Renault: Bu Sezon Yarış Kazanacak Motorumuz Olmayacak

yazar:

kategori:

Renault müşterileri Red Bull ve Toro Rosso’nun yarış kazanabilecek bir motora sahip olabilmeleri için önümüzdeki sezonu beklemeleri gerektiğine inanıyor.

Red Bull takım patronu Christian Horner Toro Rosso’nun iki motor arızası yaşaması ve bunun yanında bir çok sürülebilirlik sıkıntısı çekmelerinin ardından Renault’nun işleri batırdığını söylemişti.

Daniel Ricciardo bir tur geride altıncı olmuş, Daniil Kvyat yarışa başlayamamış, Carlos Sainz dokuzuncu olmuş ve Toro Rosso’daki takım arkadaşı Max Verstappen güç ünitesi sorunuyla yarış dışı kalmıştı.

Ricciardo’nun 2014’te üç yarış kazanmasının ardından Renault kış arasında Mercedes ile farkı kapatmayı umuyordu, ancak bu olmadı.

Renault’dan Cyril Abiteboul gelişim potansiyelleri hakkında şöyle konuştu; “Yarış kazanabilecek bir motor bu yıl olabilecek bir şey değil, bunu biliyoruz. Yarışlar kazanabilmek için sadece motor değil, araç ve sürücülerin de katkısı gerekiyor.”

Renault gelişimi hızlandırmak için iş sürecini kısalttığını açıklamıştı ve şimdi bunun bedelini ödüyor.

“Kış arasında agresif ve geç kalınmış bir gelişim programı yürüttük. Gelişimde kestirme yollara girdik ve dyno üzerinde test etmediğimiz bazı şeyleri pist üzerinde görüyoruz.”

“Bu gerçekten ileri yönde bir adım olmadı, ancak bu strateji için zorlayan herkes için iyi bir ders oldu.”

“Red Bull’un gelişim stratejisinde çok agresif olduğu bir sır değil. Kendilerinin şasi dünyalarında yaptıklarını bizden motor dünyamızda yapmamızı istediler. Motor yönünde daha iyi bir iş çıkarabilirdik ancak bu tek bir kış arasında yapabileceğiniz şeyler değiller.”


Yorumlar

“Renault: Bu Sezon Yarış Kazanacak Motorumuz Olmayacak” için 7 yanıt

  1. Yusuf Hitay avatarı

    2017 değişiklikleri için redbull ile ağız birliği yapıyorlar heralde.

  2. Gelişim sınırına mı takıldılar, Red Bull’a mı gıcık yapıyorlar anlamadım.

    1. Motorun %70’ini değiştirdik.farkı 30 beygire indiricez türü açıklamalar yapıyorlardı.Bütün bunlar gelişim izni almak için yapılan bir tür oyun olabilir.

    2. Bence ikiside

  3. YAA bu renault rahatlığı beni öldürüyor yaa, millet nasıl yapıyorsa sende yap yapamyorsan defol git.. Geçen yıllarda şampiyon olurken böyle konumuyordunuz oldu bitti gıcığım zaten şu markaya!

    1. ufuk arkadaşım sakin ol . 🙂

  4. Bu haber le aşağıdaki haber birleşince herşey cuk oturuyor.

    Aşağıdaki habere göre
    Carlos Ghosn (Renault-Nissan CEO’su) Renault F1 takımı için yeşil ışık yakmış ve Cyril Abiteboul ,Bob Bell ve Ross Brawn(danışman) ile Toro Rosso,Sauber ve Force india takımlarıyla görüşmey başlamışlar

    Renault Gelişim hakkını 2016 ve sonrasını düşünerek planladık demişti demekki kendileri için hazırlığa önceden başlamışlar

    Bu sene isteksiz olmalarının(Newey ve diğerlerinin yorumlarında mevcut) nedeni daha iyi anlaşılıyor.

    http://www.f1i.com/infos/le-salaire-de-carlos-ghosn-revele/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir