Montezemolo "Alonso Er ya da Geç Ferrari'ye Gelecek"

yazar:

kategori:

Renault’un İspanyol sürücüsü Fernando Alonso’nun adı uzun zamandan beri Ferrari ile anılıyor ve Santander’in Ferrari’nin ana sponsoru olması bu söylentileri daha da kuvvetlendirdi.

Monza’da gazetecilerin sorularını cevaplayan Montezemolo “Er ya da geç bu olacak. Ne zaman olacağını göreceğiz.”

“Gelecek sene için Raikkonen, Massa, Fisichella, Badoer, Gene ve Michael Schumacher var, neredeyse Real Madrid kadar kadromuz var.”

“2 harika şampyionumuz var. Birisi 2007 şampiyonu, diğeri ise finiş çizgisini geçtiğinde 15 sn boyunca şampiyon olan sürücümüz. Bu yüzden 2 üstün sürücümüz olduğunu düşünüyorum.”

“Bununla birlikte ben her zaman Alonso’yu sevdim çünkü o harika bir sürücü ve onu Minardi günlerinden beri takip ediyorum. Şampiyonluklar kazandı ve her zaman haria sürücüler er ya da geç Ferrari’ye gelirler.”

“Imola’daki yarıştan önce Ayrton Senna bana gelip ‘Kariyerimi Ferrari’de bitirmek istiyorum.’ dedi; Prost, Lauda, Mansell, Michael… göreceğiz. Önümüze bakıyoruz ve yaşam herkes için uzun.” dedi.

Montezemolo ayrıca 3. araç fikrini hâlâ savunduğunu da yineledi.


Yorumlar

  1. teşekkür ederim Abdullah…

  2. hele bekleyin alonsocular ruyaniz baska bahara bu arada daha goreceginiz soklar bununla sinili degil burdan tum kimici dostlara slm

  3. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    sıte yoentımı soylıyebılırmı acaba yazdıgım tek yorum a ne oldu.benmı yollıyamadım dıycem ama dun gece ordaydı.kımseye satasma hakaret yoktu.sıldıysenız lutfen gerekcesını de soylermısınız.yoksa rutukten ne farkınız var.allah askına cvp beklıyorum

  4. Ahmet Bridges avatarı
    Ahmet Bridges

    Abi anlatamiyorum herhalde Baska yerlerde baska seyler yaziyor diye dedim Tamam abdullah kardesim iyi demek ki ordan cevirdiniz ne yapim
    Ben baska okudum
    Ben isterim Fernando nun Ferrari ye gitmesini cünkü hem Kimi ciyim hem de Mclaren ci Kimi Mclaren e geri dönerse Fernando gitsin Ferrari ye
    Ama Kimi – Fernando da acayip bir ikili olurdu

  5. GO ALONSO GO avatarı

    ahmet haklısın. maalesef ferrari alonsoyu almıyor. kimiyi bilemem ama massadan kesin iyi bir pilotu neden almadılar anlamadım. bu siteler ana sitelerden haber toplayıp site kurup haber yaparlar. onlar ne yazıyorsa onu yazarlar. ama sen bayağı iyi araştırmışsın tebrikler.

  6. ahmet buyur, dünyanın bir numaralı formula1 sitesi:
    http://www.autosport.com/news/report.php/id/78485

    başka kaynağa gerek yok sanırım

  7. GO ALONSO GO avatarı

    alonsonun bu sene ferrari işinin olmaması onu derinden yaralamış olabilir. birde üstüne reno ve kendisi ceza alırsa f1 camiası alonsoyu kaybeder.

  8. Ahmet Bridges avatarı
    Ahmet Bridges

    Ben yalan yaziliyo mu dedim
    belkidigerleri baska yazmis olabilir ama
    ingilizce ve almanca sitelerde aynisi yazince düsündüm biraz burda neden biraz degisik yaziyo

  9. sen almanca sitelerden okmaya devam et ahmet, kimse burada haberleri uydurarak hazırlamıyor

  10. Ahmet Bridges avatarı
    Ahmet Bridges

    Hää?
    Abi ben Monte nin reportajini orjinal okudum ve hic öyle er yada gec gelecek demedi alonso icin
    hatta fernando ile ilgilenmediklerini bir pilot daha getirebilirlerse michael i getirmeye calistigini söyledi
    Aynisini almanca da okudum.
    Hic birinde alonso gelcek demiyor !

  11. Er yada geç olacağını belirtmesi hoş. Sonuç olarak karşılıklı iki tarafın böyle bir arzusu var. Bu yıl bunun gerçekleşmeyeceğini daha nasıl anlatmaları gerekiyor bilemiyorum. Bu haberleri uzmanlar ve basındaki araştırmacılar çıkardı. En yetkili ağızdan/ağızlardan gerekli cevaplar verildi. Sonuç olarak planlama belli
    fakat yinede transfer mümkün. Bunu da Renault davası ve Massa ile ilgili verilecek gelecek kararının belirleyeceğini anlamak güç değil.

    Açıklamaları ile marka ve takımı çok güzel yüceltmiş. Çok hoş sözler. Hataları olduğunu düşünmemiz ile beraber çok iyi bir yönetici. Markayı çok ilerleten, değerini yükselten, Ferrari'nin ruhunu herşeyiyle çok iyi bilen zeki ve Ferrarinin içinden biri. İşletme zekasıyla beraber motorsporlarına hasta, bağımlı ve sportif yönü iyi bilen bir yönetici.
    Onun seviyesinde dünyada çok fazla adam yok açıkçası. Biz kendisini yermekle beraber markaya yaptıklarını da iyi biliyoruz. Tartışılan bazı konular marka, takım değeri, mali seviye ve üstünlük onun başarısı, zekası.

    Adamdan, pilottan iyi anlayan biri. Yöneticilerinin, şeflerinin markanın önüne geçmesini izin vermeyen, bu manada markayı kendi iç değerleriyle koruyan bir kişi.
    O her zaman en iyiler ile çalışmak istiyor. Markasının gücünü iyi biliyor. En küçüğünden en büyüğüne bütün herkezin bu takımda, marka altında yarışma hayali kurduğunu çok iyi biliyor.
    Biz taraftarlar bu marka'dan, takımdan nefret bile etsek bu gerçeği değiştiremeyiz. Sadece F1 'de değil her hangi bir pist yarışı şampiyonasında en iyi bile olmasa Ferrari varsa o fabrikanın çatısı altında bulunma
    arzusunu taşır pilotlar. Genel böyledir. İstisnalar kaideyi bozmayacağından Formula 1 'de bu arzu çok daha yoğundur. Her pilot o atelye içinde bulunmak, o amblemi taşıyan bir araca oturmak, o takımın tarihine ismini sokmak,
    öz geçmişine Ferrari'yi yazmak ister.
    Bu hoşunuza gitmesede Senna içinde Hakkinen içinde böyle. Onların arzuları böyle. Alonso içinde tabiki böyle. Hamilton ve diğerleri neler düşünüyor tek tek bilemiyoruz tabi.
    İyi sürücülerin hepsi olamasa bile bir çoğu mutlaka Ferrari'li olur.
    Luca'nın açıkladığı şey farklı bir buğudunu gösteriyor fakat zaten Ayrton Senna'nın Ferrari'de yarışma arzusu olduğu bilinen bir gerçekti. İyi araştıranlar öğrenebilirdi.

    Ayrıca tartışmalara katılmak istemiyorum ama bir şeyi belirtmek istiyorum. Bu araç geliştirme konusunda devamlı tartışılıp duruluyor. Batıda bunu yoğun olarak sadece gazete editörleri arasında görüyoruz.
    Araç geliştirme konusu önemli olmakla birlikte ayrıntıları bilinmesi gereken ve çerçevesi iyi çizilmesi gereken bir konu. Michael ile diğerlerini bu konuda bir tutmak sanırım biraz konuya vakıf olmamak demektir.
    Diğerleri dedim çünki gerçek olarak son 20 yıllık tarihte sadece reel araç geliştiren iki pilot var bunlar da Michael Schumacher ile Alain Prost. Alain bu konuda tabiki öncü ve lakabını bilirsiniz Doktor'dur.
    Bu lakap ona mühendislik yeteneği, motor mekanik bilgisi nedeniyle takıldı. Alain ve Michael'ın bu konuda ayrıca diplomaları var. İşin okulluları yani araç mekaniğine, motorsporlarına bu yönden çok vakıflar.
    İkiside takım atelyelerinde mühendisler ile beraber kafa patlatan, pist üstündeki tecrübelerini iyi ifade ederek gereklerine çalışan, parça geliştirmelerine katkısı olan, dizayn çalışmaları için fikirler üreten kişiler. Onların böyle bir artı yönleri var. Önemli olduğunu düşünüyorum çünki birisi tüm tarihi istatistiklere göre 1 nci diğeri 2 nci sırada görünüyor. Daha önceki dönemlerde böyle pilotlar varmı bilmiyorum. Tam araştırmaya girişmedim
    fakat Enzo Ferrari, Mclaren kurucusu gibi adamlardan bahsetmiyorum tabi. Ondan sonraki dönemleri merak ediyorum. Senna deneyimlerini mühendisine anlatmak zorunda iken Prost istediklerini uyguluyordu benzeri bir tabir vardı hatta o dönem için.
    Alain hakkında tam bilgiye vakıf değiliz ama otomotiv sektörü için bir kaç danışmanlığı olmuş sanırım. Michael ise yarıştığı dönemde ve sonrasında Ferrari Scuderia harici fabrikada bu konuda desteği, fikirsel çalışmaları oldu. 360, 430, enzo gibi araçların sadece pist üstü testlerini değil geliştirmelerine katkısı oldu. Bu konuda alaylı değil diplomalı olduğunu söylemiştik. Geçen günlerde anlaşma uzatılması, 458 vs haberleri gördünüz.

    Son dönem için bu iki kişi harici düşünüldüğünde araç geliştirme; pist üstünde yaşadıklarını, testlerini mühendisine en iyi şekilde ifade etme ve başarılı çözümlerin uygulanmasına katkıda bulunma şeklinde olabilir.
    Takımlar ayrıntılı açıklamadığı sürece yarışan tüm pilotların bu bilgisine vakıf olamayacağımızdan söylenenlerin bir çoğu sadece fikir olarak kalmakta. En iyi pilotlar pist üstündeki aracın durumunu en iyi yorumlayarak
    bunu ilgiliye en iyi şekilde ifade edenler için de kullanılır. Bütün pilotlar bilgi verir ama bazıları çözüme yönelik doğru fikirlerle beraber bilgi verir. Uzmanlar bunu da sadece en iyi olanlar yapar derler.
    İşin işte bu yönüyle şuan yarışan pilotlar arasında Alonso'da ve Kimi'de de bunun olduğu biliniyor. Diğer pilotlarda bu ne derece var ve Alonso bu konuda daha yetenekli mi bunu ancak ilgililer ayrıntılı bir şekilde açıklarsa öğrenmemiz mümkün. Fakat şunu bilelim bu pilotların araç üretim aşamasında değil, üretilenin test aşamasında katkısı var ve yetenek farkı burada ortaya çıkıyor. F1'de genç pilot handikapı da burda yaşanıyor. Tecrübeli pilot yıl içi araç geliştirmede çok önemli. Alonso'nun Michael ile kıyaslanması bu yüzden mümkün değil. Alonso'nun daha yetenekli olduğuna dair bir delilim olmamasıyla beraber Kimi ile benzer seviyede görmek durumunda kalıyorum.
    Teşekkürler.

    Bu konuyla ilgili ayrıca bir yazı hazırlamak lazım sanırım.

  12. umit isbilen avatarı

    Raikkonen, "İddialar ve bu tarz haberler sizin sorununuz, benim değil. Burası benim takımım. Hiçbir şey değişmedi ve kimse bana bir şey söylemedi çünkü söylenecek bir şey yok."

  13. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    kusura bakmayın sahuru beklerken okudum herkesı.uzun oldu bıraz ama 20 30 yorum yapacagıma bır seferde hakkımı kullandım.surcu lısan ettıysem affola:)

  14. KIMI THE KING OF SPA FRANCORCHAMPS avatarı
    KIMI THE KING OF SPA FRANCORCHAMPS

    dikkat ettinizmi son yarışlar öncesi konuşmalara…gayet mütevazi hiçbirinci olucaz asacaz kesecez yakacaz yıkacaz yok. hedef puan yada puanlar hedef podyum birinci olamayız. kimi baktıki araç yarış kazanmasına engel vasat bir araç pit ekibi çok yanlış stratejiler veriyor çok hata yapıyor. o da 1-0 olsun bizim olsuna döndü.

  15. KIMI THE KING OF SPA FRANCORCHAMPS avatarı
    KIMI THE KING OF SPA FRANCORCHAMPS

    arkadaşlar pilotları 2 ye ayırmak lazım. bir ölümüne ya hep ya hiç düşünüp sonuna kadar saldıranlar ki kimi buna en güzel örnektir(duvarlara tosluyor ya). birde yerini korumaya çalışıp sırtlan gibi avının ölmesini bekleyen yani öndekinin hata yapmasını bekleyen pilotlar massa ve alonso buna güzel örnektir. bakın kiminin son üç yarışına yerini korumaya çalıştı (spa starttaki atakları hariç) aldı 24 puanı. hamiltonda 1. yakın örnek bir pilottur fakat oda çok hata yapıyor çok agresif geçişleri var. ama sebebi ilk 2 senesinde gridin en iyi aracı kullandığı araçtı. hangisi zevk veriyor arkadaşlar…herkes şumi çok başarılı olduğu halde senna dan bahsediyor. neden ? sonunu düşünen kahraman olamaz. bakın kimi bundan sonra az hata yapan çok puan alan ama eskisi gibi zevk vermeyen bir pilot olacaktır.

  16. KIMI THE KING OF SPA FRANCORCHAMPS avatarı
    KIMI THE KING OF SPA FRANCORCHAMPS

    bak hep yağmurlu havalar…lütfen buradaki videoyu seyret. spa da şikanı kesmese yağmura rağmen bile geçemezdi. zaten ceza aldı onu geçiş olarak f1 saymıyor. starttaki geçişleri neden saymıyorsun? dediğim yerler. onlarada bak istersen.

  17. sedat ahmet avatarı

    valla hamilton çin 2009 da raikköneni 3 sefer geçti.ayrıca startaki geçişlerden bahsetmiyorum.gecen sene spada 2 tur kalada hamilton raikköneni geçmişti.yani hamilton kimiyi kiminin hamiltonu geçtiğinden daha fazla geçmişti.sadece senın dediğin gibi spada raikkönenın geçişini sayabılırız.

  18. KIMI THE KING OF SPA FRANCORCHAMPS avatarı
    KIMI THE KING OF SPA FRANCORCHAMPS

    dilenci gibi kovarsın gitmez. Allah rızası için bir araba…Allah rızası için bir araba…yeter yok araba…gidin lolaya…onlar makara olsun diye alır alonsoyu. kimi sen ne büyük bir pilotsunki bütün karşındaki pilotlar ittifak yapmış seni harcamaya çalışıyorlar…

  19. KIMI THE KING OF SPA FRANCORCHAMPS avatarı
    KIMI THE KING OF SPA FRANCORCHAMPS

    bora subaşı(şumiseverkimisevmez) sennalonso. vallahi ayıp billahi ayıp yeter yahu…adam söyledi seneye yok diye halen maç 90 dakka muhabbetleri. hadi beni seven burada yok ama sanırım yıllarca kardeşçe yazıştığınız bir çok kimi severe ayıp bu yorumlar…bitirin artık bu beklentinizi…

  20. KIMI THE KING OF SPA FRANCORCHAMPS avatarı
    KIMI THE KING OF SPA FRANCORCHAMPS

    sedat ahmet…raikkonen hamiltona mercedesin inanılmaz iyi olduğu veya ferrarinin çok kötü olduğu yağmurlu havalarda 1 sefer monzada geçilmiştir. birde ilk yılında yine monzada kuru havada fakat sıralama turlarında yaptığı kazadan dolayı tek pitstop stratejisi uygulamıştı ve lastikler perişan vaziyetteydi. birde o zaman geçilmiştir. fakat geçen sene spa yarışın başlangıcında sanırım 2.turda(burada videosu var seyret hamilton kaydı öyle geçti deniyor ama yok öyle birşey gözlerinle seyret kaldıki o yarışın ilk turunda kova ile massayıda geçti raikkonen)geçti. 3 seferde startta biri türkiyede biri brezilyada biride sanırım geçen sene japonyada veya çinde geçti. sonuç raikkonen hamiltonu daha çok geçmiştir. ama bir gerçek varki mercedesin(bu seneden ben hiç birşey anlamadım) 2007 ve 2008 aracı akıllara zarar iyi araç. yahu bir kere motor patlasın bir yerden arıza versin. ve yağmurlu havalarda nasıl performans öyle inanılır gibi değil.

  21. Fernando Alonso  Diaz avatarı
    Fernando Alonso Diaz

    BEn alonso tek başına herkeze 10 tur bindirir demiyorum kaliteli pilotlar 1 ise alonso 1,5 dur diyorum anlatabildiysem sevinirim

  22. sedat ahmet avatarı

    alican genel olarak haksızsın yada yanlışsın diyeyim.evet alonso en iyi 3 pilottan biri ama bu araç geliştirme geyiği çok uzadı artık.geçen yıl test yasağı yoktu ama reno orta sıralara alonsonun deyimiyle 6-7.'lik için yarışıyordu.2005 de mclarenın hızına yaklaşamamıstı yine aynı şekilde reno…fujide alonso cok ıyı sürdü evet ama start ve sonrasındaki massa hamilton teması yarışı tamamen alonso lehine çevirdi.keza singaupuru hatırlatmama gerek yok ki zaten bu konuda konuşmak doğru olmaz olay yargıda 🙂

  23. alican yenice avatarı
    alican yenice

    Bu işe sadece pilotaj olarak bakmayalım her pilot inişli çıkışlı performanslar gösterebilir ancak Alonso'da şu an hiçbir pilotta olmayan enson schumacher'de rastladığımız strateji belirleyebilme ve aracı geliştirebilme özelliği var F1Racing dergisindeki "Alonso en iyi pilot mu?" yazısındaki gibi Alonso bir parçaya "evet" diyorsa kesinlikle pozitif sonuçlar yaratacaktır diğer pilotlar bu ve benzeri işleri mühendislere bırakıyorlar ve bu özellik gerçekten bir takımı daha hızlı ileri götürüyor.Alonso'nun 08 fuji gp de stratejisini kendi belirlediğini herkes biliyor bundan dolayı massa gibi 3-4 kişiye geçilmek zorunda kalmaz diye düşünüyorum haksızsam haksızsın deyin xD

  24. sedat ahmet avatarı

    yahu herşeyi es geçin,kaza bela yoldan çıkma arıza falan hepsini bir kenara bırakın.raikkönen massaya gecen sene son yarışlardan hangisiydi anımsamıyorum,yol vermeseydi o 15 saniyelik şampiyonluk sevincini göremeyecekti.aynı şekilde massada yardımcı olmustu değilmi 2007 de raikkönene.

  25. yazdıklarım hakikaten bu kadar anlaşılmıyor mu? felipe'nin takım tarafından kayırılmasıyla şampiyonluğa yaklaştığını düşünenlere karşı ben de kimi'nin kendisinin şampiyon olamadığını söyledim. yani ikisi de doğru değil benim tarafımdan. ben bilmiyor muyum mclaren aracının o yıllarda verdiği arızaları? demek istediğim, kimi'nin aracı sebebiyle şampiyon olamaması ne kadar gerçekse, felipe'nin de geçen sene kendi başarısıyla bu noktaya gelmiş olması o kadar gerçek. kimi konusunda hemfikir olanların, iş felipe'ye gelince takım kayırıyor sözlerine karşı bir cevaptı bu. yani, sen böyle söyledin demiyorum, böyle söyleyenlere karşı diyorum. ama sen ısrarla kendi üstüne alıyorsun cevabımı. ayrıca, zaten kendin yazının son 2 satırında söylemişsin felipe ile ilgili olan kısmını.

  26. sedat ahmet avatarı

    gözlerinizi kapatın ve geçen yılkı monza yarışını hatırlayın.gerilerden başlayan raikkönen ve hamilton.raikkönen önundeki 1 aracı gecmek için nerdeyse 3 tur peşinde giderken o geçtikten sonra hamilton aynı aracı sadece yarım tur içinde geçmişti.aynı şekilde raikkönenide geçmişti.hamiltonun massa ve raikköneni son 2 senede kaç kere geçtiğini sayamam bile ama onların hamiltonu geçişlerinden aklımda kalan sadece magny courdaki starta hamiltonu geçişi yanılmıyorsam massaydı.
    kimi massadan çok daha hızlı bir pilot,gecen yıl massa için neler neler söylendi ıyı hatırlıyorum ama raikkönende bir düşüş vardı geçtimiz yıl bu tartışılmaz.fakat massanında kendini pozitif anlamda geliştirdiğide bir gerçek.

  27. Okumuyor musun?
    Ben,senin Kimi'nin şampiyon olamadığını söylemeni eleştirmiyorum,bu bir gerçek,
    sen evirip çevirip Kimi'nin eksikliğine getiriyorsun olayı,bu konuda da gayet başarılısın.
    O zaman,Massa'nın başarısını takdir ediyorsun,Kimi'nin nasıl etmiyorsun,edemiyorsun?
    Sana bir tek şey söylüyorum,araştır bul benim massa'nın kayırıldığına dair bir yorumumu sana ve tüm trf1'e tek tek özür dileyeyim.
    Bu konularda genelde yorum yapmıyorum,saçma buluyorum çünkü,bir diğeri çıkıp diyecek o zaman kimi de kayırıldı diye tartışma büyüyecek.
    Kim üstünlük sağlarsa o öne çıkartılır,bu kayırılmaksa,kayırılmaktır ben böyle kayırılmaya karşı değilim.
    Merak ettim,Felipe ile ilgili gerçek nedir söyle de bilelim.
    Felipe ilgili gerçek şudur,kendini en fazla geliştirmiş ve geliştiren pilot.
    Şampiyonluğa yaklaşmış ama takımın hatalarıyla şampiyonluk ellerinden kayıp gitmiştir,bu kadar.
    Yani,kayırılmayı bunun içine dahil bile etmiyorum.

  28. ferrari kimiyi yarıştıramıyor mc larende ve 2007 told zamanında öylemiydi adamlar yarıştırıordu kimiyi kimi zor pilottur

  29. ben de diyorum ki, benim kimi'nin şampiyon olamamasıyla ilgili söylediğim sözleri eleştirirken, bazı arkadaşların felipe'nin şampiyonluğun ucuna gelmesinin takım tarafından kayırılması sebebiyle olduğunu söylemeleri hakkında neden bir şeyler yazmadın? ister yazarsın ister yazmazsın, o senin bileceğin bir iş. ama benden kiminin başarısına kılıf uydurmadan tebrik bekliyorsan, felipe ile ilgili gerçeği de söylemeyi bileceksin..

  30. Massa iyi bir pilot,ama world class degil.Kimi ise world class pilot,ama işine gelirse..Şuan griddeki en iyi 2 pilot alonso 1 Hamilton(Hiç sevmesemde)2.

    Bakınız 2 pilotta önündeki rakibini geçmek için 1 tur içinde ne kadar çırpınıyorlar.Kimi ise tren vagonu gibi yaklaşıp düzlükte geçmeye çalışıyor.Eskiden(McLaren yıllarında)Kimi ne edip bir yoluna bulup geçerdi,daha çeşürdü,ama Ferrari yıllarında maalesef benim aklımda kalan bir tek spektaküler geçişi yok maalesef.

    Massa is kendini inanılmaz geliştirdi,hatta geçen sene Barichello ve Heikkiyi içerden 2sini birden geçmesi benim gözümde en güzel ve tehlikeli geçişlerden biriydi.Ama Massadan bu kadar,Massa wordl class degil,bunu bütün dünya kabul ediyor.

    Raikkönene takım çok,ama gönlüm isterki en iyilerinde sürsün,ama motive olmuş bir Kimi Raikkönen,bitik bir Kimi degil.

    2010da olmaz(ki bence olucak) 2011de Alonsoyu kırmızılar içinde görücez.Alonsonun ne kadar Ferrariye ihtiyacı varsa,Ferrarininde Alonso gibi bir pilota ihtiyacı var,komple olan bir pilota,takımı toparlabilicek bir pilota.

  31. Hiçbir Kimicinin yaptığı yorum benim görüşümü yansıtmaz.
    Ben massa kayırıldı demedim,demem de.
    Massa'nın şampiyon olmak için yeterli performansı göstermiş olduğu doğru ama o olsaydı bu olsaydı demekle olmuyor,geçen sene Massa'nın şampiyonluğu kazanamaması nasıl Massa'nın beceriksizliği ya da hatası değil ise Kimi'nin Mclaren yılları da aynıdır.
    Yazımda Massa'nın geçen yılki performansına atıfta bulunduğum hiçbir nokta yok,beni ilgilendirmez zaten.
    Aşağı yukarı aynı şeyleri söylemekteyiz Kimi'nin mclaren yılları ile massa'nın geçen yılı arasındaki tek fark Mclaren'in aşırı dayanıksızlığı,performansları harikaydı.
    Madem massa'nın geçen yılki performansını tebrik ediyor(uz)sunuz,alkışlıyor(uz)sunuz,Kimi'nin performansına da bir kılıf uydurmadan alkışlayabilmenizi beklerim.

  32. bazı arkadaşlar yani anti kimiciler isim vermiyorum gene hortladılar ya arkadaşlar şu kiminin yakasını bi bırakın allahın severseniz ya kendinizde biliyorsunuz kiminin en kaliteli pilot olduğunu ama diliniz dönmüyor söylemeye halan massayla karşılaştırıyorsunuz bu kimiye hakarettir.şu anda 2 pilot var rai hami ve diğerleri

  33. mclaren-2r, yalnızca 2008 silverstone değil, malezya 2008 ve avustralya 2008 için de söylemiştim. massa'nın kendi hatalarıyla bir yarışı nasıl eline yüzüne bulaştırdığını söylemiştim. teşşekkür ederim hatırlattığın ve körü körüne massa'yı savunmadığımı kanıtladığın için.

    erenciğim, kimi'nin mclaren ile şampiyon olamamasında nasıl ki aracın dayanıksızlığı gerçekse, geçen yıl felipe'nin şampiyonluğu son anda kaçıracak kadar performanslı yarışlar çıkarmış olmasının da gerçek nedeni felipe'nin başarısıdır, takımda kayırıldığı değil. bunu söylerken bunu da hatırlatmanı beklerdim.

  34. umit isbilen avatarı

    neyi tartışıyosunuz anlamak mümkün değil arkadaşlar… laf söylediğiniz adamlar formula 1de, ferraride yarış pilotluğu yapıyorlar, emin olun sizin bahsettiğnizden çok ama çok daha iyiler. şu futbol taraftarı mantığını bırakın lütfen…

  35. İstatistik olarak Massa Raikkonenden üstündür geçen 2 yıl ve son Macaristan sıralamasına kadar. Bu karşılaştırma tabi ki Ferrarideki dönemlerde olacak. Sauberle Mclareni kıyaslamak burada kimin aklına yatar ?

  36. Massathebest,ben de yorulmayacağım,sıkılmayacağım.
    Kimi'nin Mclaren yıllarını mumla arayan (motoru patlasa bile performansından hiçbir zaman şüphe etmediğim zamanlar)ben,
    senin Kimi'nin Mclaren yıllarında şampiyon olamamasını kimiden kaynaklandığını söylemeni tabi hoş karşılamayacağım.
    Şampiyon olmak iyi bir paket gerektirir hızlı,dayanıklı.
    Mclaren bunu başaramadı o zamanlar şimdi başarıyor ama lewis meyvelerini topluyor:)
    Mercedes de başaramamıştı ama ikiside istikrar yakalamayı başardı,sonunda!

  37. en iyisi seneye schumi ile fisicoyu yarıştıralım tartışmalar ancak böyle biter gibi,bana kalırsa an iyi kadroya sahibiz pilot olarak bırakında bunun keyfini cıkaralım…

  38. aşağıdaki yorumlara bakınız sevgili arkadaşlar. yorum yazmışım, ferrari'nin raikkonen'i tazminatla göndermesi hiç ahlaklı bir yol olmayacaktı, seneye felipe-kimi ile devam edilmesinden memnunum demişim. orada bırakmışım.

    bir üye, massa'nın 15 saniyelik şampiyonluğuna takmış kafayı, nasıl bir tutulur diye yazmış.

    diğeri ortamı germeye programlı, şimdi kıvırma zamanı, buyrun schumiciler, alonsocular, massacılar diye yazmış.

    bende de yine film kopmuş.

    durup duruken sataştığımı iddia eden arkadaşlarım, azıcık tarafsız bakabiliyorsanız olaya, buyrun kim kime sataşmış, tartışma nereden çıkmış değerlendiriniz..

  39. massayı best yapan, bu arada alonsoyu da kimiyle kıyaslayan arkadaş, ben senin 2008 silverstone sonrası massa için yazdıklarını da hatırlıyorum. masssa yı zaten geçelim de, ben alonso'nun raikkonen'in ensesine yapışıp zorladığı atak yaptığı bi yarışı hatırlamıyorum. hatırlayan var mı ey ahali? ama tam tersinin örnekleri çok. 2006'nın hurda mclaren aracıyla bile alonsoyu ne terletti kimi..2007'nin taş gibi mclaren aracı varken bile alo da, Kimi gerilerden gelip alonsonun dibine yerleşmiştir.

    seneye daha çok seversin kimiyi merak etme. madem ki hoşuna gidiyor…

  40. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    Buna birde Renault'un ciddi bir ceza alma ihtimalini katmıyorum. Bunu kimse istemiyor ama böyle birşey olursa. Transfer planları tekrar gözden geçirilir.

  41. felipe hakkında ileri geri konuşmalar devam ettikçe ben de geri adım atmam burak. yaklaşık 3 yıldır buradayım, sıkılmadım, sıkılmam da. yok öyle felipe'ye at tut, kimse sesini çıkarmasın. pilotuna saygı isteyen, önce rakibe saygı göstermesini bilecek.

  42. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    Daha bu sene bitmedi… Ve 5 yarış daha var. Kendimi Montezelemo nun decoderi gibi hissetmeye başladım nerdeyse.

    Adam çok konuşmasına rağmen hiçbirşey demiyor ki sadece oyalıyor… Ne pazarlıklar döndüğünü bilemiyoruz henüz. Alonso takımdan ayrıldığı takdirde Renault ciddi olarak sponsor sıkıntısına girebilir. Bu nedenle bu tür anlaşmalar yada vaatler gizli tutulur. Sponsor sıkıntısı olmayan büyükler için bu bir gösteriye dönüşür. Ama bütçesi kısıtlı olanlar için anlaşmalar yapılırken kendini kurbağa gibi şişirmesi gerekebilir… Sonuçta F1 dünyası bu, yarın neler getirir bilinmez.

  43. neden aşağılamak olsun? siz felipe hakkında konuşurken fikirlere saygı isteyin, biz söyleyince "aşağılamak" olsun… güldürme allah aşkına. rakamlara bakmaya devam…

  44. burak bocek avatarı

    Massathebest senden ricam sende kardeş sevmiyorsan Kimiyi onu küçük gören yorumlar yazma.Gerçi bana ne oluyor anlamadım ama yazmadan edemedim.Çünkü çok tepki topluyor böyle laflar.Sende bende Kimi'nin ortalamanın epey üzerinde bir pilot bir dünya şampiyonu olduğunu biliyoruz.Öyle yada böyle ilk senesinde bizi şampiyon yaptı.Sürekli bu Massa-Raikkonen tartışmaları bitmek bilmiyor haberler amaçlarından çok çıkıyor.

  45. evet cüce demesi bence de yanlış yani sonuçta boy o ne yapabilir ama kimi ye ortalama pilot denmesi de bence onu aşağılamaktır

  46. KIMI THE KING OF SPA FRANCORCHAMPS avatarı
    KIMI THE KING OF SPA FRANCORCHAMPS

    massa demek sauberi hak etmiş. ne yapalım. kaçyıllık ferrari tecrübesine rağmen üstelik todtun oğlu meneceri olmasına rağmen üstelik şumi onu sevmesine rağmen neden kimiye daha ilk yılında geçildi. lütfen sınıfları farklı pilotları birbirleriyle kıyaslamayalım. 2. seneyi biliyoruz. 5 yıl mclarende kimi eşit pilot statüsüyle önüne geleni ezmiştir. eğer 2.ferrari yılında kimi ye 2.sınıf pilot muamelesi yapılmasaydı kimi geçen seneyide almış götürmüştü. o muhteşem 2007 mclaren aracını geçen bir pilot herkesi geçer. görelim bakalım massa bundan sonra ne yapacak? bana göre kariyeri bitmiştir.

  47. son 2 yorumumda resmi rakamlar konuşuyor arkadaşlar, ben değil.
    daha ayrıntılı bilgi için:

    http://www.formula1.com

    verdiğiniz (-) ler resmi rakamları değiştirmiyor, haberiniz olsun..

  48. burak bocek avatarı

    Kimi'nin Kimi'den başka dostu yoksa sana ne oluyor bu kadar anlamadım.Savunucusu kesildin başımıza.Hadi sevmen savunman güzel geçtim onu biraz dozunu ayarla.Saçmalamanın anlamı yok ne amaçla f1 izlediğin belli Kimi the King of Spa Francorchamps.Son ver artık insanları tahrik edici,pilotları aşağılayıcı yazılarına.Birisini yüceltirken öbürünü yerin dibine sokmaya gerek yok.Adamı Allah kısa yarattı diye cüce deme hakkında yok.Haddinde fazla ileri gitme sevginin,hayranlığında bir dozu var.Cidden artık bazı insanların fanlıklarından korkmaya başladım.Maaş mı alıyorsun.Yok dua ettim yok hatim indirdim bi kendine gel ya abuk subuk şeyler için dua etme

  49. bütün yılların ortalamalarına mı bakayım?? 2002-03-04-05-06 mclaren-mercedes ile, 2002-2004-2005 sauber'i mi? mclaren-mercedes'in üstündeki raikkonen, 1 yıl yarışmamış, diğerlerinde de sauber ile yarışmış felipe'den bir zahmet daha yüksek puana ve galibiyete sahip olsun, arabanın hatırı için =)
    2006'yı sorarsan eğer, mclaren'li raikkonen galip gelememiş, 65 puanda, ferrari'li felipe 2 kez galip 80 puanda..

    başka bir sualin var mı?????

  50. Kimi ortalama bir pilotsa ben daha diyecek bir şey bulamıyorum

  51. KIMI THE KING OF SPA FRANCORCHAMPS avatarı
    KIMI THE KING OF SPA FRANCORCHAMPS

    bütün yılların ortalamalarına bak. 2. sene kimi bile bile geri bırakıldı. her neyse massa hayatında görebileceği en iyi dereceyi aldı(15 saniyelik şampiyonluk ) ve bitti. fakat acı olan şu ki bütün haberlere yapılan yorumları okuyorum. kimiseverler bir tarafta bütün pilotların taraftarları bir tarafta…ve en acısı massa severlerin kimiyi sevmeyip takımda alonsoyu tercih etmeleri. insanı dost diye bildiği düşmanlar öldürürmüş. sırttan hançerlermiş. sevmeyin önemli değil kiminin kimiden başka bir dostu yok.

  52. 2007 + 2008 sezonlarında
    12-6 pole position
    9-8 galibiyet
    191-185 puan.

    böyle bir takım arkadaşının gitmesini neden isteyeyim ki =)

  53. KIMI THE KING OF SPA FRANCORCHAMPS avatarı
    KIMI THE KING OF SPA FRANCORCHAMPS

    Allah Allah massa the bad in kimi için söylediklerine bak. ortalama bir pilot. evet boy olarak öyle massa gibi cüce değil. dinime küfreden müslüman olsa bari. bak bakalım yarış puan ve diğer ortlamalara massamı iyi kimimi…

  54. KIMI THE KING OF SPA FRANCORCHAMPS avatarı
    KIMI THE KING OF SPA FRANCORCHAMPS

    kimi bakıyor araç yavaş kızıyor duvara vuruyor. olay budur. massa the bad…anlaşıldımı?

  55. kimi'yi geçmek için takımın yardımına gerek yok, duvarlar yeter.

  56. inci incili, raikkonen'i 5 sene mclaren günlerinde şampiyon olamamışken, 7 kez dünya şampiyonu Schumi ve 2 kez şampiyon alonso ile aynı kefeye koyuyorken oluyordu da şimdi mi olmuyor? lafları kendine göre yontma isteğinin bir sınır yok mu sende?

    bu arada, yanlış anlaşılma olmasın, raikkonen'in kalmasında çok memnunum. ama sevdiğimden değil, massa'nın raikkonen'i alt etmesine alıştığımdan.. massa kolaylıkla başa çıkıyor raikkonen ile. aynı şeyi alonso için söylemek zor. çünkü oldukça güçlü bir pilot alonso. her türlü hava ve pist koşulundan maximumu çıkarabilmeyi bilen bir alonso yerine, duvarlarla bütünleşen, baskı altında kolaylıkla hata yapabilen, takımı kendi etrafına toplama becerisinden yoksun ve ortalama bir pilot olan raikkonen'i massa'nın takım arkadaşı olarak görmeyi her zaman tercih ederim.

  57. KIMI THE KING OF SPA FRANCORCHAMPS avatarı
    KIMI THE KING OF SPA FRANCORCHAMPS

    evet şimdi kıvırma zamanı. buyurun alonsocular buyurun şumiciler buyrun massacılar buyurun tüm anti kimiciler sahneye…

  58. Peki massathebest ve Burak kardeşlerim… Dediğiniz gibi olsun. Yalnız bu dakikadan sonra Massa için ben de "15 saniyelik şampiyon" dediğimde Luca'ya gösterdiğiniz iyi niyeti bana da göstermenizi temenni ediyorum.

  59. inci incili avatarı

    yani 2011 de gelecek öylemi luca. yalnız kimi nin 1 yıllık resmi şampiyonluğunu massanın resmi bile olmayan 15 snsiyle aynı kefeye koymuşsun ya diyecek bişey yok.

  60. onur kardeşim, sözler nasıl söylenmiş, hangi amaçla söylenmiş, hangi sözlerden önce ya da sonra söylenmiş… bunların hepsi o sözün anlamını tam tersine çevirebilir. luca başarısız bir yarışın ardından massa'dan bahsederken 15 saniyelik şampiyon deseydi bu elbette aşağılama iğneleme olurdu. ama kazandığı bir yarıştan sonra söylese, bu aslında onun ne kadar başarılı olduğunu belirtmek istediğini anlarız..

  61. burak bocek avatarı

    Adamın lafını nasıl anlamışsınız.Bunun neresi aşağılama!Aksine ona moral verici 15 saniyeliğinede olsa bir şampiyondu yani çizgiyi geçtiğinde öyleydi.İki harika pilotumuz var diyor sen bundan ben 15 saniyelik şampiyon desem diyorsun.İkisi arasında çok fark var.Birde öyle bir olaylara yaklaşımımız var ki takım başkanlarının çoğu saçmalıyor ne demek?Böyle üst düzey görevlerde herkesin gözü önündeki insanların bu kadar kolay saçmala hakkı yok.Elbette her söyledikleri doğru değil arada bir onlarda bocalıyor ancak onlar bu kadar sık saçmalıyorsa bizim halimizi tahmin edemiyorum.Lütfen biraz daha mantıklı konuşalım adamlara işlerini öğreticek değiliz.Gayet güzel konuşmuş bence buna illa Mika Hakkinen'i katmak zorunda değil.Çok usta pilotları saymış ve yalan değil saydığı pilotlar f1 tarihine geçmiş.Mikayı söylememesi ayıp etmesi anlamınada gelmiyor.Ve artık bilinen bir gerçeğe parmak basmış Alonso er yada geç gelicek.Artık 2010 mu 2011 mi bilemem.Ancak Onur arkadaşım bence çok farklı anlamışsın demek istenileni bence böyle sana katılmıyorum

  62. "massathebest" yapma gözünü seveyim. Ben bugüne kadar Massa için "15 saniyelik şampiyon" deseydim hoş karşılayacak mıydın?

  63. elif çivici avatarı

    evet monza da ki açıklamalar zinciri tamamlandı..evet bende ihtimal vermiyordum bu yıl gitmesine kimi nin,çünkü o bir şampiyon ve onun eline tazminatı sıkıştıp göndermek olmazdı,yakışmazdı spa dan sonra..ama hayırlısı alonso 2011 de massa yla güzel işler başarabilirler takım adına

  64. bence massa'yı oldukça güzel bir şekilde yüceltmiş, kaldı ki söylediği de doğru. 15 saniye boyunca şampiyonduk =)

    bu başkan kendini düzeltmeye başladı. sonunda doğru kararı verdi bana göre. alonso çok büyük bir ihtimalle takıma katılacak ama, bunun 2011'de olması doğru olandı. ayrıca sözleşmesi devam eden raikkonen'i tazminatla uzaklaştırmak, hiç de ahlaklı bir yol değildi. sonuç olarak, kendi adıma ferrari'nin seneye felipe massa ve kimi raikkonen ile devam edecek olmasından son derece memnunum…

  65. Bir çok patron yaptığı açıklamalarda saçmalar ama Montezemolo uçmuş.

    Massa ile resmen dalga geçmiş, ayıp etmiş. En iyi pilotların kendi takımında yarıştıklarını belirtip, yakın geçmişten Mika'yı en iyiler kategorisine katmamış olmuş, ayıp etmiş. Hiç ihtimal vermediğim Senna olayını söylemiş, komik olmuş.

    Bir de Montezemolo tipik İtalyan olarak futboldan çok örnek verir. Ancak önceki örnekler Juventus, Milan gibi İtalyan devlerinden olurdu. Şimdi ise İspanyol devinden örnek vermiş. Paranın gücü…

  66. zorla kalmasın istenmeyen yerde kimse durmak istemez

  67. hasan öksuz avatarı

    Şuna İnanın Sırf Bu reklam anlaşması hatrına Kimi'yi Ferraride yediler ama
    bildiğim buz adamsa seneye harika bir iş çıkaracak ve herşeye rağmen zorla kalacak Forza iceman

  68. champion alonso avatarı
    champion alonso

    en geç 1 sezon sonra ferrariye 6 yıllık sözleşme imzalayacaktır

  69. Emir Çolak avatarı

    Gelecek sene Rai-Mas devam herhalde öyle gözüküyor ama bu sezon sonu çok uzun ve başlayana kadar 3.araç fikri nolacak bakalım süpriz bi gelişme olabilir.

  70. Schumi-King avatarı

    Alonso gelmiyormu simdi harbi sasirdim herkes gelicek diordu o kadar konusdular filan eger gelmesse yilin suprizi olru harbi sasirdim

  71. aynen dediğim gibi oldu kimse durup dururken tazminat ödemek istemezz

  72. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    fazla kendine güvende sorun yaratır. Övünecek birşeyler arayacağına hatalarını düzeltmeye çalışman lazım

  73. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    2010 Alonso-Ferrari söylentileri gene gümledi desenize.. 🙂 Tazminat ödeyecek kadar büyük bir fark getirmeyecekti Alonso'nun gelişi… Büyük ihtimal 2011'e gelecek…

  74. evet iki harika şampiyonumuz var..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir