotasına girdiğini ifade etti.

Alman Blick ve Auto Motor und Sport’a göre bu konu daha şimdiden bir başka takımla ilişkili hale gelmiş durumda. Haberlere göre Brackley kökenli BrawnGP’nin %75 hissesi, 2012 itibari ile Mercedes’in olacak.

Yine bu haberlere göre McLaren, 2011 sonuna kadar özel çalışma hakları için anlaşmaya sahip, bu yüzden Mercedes, Brawn’ı satın alabilene kadar Daimler AG hissedarı AABAR of Abu Dhabi hisseleri elinde bulundurabilir.

Daimler CEO’su Dieter Zetsche: “Formula 1 ile ilgili bağımızda herhangi bir değişiklik yapmak isteseydik kesinlikle Abu Dhabi ile konuşabilirdik”

Auto Motor und Sport, BrawnGP ile anlaşmaların kısa sürede imzalanacağını, bu anlaşma içinde de aracın 2010’dan itibaren gümüş renginde olacağı ve motor kapağında Mercedes logosu bulunacağını yazdı.

Habere göre de takımın pilotları Jenson Button ve Nico Rosberg olacak.


Yorumlar

  1. Yavuz Balcı avatarı

    bende bir McLarenci olarak Mercedes in bu kadar fazla konuşmasını çok garipsiyorum.ellerimizle tam 3 sezon şampiyonluğu kaptırdık sırf motor yüzünden.almışız bir şampiyonluk havalanmışlar.gidin kardeşim nereye biliyorsanız.McLaren Mercedesle doğmadı Mercedes siz de ölmez.

  2. Şimdi neden Honda motoru küçük görüldü anlamadım ? Şuan en iyi motor Mercedes motoru bundan 3-4 yıl önce ne denirdi Mercedes motoruna ? F1 böyle değişken işte Honda motoru o zaman iyiymiş demek ki.

  3. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    ne demek bizler zamanında Honda motorunu bile şampiyon yaptık.
    Bilgisiz bilgisiz yorum yapmayın.
    İstersen motorsuz yap şampiyon , sallamaya başlamışken.

  4. mert merter avatarı

    McLaren ciyiz mercedesci deyil mercedes motor gider gerekirse McLaren motor yapar yarisiriz RON amca yeterki istesin bizler zamaninda Honda motoru bile sampiyon yaptik Mercedes bence blöf yapiyor giden gider kalan saglar bizimdir pilotlar mühendisler herkes gider ama bi taraftar taraftarsa asla gitmez McLaren ci olmak BIR BASKADI….

  5. İnşallah öyle olur.Böylece Mercedes motorlu yeni gümüş oklar Brawn-Mercedes olarak geri pistlere dönebilir.Tabi zaman neyi gösterir bilinmez Formula 1 sihirli bir dünya her an her şey olabilir.

  6. Sevgili RON DENNİS McLaren'in başında oldugu sürece McLareni hiç bir marka biranda silip atamaz ve bunu başaramadılar aslada başaramayacaklar BRUCE MCLAREN yattıgın yerde rahat uyu RON amcamız bu markayı layıkıyla bugünlere taşıdı ve bundan sonrada taşımaya devam edecektir ve bizlerde MCLAREN taraftarları olarak herzaman desteklemeye devam edecegiz.

  7. McLAREN-HONDA
    müthiş ikili!
    2007 yılına kadar mercedes cümlesinden rahatsız oluyordum.
    kabus gibi yarışlar izledim özellikle hakinen'nin son yılında hatırladığım kadarıyla o sezon üç yarış tamamlayabilmişti özellikle start 'lar resmen facia idi!
    raikkonen'i anlatmaya gerek bile yok!

    benim gibi mercedes'sayesinde hüzünlü yarışlar izleyen bir çok taraftar aynı şeyleri düşündüğüne eminim!

  8. Takımlar şampiyonlugundan bahsediyorum; Mclaren – Honda döneminde 4 şampiyonluk aldı. Mercedes döneminde ise sadece 1 şampiyonluk var. Yani Mclaren Mercedesle büyük bir takım olmadı zaten büyük bir takımdı.Mercedes ayrılırsa Mclaren bir motor sağlıyıcısı bulur ve yoluna devam eder. Bir süre sonra şampiyonluklarda gelir.

  9. Bu zamana kadar McLaren' in tamamının alınıp Mercedes F1 Team' in kurulmaması bile büyük hataydı bence.McLaren son yıllardaki büyümesini Mercedes' e borçlu.McLaren' in fabrikasında çok ciddi sayıda Mercedes mühendisi var.Bu ayrılık olursa (umarım olur) McLaren etkilenecektir.

  10. bu haber çıktığındaki diğer yorumumda belirtmiştim kesinlikle ayrılmasınlar et tırnak gibiler diye okumadın galiba yoksa biz mc lareni yenmezsek olurmu tadı kalmaz

  11. çokmu istiyosun McLarenin orta sıralarda yarışmasını başarısız olmasını bilmem??? McLaren herdaim F1'de kalmaya devam eder.. biz taraftarları olarakda herzaman desteklemeye devam ederiz.

  12. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    Yeni Motor kuraları zaten motoru daha kullanılabilir ve üretilebilir olmasını amaçlıyor. Devir aralığını sanırım herkesin başabiliceği sınıra çektiler.

    Tek zorlanacakları nokta dayanıklılık.. Eğer üretici konumunda bir sınırlama yoksa neden olmasın. Böylece daha güvenli bir geleceği garanti altına alırlar

  13. mercedes olmazsa mc laren sıradan bi takım olur motor ve şanzıman faktörünü unuttun herhalde didem mc laren ne kadar yaparsa yapsın böyle motor ve şanzuman yapamazzzz

  14. başka bir takımdan motor alınabiliyor ve bugünlerde motorlar arasında çok fark yok, ancak başka bir takımdan şasi alanımıyor ve çoğu farkı yaratan da şasidir, bu durumda olası bir ayrılıkta mercedes'in işi daha zor, ama ben ayrılacaklarını düşünmüyorum

  15. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    McLAren kolay kolay Mercedes i bırakamaz. ORtada bir sorun yok.
    Diyelim ki bıraktı Kendi motorunu kullanamaz, f1 de yarışacak bir motor yapmak basit mi 😀
    Tek kullanacağı motor Toyota olur.

  16. Bu durumu bu kadar abartmamak lazım Mercedes bıraksa Mclaren niye bitsin ki ? Bu takım Mercedesle mi başladı bu işe. Mclaren gibi bir takım motor mu bulamayacak ? Cosworth olabilir. Aslında Mclaren F1 yol aracındaki gibi BMW motoru olsa güzel olurdu 🙂 Hem BMW'de ayrılmamış olurdu. Mclaren-BMW garip ama çekici 🙂

  17. McLaren neden biticekmiş kii? Açıklarmısın bana? herhalde onlarda düşünmeden böyle bir karar almazlar kii eger dogruysa.. bizde yolumuza McLaren F1 Team olarak devam ederiz yeni spor aracımızda kendi motorumuzuda yapmışız… hayırlısı neyse o olur inş. McLaren için

  18. haber doğruysa o zaman mc laren biter be

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir