Alonso, Renault'nun Planından Haberdar Değilmiş

yazar:

kategori:

Bu ayın sonunda yapılacak Dünya Motor Sporları Konseyi duruşması öncesi herkes Piquet, Briatore ve Symonds’ın Singapur yarışı öncesi yaptığı toplantıyı konuşurken, Alonso’nun bu taktiklere dahil olmadığını söyleniyor.

Autosport’a göre Alonso ile Belçika Grand Prix’sinde geçen yıl gerçekleşen bu olayla ilgili olarak FIA araştırmasının bir parçası olarak görüşülmüş.

Kaynaklara göre İspnyol pilot hakemlere ve diğer temsilcilere Piquet’nin planlı kazasından habersiz olduğunu belirtmiş. Alonso erken pit stop stratejisini agresif bir yaklaşım belirlediği için seçtiklerini söylemiş.

21 Eylül’de Paris’te gerçekleştirilecek duruşma için gönderilen raporda da Alonso’nun ‘kasti kazaya neden olan plan hakkında hiçbir şey bilmediği’ belirtildi.

Yine kaynaklara göre Renault mühendisleri de Piquet’nin kazasından habersizlerdi ki bu mühendislerin bazılarıyla da yine Belçika’da görüşüldü.

FIA tarafından kaydedilen görüntülerde yarış sırasında, Alonso’nun yakıtı tam olarak bitmeden, 12. turda pite gireceği zamanda pit duvarında tartışmaların olduğu ancak Symonds’ın erken bir pit stop konusunda sakinliğini koruyarak ‘Hayır, hayır, sorun olmayacak’ dediği belirtiliyor.

Dünkü haberde Piquet, Singapur yarışı öncesinde yapılan toplantıda Alonso’nun zaferine yardım için kendisinden kasti kaza yapmasının istendiğini söylemiş, Briatore ve Symonds ise bu fikrin (kaza fikrinin) Brezilyalı pilot tarafından ortaya atıldığını söylemişti.

Renault FIA’nın ay sonunda yapılacak olan duruşmasından önce resmi bir açıklama yapmayacağını belirtmişti.


Yorumlar

  1. fad__ moment avatarı

    yazık bu planı yapana

  2. Unutmayalım beyler, 2007 yılında Brezilya'da pit stop taktiği ile Raikkonen'in Massa'yı geçmesi gerçekleşmeseydi; Alonso şampiyondu. McLaren'a Lewis değil Alonso şampiyonluk getirecekti. Bu pilot mu acı verdi size, yapmayın. Yöneticilerimiz (McLaren yöneticileri) iyi ki sizin gibi düşünmüyor.

  3. elif çivici avatarı

    haberdar olsa podyumda bu kadar heyecanlı ve rahat olunabilir mi??alonso o kişilikte bir insan değil..ayrıca her şeyden önce bunlar sporcu..atıyorum bi atlete doping testi yapmadan kesin dopinglidir demek gibi bişey oluyor bu.

  4. sedat ahmet avatarı

    yaşar koçyiğit bize taraftar olarak acı vermiş olabilir,görmek bile istemeyebiliriz ama alonsonun içindeki acı daha fazla.bak ne demişti geçen yıl alonso.
    Japonya GP'de sezonun üst üste ikinci yarışını kazanan İspanyol sürücü, AS gazetesine verdiği demeçte bir soru üzerine, "Evet, şüphesiz, elimden gelirse Massa'ya yardım edeceğim" cevabını verdi.
    bu kapak olur.

  5. Eğer bunlar ispatlanırsa ve alonso işin içindeyse sezonluk diskalifiye beklerim.

    derdim ama ferrari ile anlaşma imzalayacak olması ve ferrarinin f1'in korunan çocuğu olması alonsoya çıkacak olan tüm yaptırımların şimdiden iptal olacağı anlamına gelir.

  6. yapmayın arkadaşlar bu kadar da olmaz yaw sıralamarda benzin hortumu çatlamasa idi yolda kalmasaydı alonso ilk 3 de yarışa başlaya bilirdi şimdi burda nelson yediği tekmenin acısını hafifletmeye çalıyor ama görecez bu işten hiç bir şey çıkmayacak bu kadarda olmazki mclarenle bu olayın ne alakası var onu anlmıyorum ben f1 de gelmiş geçmiş yüz kızartıcı en büyük hırsızlığı mclaren yaptıı ama görecezz mclaren 2007 de de renault a suç atmaya kalkmıştı ama başaramamıştı yanına yoldaş aramıştı ama olmadıı bu olaydada anlımızın akıyla çıkacaz berni amca saolsun

  7. FIA tarafından KAYDEDİLEN görüntülerde yarış sırasında, Alonso'nun yakıtı tam olarak bitmeden, 12. turda pite gireceği zamanda pit duvarında tartışmaların olduğu ancak Symonds'ın erken bir pit stop konusunda sakinliğini koruyarak 'Hayır, hayır, sorun olmayacak' dediği belirtiliyor.

    Kayıt diyor adamlar . Eger durum buysa bence Alonso'nun haberi olmadan yapılmış herşey. Sonuçta nooldu o zamana kadar podyumu olmayan Renault takımı Alonso'nun takımda kalması için gerekli şartı yerine getirmiş oldu. Sonradan gelen yukselişi tahmin edemezlerdi ki. Ayrıca hatırlatırım bir onceki gun sıralamalarda aracta problem olmasa Alonso zaten iyi bir yerde başlayacaktı. belki de on sıra kim bilir. Kesin birşey ortaya çıkmadan yargılamak yanlış bence bekleyelim ve gorelim.

  8. Ben benzer yorumları daha önce de McLaren-Ferrari casus skandallarında da görmüştüm. 2007'de benzer duruma düşen McLarenci arkadaşlarım eleştrilere cevap vermek ve itidal çağrısı yapmak için çok uğraşmışlardı. İşin ilginci, McLarenciler Alonso'ya ve Renault'a laf etmeye ve eleştirmeye başlamışlar şimdi. Ferrariciler de 2 taraf (McLaren, Renault) ne zaman düşse, zayıf nokta görünse hemen yorumlara ve eleştrilere başlıyorlar

    Şu anda yapmak gereken tek şey haksız yere eleştri yapmamak ve FIA'nın verilecek kararını beklemek.

  9. alonsoya haber vermeden yapmış çakallar

  10. Neden hemen koruma moduna geçiyorsunuz anlamıyorum. Milletin yorumlarına yorum yapmayın arkadaşım. Her kez düşüncesini açıklamakta hür, fanatiklik dışında realist yaklaşabilen bir çok insan görülüyor. Millet düşüncesini açıklıyor, bunlar savunmaya geçiyor. Yorumunuzu yapın, milletin yazdıklarına savaş açmakla uğraşmayın. Ayrıca Ulaş nick'ini değiştirmişsin ama şahsın aynı duruyor. Şu yazım biçimini düzelt lütfen. oki moki yaa larla konuşmaz türk evlatları. Yaşını anladık ama sokakta konuştuğun gibi yazmana lüzum yok burada.

  11. Tüm bu tartışmaları başlatan tek isim piquet denen şahıs. Bence üzerinde konuşulması gereken kişi o. 2009 sezonunu garantiye almak için böyle bir planın bir parçası olmuş. Takımdan uzaklaştırılıncaya kadar da hiç sesini çıkmamış. Şimdi kalkmış takım böyle bir plan yaptı diyor.

    Madem o kadar karakterli bir insandın bunu baştan kabul etmeseydin. Madem ettin sus be adam. Tıpkı rubens gibi bir zamanlar yalakalığını yaptığı takımını, ayrıldıktan sonra yerin dibine soktu.

    Kazaya gelince eğer ki gerçekten böyle bir olay varsa renault takımını canı gönülden tebrik ederim. Pilotunun kazanması için diğer pilotunu kurban veriyor. Takım ruhu budur işte. Kurban olacak adam da çıkıp tek kelime edemiyor. Helal olsun

  12. mert merter avatarı

    provake diye birsey yok bende özgürce yorumlarimi yapiyorum isinize gelince iyi bravo isinize gelmediginde provake.

    neyse tartisma ortamina girmeye gerek yok herkes özgürce fikrini yaziyor.
    isteyen alir isteyen almaz
    saygilar..

  13. birde dikatimi çekti mclaren taraftarlarında birde şu kimimicimidir nedir nickinin son kelimesi spa olan şahsiyetten başka alonsoya saldıran yok.demekki fazla üzmüş zamanında.neyse geçer bu günlerde.

  14. hani sizleri hamilton için takım yap dedi oda yaptı tarzı yorumlarınız vardı ya bende diyorum eğer haberi varsa takım yap dediyse yapmıştır.2007 ki gibi takıma karşı gelip hamilton gibi bir çaylağa tercih edilmişti buseferde piquetemi tercih edilsin yine cephemi alsın karşısına.

  15. arkadaslar mert merter gıbı provaketörlerün gazına galıpte guzel canlarınızı sıkmayın herkes ak koyunu kara koyunu bılıyor önce evinin önünü süpürmesi gerekenler mazlumu oynuyor gülüp geçin takmayın bunlar karmaşa ortamndan beslenen ınsanlar onlara malzeme vermeyın beslemeyın sevgılı RENAULT ve ALONSO taraftarları

  16. hamilton apaçık yalan söyledi kendisi bile itiraf etti yalan söylediğini ona bile bu kadar yüklenmediniz.velevki haberi olsunki haberim yok diyor ne olacak.adamın sıralamarda benzin pompası arızalanmış hemde renaultun en çok gelişim gösterdiği bir pistte.düşmüş 15 ci sıraya.çıkıpta alenen söylemesinimi bekliyordunuz.buna benzer daha neler dönüyor kimbilir.birde şunu merak ediyorum olaki o yarışta piquet değilde başka biri yapsaydı aynı tur içinde aynı şeyler konuşulacakmıydı.o zamanda gerçi briatore para ile adamı satın almış derdiniz ya neyse.

  17. mert merter avatarı

    alonso nun her gittiği takımda hiledir, casusluktuk her şey oluyo nedense hiç alonso suçlu olmuyo-haberi olmuyo
    kütle amortisörü ile kazanılan şampiyonluk, mücadelesine devam etmesine izin verilmesi
    mclaren i karistirmasi daha bir sürü sey var sucsuz tabiki sütden cikmis akkasik

  18. mert merter avatarı

    RENO nun yaninda iki kisi yanacak biri ALONSO diyeri FLAVi acirim acirimda Fransizlarin meshur Reno markasina acirim yazik oldu RENO ya

  19. mert merter avatarı

    Tabi Tabi sucsuz :))

  20. buzadam kimi avatarı

    bazı arkadaşları artık biraz tarafsız yaklasın su alonso konularına. 2007 de sucsuzdu di mi bu adam hiiic haberi yoktu olaylardan. simdi de zaten piqe dedi ki 'kanka ben tosluyorum duvara caktırma' flav. zaten melek hic soylemez alo ya.

  21. Halil Akıncı avatarı
    Halil Akıncı

    Neyse anlaşmak zor olucak senle ben mclarenle ne alakası var diyorum sen hala 2007 deki Mclaren olayına takılmışın.
    (Herşeyin suçlusu Alonso bence asılmalı):D

  22. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    bak 1 yeni bir skandal yine sucsuz alonso sanki daha önce bi olaya karışmış gibi. utanmasanız 2007deki mclarenin cezasınıda alonsodan bilceksiniz 🙁 olayda olay alonso kac tane olaya karıstı sölesenize.

  23. Halil Akıncı avatarı
    Halil Akıncı

    Aşağıdaki yorumlarda Alonso 2007 deki olayda Alonso suçludur yazan bir yorum göremiyorum..

  24. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    halil asağıda yasan yorumları okı mclarenciarkadaşların yasdığını oki. alonso kac olaya karıstıki böle yorumlar yapılıyor.

  25. -18'e inmem gerek arkadaşlar!(altdaki yorumda)
    bora subaşı-massathebest-McLaren'e bi sözüm var yerine getirmek istiyorum:)

  26. Halil Akıncı avatarı
    Halil Akıncı

    Ewet ya biz mclarenci olarak Alonso'yu ninja yapıp ferrari garajına soktuk.Fernando Ulaş arkadaşım Alonso hala Mclaren için çalışıyo bilmiyomusun?Özel ajan bak şimdi o ferrariye gidicek sonra yine mclarene transfer olucak..hay Allahım ya !!!.Bu konuyla mclaren ne alakası var neyle bağdaştırdınız anlamadım.Renault böle bir iş yapmışsa tek sorumlusu Flavio Briatore.

  27. 2007 ile bu olayı kıyaslayan zavallılara gerckten acıyorum bır tarafta en buyuk rakıbmz dediğnz takımın bilgilerinin çalıması olayı bır tarafta daha kanıtlanmamıs bir yarıs hilesi bu kadar kıtmısınız kı ıkı olayı bırbrne karıstrablıyosnz ayrıca ben takım nelsona boyle bır emır vermsse (kı ben ınanmyrm) macca gcn sene bol bol heıkkıye lewise gecılmesı konusunda emır verdı lewis kac yarısta heıkkıyı tur bındrr gıbı gecti ozmn bunlarda ıncelensın hatta rubensn yavaslayıp schumıye gecıldıgı yarısta ıncelensın ben bu olaylarla hıc bır fark goremyrm ıkısındede takım emrı sonucu takım arkadasının fayda kazanması olayı var

  28. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    alonso bu olaylardan sonra renault durmaz gibime geliyor 🙁

  29. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    valenciada fren sorunu tamda sıralamalara denk geldi macaristanda lastiği takamadılar spada bi ayrı sorun 3 yarstada podyum münkündü hepside kactı şansz alonso 🙁

  30. gelip sutil çarpmasa belki podyumda bile bitirebilirdik yarışı.

  31. adam nasıl bir acı verdiyse 2007 de bir türlü dinmek bilmemiş.ahberi çıkması yeterli dolup taşıyor buralar.bence site yönetimi arkadaşların alonso ile bir sponsorluk anlaşmaları imzalaması lazım.nede olsa dikkat edin en çok yorum bulunan haberleri başında geliyor…

  32. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    mcalren team arkadaşım olay derken hangi olay. 2007 deki olayla alakası yok doğru baska ne olayı var her olay dediğinz ne yani…

  33. ''BU ADAMI İTFAYE HORTUMUYLA Bİ YIKAMAK LAZIM''
    yaw her yıl bir olayın içinde ;

    mükemmel yeteneklere sahip özel bir pilot'da bu gibi olaylarda da illa ismini başa yazdıracak:) ve gariptir hepsinde gerçekten suçsuz!

  34. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    ewt değiştrdm avatarımı fer-rai 🙂 bu daha güsel 🙂 inş gercek de olcak

  35. KIMI THE KING OF SPA avatarı
    KIMI THE KING OF SPA

    alonso lolayaaaaaa…

  36. ilk başka haberi olmayabilir ama bahsi geçen toplantı yapıldıktan sonra alonsoya tek pitstop strajetisini ve kurulan planı açıklamışlardır bence… alonso ve briatore nin ne kadar yakın olduğunu herkez biliyor bence alonsodan gizli olamaz. Alonso nun basın toplantısında haberim olsa bile böyle bi durumu kabullenemem tarzı bi söz söylemesini beklerdim açıkcası inanasım gelmiyor ne yazıkki.

  37. ulaş değiştirmişin avatarını hayırlı olsun

  38. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    ALONSOnun hiç bişeyden haberi yokmuş ilk yazıyı oku ondn sorna yorum yap. baslığa göre yorum yapmayın yaa 🙁

  39. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    KIMI….. SPA… ARKDŞM göreces oki alonso elbet kazanan araca oturcaktır biraz sabret oki. osaman görcem ben seni. FERNANDO ALONSOOOOOOOO

  40. KIMI THE KING OF SPA avatarı
    KIMI THE KING OF SPA

    at yalanı …. inananı. nerede bir olay var altından bu adam çıkıyor. üç kağıdı yapan başkaları menfaati sağlayan kendisi suçsuz da kendisi. vay bee. zalim zulmeder kader adalet eder. dur bakalım bu daha iyi günleri…

  41. ya olaylar nerelere kadar geldi. bu üçlü (flavi,pat ve piquet) alonso nun arkasından işmi çevirmişler yani. 12. turda benzini daha bitmemiş alonso nun. belliki içeri girmek istememiş. ama pit duvarı tarafından ikna edilmiş. burası onun masum olduğunun ispatı. böle bi olay olmuşsaki ki hala inanmıyorum sanırım flavio ve pat alonso yu kaybetmemk için yapmışlardır. alonso yu podyuma çıkaralım oda kontratını uzatsın. üzücü. bakalım sonu nereye gidecek.

  42. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    mclarenciler 2007 siz ferrariden bilgileri alırken alonsomu sucluydu yaw yapmayın allah için yaa 🙁

  43. yok ya suçsuz olur mu illa suçlu olucak.fıa alonso suçsuz dese bile alonso suçludur yoksa olmaz.

  44. yine bir skandal ve yine suçsuz ALONSO!

  45. OlayA bak ya bu kadar da rahat olunmaz ki.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir