Strateji Grubu’nun Hedefi Motor Seslerini Yükseltmek

yazar:

kategori:

Formula 1 Strateji Grubu, önümüzdeki yıllarda motor seslerini arttırma hedefinin değişmediğini söyledi.

2014’te Formula 1’e giren turbo motorlarla birlikte Formula 1’deki yüksek ses özelliğini kaybetmiş olduk. Yeni turbo motorlardan oldukça düşük ses çıkıyor. Şu ana kadar bu konuda bazı çalışmalar yapılsa da ciddi bir ilerleme kaydedilemedi.

Sporun kan kaybetmeye devam etmesi nedeniyle bunu tersine çevirecek bazı şeyler üzerinde duruluyor. Bunların arasında daha agresif görünümlü araçlar, yeni motorlar ve daha büyük lastikler gibi seçenekler bulunuyor.

Claire Williams “Görüşmeler daha çok mevcut motor kurallarında değişiklik yaparak taraftarların istediği gibi daha yüksek sesli hale getirmek, teknik kuralları değiştirerek araçları daha radikal ve daha yenilikçi göstermek üzerinde yoğunlaşıyor. Şu anda görüşülen konular bunlar. İlerlemeye çalıştığımız alanlar bunlar. Zaten harika olan platformu daha da geliştirmeyi hedefliyoruz.”

“Eğer yeni kurallar daha fazla taraftarın sporu takip etmesini ve izlemesini sağlayacaksa; aynı zamanda sporun uzun vadede katlanılabilir düzeyde olmasını garanti edecekse Williams o görüşmelerin % 100 arkasında olur.”

“Taraftarların ne istediği konusunda daha fazla araştırma yapmalıyız ve onların aslında istemediği değişiklikleri yapmamak için onları dinlemeliyiz çünkü değişikliklerin onların üzerinde etkisi oluyor. Bu yüzden sırf değişiklik yapmak için zorlama yerine iki yönlü görüşmeler olmalı.” dedi.


Yorumlar

“Strateji Grubu’nun Hedefi Motor Seslerini Yükseltmek” için 2 yanıt

  1. yagmurdenizsolmaz avatarı
    yagmurdenizsolmaz

    F1’de her şey motor sesi olarak algılanıyor. Bu bence doğru değil. Ses olayı sadece bir parçası. Ses yok diye seyirci azalmıyor. Son yıllarda sporun kan kaybetmesinin birçok nedeni var. Ama ne FIA ne CVC ne de takımlar bunları bir araya getirip bir karara bağlayamıyor.

  2. Turbo motorlardan beri sesi kesilen hiç bir formula1 aracını açıkcası zevkle izleyemiyorum. Ama bu saçmalığı düzelteceklerini umarak bekliyorum. Gerçi F1 resmi intro’sunun bile sesini kıstılar ama hala umutluyum. Başka rahatsızlıklarda var aslında ama benim canımı en çok sıkan bu. Ben araba sanayi gelişimi izlemek istemiyorum ben gösteri izlemek istiyorum. Hayal bu ya, üreticilerin olmadığı yalnız garaj takımlarının olduğu F1 ne zevkli olurdu. 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir