McLaren: “Alonso Yarışacak”

yazar:

kategori:

McLaren takımı, sezonun ilk yarışını kaçıran Fernando Alonso’nun Malezya’da yarışacağını ve FIA’nın perşembe günü gerçekleştireceği testlerin çok büyük ihtimalle sorunsuz geçeceğini söyledi.

Barcelona’daki kış testlerinde kaza geçiren Alonso, beyin sarsıntısı geçirmesinin ardından kısa sürede benzer bir durumla karşı karşıya kalma ihtimaline karşı ilk yarış Avustralya’ya katılmamıştı.

Geride kalan dönemde doktorlarla çalışmasını devam ettiren Alonso son olarak pazar günü Cambridge Üniversitesi’ndeki testlerden sorunsuz geçti ve Malezya için yola çıktı. Alonso perşembe günü FIA tarafından teste tutulacak ve İspanyol sürücünün yarışıp yarışamayacağı konusunda son söz söylenecek.

Fernando Alonso’nun menajeri, Malezya’da gerçekleştirilecek testlerin formalite olacağını söyledi. Benzer bir açıklama da McLaren’den geldi.

McLaren açıklamasında “McLaren-Honda, FIA medikal ekibinin 26 Mart günü yapacağı son testlerle birlikte Fernando Alonso’nun Malezya GP’de MP4-30’un kokpitine döneceğini açıklamaktan mutluluk duyuyor.”

“Barcelona testlerindeki kazadan beri Fernando özel bir antrenman programı uyguladı. Bu program uzman spor bilim adamları tarafından hazırlanarak takip edildi. Programda onun güvenliği ve yarışlara zamanında dönmesi dikkate alındı.”

“Geçen hafta McLaren Teknoloji Merkezi’nde Fernando mühendisleri ile buluştu ve simülatörde sürüş yaparak MP4-30’un şasisinde ve motorunda yaptığımız son güncellemeleri gördü. Bu süreçte aynı zamanda üst düzey mühendislerimizle bir araya gelerek kazayı tartıştı. Tüm hepsi FIA ile paylaşılan ayrıntılı verileri ve analizleri inceledi.”

“Fernando tekrar araca oturmak ve Honda ile olan ortak çabalarımıza katkıda bulunmak, pist üstü performansını iyileştirmeye katkı sağlamak için sabırsızlanıyor.” sözlerine yer verildi.


Yorumlar

“McLaren: “Alonso Yarışacak”” için 6 yanıt

  1. MAvi bayraklara uysun kafi. 😀

  2. Yarışın başında çaylağın biri patlatmasın adamı? Polden kalkıyor olmayacak haliyle 😀

  3. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    O değilde Alonso’ dan hiç bir yorum gelmiyor. Konuşmuyor mu yoksa konuşturmuyorlar mı ?

    1. Malezya öncesi açıklama yapmıştı hatta haberini yaptım. Bakmadınız sanırım 🙂

      http://www.trf1.net/formula1_haberler/99054-alonso-malezya-gpsine-hazir.html

  4. Sigorta şirketi izin verdiyse yarışabilir.

  5. Alonso’nun yerinde olsam hiç heveslenmezdim. Yarışsa ne olacak ki. Ya dayanıklılık problemiyle yolda kalacak, kalmazsa da son sıralarda bitirecek yarışı. Belki start bile alamayacak. Bu şekilde yarışmaktansa dinlenip bi sonraki yarışa daha sağlam bi şekilde çıkması daha mantıklı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir