Panis: Formula 1’i Batırmayın!

yazar:

kategori:

Eski Formula 1 pilotu Olivier Panis Red Bull’un ‘eşitleme’ önerisine sert çıktı.

Yeni turbo motorlar döneminde Mercedes inanılmaz bir motor ortaya çıkarmış ve rakiplerinden hemen hemen her yarış en az 1 saniye daha hızlı olmuştu.

Bu yıl motorlar dönemindeki ikinci yıla girildi ve ilk yarışta Mercedes 35 saniye önde double yaptı.

Red Bull 1 tur geride tamamladığı yarışın ardından Mercedes ile farkın kapanmasının imkansız olduğu ve Formula 1’in geleceği için ‘eşitleme’ yapılması gerektiğini söyledi.

Oliver Panis “Eğer böyle birşey yapılırsa bu artık benim için Formula 1 olmaz. Zaten Formula 1 takdir ettiğimiz şekilde gelişmiyor. Belki de eski nesil olduğumuz için bize öyle geliyor”

“Eğer şimdi performansların kısıtlanmasını istiyorsanız o zaman (GP2 gibi) tek bir seri oluşabilir. Üreticileri çekmek istiyorsanız onları bu şekilde davranarak uzaklaştırırsınız.” dedi.

Panis, Mercedes’in çalışmalarının alkışlanması gerektiğini söylüyor.

Panis “Formula 1 Formula 1 olarak kalmalı. Mercedes fevkalade bir araca sahip ve bunun için onları suçlayamaz ya da eleştiremezsiniz. Bu doğru şey olmaz. Çünkü onlar herkesten daha iyi bir iş yapıyor.

“Mercedes’in baskın olduğunu görünce minim başka birşey görmek istiyoruz, ama onlar bir kez daha iyi bir iş yaptı ve yeniden öndeler”

“Ferrari geri kalan takımların en iyisi. Zor bir yarışa rağmen Red Bull ve Renault oralarda olmalı. Diğerleri ile ilgili olarak Sauber bazı iyi sürprizler yapmaya devam edebilir. İyi görünüyorlar”

“Çok daha iyi yarışlar göreceğimiz konusunda umutlu olmaya devam etmeliyiz” dedi.


Yorumlar

“Panis: Formula 1’i Batırmayın!” için 6 yanıt

  1. Ya kardeşim bu nasıl bir görüştür. Parası olmayan girmesin herşey serbest olsun filan… Zaten kısıtlamalar F1 e neden geldi ki sürekli güçlü olanın kazanmasından geldi… F1 de her dönem belli başlı yasaklar olmuştur… Örneğin : McLaren Hondanın domine ettiği yıllarda Williams atılım yaparak hareketli süspansiyon uygulamasıyla şampiyonluğu mclaren elinden aldı ertesi yıl bu yasaklandı… Buna benzer hareketler her zaman oluyordu zaten… Ama artık durum farklı… Dünya farklı… 1988 yılında kimse yakıt tüketimini , çevreyi vs. sorgulamıyordu… şimdi sorgulanıyor… yol arabalarına bakın nerden nereye geldiğine bakın… F1 her zaman otomobil sektörüne öncülük etmiştir… KERS, şanzıman, F kanalı , direksiyon, kaporta, vs… Tüm araçlara öncülük yapmıştır… Otomobiller genelde F1 teknolojisindeki yenilikler ile ufkunu açmıştır… Şimdi dünya nereye gidiyor otomobil sektöründe bi bakın bağnaz saçma düşüncelerle konuşmayın etrafınıza bakın bi… insanların isteği şu düşük motor az yakıt yüksek performanslı araçlar… şimdi eğer F1 bu kurala ayak uydurmayıp eski sisteme dönerse çok komik olur gülünç olur… Çünkü içten yanmalı motor devri bitmeye başladı… şimdi hybrid sistemi gündemde… F1 de bunu uyguluyor … şunu yapmak çok kolay arkadaşlar v12 motorara geçiyoruz herşey serbest … arabalar yeterki hızlı gitsin ses çıkarsın… at gözlüğüyle bakan insan topluluğu biraz gözlüklerinizi atın… zaten araçlar daha hızlı gidecek daha fazla ses çıkarcak giderde ama amaç sadece bu mu … normal hayatınızda size herşey serbest mi bi kere kısıtlamasız mı yaşıyosunuz hayatı … Her zaman belli kısıtlamalar belli kurallar dahilinde olur herşey… Ve asıl zevkli olan da budur… Belli kısıtlara rağmen başarıyı sağlamak… Bütçesi çok olanın hep kazanması değil… Az olanında mühendislikle veya başka şekilde uygulama yaparak kazanması önemlidir bnim için F1 sadece bu diyenler varsa F1 falan izlemesinler … git kardeşim indy car izle …

  2. SCUDERlA FERRARI avatarı
    SCUDERlA FERRARI

    illegal testlerle ve fianın torpiliyle hızlı olan aracın neyini alkışlıcaz. ozaman mersoya verilen imtiyazları her takıma verin sonra görelim gerçek kapışmayı. ozaman belli olur el mi yaman beymi

  3. denizci1903 avatarı

    yaw kardeşim mercedes tamam hızlıda, bu hız motorgücü aerodinamik lastik yakıt pilot hızı değil, f1 in son senelerdeki hızı sadece kısıtlamaları en iyi, en doğru uygulayan hızı. eskiden bir çok şey serbestti. takım mühendisleri eskiden arac nası daha hızlı gider, nasıl motor gücü arttırırız, nasıl sürtünmeyi azaltırız diye çalışırlardı. şimdi nasıl kısıtlamalara en uygun hale gelebiliriz diye çalışıyorlar. formula 1 in ruhuna, rekabete, gelişime, teknolojiye, izlenebilirliğe ters. parası olmayan girmesin kardeşim f1 e. inanın rekabet dahada artacaktır. f1 muhabbetinin tadı olacaktır. şunu söyleyebilirim son dönemdeki f1 i çok sıkıcı buluyorum bu kısıtlamalardan ve bir takımın açtığı farktan ötürü rekabet yok. bunun için hevesli seretmiorum. hele bazı yarışlar için işlerimi iptal etmiyorum. ama herseyin serbest oldugu bir sezon olsa diyelim yine bir takım domine etse bile daha zevkli olacaktır.

  4. F1 tarihinde eskiden beri lider takım farkı çok açmışsa sistemleri ya kısılmıştır yada yasaklanmıştır, sezon ortasında olmamak kaydıyla doğru olanda budur, yoksa her öne çıkan takımı 10 larca sene kimse yakalayamaz. Red Bull’un suçu neydi de sezon içinde 100 tane kural değişikliği yaptırdınız? Williams’ın suçu neydide aktif süspansiyon sistemini yasakladınız? Boş şövalyelik yapıyorsunuz..

  5. Eşitleme fikri saçma ama motor gelişimi açılmalı.

  6. Eşitleme önerisi kadar saçma ve adaletsiz bir şey yok. Tamamıyla açık bir şekilde başarılı olanı aşağı çekmek için yapılmış bir dalavere. Kurallar ileriki yıllarda değiştirilebilir. Bu adaletsiz olmaz. Bence etik olmaz ama oyunun kurallarının oyun başlamadan değiştirilmesine yapacak bir şey yok. Kendi beceriksizliklerini insanların bu şekilde örtmeye çalışması ne kadar acizce. Panis sonuna kadar haklı. Red Bull da ağlamasın her dakika. Son 5 yılda F1’deki çoğu pislik Red Bull’da yaşandı (Webber’in kanadının Vettel’e verilmesi vs.). En son hak-hukuk bilecek takım Red Bull bence.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir