Hakkinen, Raikkonen’in Avustralya Performansından Etkilenmemiş

yazar:

kategori:

Eski dünya şampiyonu Mika Hakkinen, vatandaşı Kimi Raikkonen’in Avustralya’daki performansından etkilenmediğini söyledi.

2001’de Formula 1’den emekli olan Hakkinen, McLaren’e kendi yerine Kimi Raikkonen’i almasını tavsiye etmişti.

Hakkinen “Kesinlikle Kimi’den daha fazlasını bekliyordum. Ferrari’de daha uzun zaman geçirdiği için Vettel’e karşı avantajlı olmasını bekliyordum. Ancak Vettel gerçekten ilk yarış hafta sonunda Kimi’yi geride bırakmayı başardı.” dedi.


Yorumlar

“Hakkinen, Raikkonen’in Avustralya Performansından Etkilenmemiş” için 23 yanıt

  1. BurakBilgin avatarı

    Yalnız Kimi Vettel den bütün hafta sonu daha hızlıydı. Vettel in daha hızlı olduğu bir sektör bile yoktu. Kimi sadece sıralamada turu bir araya getiremedi. Harika bir start aldı ama ilk virajda fazla temkinli oldu (gerekli-gereksiz tartışılır) ve yine temaslar onu buldu hepsi bu çok muhtemel bir podyumu eliyle verdi ki bence o temposuyla Vet 4. olsa bile arada fark olacaktı çünkü temposu Kimi gibi değildi. Seb in önde bitirmesi tamamen Kimi nin şanssızlığıdır bana göre.

  2. Raikkonen F1 Team avatarı
    Raikkonen F1 Team

    Onu bunu bilmiyorum da Kimi’nin sıralama performansını geliştirmesi gerek.. Yarışlarda gerilerden başlaması nedeniyle iyi olduğu yarışlarda bile takım arkadaşının gölgesinde kalıyor. Geçen sene bazı pistlerde de kendinden kaynaklanmayan sıkıntılar yaşadı bu arada. Örneğin Monaco . Geçtiğimiz yarışta da sıralamalarda hata yapmazsa ilk üçten başlayıp rahatlıkla podyuma çıkabilecek tempoya sahipti. Malum lastik problemi olmasa yine de dördüncülüğü zorlayabilirdi. Vettel ne kadar zorladı bilemiyorum ama eğer Kimi’nin aracında starttaki darbeler nedeniyle önemli bir hasar meydana geldiyse hasarlı araçla temposu bence gayet iyiydi..

  3. sanırım mikada artık kimiyi tanımaya başladı geçen seneki ters köşe demeçlerden sonra

    adam vetteli ezer geçer diyemediği gibi.

    hani bu sene araç tek yönlü gelişimle sözüm ona kimiye göre imiş iyi huylu..) tasarlandıya

    hala geri kalmasına şaşırmış kalmış belliki

    birde ”m1chael”

    isimli üyeye bir sözüm olacak her mesajda açık veya üstü kapalı Alonso göndermeleri yapmak neyin nesidir

    ve vetteli arşa koymak üstelik mesnetsizce..

    hatta kaza haberinde bile türlü komplo teorileri ile

    Alonso dan şüphe duyma durumları birazcık da renginizi belli etmeyin zaten yeteri kadar açık..

  4. Be etkilenme etkilenmeme meselesi değil ki, ayrıca yarışta Mercedeslerden sonra en hızlı pilotu da böyle yorumlamak ne kadar doğru bilmiyorum

  5. Raikkonen değişik bir adamdır. Durduk yere yarış bile kazanabilir. Gerçekten imkansız sayılabilecek kaç yarış kazanmışlığı var elemanın. Ne Vettel ne Alonso ne de Hamilton kazanabildi onun kadar. Hele Vettel, 2. çizginin gerisinden neler yapabilmiş bir bakın. Raikkonen’i yabana atmayın. Ne zaman yabana atılsa döner çarpar adamı bu herif. Ferrari şampiyon olacak bir araç yaptığında görün siz adamı asıl.

    1. Kısmen katılıyorum. Katılmadığım nokta, Vettel’in ikinci çizgi gerisinden neler yaptığını sorgulamak. Adam zaferlerinin bir çoğunu en iyi iki araçtan biri ile aldığına göre ikinci çizgi gerisinden gelip yarış kazanamaması gayet normal. Araç zaten ikinci çizginin gerisine düşmüyor çünkü. 🙂

      1. Görmek isteyene o da var yarış başında pistin ortasında dönüp kala kaldığı pek çabuk unutuluyor. 🙂
        Şampiyonluk yarışında Fernando’nun yapması gerekeni yapamayıp da Seb’in yaptığı gayret ettiği örnekte var gördük.
        Online lig’lerde bi bakıyorsun karşıdan gelen birileri var (kafayı kırmış millet para harcadıkları şeyle böyle zevk alacaklar güya) böyle birşeyler bekleniyor galiba Vettel’den. 🙂 Yarışta durup arkadaşların yetişmesini bekleyip gazlama felan isteniyor herhal bizim yaptığımız gibi. 🙂

        1. adamın kötü şöhreti bu şimdi ferrari iyi araba yapsa da vettel yeniden şampiyon olsa diyecekler ki ferrari en iyi arabayı yaptı vettele sürmek kaldı 😀 bakalım rosberg bu sene şampiyon olursa redbulldan daha baskın bir mercedesle şampiyon olan rosberg için böyle konuşacaklar mı ?

        2. Yani açıkçası Vettel’in Abu Dabi ve Brezilya (2012) performanslarını sadece başarılı bir performans olarak görüyorum. Raikkonen’in Suzuka’da (2005) 6 vitesle yapabildiğini yapacak gridde başka bir adam olmayabilir. Varsa da Vettel’in onlardan olmadığı kesin. Raikkonen altında iyi bir araç olduğunda, sonuca gitme anlamında diğer tüm pilotlardan iyi.

          1. 2008’de altında gridin en iyi aracı vardı. hakkaten de sonuca çok iyi gitti. 2009’da spa’da kazanması zordu, ancak force india da 0.1 saniye arkasında 2. bitirdi. 2005’teki aracı gridin tümüne fark atacak hızda bir araçtı.

            raikkonen gariptir istediği zaman hulk modu açar herkesi döver gibi subjektif bir bakışla açıklanmaz bu işler. yetenek olarak hamilton-alonso’nun oldukça gerisindedir, bu sene ne yapabileceğini göstermesi için son şansıdır.

            1. O yılları izlemediğin oldukça belli. 2008’de seneye çok iyi başlamıştı. Ferrari’nin ‘yıldız pilot’unu araç gelişimi vs. gibi ‘amele’ işleriyle yormamasından ötürü (belki Ferrari böyle istedi belki de Raikkonen, orası muamma) araç gelişimi Massa’nın tarzına göre oldu. Sonuç olarak lastiklerini ısıtamayan bir Raikkonen ortaya çıktı. Özellikle Ferrari’nin sıralamalarda ağır yakıt yüküyle çıkma safsatasıyla birleşince Raikkonen komple yalan oldu. Art arda 10 GP en hızlı tur zamanını kaydeden pilot olmuştu. Lastiklerini anca ısıtabiliyordu.

              Spa 2009’da arkasında Force India’nın olması neyi değiştirir anlayamadım. Sonuçta diğerleri de işin içindeydiler ve Ferrari bile yarıştan sonra telemetri verileriyle F60’ın yarışı kazanma ihtimalinin olmadığını açıkladı.

              2005’te altında iyi bir araç olduğu doğru. Fakat Renault’nun R25’i 6 vitesli olmasına rağmen MP4-20 kadar hızlı bir araçtı. Ayrıca dönemin en sağlam pilotlarından Montoya’nın da canına okudu o sene Raikkonen. O dönemleri izleyenler iyi bilir Raikkonen’in tek pit stop’luk yakıt yüküyle sıralamalara çıkıp pol alabilen biri olduğunu (İtalya).

              Ama 2014’ten itibaren izleyenler bilmez bunları anca konuşur da konuşur. Gerçi sen Vettel-Karthikeyan videosundaki eleman değil misin? Boşuna yazmışım o kadar şeyi.

              1. Hiç cevap vermek için yorulma.Bizler oyle yapıyoruz.

            2. evet iyi araçla kiminin en iyi olduğu iddiasının ardından neden iyi olmadığıyla ilgili 5 paragraf bahane. 2007de ferrari “raiyi araç gelişimi için kullanmazken” de massa çok yakındı zaten.

            3. “kullanırken” yazacaktım. ne olursa olsun benim tuttuğum pilot iyidir kötüyse de takım araç veya sponsor yüzündendir kafasındakilerle zaten mantık çerçevesinde tartışma yapılamaz. bahane uydurur dururlar. rai fanları kadar bahane üreten başka pilot fanı da görmedim henüz.

              1. Ben Raikkonen’i tuttuğumu söylemedim. Zaten Raikkonen’in, her durumda F1’deki en iyi pilot olduğunu da söylemedim. Sadece, Raikkonen şampiyon olmak için yarışan bir adam. Raikkonen’le amaç podyum ise bir başarıya ulaşamazsınız. Ama amaç şampiyonluk ise, planlar ona göre ise, griddeki en iyisidir. Araç gerideyse ortalıkta dolaşır. Onu tartışmıyorum. Fakat Raikkonen’i beğenmeyeceksiniz diye Massa’yı da yerin dibine sokmanın anlamı yok. Massa Schumacher’i bile zorladı. Yetmedi, yere göğe sığdırılamayan Hamilton’la şampiyonayı 1 puan farkla bitirdi. Şikeli Singapur GP sonuçları iptal edilse zaten şampiyon olurdu.

                Ben her şeyi mantık ve gerçeklerle tartışmaya çalışıyorum. Yaşadığım dönemdeki tecrübelerimi ve olayları kullanıyorum. Asıl tartışılmaması gereken kişiler, bu sporu 2-3 yıldır takip edip, üstüne üstlük hiçbir şey öğrenememiş ve öğrendiğini zannedenlerdir. Lafım sana değil, genel konuşuyorum. Ama burada bir sürü bilmeyen ama biliyormuş gibi konuşan kişi var. Eskiden F1’i az ama öz bir kitle takip ederdi. Herkes olayı bilirdi. Kimse Alonso-Raikkonen tartışması bile yapmazdı. Bilmeyen 1-2 kişi çıkar, onlar da dalga konusu olurdu. Şimdi ise klavyesi olan yazıyor. Kimse cahilliğinin farkında değil burada. Tekrar söylüyorum lafım sana değil, tartışmaya çalışmıyorum. Eğer sen de dediğim konumdaysan kendini düzeltebilirsin. Bu işi uzun yıllardır takip eden insanların görüşlerine kulak verip bir şeyler öğrenebilirsin (kendimin öyle olduğunu da iddia etmiyorum). Bu herkes için geçerli tabi. Ama en kötüsü de bu, kimse bir şeyler öğrenmeye çalışmıyor. Herkes bir sürü şey bildiğini iddia ediyor.

    2. Bu yoruma ben de katılmadan edemeyeceğim. Arkadaşımızın dediği gibi Raikkonen birden olağanüstü başarılar elde edebilme yeteneğine sahip olduğu için, elbette böyle durumlardan etkilenmek pek mümkün değil. Sezondan sezona değişkenlik gösteren ve araçla birlikte düşen performansı farklı düşüncelere yol açıyor olsa da aklı selim her F1 izleyicisi Raikkonen’de bundan fazlası olduğunu bilir. Hakkinen’in aksine ben bu sene daha iyi şeyler bekliyorum hem Kimi’den, hem de Vettel’den.

  6. Biz etkilendik sanki 🙂 aynı şeyleri söyledik.

  7. Ben deyince Kimi düşmanı oluyorum. =Massa.

  8. Kısmen doğru söylüyor, yapması gerekeni zamanında yapması gerekiyor.sıralama da bir üçüncü viraj alışı var ki Kimi’nin evlere şenlik.O virajı biraz düzgün alabilse podyuma çıkan ve arkasına büyük desteği alan kendisi olacaktı.İşte küçük gibi gördüğümüz seyler büyük etki yaratabiliyor.Malezya da Vetteli geride bırakamaz ise sezon o şekilde gider.Bizde her zamanki gibi sıralama performansına yanariz.

    1. ya daha duru bismillah ferrari gelişmiş ise ki öyle görünüyor bence raikkonen de podyuma çıkacaktır bu sene şu şanssızlıkları yaşamazsa tabi özellikle monaco monza spa gibi pistleri görmek lazım rai hala rai mi diye 🙂

    2. Eren hayırdır, pek bir değişik gördum senı ve takdir ettim, normal şartlarda böyle temkinli konusmazdın…
      Malezyada da geıde kalsa Rai bu sene Vettele yenılmeyecegınden emınım aksıne.. tek sıkıntı bence cidden eski agresifliğinı gostermıyor bunun sebebıde tamamen tecrube, performans kaynaklı degıl, malum gerı dondugu sene ve sonrasında gridde sacma sapan kaza yapan pilotların yuzunden adam sag sola kacmaktan aracı zor surdu :)) bu senede mılletten kacmaya calısıyor zaten bunu en cok Rai Alo Button yapıyor…işte kımıne gore zeka kmıne göre becerıksızlık, bana gore tabıkı zeka…

  9. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
    Alonso.ElNano #ForzaJules

    Hey Allahım ya, bu adam konustukca gulesim geliyor niyeyse :))

  10. Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer. Geçen seneki Raikkonen Alonso’yu yener demecinden sonra normal..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir