Verstappen, GP2’nin Kariyerini Duraklatmasından Korkmuş

yazar:

kategori:

Formula 1 tarihinin en genç yarışan ismi olan Max Verstappen, Formula 1’e giriş öncesinde başka bir seride daha kalmasının kariyerini duraklatmasından korkmuş.

Karting’den F3 serisine geçen Verstappen, aradaki bir çok destek serisinde mücadele etmeden direkt Formula 1’de mücadele etme şansını yakaladı ve Avustralya GP ile Formula 1 kariyerini başlatmış oldu.

Formula 1’de mücadele eden en genç isim olan 17 yaşındaki sürücü, en genç puan kazanan isim olmaya doğru ilerliyordu ancak aracında sorun yaşayarak yarışa erken veda etti.

Verstappen için Red Bull ve Mercedes istekli davranmıştı. Mercedes bir sene GP2’de mücadele ettirme teklifinde bulunurken Red Bull direkt Toro Rosso ile yarıştırma teklifini yaptı ve Verstappen Red Bull’u tercih etti.

Auto Bild’e konuşan Verstappen “Raffaele Marciello’ya olanları düşündüm.”

“Marciello Formula 3’ün kralıydı ancak bir anda kariyeri GP2’de durakladı.” dedi.

Ferrari akademisinde yer alan Marciello bu sene GP2’de farklı bir takımda yarışacak ve bu hafta sonu Sauber ile antrenman seansına katılacak.


Yorumlar

“Verstappen, GP2’nin Kariyerini Duraklatmasından Korkmuş” için 2 yanıt

  1. Doğru olanı yapmış. GP2’nin şampiyon pilotlarına dahi kimse itibar etmiyor, Formula 1 koltuğu vermiyor. F1’de koltuk bulmak çok zor bir şey. Bir koltuk için ne oyunlar dönüyor. Fırsatını bulduysan kaçırmayacaksın.

  2. F1’e girmesi daha mantıklı olmuş, yetenekliyse nasılsa Ferrari ve Mercedes gibi takımlar isteyecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir