Mosley: "Renault Olayı Hilenin de Ötesinde"

yazar:

kategori:

Mosley, kendilerinin Piquet tarafından bilgilendirildikten sonra bir soruşturma açmaktan başla çarelerinin kalmadığını belirtti.

Monza’da gazetecilere demeç veren başkan, “Diğer sporlara bakarsanız, birileri sonuçları kontrol etmeye çalışırsa bu ciddi bir durum olur. Eğer bisikletçiyseniz ve doping alırsanız bu hile olur. Eğer başka bir bisikletçiye rüşvet verir ya da birine ona çarpmasını söylerseniz bu çok daha ciddi bir sorun olur. Eğer bu olay insan hayatını riske atıyorsa, ya da izleyicileri, pist görevlilerini ve pilotları. olay daha da ciddileşir. Bu konuyu konuştuğumuz anda Renault’nun suçlu olduğunu düşündük ama bilemiyoruz. Savunmalarını yapana kadar herkes suçsuzdur.” dedi.

Mosley, “Şu anda olayı tek taraftan dinledik ve araştırma konusunda da elimizden geleni yaptık. Renault tarafının savunmasını bekliyoruz. İki taraf da dinlendiğinde bir sonuca varılacak. Her zaman suçu kanıtlanana kadar o kişi masumdur. Şu an içinde olduğumuz durum da bu.” diyor.

Mosley ayrıca belgelerin basına sızmasından duydukları rahatsızlığı da dile getirdi ve bundan sonra yaptıkları araştırmalarda güvenilir görevlilere ihtiyaç duyacaklarını söyledi.

Ayrıca Renault’nun suçlu bulunması durumunda şampiyonadan tamamıyla uzaklaştırılmasının mümkün olduğunu ve Singapur GP’sinin sonucunun değiştirilmesi için de çok geç olmadığını belirtti.

 


Yorumlar

  1. VEGA NITRO kardeşim yorumunu çok beğendim, tebrik ederim.

  2. Açıklamada yerinde tanımlamalar var. FIA'nın konunun üzerine ciddi olarak gittiğinin anlaşılması yönüyle de açıklama güzel. Bu konunun es geçilemeyeceğinin her kez bilincinde. Ayrıca şayet Renault'un ihraç durumu olursa Mosley bundan karlı değil zararlı çıkar. Hangi dev üretici ayrıldı da Mosley-FIA bundan karlı çıktı. Ayrılmadan önceki son darbe ve problemi yaşamış oluyor. Yerine önerdiği adayın da Fransa vb. bazı ülkelerden oy alamama ihtimali belirmiş olur. Bu ona prestij kaybı olur. FIA'ya ekonomik kayıplar da cabası. Fakat bütün bunları göze alarak bu iş sonuçlandırılmalı. Karşıdaki şayet haksız ise büyük marka gözüyle bakılmaması temennimizdir.
    Bu öyle önceki takım emirleri gibi değerlendirilmemeli Mosley'in dediği gibi bu sonuca müdahale. Ben vurdum, sen kazan gözüyle bakılamaz burda. FIA bu maksatlı kazayı normal görmez. ENCAP testi yapmıyorsunuz orda pilot veya her hangi bir görevli planladığınız kazada ölebilir. Bütün skoru, sonucu değiştirmeye yönelik anormal müdahaleler şikedir. Bir kaza planlayarak tüm yarış sonucunu değiştiriyorsanız buna aynı takım araçlarının 1 nci ile 2 ncisinin sırasını değiştirmedeki takım emri gözüyle bakılamaz. İlk ve sonraki araçlar başka takımlardan olsa ve kasti yol verme olsa bu da şikedir.

  3. aslında bu takım emrinden başka bir şey olmaz eğer doğruysa, nasıl barrichello zamanında Schumacher'e yol verdiyse, Piquet'te takımı için böyle birşey yapmış olur ki tabiki yanlış fakat yaptırım takım emirlerine yapılan yaptırımdan çokta büyük olmamalı bence… Her takım performans ve başarı için bir şeyler çeviriyor gizliden gizliye, Renault'un suçu bunu 1 adım ileriye taşıyıp bunun üstünü kapatamamak olmuş 😀 Tabi suçlularsa… Çok büyük imaj kaybınıda unutmayalım

  4. "McLAREN TEAM" 2. yorumunun bir bölümüne katılmakla beraber, Renault'un F1'den ayrılması sonucunu getirmeyeceğini düşünüyorum bunun. Briatore denen hırslı takım patronunu F1'de ve Renault'ta barındırmayacaklar belki. Ama bu konuda tüm Renault'u suçlamak yanlış olacak, ceza alsalar bile.

    Ayrıca belirtmem gerekir ki 2007'de McLaren'a kesilen ceza 2 tane uçmuş mühendis yüzündendi. Şimdiki olay ise gözünü hırs bürümüş bir takım patronu ile koltuk bulmak için her türlü gaflete düşmüş bir rezil F1 pilotunun hikayesini anlatıyor.

  5. mosleyin agzından salyaler akmaya başladı!
    bence gizli belgeleri direk mosley ortaya çıkardı renault'un prestij kaybetmesi demek renault'un f1'de varlığını tekrar düşünmesi demek bu şartlar altında f1'de kalacaklarını düşünmüyorum ve buda mosleyin bırakmadan önceki son arzuları!

  6. Renault' a ceza verileceğini pek zannetmiyorum.Zira F1' de cezalar sadece McLaren' e verilir.Ama dua ediyorum ki doğru çıksın.

  7. hıhı bmw gibi bir üretici çekilme kararı aldıktan sonra bir başka diğer üreticinin ayrılmasına göz yumamazlarr ha ne olur en fazla f1 den çekilirizz bu da spor için 3 en büyük darbe demek olur bu olay en kısa zamanda kapanır :d

  8. bence bu olayı ört bas ederler ve bu olay kapanır

  9. RENAULT KESİN F1'DEN ÇEKİLİR !!! renault ismi 3 adam yüzünde lekelendi! bunca çıkan haberlerden sonra renault çekilmek zorunda kalır.
    symonds en sevidiğim adamlardandı.
    briatore ise en nefret ettiğim adamdır.

  10. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    yandın reno

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir