Hamilton Yeni Anlaşmasıyla Yılda 55 Milyon Dolar Kazanacak

yazar:

kategori:

Son çıkan haberlere göre Lewis Hamilton bu hafta Mercedes ile yeni anlaşmasını imzalayacak ve bu anlaşma kapsamında İngiliz sürücü yıllık 55 milyon dolar kazanacak.

Son şampiyon Hamilton’un gelecek sene için bir anlaşması bulunmuyor. Taraflar uzun süredir yeni anlaşma konusunda görüşüyorlar ancak henüz net bir sonuç çıkmadı.

Zaman zaman çıkan haberlerde Hamilton’un özellikle Ferrari’ye gidebileceği iddia edilse de bu iddiaların yersiz olduğu düşünülüyor.

Sky Sport’a göre Hamilton’un Mercedes ile yeni anlaşması, Mercedes’in isim sponsoru olan Petronas’ın ülkesi Malezya’da, yarış öncesinde duyurulacak.

Hamilton “Bu konu artık avukatlar arasında bu yüzden hafta sonu öncesinde tamamlanmasını bekliyorum. Bu harika olur ancak olmazsa da zamanla tamamlanacak.” dedi.

Times’ın haberine göre Hamilton’un yeni anlaşması Mercedes pilotuna yıllık 55 milyon dolar kazandıracak. Telegraph ise kazancın 60 milyon dolar olabileceğini ve Hamilton’un böylece en çok kazanan F1 pilotu olacağını iddia etti.


Yorumlar

“Hamilton Yeni Anlaşmasıyla Yılda 55 Milyon Dolar Kazanacak” için 26 yanıt

  1. qokhanf1team avatarı

    Arkadaslar ozaman hic yorum yapmayalim mercedese gidip biz yarisalim :-). Sizin mantik hep kestirme olmuş ya. Araba zaten iyi ucuz pilot al 🙂 ah su çilgin turkler 🙂

  2. Hulkenbergi önermek Peres’ten sonra artık abesle iştigal olur,. Gecen seneye kadar ben de hulkenbergin 1. Sınıftakımda iyi iş yapacagını düşünüldüm. Mclarenden gönderilen Peres’i bile yenenememiş gülenleri bundan sonra asla büyük takıma gıdemez. Almazlar. A.sutil gibi orta sıra takımın vasat pilotluğundan modesi yok onun için. Hamilton la karşılaştırmak fazlaca eziklik olur,

    Hamilton bu parayı hakeder mi, he vettel ve Alonso hakediyorsa karaşahin 100 kere hak eder.

  3. ntv spor sitesinde haber yapmış hamilton yıllık 54 milyon euroya anlaştı diye gerçekse en çok kazanan ham olmuş oluyor

  4. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
    Alonso.ElNano #ForzaJules

    Saçmalık. Başka bir şey değil. Ne Hamilton ne de başkası bu paraları hak etmiyor. Dünyayı kurtarmiyor bu adamlar. Benim anlayamadigim şey, bu firmalar bu fahiş fiyatları nasıl kabul edebiliyor ?

  5. iyi ki çoğu takım aracımız iyi ucuz pilot alalım diye düz ve sığ, 1 senelik mantıkla yaklaşmıyor olaya. bunu geçmişte mclaren yapmıştı. bu adama 8 milyon mu önermişti 2012 başı? 😀 sonra 16’ya çıkarmışlardı. pilot işçidir buluruz moduna girdiler, hamilton’ın olduğu her yıl en az 2 zafer kazanan takım 2 senedir podyuma 1 yarışta çıktı, zafer daha gelecek. sonunda başa dönüp alonso’yu ferrari’den kopardılar. 2017’de kurallar değişebilir, mercedes’in üstünlüğü azalabilir, tam da hamilton’a ihtiyaçları olacakları sırada ekiplerinde savaşan bir pilot olmadan olmaz.

    bazı pilotların maaşlarının yüksek olması da reklam, sponsor tanıtım vs değil bence, takımlar arasındaki rekabet. iyi bir pilota bir takım 30 verince, diğer takım onu almak için 40 veriyor, diğeri 50 veriyor. böylece de aldıkları paralar çok yüksek değerlere ulaşıyor.

    ha ferrari vettele neden 80m verdi? esas bu paraya yazık. alonso gidecek, ferrari ortada kaldı olmasın, ferrari büyük takımdır yea havaları, ne yapıp edelim vettel’i alalım. zaten vettel de ricciardo yüzünden hazırdı. iki tarafın da istediği oldu.

    “pilota vereceğin parayı araç gelişimine yatır şampiyon ol” da ayrı bir kafa. para dediğin gridde en çok ferrari’de var. 2007’den beri şampiyon olamıyorlar, demek ki neymiş, parayı yatır şampiyon ol gibi düz bir mantıkla da olmuyor. o parayı nasıl, kimde kullandığın önemli.

  6. Hamilton Mercedes olmasaydı şampiyonluğu zor görürdü, Mercedes’in bu kadar para vermesi reklam açısından düşünülse bile mantıksız. Daha ucuza da şampiyon olabilecek bir pilot bulabilirlerdi.

  7. 10 da 1 ine bilmem sunu getiririz olur biter diyen arkadaslar Bayern Munich in basina da Yilmaz Vural’i getirirler Munich sampiyon olur. Sizin bakis aciniz buna benziyor. Verilen para tartisilir o ayri. Ancak bir sporda sampiyonluk icin bir cok etmen iyi olmalidir. F1 de sartlar, mali durum , yonetim, arac performansi, pilot vs gibi etkenler. Mercedes de suan icin hepsi iyi gozukuyor. Ancak uzun sureli planlarda bir rakibin cikmasi durumunda bir etkenin bile kotu olmasi sampiyonlukta sizi geri dusurur. Yani bu anlasmalari yapanlar gunluk degil uzun vadeli dusunuyorlar.

  8. Mercedes’in Schumi’den sonra hem lider bir pilota hemde yıldız bir pilota ihtiyacı vardı.
    Evet şuan bu araçla her pilot galibiyete, şampiyonlugu oynar ama ortada milyon dolarların kol gezdiği bu sporda popüleritesi yüksek, her söylediği yada yaptıgı olay olan, takım arkadaşından çok daha fazla taraftara sahip olan ,pazarlanabilirliği fazla olan vs.bir çok etkeni düşünen Mercedes yöneticileri Lewis’le yüksek maaşla anlaşması gayet normaldir.

    1. Gelen haberlere göre 55 milyon Lewis’in istediği en düşük fiyatmış. 🙂

      1. Düşük fiyat buysa yüksek fiyatı düşünemiyorum 😀 Merco bıraksın görüşmeleri klasın Lewis ortada 😀

  9. çok yazık bu paraya gerçekten. söylenildiği gibi hulk veya bottas alınsa aynı 1-2 sonuçlar alınır, markalar ve pilotlar şampiyonluğu kazanılır. kozlar mercedesin elindeyken bu kadar para vermeye razı olmaları anlaşılır gibi değil. ayrıca en iyi 2-3 arabadan birine sahip olmadığında, elinden geleni yaparak iyi sonuçlar elde etmek için uğraşmayacak kadar da şımarık olduğunu düşünüyorum.

    1. mclarende en iyi araba yokken sonuna kadar zorluyordu ayrıca hamilton takıma iyi bir reklam yüzü oluyor aynı zamanda sponsor bile çekebilir mercedese …

      1. Arkadaslar gunluk bi nevi tek sezonluk dusunuyor Kimi kardes. Mercedes hem reklamsal olarak hem de pilot piyasasinda ki guc dengesi olarak buyuk oynuyor. Hamilton olmasa bi bu kadar parayi Alonso ya vereceklerdi. Adamlar onun yolunu yapiyorlardi alttan alta. Bu adamlar birsey bilmiyor zaten Hamilton ve Alonso ile ilgileniyirlar. Yoksa ucuza kacsalar F1 de parali pilot mu yok! Pisti olmayan bi ulkenin pilotunu al bi kac seneye pisti yap Bay E ile anlas cikartsin bi pisti daha bitti.

  10. O kadar paraya ne gerek var 10 da birine hulkenbergi getirip şampiyon yaparsın mantığında olanlar yanlış. bu mantıkla yürümüyor işler bizimde bilemediğimiz sebeplerden dolayı o para veriliyor sebebini biliyorum diyen hikaye anlatır

  11. cobriatti44 avatarı

    Hamilton olmasa rosberg rahat şampiyon olur ama 4 yıl daha vettel gibi antipatik bir pilot F1’i domine ederse F1’de ne seyirci kalır nede sponsor kalır

    1. Kime gore antipatik ?

  12. Valla ben olsam gider ucuza ortalama bir pilot filan alırım. Rosberg’le zaten şampiyon olurlar bu baskın araçla. Parayı araç gelişimine yatır daha iyi. Bence Hamilton Mercedes’e muhtaç Mercedes Hamilton’a değil.

    1. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
      Lewis-Hamilton(#TeamLH)

      Emin misin her yükselişin birde düşüşü var o zaman pilotluğunu konuşturacak adam Hamilton olur.

      1. Günümüzde kötü pilot yok,kötü araba var.Kemal Emir’in dediği gibi,Mercedes’in kimseye ihtiyacı yok.Hamilton’a verecekleri desteği Ros’a verseler,en az Ham kadar başarılı olur!Ham yerine de Hulkenberg gibi bir adam otursa o koltuga,en az Ros kadar başarılı olur.Olay bundan ibaret.

        1. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
          Lewis-Hamilton(#TeamLH)

          Ben ne diyorum sen ne anlatıyorsun .

          Diyorum ki sonsuza dek Mercedes 1 sn hızlı olacak diye bir şey yok,belki 2017’de zirveden uzak bir Mercedes olacak kurallar felan değişirse o zaman bir çok zorluklar ortaya çıkacak o zaman pilot farkı konuşur.

          Dediğiniz gibi araç şuan hızlı bu araca pilot bulmak kolay ama ileriyi düşünerek hareket ediyorlar.

          1. Bir pilotu ve o pilotun takımını desteklemiyorsak,gerçekleri görmeyeceğiz anlamına gelmez.Hamilton savasçı bir pilot,bunu kimse inkar edemez.Ama senin dediğine göre ileride Mercedes düşüş yaşayacak,ki buna da katılıyorum,ama o durumda o aracı hızlı sürecek pilot/pilotlar bulunur.Kolay bulunamayacak olan ise,geri bildirimi çok iyi olan bir pilot.Çünkü o durumda yani gelecekte 2017’de bunu daha çok arayacaklardır.İşte burada devreye Hamilton değil,Rosberg girer,çünkü Rosberg o araçla daha çok ilgileniyor,garajda çok daha zaman geçirip çok daha fazla veri topluyor.Bunu Hamilton’da söyledi geçen sene.Kısacası Ham bulunmaz hint kumaşı değil.Tabii bu bizlerin düşünceleri.Eğer ki Mercedes ona o kadar para veriyorsa,bizim bilmediğimiz çok şey vardır..

  13. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Ne gerek var Rosberg daha ucuza şampiyon olur yazık günah paraya

    1. Rosbergin karizmasımı var . Hamilton daha pazarlanabilir bir pilot ve her turlu daha hızlı.

      1. Mehmet Günaydın avatarı
        Mehmet Günaydın

        Pazarlanacak olsa Rosberg te pazarlanabilir Keke nin oğlu alman panzeri alman takımında daha iyi pazarlanır.

        1. onun için almanyada yarışlar yapılamıyor 😀 rosberg iyi pazarlansa almanyada yarış olurdu mercedeste schumacher olsa bernie fiyat yükseltme teklifi dahi yapmazdı veya bir şekilde orta yolu bulurlardı emin ol rosberg iyi pazarlanamıyor …

          1. Mehmet Günaydın avatarı
            Mehmet Günaydın

            Mercedes kendi pazarlamasını yapıyor Börni ile pistin işletmesini de yapacak değiller heralde arada fark var anlarsan.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir