Alonso’nun Kazasından Önce McLaren Aracının Direksiyonu Sertleşmiş

yazar:

kategori:

McLaren takımı, Fernando Alonso’nun Barcelona testlerinde geçirdiği kaza öncesinde aracın direksiyonunun ağırlaştığını açıkladı.

2 kez dünya şampiyonu olan Alonso, Barcelona testlerinin ilk haftasındaki son gününde 3. virajda kaza yapmış ve beyin sarsıntısı geçirmişti.

Sezonun ilk yarışını kaçıran Alonso dün Cambridge Üniversitesi’nde testlerden geçti. Alonso’nun yarışmak için perşembe günü de FIA tarafından teste tabii tutulacak.

Kaza anıyla ilgili McLaren’den yeni bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada “Telemetre verilerinde yaptığımız incelemede açık bir şey yoktu. Aynı şekilde  laboratuvar testlerinde ve yeniden yapılandırmada anormal bir şey çıkmadı. Fernando kazadan önce direksiyonun ağırlaştığını hissetmiş.”

“Sonuç olarak takım veri yakalamasını arttırmak için araca ekstra sensörler yerleştirdi.”

“Fernando tekrar arabaya oturmak ve Honda ile olan ortak çalışmamıza önemli katkı sağlamak ve pist performans gelişimini hızlandırmak için sabırsızlanıyor.” sözlerine yer verildi.


Yorumlar

“Alonso’nun Kazasından Önce McLaren Aracının Direksiyonu Sertleşmiş” için 5 yanıt

  1. Rüzgardan daha mantıklı bir gerekçe.

  2. Bu kaza da bu sekilde kapanir gider nasil olsa fia nin acelesi yok.

  3. şevki aksu avatarı

    Direksiyonda elektronik destek yasak değilmi. Nasıl ağırlaşıyor direksiyon.

  4. Bak çamur atma değilse bu da mantıklı bir senaryo. Hidrolik direksiyon sapıtıp aracı sağa çekmiş de olabilir. Merkezlemesi kaçmış bir hidrolik direksiyonun neler yapabileceğini tahmin bile edemezsiniz. Haa aracı bir yere vurmadan o merkezleme kayar mı? Hiç sanmam orası ayrı.

    1. McLaren F1 (TEE) avatarı
      McLaren F1 (TEE)

      Üretimden kaynaklanan bir sıkıntı söz konusu olabilir mi?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir