Renault: “Yalan Söyleyen Bir Partneriniz Olması Kötü”

yazar:

kategori:

Renault’nun Red Bull ile olan ilişkileri bir türlü iyileşecek gibi görünmüyor. Renault Sport’un Başkanı Cyril Abiteboul, ana partnerleri Red Bull’un yaşanan sıkıntılarla ilgili yalan söylediğini belirtiyor.

Red Bull takımı, bu seneye beklenenin çok altında bir performans sergiledi. Takımdan gelen açıklamalar daha çok Renault motorunda sorun olduğu yönündeydi.

Abiteboul “Bir bahane aramıyorum. Bizim sorunlarımızın aynında Red bull’un da şaside sorunları var ve bunlar duruma yardımcı olmuyor.”

“Özellikle arka tarafta stabillik sorunu var. Bu iki sorun birleşince aracın sürüşü zor oluyor.” dedi.

Adrian Newey, RB11’deki tek sorunun motor olduğunu söylemişti. Abiteboul “Evet. Yalan söyleyen bir partnerinizin olması zor bir şey.”

“Adrian çok etkileyici bir beyfendi ve olağan üstü mühendis ancak o hayatını hep motor üreticilerini eleştirerek geçirdi. Ve değişemeyecek kadar yaşlı birisi.” dedi.

Christian Horner “Renault’nun nasıl bu kadar durumu berbat ettiği hakkında bir fikrim yok.” demişti.

Adrian Newey ise “Çok geride olan bir motora sahip olmamız sinir bozucu bir şey. Açıkçası tüm bu sorunlarla tünelin sonunda ışık görünmüyor.” demişti.


Yorumlar

“Renault: “Yalan Söyleyen Bir Partneriniz Olması Kötü”” için 45 yanıt

  1. Twitter dan paylaşmış Cyril Abiteboul başkan 🙂

  2. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    RedBull döneminde takımın olan Renault’un takımı olduğuna inanmadığım için asla RedBull’u desteklemedim ve sonucunun böyle olacağı belliydi. Tek yapabileceğim yorum Renault iyi-kötü bir şasiyi ayağa kaldırır ancak RedBull bu dakikadan sonra motoru nereden bulur bilemiyorum.

  3. deli divane işler avatarı
    deli divane işler

    sizin kadar bilgili değilim, bu yüzden affınıza sığınarak yazıyorum. öncellikle lotus eski renault değil mi? lotus, lotus ismini alıp ve daha sonra bu sene mercedes moturuna geçmedi mi? reddbul motordan sıkıntı geçmiyor mu? o halde sorun da belli hata da..renault kendi takımını kursun reddbul da kendi motorunu üretsin.mercedesin mariz üstünlüğü falan hikaye. en çok nefret ettiğim konu bu. hem müşterisi olduğunuz motorla yarışıyorsunuz, kendi motorunu dahi üretemiyorsunuz, ki işin garibi bu firmayla 4 kere şampiyon oldunuz hem de işler kötüye gidince hazmedemiyorsunuz. iki taraf da haksız.herkes kendi motorunu üretsin.yine pistteki araç sayısı fazla olsun diye ferrari, mercedes, renault başka takımlara motor tahsil etsin ama kendi motorlarıyla yarışabilecekleri takımlar da çıkartsınlar.herkes biliyor ne willsams ne sauber ek olarak force ile lotus şampiyonluk yaşayamaz buna motor sahibi takımlar asla izin vermezler.salak gibi willams mercedesle aynı motoru kullanıyoruz demiş. buna çocuklar bile güler.neyse ya bir şey demiyorum 🙂

  4. Fena geçirmiş lafı, bencede hak etti Redd bunu.. hiç olmazsa durustler bu sene gecen sene yarıs kazanacak kadar ıyı bır motor yapamadık, oncelıkle kendılerını elestırdıler, bunlar gıbı dırek karsı tarafa saldırmadılar.. iyi oldu… zaten Reddbul şirket yonetıcılerı boyle durumları kaldırmaz ya f1 den hakkıkaten cekılır yada bunların alayını kovar Ferrrari gibi, dunyanın en cok satan enerjı ıcecegının dunayanın en hızlı motorsporunda basarılı olması gereklı, bastakı abıler baya bır durttu ki Reddbul tayfası Renaulta giydirmeye basladı…

    Sonuc her ıkı tarafta zarar görur ama Renault kesınlıkle f1 den cekılmez, hele hele bunların yuzunden hıc! cekilmez..

  5. bunlar zaten ayrılmışlar hatta yeni ortaklarıyla anlaşmalarını yapmışlardır sezon ortasına doğru kokusu çıkar şimdi birbirlerine laf atacaklarına ilerlemeye çalışsalar daha doğru olur … renault yeniden kandi takımını kurar ve başlar , redbull da kendi motorunu üretecek haberleri çıkıyordu hemen başlamış olabilirler yeni sezon için ama olmazsa başka bir üretici ile anlaşma yoluna da gidebilirler ferrari mercedese göre daha yakın duruyor şimdilik bakalım ne olacak ….

  6. Duzelmez artık bu iş. Reno kendi takımını kuracak bizde ya motor yapacaz yada partner bulacaz. Iki tarafta kaybeder ama renault daha çok kaybedecek gibi…

    1. Aksine Redbull’un şu saatten sonra yeni bir üreticiyi devreye sokup seneye marta kadar adam akıllı bir motor yaptırması imkansız neredeyse. Renault’un motoru güçsüz olabilir ama en azından sahip olduğu bir motor var takımı da bir şekilde güçlendirirler şuan ki Toro Rosso’dan dah kötü olmaz..

  7. Kusura bakmayında RedBUll sonuna kadar haklı.Renault fanatiği arkadaşta Redbulun bu motor için para verdiğini unutuyor heralde.BUndan önce motor değil aerodinami çok daha önemliydi ve Redbull aldı şampiyonlukları.Yeni dönemde motor ön plana çıktı ve çuvalladı renault.KEndileri söylüyor zaten.

    REdbull tabiiki şikayet edecek.Müşteri adamlar.Milyon dolarlar veriyorlar.Geçmişte iyi iş yapması şimdi işleri renault mahvetti diye onlara tepki göstermeyecek anlamına gelmez.Bazı arkadaşları görüyorum “bunca zaman şampiyonluk alırken öyle demiyordunuz”falan diyorlar:D

    Bakkaldan ekmek mi alıyorsunuz arakadaşım.Onca harcama heba oluyor.Adamlar tabiki parasını verdiği üründen şikayet edebilir.Bugün 3 ay internetiniz sorunsuz gitse 4. ay arıza yapsa hayıflanmaya başlarsınız.Kaldıki adamlar milyon dolarlardan bahsediyorlar.

    Bizim bu anti profesyonellik anlayışı bir bitmedi ülkede.Redbull sonuna kadar haklıdır ki Redbullu günahım kadar sevmem.Renault önce geçen sene verdiği sözleri yerine getirsin.Bırak daha iyi motor yapmayı daha da kötüleştirmişler.

    1. Rbr motor için para vermiyor

    2. cgdsny_Ferr avatarı

      Valla yeniköy’de bir fırın varmış, ne ekmek yapıyor bee; o fırın için bile o miss gibi ekmekten üretemiyor olsa homurdanırım, arkadaş yediğimiz bir ekmek var zaten o da lezzetli olsun demi ama 🙂

      +1

  8. Wuuuuuuuuuuuvvvv vay lafa bak.yooook artiiik.

  9. İnternet bağlantı sorunum nedeniyle bi önceki yorumumun tamamı çıkmadığı için yorumu ekiyle birlikte yine yazıyorum(hatam nedeniyle özür dilerim)

    Skysport F1’in geçen haftaki programında(20 Mart 2015) Renault ile RedBull takımının aralarının 2013 Japonya grand prix’inde açılmaya başladığını söylediler. Japonya 2013’te zafer sonrasında RedBull takımı podyumda Renault firmasını Renault F1 teknik sorumlusu Rêmi Taffin’nin temsil etmesini istemiş ancak Rêmi Taffin kürsüye Renault’un sarı tişörtü ile çıkamamış ve bir RedBull takım tişörtü ile çıkıp tişörtün sağ kolundaki Renault yazısını eliyle işaret etmiş biz de bu başarıda pay sahibiyiz gibisinden. (resimde görüldüğü gibi)

    ‘Kabul etmek gerekir ki 2009-2013 arasında en iyi aero pakete ve lastik kullanımına sahip takım RedBull idi ama Renault’un da bu başarıda hakkını vermemiz gerekir.Redbull’un kendisi açıklama yapmıştı Renault motorunun daha az soğutma istemesi ve daha sürülebilir olmasının Renault’a geçmelerinin temel nedenleri olduğunu,Renault da egzozla beslenen difüzör’ü en iyi kullanan motor üreticisi idi.

    Renault ve Redbull’un bu noktaya gelmesi üzücü bir durum,umarım bu yaşananlar Redbull’un Toro Rosso’yu Renault’a satışı konusunda sorun yaratmaz.

  10. Güldürüyor bunlar çocuklar gibiler 🙂 biz de laf dalaşı yapan izleyicileri hor görüyoruz güya 😛 kendimiz dahil 🙂

    Sabrı biraz zor tabi de alttan alması gereken Renault başkası değil. Horner’ın takımına laf edebilecek hüviyete, beceriye sahip değiller.
    Tarih kimseyi kurtarmaz. Honda’yı kurtaramadı çok defa Scuderia Ferrari’yi de kurtaramamıştı. Ne büyük üreticiler yanlış ellerde sürüncemeye düştüler. Tarihi değiştiren Gümüş’lerin bir noktaya gelebilmesi çok çeyrek yüzyıllar aldı.

    Hiç affı yok Renault bugün ki durumunu her yönüyle Redbull’a borçlu… 05-06’nın mücadeleci limitte markasının üzerinden çok sular aktı hayallerde artık onlar. Son 6-7 yılda ki tüm varlık gücünü Redbull’a borçlular sadece şampiyonluk zamanı da değil. Lotus’un eline kalabilecek bir Renault ile Horner’ın elinde yürümüş Renault arasında devasa fark var.
    Çaresiz yada hayalcilikle yine takım olacaklar Redbull’un yaptıklarının yanına yaklaşamazlar bile. Çok eskide kaldı Renault’un deha günleri.
    Asıl işi, becerisi olan amiyane tabirle motor yapamayanlar bu çağda şasi hiç yapamaz. 🙂
    Alacakları takımda toro rosso yani hani williams, sauber felan değil varlığı, dinamizmi Redbull’a bağlı olan bir garaj 🙂
    Kafayı değiştirmezse F1 geleceği zor bu markanın en yakın, tek çıkar yolu motorların büyümesi…
    Yıllarca öyle demeyin, saçma dedik ama bir süredir gerçekten Clio symbol üreticisi gibi davranıyorlar..

  11. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    hayırlı işler!yakında ayrılık haberini duyarız.yeni uyandı renault

  12. Öncelikle böyle bir açıklamanın gelmesini bekliyordum ve sonunda geldi…

    Renault her zaman elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışmıştır ve yapmıştırda bu böyle bilinsin yeter.

    Newey şasi yaptı Newey şasi yaptıysa Renault da motor yaptı hemde her sıralama turuna 6 kg daha hafif başlamasını sağlayan. En gizli can alıcı nokta EBD sisteminin temeli Renault’a aittir vede bunu motor haritalama ile motorun az yakıt tüketmesi ile tur başına 1 saniyeden daha fazla etki ediyordu. Rakipleri Renault’un V8 motorunun sesini kaydedip FIA ya sundu bunları gördük başarı Şasi-Motor-Pilot kombinasyonu ile gelir.

    Pirelli lastiklerini daha iyi kullanmak için Renault sınırları zorladı buna da yasak geldi Singapur Renault başka boyuttaydı orada konuşulan şasi değil Motordu İtalya’da Belçika da geçiş manyağı olacaklar dendi kazandık bunu kanıtladık. Rbr müşteri motoru ile şampiyon olmuş küllahıma anlatın siz onları Red Bull’a her zaman en iyi motor ve paket verimliliği verilmiştir.

    Neyse V8 motor dönemini kapatayım tarihe altın harflerle ismimizi V8 motor da en çok kazanan en çok pole alan en çok şampiyon olarak yazdırdık.

    2011 sezonundan itibaren Renault Red Bull takımından motor için para almadı resmen ücretsiz motor sağladı ve halende öyle bu bile bütük bir avantajdır takım için.

    2014 V6 Turbo motor dönemine geçildi istediğimiz gibi bir başlangıç yapamadık kış testlerinde çünkü sorunlar mevcuttu sorunları çözdük bir nevi ama Red Bull yine rahat durmuyor Marko fark 160 bg diyor Horner 100 bg diyor ilk yarış 1 saniye fark Mercedes ile halen sorunlar var Rbr 8 ileri vites kutusunda sorunlar yaşıyor arka elektronik fren sistemi doğru düzgün çalışmıyor ve STR den gelen iş gücü desteği ile sorunlar bir nevi giderildi sezon ilerledi ve bitime yaklaışdıl Marko farkın 80 bg olduğunu söylüyor yoksa lider olurduk diyor tamam eyvallah, bu arada yine Renault’a 3 ay zaman verdiklerini yoksa gideceklerini söylüyorlar gittiklerinden değilde işte laf olsun. Renault’a iş gücü gönderdiklerini göğüslerini gere gere söylüyorlar ne kadar doğru olduğunu 2015 de anladık…

    Ve dananın kuyruğunun koptuğu nokta 2015 sezonu Red Bull’un kış aylarında sorunlar yaşadığı arabanın tasarımına geç başlanıldığı ve ön burun tasarımının çarpışma testlerinden geçemediği ve buna bağlı olarak diğer güncellemelerin aksadığı ve takımın Jerezi kaçıracağı yönünde hepsi doğru çıktı bir tek Jereze katılamamaları ihtimali tutmadı onada geçici burunla çıktık ve ilk yarış yapıldı bitti ana burun tasarımı ortada yok. Renault sütten çıkmış ak kaşık mı kesinlikle hayır hataları var ama kış testlerin de bu araba 150 turu deviriyordu hiç bir sorun yoktu yazılım sorunları dışında bunuda Marko önemsemiyordu bile. İlk yarışa gelindiğinde kış testlerinde ki takımdan eser yoktu maalesef sonra anlıyoruz ki Red Bull Dyno test tezgahında denenmemiş motor güncellemelerini getirmesini söylemiş ve baskı kurmuş Renault’un üzerinde bu motora göre ne motor haritalaması çalıştı nede dayanıklı bir araç ortaya çıktı her şey bir anda kayboldu ve kim kaybetti biz bir ekip olarak kaybettik kimin yüzüne şasi üreticisinin aceleci olması yüzüne.

    Red Bull değilmiydi Renault’un tek bir şasiye göre motor yapmamasını eleştiren 2015 için tek bir şasiye göre motor yapmasını isteyen ki 2015 için yaptıda bu gün Horner beyefendi çıkmış bu haber de http://www.trf1.net/formula1_haberler/98991-horner-red-bull-motor-konusunda-toro-rossoya-gore-daha-cok-problem-yasadi.html diyor senin şasine göre senin vites kutuna göre yapılmış bir motor nasıl oluyorda fabrika takımı olmana rağmen sorun yaşıyorsun demek ki Şasi de büyük hatalar var motor yerleşimi olarak. ERS sistemini yapan Red Bull bahane üretmiyorum bu alanda bile maalesef gerideyiz. Red Bull değil miydi 2015 için daha yakından çalışıyoruz 2014 Temmuz ayından itibaren toplantı yaptık beraber ilerliyoruz diyen ama şapka düşüp kel görününce tek suçlu Renault oldu bunu asla kabul etmiyorum etmemde. STR ve RBR nin viraj giriş çıkışlarına bakıyorum resmen STR 7-8 km/h daha hızlı bu kahredici.

    Avusturya GP 2014
    1:29:375 Mercedes
    1:30:381 Red Bull Renault
    Fark=1.006 saniye

    Avusturya GP 2015
    1:26:327 Mercedes
    1:28:329 Red Bull Renault
    Fark=2.003 saniye

    Buyurun gelişimler 2014 165 bg zayıfız fark 1 saniye 2015 100 bg zayıfız fark 2 saniye bu nasıl oluyor ? Bu farkın ne kadarı motor’a ait Ricciardo başka sorunlarımız var derken neyi kast ediyor?

    Uzatmayayım bu birliktelik bundan sonra nasıl şekillenir bekleyip görelim Renault’un Red Bull ile başarısı şampiyonlukları anasının ak sütü kadar helal ve hakkıdır.

  13. Öncelikle böyle bir açıklamanın gelmesini bekliyordum ve sonunda geldi…

    Renault her zaman elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışmıştır ve yapmıştırda bu böyle bilinsin yeter.

    Newey şasi yaptı Newey şasi yaptıysa Renault da motor yaptı hemde her sıralama turuna 6 kg daha hafif başlamasını sağlayan. En gizli can alıcı nokta EBD sisteminin temeli Renault’a aittir vede bunu motor haritalama ile motorun az yakıt tüketmesi ile tur başına 1 saniyeden daha fazla etki ediyordu. Rakipleri Renault’un V8 motorunun sesini kaydedip FIA ya sundu bunları gördük başarı Şasi-Motor-Pilot kombinasyonu ile gelir.

    Pirelli lastiklerini daha iyi kullanmak için Renault sınırları zorladı buna da yasak geldi Singapur Renault başka boyuttaydı orada konuşulan şasi değil Motordu İtalya’da Belçika da geçiş manyağı olacaklar dendi kazandık bunu kanıtladık. Rbr müşteri motoru ile şampiyon olmuş küllahıma anlatın siz onları Red Bull’a her zaman en iyi motor ve paket verimliliği verilmiştir.

    Neyse V8 motor dönemini kapatayım tarihe altın harflerle ismimizi V8 motor da en çok kazanan en çok pole alan en çok şampiyon olarak yazdırdık.

    2011 sezonundan itibaren Renault Red Bull takımından motor için para almadı resmen ücretsiz motor sağladı ve halende öyle bu bile bütük bir avantajdır takım için.

    2014 V6 Turbo motor dönemine geçildi istediğimiz gibi bir başlangıç yapamadık kış testlerinde çünkü sorunlar mevcuttu sorunları çözdük bir nevi ama Red Bull yine rahat durmuyor Marko fark 160 bg diyor Horner 100 bg diyor ilk yarış 1 saniye fark Mercedes ile halen sorunlar var Rbr 8 ileri vites kutusunda sorunlar yaşıyor arka elektronik fren sistemi doğru düzgün çalışmıyor ve STR den gelen iş gücü desteği ile sorunlar bir nevi giderildi sezon ilerledi ve bitime yaklaışdıl Marko farkın 80 bg olduğunu söylüyor yoksa lider olurduk diyor tamam eyvallah, bu arada yine Renault’a 3 ay zaman verdiklerini yoksa gideceklerini söylüyorlar gittiklerinden değilde işte laf olsun. Renault’a iş gücü gönderdiklerini göğüslerini gere gere söylüyorlar ne kadar doğru olduğunu 2015 de anladık…

    Ve dananın kuyruğunun koptuğu nokta 2015 sezonu Red Bull’un kış aylarında sorunlar yaşadığı arabanın tasarımına geç başlanıldığı ve ön burun tasarımının çarpışma testlerinden geçemediği ve buna bağlı olarak diğer güncellemelerin aksadığı ve takımın Jerezi kaçıracağı yönünde hepsi doğru çıktı bir tek Jereze katılamamaları ihtimali tutmadı onada geçici burunla çıktık ve ilk yarış yapıldı bitti ana burun tasarımı ortada yok. Renault sütten çıkmış ak kaşık mı kesinlikle hayır hataları var ama kış testlerin de bu araba 150 turu deviriyordu hiç bir sorun yoktu yazılım sorunları dışında bunuda Marko önemsemiyordu bile. İlk yarışa gelindiğinde kış testlerinde ki takımdan eser yoktu maalesef sonra anlıyoruz ki Red Bull Dyno test tezgahında denenmemiş motor güncellemelerini getirmesini söylemiş ve baskı kurmuş Renault’un üzerinde bu motora göre ne motor haritalaması çalıştı nede dayanıklı bir araç ortaya çıktı her şey bir anda kayboldu ve kim kaybetti biz bir ekip olarak kaybettik kimin yüzüne şasi üreticisinin aceleci olması yüzüne.

    Red Bull değilmiydi Renault’un tek bir şasiye göre motor yapmamasını eleştiren 2015 için tek bir şasiye göre motor yapmasını isteyen ki 2015 için yaptıda bu gün Horner beyefendi çıkmış bu haber de http://www.trf1.net/formula1_haberler/98991-horner-red-bull-motor-konusunda-toro-rossoya-gore-daha-cok-problem-yasadi.html diyor senin şasine göre senin vites kutuna göre yapılmış bir motor nasıl oluyorda fabrika takımı olmana rağmen sorun yaşıyorsun demek ki Şasi de büyük hatalar var motor yerleşimi olarak. ERS sistemini yapan Red Bull bahane üretmiyorum bu alanda bile maalesef gerideyiz. Red Bull değil miydi 2015 için daha yakından çalışıyoruz 2014 Temmuz ayından itibaren toplantı yaptık beraber ilerliyoruz diyen ama şapka düşüp kel görününce tek suçlu Renault oldu bunu asla kabul etmiyorum etmemde. STR ve RBR nin viraj giriş çıkışlarına bakıyorum resmen STR 7-8 km/h daha hızlı bu kahredici.

    Avusturya GP 2014
    1:29:375 Mercedes
    1:30:381 Red Bull Renault
    Fark=1.006 saniye

    Avusturya GP 2015
    1:26:327 Mercedes
    1:28:329 Red Bull Renault
    Fark=2.003 saniye

    Buyurun gelişimler 2014 165 bg zayıfız fark 1 saniye 2015 100 bg zayıfız fark 2 saniye bu nasıl oluyor ? Bu farkın ne kadarı motor’a ait Ricciardo başka sorunlarımız var derken neyi kast ediyor?

    Uzatmayayım bu birliktelik bundan sonra nasıl şekillenir bekleyip görelim Renault’un Red Bull ile başarısı şampiyonlukları anasının ak sütü kadar helal ve hakkıdır.

    McLaren Renault birlikteliğini şu son 10 yılda görseydik şuan daha başarılı istatistiğe sahiptik.

  14. Aboov laf dalaşı başlamış 😀 Horner bir nebze efendi konuşur ama Marko’nun cevabını çok merak ediyorum 😀

  15. RBR Renaulta yöneltiği eleştirileri haksız buluyorum, renault f1 rbr ile girip yarış kazanmış değildir f1 tarihindeki en başarılı üç motordan biridir. Newey ise herzaman limitde tasarım yapmıştır ve bunun bazen çok olumsuz sonuçları olmuştur. McLaren dönemindede her nekadar Mercedes motoruda dayanıksız olsa da neweyinde tasarımları aracın dayanıksız olmasına sevep olup motorunda dayanıklılığını düşürebiliyordu.

    1. RENAULT F1 Team avatarı
      RENAULT F1 Team

      Aynen oyle kardeşim

  16. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Melih Gökçek-Bülent Arınç kavgasının Formula 1 versiyonu. 🙂

    Şaka bir yana bu durum Williams-BMW kavgasını hatırlatıyor bana. BMW tartışmalar sonrası Sauber’i satın alıp kendi takımını kurmuştu. Benzer bir durum olacak gibi yine. Bu saatten sonra sular durulmaz Red Bull ile Renault arasında.

  17. Red Bull Renault’yu parsel parsel satmış ya la. 🙂

  18. bu ne lan arınc melih kapışmasına dönmüş ya la

  19. ahaaa bu çok sert olmuş ve böylece bu film the end

  20. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Newey 4 sene şasi yaparken sorun yoktu da son iki senede mi şasiyi yapamadı güldürmeyin. En pahalı en dandik motoru yaptım demenizi beklemiyoruz ama Redbull a laf edecek kadar bir cacık sanmayın kendinizi Redbull olmasa üst üste 4 şampiyonluğu göremezdiniz bastınız gittiniz şimdi geri gelme derdindesiniz gelseniz hiç bir şey yapamayacaksınız zaten. Redbull çok üretici bulur ama siz Redbull gibi ortak bulabilirmisiniz orası şüpheli. ccc Newey ccc

    1. Az ötede oynayın, Redbull ile Renaultu karşılaştırmak çocukların yapacağı iştir.Difüzor döneminde en verimli motor Renault motoruydu.O şampiyonluklar da Renaultun çok büyük payı var.Sizleri duyan da renault Tek şampiyonluğu Redbull döneminde kazanmıştır sanar.F1 tarihine biraz olsun bakın.

      1. https://youtu.be/Z6v576BzVa4

        Şurada güçsüz denilen renault motorunun bir eksik vites kullanmasına rağmen(herkes 7 renault 6 vites kullanıyordu) düzlüğün sonuna doğru nasıl kafa çıkardığina İyi bakın.Dediğim gibi herşey hp demek değil, motorun tork ve hp eğrisi de çok önemli bir faktör.

        1. Evet Raikkonen burada yanlışlıkla piste girmiş belediye otobüsünü geçiyor.
          https://www.youtube.com/watch?v=-M1PcivMGu8

          1. RENAULT F1 Team avatarı
            RENAULT F1 Team

            Fisichellanin lastikleri bitik bi haldeydi dayanamadi bunu biliyosun herkez biliyo

        2. Yoksa o yıllarda da DRS’mi kullanıyordu Mclaren?
          https://www.youtube.com/watch?v=04G8bwhw6eI

          1. 2 videoda da strateji yönünden Kimİ avantajlı.Yani daha hafif

          2. Olaya direk düz bakış açısı ile balıklama atlamışsin.Senin gösterdiğin iki video da hikaye ve Şartlar eşit değil.Suzukada Fisinin lastikleri bitmişti bir, ikincisi Kimi kan kokusunu almıştı allem edip onu yinede geçerdi.

            İkinci video da Alonso yeni pitten çıkmıştı Kimi hafif d.i

            O yıllar da Mercedes motoru en son korunacak şeydir.Kimi 2005 şampiyonluğunu o motor yüzünden bırakmıştır.

            1. RENAULT F1 Team avatarı
              RENAULT F1 Team

              Aynen oyle bitik lastikleri FISICHELLA NIN

            2. Popcorn olsa 2005’teki Mercedes motoru kadar patlamaz. 🙂 Biraz da Newey’in etkisi var tabi ama bu motorun dayanıksız olduğunu değiştiremez.

            3. Evet bizim pistte geçiş yaptığını sen göstermiştin. Fisichella yı geçtiği videoda adam 17.sıradan başlamıştı.Bunu aşan bir performansı ancak geçen yılki Mercedes sergiledi.
              Mclaren araçları genel olarak ya hızlı ya dayanıklı olmuştur.İkisi bir araya gelince ki bu nadiren olur.Durdurulamaz oluyordu.
              Şampiyonluk için iyi bir motor,iyi lastik,iyi şasi ve iyi bir sürücü gerekir.Birinde çok üstünseniz bazılarının vasat olması kabul edilebilir.
              Motorların neden patladığı ile ilgili uzun bir yazı yazabilirim.Ama kısmetse başka zaman yaparız.

        3. daha dün gibi hatırlıyorum kimi fisicoya tam önümde atak yapıp geçmişti ne günlerdi 🙂

          1. 9.virajdaydım.Kafamda beleş reno şapkası ile ayağa fırlamıştım.

            1. bende oradaydım üstelik yarışı beleş kazanmakla kalmamış üstüne para bile almıştım 🙂 Renault fabrikasından kıdemli çalışanları bursadaki fabrikadan alıp pistte renault tirübününde birlikte izlemiştik yarışı…

        4. RENAULT F1 Team avatarı
          RENAULT F1 Team

          Aynen oyle helal olsun . RENAULT F1 Team…

      2. RENAULT F1 Team avatarı
        RENAULT F1 Team

        28 yaşindayim reddbulcu kardesim RENAULT DUNYADAKI ILK GP YI LOUIS RENAULT pilotlugunda kazanmis bi marka ve motor sporlarinin her dalibdan hic kopmayan bi uretici … 1895 yilinda kurular bi RENAULT… RENAULT F1 e 70 li yillarda girmistir. 1976 – 77 yilinda RENAULT F1 Team SARI SIYAH geleneksel renkleriyle girmiştir.

    2. RENAULT F1 Team avatarı
      RENAULT F1 Team

      Reddbuluda gorduk weberi nerelerde harcadiklarini… sonra shumi barricelllo zamani barichello barrichello sessiz kslmisti her takimda takim emirleri ve sacma sapan hareketler vardir var bunu herkez biliyo…

  21. Renault takımını kurar başka yolu yok.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir