Sepang, Son Kez Malezya GP’ye Ev Sahipliği Yapıyor Olabilir

yazar:

kategori:

Bu hafta sonu Malezya GP’ye ev sahipliği yapacak olan Sepang, buna son kez sahip oluyor olabilir.

Bu yılın başlarında yarış organizatörleri, Bernie Ecclestone ile anlaşmayı uzatma görüşmeleri için Londra’ya gitmişlerdi.

Şu ana kadar bu konuda bir açıklama gelmedi ve organizatörlerin Ecclestone’nin talep ettiği ücreti ödemek istemedikleri düşünülüyor.

Pist Başkano Mokhzani Mahathir “Formula 1 yönetimi ile görüşmelerimiz devam ediyor ve anlaşmadaki son maddeler üzerinde çalışıyoruz.”

“Her iki tarafın da kazanmasını istiyoruz. Memnun olmadığım bir çok konu var ve bunu daha fazla tartışabilirsek anlaşmayı 3 senelik yenileyebiliriz.” dedi.

Mercedes’in Malezyalı Petronas ile anlaşmasını yenilemesi nedeniyle bu yarışın devam etmesinin önemli olduğu düşünülüyor.


Yorumlar

“Sepang, Son Kez Malezya GP’ye Ev Sahipliği Yapıyor Olabilir” için 17 yanıt

  1. Bunlar güzel gelişmeler arkadaşlar. 🙂
    Formula’nın tekrar avrupaya dönüşünün habercileri…..
    batmadan çıkamaz bazıları.

    1. Burak Karaküdük avatarı
      Burak Karaküdük

      malezya güzel oluyordu yine de.farklı kıta yarışları güzel oluyordu mesela afrika arjantin.

      1. Yok ben sandığın gibi birşey kastetmedim. Yine komploculuğum tuttu biraz. 🙂
        Sepang vs güzel pisttir gerekli farklılıklardan bir tanesi. O bölgenin ilgisini tutmak için bile kalmalı.
        O kadar yağmuru başka kaç nerde görecez hem 🙂 Birde havası hafif gölgeli karartılı düştüğünden disk kızarmalarını görmek güzel oluyordu eskiden.

        Benim kastettiğim daha çok; savurup saçmalı arab, şeyh parası bitmek önü kesilmek üzere bundan sonra o kadar rahat olmayacaklar en azından çoğunluğu için öyle. Yaşarsa Bernie amca yıkılan ilgiylede avrupaya ucuzculukla dönüşten başka çaresinin olmadığını görecek. İstanbul’un asfaltının tekrar erimesinin de tek ihtimali bu var gibi geliyor olasılıkla…. Tabi biraz daha zamanı var o zamana kadar F1’i bırakmazsak 🙂

        1. Burak Karaküdük avatarı
          Burak Karaküdük

          abi singapur maceristan ve bahreyn ile abu dhabiyi çkarsınlar eski iki piste imoalaya,ist parka dönsünler tamamdır.gerçi dediğin gibi pişmaniye kafa varken zor 😀

          maceristan hadi avrupa yarışı bir de arada yağmur yağarsa bir şey oluyor ama kuru zemini de berbat yani.ha bir de ne olur herman tilkeye tasarlatmasınlar.f1 de pist mafyası mıdır bu adam,her pisti o tasarlıyor 😀

          1. dur avruaplıyı söküp atma hemen 🙂 macaristan kötüdür ama kalmalı doğu avrupanın, fakirlerin yarışı orası (ist.park hariç en ucuz gp) biraz mücadele olsa orda da bireşyler döner pistin kötülüğü telafi olurda olmuyor işte.
            Singapur’un bi olayı yok bencede kalkıp bi zahmet japonya’ya gitsinler 🙂 bahreyn rusya çöp hatta texas. ABD olacaksa ovallik olmalı cazibe için. Ama abudabiyi sökemez artık kimse Ferrari ve McLaren’in orada yerleşik olayı var gelir kapısı var hisseciliği var. Dolaylıca kalmalı yani.
            Şimdi ist.park bahreyn, macaristan kadar para çıkarabiliyor mu o da yok boş tribünlere rezillik çıkıyor.

            Kimse herifin yaptığı işi beğenmiyor ama galiba yapacakta pek birşey yok ileri inşaat işi biraz tecrübe işi Tilke demek tek kişi demek değil koca tecrübeli ihale avantajlı bir şirket demek zamanında eli değenleri iyi yapmış şimdi götürüp duruyor. F1 gibi geçmişinin kaymağını yeyip duruyor galiba.

            1. Bence artık yeni pist falan yapılmaması lazım. A1 Ring projesi gibi eski pistleri F1’e kazandırmak lazım. Hem sadık müşteri isteniyorsa daha mantıklı olur.

              Singapur veya Bahreyn gibi bu spora hiçbir katkısı olmayan bir ülkede yarış yapacaklarına Fransa’yı geri getirsinler. Spektaküler açıdan Magny-Cours elbette kötü olur ama Singapur çok mu iyi sanki? Yarış her türlü sıkıcı geçecek zaten. 🙂 Ama hiç olmazsa bu spora şampiyon kazandırmış bir ülkede yarış yapılmalı. Veya Almanya’nın olmadığı bir takvimde Bahreyn ne arıyor? Hazır pistlerden para kazanmak varken neden yeni pist yapılsın ki? Geçen sene Sochi yerine İmola dönseydi mesela izleyici sayısı artırdı eminim ki. Fuji Speedway’de Pasifik GP olarak geri dönmeli bence.

              1. Katılırım.
                Birde şöyle bir olay var galiba; F1 kendisine bam başka bir dünya kurdu, çok uçlara götürdü kendisini manasızca…. güvenlik, pist ekipmanı, bordür kalitesi vs vs dedi ap ayrı bi class çıkardı herşeyi abartarak altı üstü bir yarıştı ne 3. dünya savaşı ne macroteknoloji labaratuarı ne de uzay çağı… yani first class denilen f1 pistleri çoğunluk dünyadan çok uçtu. İst. park’ın asfalt kalitesi ve çevresel kolaylık şartı çoğu eski tarihi pistte yok. F1 geçmişte diğer şeylerle beraber yürüyebiliyormuş ama artık yürüyemiyor.
                Mesela A1 ring de Imola da başka şeyler yürüyor ama aaa yok F1 olmaz yürüyemez deniliyor hal böyle olunca da bu pistlerin yönetimleri hali hazırda yarışlar yapıp az da olsa harcamaya göre paralar kazanabiliyorken (pist bakımı, yenilemesi aşırı maliyetli) bu nedir arkadaş diyorlardır eminim. Hill geçmişte buna yakın şeylerden bahsetti. Bugün Monza’nın bile F1 için yeterliliğini tartışıyorlar. Monza asfaltı vs kötü bir yer mi değil ama işte işin cılkı çıkıyor. Hal böyle olunca da birilerinin ilgisi de olunca 0 pist yapıp isteyene koşmak, kandırmak daha kolay oluyor.

                Bizden, bizim onlardan (yeni pistler) hiçbir farkımız yok aslında bizde sadece parayı basip, döküp nolur illa gelsin diye F1’i getirdik bahreyn’in olayları gibi olaysızlığımızla elimizde patladı. Layık olmadan hak etmeden seviye kazanmadan kolayca F1’e ulaştık. Bizim ilk ihtiyacımız değildi bu 5 gömlek fazla bize o pist. Halen bile fazla o yüzden nasıl ayakta tutacağız diye kara karar düşünüyoruz/düşünüyor birileri.
                Bir tarafta körfez, ülkü gibi berbat pist demeye bin şahit yerler diğer tarafta 1. class İst. park…. arası olur hani bu işin yaw biz daha drag pisti işletmeyi öğrenemedik F1’e kalkıştık. Çok basit ülkelerde ki pistler bile bizim o 2 pistimizden yukarda mesela yunanistan….
                O pistlerde yürüyüp i.Park’a ilk defa çıkan insanlar uleeen bu ne yaa oldular 🙂
                Al sonuç işte bu.
                Background’unu kuramayan ülkelerde ileride böyle bizim gibi olacaklar. Rusya hak ediyor mu yok daha birkaç tane monza gibi düz yere ihtiyacı var adamların. ama nedir düzlük alan işletmeyi becerebiliyorlar en azından zenginlerine biz devletiyle federasyonuyla onu bile yapamıyoruz daha.

                Birde yeni pistler çok derinlemesine bilmiyorum ama şehirlere daha yakın iç içe inşaa ediliyor şehir pistleri de 100 yıllık m.sporları tarihinde anca anca yaygınlık kazandı bunların da etkisi olabilir.

  2. Her yarış öncesi duyulan standart haberler. Yenilenmeyecek olsa çok daha önceden bilinirdi. Yarın veya öbür gün 3-5 yıllığına anlaşıldı haberini okuruz.

    Yok olur da anlaşılmazsa, F1’in en iyi pistlerinden birinin harcanmasına üzülür, harcayanlara sevgilerimi iletirim.

  3. Pek çok pist para mevzusu yüzünden gitti zaten, F!’in izlenme oranları düşüyor heyecan bitti motorlar bitti spor dibe doğru gidiyor.

  4. Sorun para vermek değil de mevcut F1’de artık izleyicinin heyecanı-hevesi kaçmaya başladı.

    Sonucu tahmin edilebilir yarışları kim merak edipte ta pistte izlemeye gidecek? Oturur izlerse Tv başından, internetten falan izler; yarış biter haftasonu planlarını ayarlar. Gezer, dolaşır.

    Pist yetkilileri bunun farkına varmış. Aslında Red Bull’un damga vurduğu 2011 sezonundan itibaren zarar etmeye başlamışlardı lakin kapı gibi kontrat olunca 3-4 yıl ses çıkaramamışlardı.

    F1 artık ülkelerin tanıtımına katkı yapmıyorsa, yatırımcı çekmiyorsa; kazananı daha cuma antrenmanlarından belli oluyorsa, izleyiciler Mercedes taraftarı değlse ve heyecan duymuyorsa kim ne diye para ödesin ki?Almanlar kafayı çalıştırdı yok arkadaş isterse Wolksvagen isterse Audi yarışsın bana kazandırmayan organizasyona devam edemem dedi.

    Mercedes para yardımı teklif etmiş. Mesela para değil demişler. Bernie uyanık en az 7-8 sezonluk anlaşmalar dayatıyor. Yoluyor da yoluyor. Alman yetkililer Mercedese “sizin de bu spordaki geleceğiniz belli değil; 7-8 sezon dibi görülmeyen bir suya adım atmayız” demeye getirmişler. Yoksa Euro bölgesinin en büyük ekonomisi Almanya; kıytırık F1’in parasını ödeyemeyecek kadar aciz mi? Ama fuzuli harcama görüyorlar. Monacolu zenginler olmasa Fransa çoktan F1’e para ödemekten vazgeçti.

    Bernie Amerika ile Rusyayı kandırıp 3 sene önce Amerikayla galiba 9 sezonluk, Rusya ile de 8 sezonluk anlaşma yaptı. Tam detayları bilmiyorum biraz tahmini rakamlar verdim. Koreliler uyandı para vermek istemiyor, Japonlar homurdanıyor. Malezyalılar deseniz öyle. İngiltere dahi kararsız. Jean Todt ve ekibinin basiretsizliği Bernie’nin açgözlülüğü ile birleşince F1 gayriresmen bitmiş gibi oldu.

    Araya Gutierrezle Perezi sokup Mexicayı takvime aldılar. Orası bile daha düzenlemeden homurdanıyor. George Soros olmasa Macaristan Gp’sinin olacağı da şüpheli. Korkarım bu kurallarla F1 kendi kendine infilak edip yok olacak. Acilen yeni bir damar bulmaları yeni bir kuralla heyecanı artırmaları gerekiyor.

    1. yagmurdenizsolmaz avatarı
      yagmurdenizsolmaz

      Olayı çok güzel özetledin Yavuzhan kardeş. Aklına yüreğine sağlık.

  5. Artık godoş Araplarla birlikte çölün ortasında yarış yapar Bernie. Para bol ne de olsa. Bir de gece yarışı yaptın mı on numara olur.

  6. Bu gidişle 3-5 yıla araplardan başka yarış kalmayacak takvimde

  7. Görüşmelerde mevzu paraya geldiyse Bay E Malezya’yı da siler sorun değil ama geri dönüş yapmaz. (Bknz : Almanya GP, Türkiye GP). Monza bile tehlike de. Artık kim daha fazla para verirse orda yarış yapılacak diyor bi nevi Bay E. Yarışın sıkıcı olması önemli değil.

    1. cgdsny_Ferr avatarı

      değil tabi. kendisi söyledi “bana dinamik izleyici değil parası olan yaşlılar lazım.” diye!

      Dangalak; af edersin.

  8. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
    Lewis-Hamilton(#TeamLH)

    5 yıla seri kapanır zaten Paracı Patron Arap pistlerinden Araplarla mutlu mesut yaşarlar.

  9. bu adam kahvaltıda öğlen ve akşam yemeklerinde para mı yiyor yaa ! bu ne para hırsı anlamadım ki nereye götürecen bu kadar parayı bay E ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir