Piquet: "Pişman Olacağım Kararı Vermem"

yazar:

kategori:

Renault takımı ve Flavio Briatore, Piquet’in ortaya attığı iddiaların ardından şantaj yapıldığı gerekçesiyle eski pilotlarına dava açtıklarını duyurdular.

Piquet “FIA’nın incelemesiyle ilgili olarak, dürüst bir şekilde yönetim kurulu ile işbirliği yaptığımı söylebilirim.”

“Doğruları söylediğim için Renault ya da Bay Briatore tarafından korkacak bir şeyim yok ancak onların bu incelemelere harcayabilecekleri gücün farkındayım ancak yine de pişman olmayacağım bir karar vermekten korkmam.”

“FIA incelemesine ve Motor Sporları Konseyi’ne güvenim tam, artık 21 Eylül 2009’da dava sonuçlanana kadar yorum yapmayacağım.” dedi.


Yorumlar

  1. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    Arkadaşlar bunlar zaten yarış tarihi boyunca olmuş ve olağan şeyler.. Yarış içinde o kadar çok şey yapılabilir ve yapıldı ki.. Bunu artık hiçbir takım yapmamalı yada yapamaz diyemezsiniz.

    Hani Renault'un yaptığı bariz aptalllık bence maden öyle niyetin var.. Al bir tur önce Piquet'i tekerleri gevşek tak yola yayılsın kalsın. Olmadı mı iki yarıştır lastik sorunu yaşıyorlar; al sana bahane.. Ne bileyim bu benim aklıma şimdi gelen birşey mesela.

    Her zaman diyorum diyorum kimse masum değil, burası bir Arena, elinizde iyi bir malzeme yoksa iyi bir Stratejiniz olmalı

  2. HoHag'ın bakış açısına katılıyorum.
    "onların bu incelemelere harcayabilecekleri gücün farkındayım"
    Ne yani karşıdaki bir otomotiv devi diye suçlu olamaz mı? Şike yapsa bile ortaya çıkarılamayacak mı? Yaptığı ispatlanırsa büyük diye göz ardı mı edilmeli?
    Ben bir ticari firmayı (otomobil markası) destekliyorsam her şeyine eyvallah diyemem, demem. Renault bundan zarar gördü diye de bakmam hiç bir zaman. Renault'u bu 2 patron temsil ediyor. Ortaklar. Kim ile ve nasıl ortaklık yaptıkları sadece onları ilgilendirmeli. Bu patronların bir hatası oluyorsa bu Renault devinin de hatasıdır ayrıca. Mclaren davasında da aaa Mercedes yara aldı gözüyle bakmadım hiç. Haberi olsun veya olmasın ilişiği varsa zararlı bir şey oluyorsa zararını çekmeliler.
    Bizim dev gruplara sahip çıkacağımıza ilk önce atelyelere ve şahıslara sahip çıkmamız gerekiyor. Bu şahısların içinde pilotlar da var.

  3. Bence onu veya bunu suçlamanın hakaret etmenin manası yok bekleyelim ve kararı görelim

    bazı arkadaşlar madem yaptın neden söylüyosuna getirmiş konuyu 1992'de yapılan doping testinde carl louis dopingli çıkarak madelyası elinden alınmıştı ve daha sonra carl louis çıkıp ben bu ilaçları daha evelden de kuıllanıyodum deyip eski madalyalarını iade etmesi yada marian jones'un sporu bıraktıktan sonra doping kullandıgını itiraf etmesi gibi şeyler eleştirilicek degil gelecek tepkilere ragmen taktir edilicek bir şeylerdir eger ki nelson böyle bir olaya karışmışsa ilerisi ve sporun güvenilirligi için dogru bir karar vermiştir

  4. "2007'de Lewis kum havuzuna çıkıp yarış dışı kaldığında acaba bu bir takım emrimiydi diye ???"

    Hatırlamayan arkadaşlara açayım konuyu; 2007 Çin GPsi, yağmurlu bir yarış. Hatırladığıma göre Hamilton'un lastikler bitmişti…

  5. onların bu incelemelere harcayabilecekleri gücün farkındayım bunu bil yeter

  6. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    Hep düşünmüşümdür…

    2007'de Lewis kum havuzuna çıkıp yarış dışı kaldığında acaba bu bir takım emrimiydi diye ???

    Malum o sene skandal patlak vermiş ve mutlak bir cezayla karşı karşıya kalmıştı. Sanırım büyük ustalar devreye girdi ve böyle bir plan yapıldı.. Seneler sonra çıkıpta Hamilton dermi böyle böyle oldu diye… Sanmam böyle birşey olsa bile Hamilton McLaren'e sıkı sıkıya bağlı…

    Aynı Schumi'nin Ferrariye sadakati gibi.. Bu adamlar bir Rubens bir Piquet değil

  7. Bence Piquet takımını filan sattığı yok gerçekleri ortaya çıkarıyor aynen Alonsonun Mclarendeyken Mclareni tehtid ettiği gibi ve onun sonucundada Ron Denis bilgileri FIA ya kendisi vermişti … Aslan Piquet , (Y)

  8. selahattin özel avatarı
    selahattin özel

    sende ne kadar kötü bir pilot olduğunun farkındasın,ve bundan sonra yarış kariyerinin hiç bir takımda sürdüremeyeceğini bildiğin için böyle konuşuyorsun

  9. 2009 yılını garanti altına almak için duvara mı çarpan demişsiniz ama yarış kazanmak için de ikinci pilotuna git duvara çarp da denmez. Bunu teklif edenin de kabul edenin de aklından şüphe ederim. Aralarındaki pazarlık nasıl geçtiyse Piquet'i pek tatmin etmediği açık. Ama Briatore'nin de bunları yaşayacağını hesaplaması gerekiyordu Piquet'in arkasından konuşurken. İki deli birbirini yerken olan Renault'a oluyor. Marka değeri ve prestij açısından şirketin yerinde olsam çekilme kararı alırdım çünkü bu yaşananlar gerçekten çok küçük düşürücü olaylar.

  10. KIMI THE KING OF SPA FRANCORCHAMPS avatarı
    KIMI THE KING OF SPA FRANCORCHAMPS

    sen alonso denen kendini beğenmiş adamın baskılarıyla adama eze eze 2.pilot muamelesi yaparken f1 den kopmasın diye ne deniyorsa yapmış. sonra ekmek yediği yeri satmış söylemleri…bırakın bunları Allah aşkına…bu adama ekmek verilmiş ama suratına çarpa çarpa…eşit şartlarda alo yu madara edecek bir adamdı.

  11. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    vicdanı kaldırmamış demek ki. madem briatore böyle birşey yapıyor, nasıl bir akla sahipsin ki arkasından demediğini bırakmıyorsun bu pilotun. hiç mi aklına gelmez.

  12. insan her ne olursa olsun ekmegini yedigi takimi satmaz.Piquet cok zayif kisilige sahip bir pilot oldugunu bir kez daha ispatladi.Boyle bir sey olsa bile insan 2009 yilini garanti altina almak icin bilerek duvara mi carpar.

  13. elif çivici avatarı

    hileye alet olurken de dürüsttün değil nelson?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir