Alonso, Kazanın Direksiyondan Kaynaklandığından Emin!

yazar:

kategori:

Malezya’da basın mensuplarının sorularını cevaplayan Fernando Alonso, Barcelona testlerinde geçirdiği hatırlamadığı yönündeki iddiaları reddetti ve kazanın direksiyondan kaynaklandığın söyledi.

Barcelona testlerinin ilk haftasında kaza geçiren Alonso, beyin sarsıntısının tekrarlanması ihtimaline karşı ilk yarışa katılmamıştı. Alonso’nun geçirdiği kaza ise büyük bir sırra dönüştü.

Bugün yarışma onayı alan Alonso, kazanın rüzgar yüzünden olduğu yönündeki McLaren açıklamasını da reddetti.

Alonso “Kasırga bile o hızda aracı oynatamaz. O gün ilgi çok fazlaydı. Muhtemelen takımım ve menajerimin ilk açıklamaları o yönde oldu.”

“Ancak ben hatırlayana kadar 3-4 gün bir şey söyleyemezlerdi. Daha da kötüsü olabilirdi. Rüzgar teorisinden bahsettiler ancak açıkçası bunun yardımı olmadı.”

“3. virajın ortasında direksiyonda sorun yaşadık. Sağ tarafa kilitlendi ve duvara yaklaştım. Son anda frene bastım, 5. viresten 3. vitese düşürdüm.”  dedi.

Alonso, araçtaki verilerin kazanın direksiyon yüzünden kaynaklandığını göstermediğini kabul etti.

Alonso “Ne yazık ki bazı parçalar eksik. Aracın o bölümdeki veri toplama seviyesi yeterli değil.”

“Araçta bir sorun olduğu açık. Ancak şu an için verilerde bu görünmüyor. Açık bir cevap yok.” dedi.

Alonso’nun hafızasını kaybettiği yönünde açıklamalar gelmişti ancak Alonso her şeyi hatırladığını ve sadece doktorlar tarafından uyutulduğunda bilincinin yerinde olmadığını söyledi.

Alonso “Her şeyi hatırlıyorum. Güneşli bir sabahtı. Tüm ayar değişikliklerini ve tur zamanlarını hatırlıyorum. Sebastian 3. viraj öncesinde önümdeydi ancak şikanı kesti ve bana yol verdi.”

“Duvara vurduktan sonra bir süre duvarı öptüm ve ardından telsizi kapattım. O an bilincim mükemmel açıktı.”

“Ambulansta ya da klinikte bilincimi kaybettim.” dedi.


Yorumlar

“Alonso, Kazanın Direksiyondan Kaynaklandığından Emin!” için 10 yanıt

  1. Direksiyon kilitlenmesi basit bir olay. O kadar sensörün olduğu arabada steering position sensörünün olmaması imkansıza yakın. Motor haritasının seviyesini bile steering position’a göre ayarladıklarını düşünüyorum. @M1CHAEL?

    Steering position sensörünün konumuna göre kilitlenip kilitlenmediğini veya pilotun eliyle çevirip çevirmediğini kolayca anlayabilirler. Soru işaretleri azalmadı, daha da arttı.

    1. @xtrabit-racing Aynen. Uzun olan habere yazdıklarımı görmüş müydün.
      Aslında bunları da yazacaktım aklımdaydı ama yazarken atlamışım. Bu araçlarda direksiyon sürüş fizikleri ilgisi hariç kilitlenmez kesinlikle. Bu o kadar zor birşey değil bu çağ için. Şayet flywire sistemde bir yada birkaç chip arıza yapıp steering komutları yürümüyorsa ortada çok çok ciddi bir durum var demektir bunun ağır cezai yaptırımı olmalı artık bu çağda…
      Telemetry dediğin gibi steering sensörleri ilgisinde çalışır tamamen bunlar olmadan telemetry oluşmaz boşuna en başından beri demedik yiyorsa telemetry yayınlasınlar bu söyledikleri, rüzgar safsataları felan kabak gibi çıkar telemetry de. Kilitlendiği de yorumlanabilir kilitlenme açısal pozisyonları da ortaya çıkar. Bu pozisyon sensörleri binlerce defa direksiyonu takıp çıkarmaya dayanıklı port bağlantıları yüzey kanyaklı onbinlerce titreşime dayanıklı.
      Yani daha önce yumuşak yazdık ama Fernando da milleti yiyor. 🙂

  2. Nihayet Alonso’dan kaza hakkında açıklama geldi. Tahmin ettiğimiz üzere bize söylenen şeyler yalanmış.

  3. cobriatti44 avatarı

    Kimi bu ne yapsa yeridir 🙂

  4. konu dışı ama kimiye bakın yaa adam basın toplantısında uyuyakalmış 😀 😀 😀

  5. 2015: A McLaren Odyssey (spä2000) avatarı
    2015: A McLaren Odyssey (spä2000)

    diaz “Her şeyi hatırlıyorum. Güneşli bir sabahtı. Kuşlar cıvıldıyordu. Kuzular meleşiyordu. Ben yine her zamanki gibi makosenlerimi giymiş, Bir ilkbahar sabahı güneşle uyandın mı hiç? Çılgın gibi koşarak kırlara uzandın mı hiç? şarkısını söylerken, telsizden gelen “focus, focus” ikazlarından sonrasını hatırlıyamıyorum.
    Galiba biraz kaza yapmışım 😀 😀 :D. Neyse, Bir his dolup içine uçuyorum sandın mı hiç?
    Geçen günlere yazık, yazık etmişsin gönül sen…… İyiyim, iyiyim kafam o biçim….

  6. Bir tutarsız açıklama daha, kardeşim kendindeysen neden 10 dk hareketsiz durdun araçta?

  7. Bilinci mükemmel açık olduğu için mi oradaki görevli kaskına vurduğunda tepki vermedi acaba?

  8. Sonun da gercek olan seyler ortaya cıktı, ve acıkcası bu benı kazadan daha cok korkuttu !!

    Malum Senanın hazin sonu, süspansiyon, ve bu aracta da aynı direksiyon sıkıntısının nuks etmeyecegıne dair bır garantı verilemez… ve bu ıhtımal cok buyuk bır tehlıke!

    Güvenlik güvenlik guvenlık..

    1. Kesinlikle haklısın,işin ilginç yanı bu adam o kazanın üzerine hemen nasıl bu yarışa çıkabiliyor psikolojik olarak.Ne kadar doğru bunu yapması o da tartışılır.Araç güven vermiyor,bu büyük emniyet zaafiyeti.Heran aynı problem yaşanabilir ve daha yüksek bir hızda tıpkı Senna’da olduğu gibi,ölümüne yol açabilir.İlginç şeyler oluyor.Hayırlısı diyorum ..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir