Briatore: "Renault Yanlış Bir Şey Yapmadı"

yazar:

kategori:

Briatore “İki Piquet’i şantaj nedeniyle dava etmiş olmamız gerçeklerin ortaya çıkacağı konusunda kendimize ne kadar güvendiğimizi gösterir.”

“Eğer birisi kuralları delmişse delmiştir. Ben size git bankayı soyun desem bunu yapıp yapmamaya siz karar verirsiniz.”

“Bu konuda bir sorumluluk hissetmiyorum ve yanlış bir şey yaptığımızı düşünmüyoruz. Piquet nedeniyle Dünya Motor Sporları Konseyi’ne gideceğiz. Ancak Piquet’e şimdiden dava açmış olmamız bizim başarılı olacağımıza ne kadar inandığımızı gösterir.” dedi.

Yarıştan önce planlı olarak kaza yapılması konusunun konuşulduğu sözlerine rağmen Briatore bunu yalanladı.

Briatore “Hayır, asla bilmiyorum. Fernando yarışı Massa ve Kubica sorun yaşadığı için kazandı. 6-7  sorun oldu o yarışta.”

“Barrichello da Piquet ile aynı yerde sorun yaşadı. Yarışın bitmesine 40 tur varken 14. turda yarışı kimin kazanacağına karar verilir mi? Başka pitler de oldu ve güvenlik aracı girdi. 14. turdayken ne olacağını bilmek mümkün mü?” dedi.

Briatore basına sızan belgeleri de sert bir şekilde eleştirdi ve bu sızıntıların hem Renault’ya hem de spora zarar verdiğini söyledi.

Briatore “Kötü basın tamamen adil olmayan şekilde davrandı ve bazıları kendini savunamayacak haldeyken basında çıkan sızıntı haberlerle suçlama yapıldı.”

“Ben bunun dürüstçe olduğunu düşünmüyorum, bu sporu kargaşaya götürüyor. Bunların nerden geldiğini bilmiyorum ancak şu anda Renault FIA’ya verdiği söz nedeniyle kendisini savunamayacak.”

“Yorum yapmak istemiyoruz ve tüm yorumlar sızan belgeler nedeniyle sizin etrafınızda dolaşıyor. Yorum yapmak istemiyorum. Sadece Renault’nun ve Formula 1’in bunlardan zarar gördüğünü söylemek istiyorum.”

“Eğer bir suçlama varsa bu Dünya Motor Sporları Konseyi önünüde tartışılır. Bu tür şeyleri ortalıkta tartışarak 500 çalışanı olan bir takımın geleceğini tehlikeye atamazsınız.” dedi.

Nelson hakkında konuşan Briatore “Nelsinho’nun berbat bir hale düştüğünü hissediyorum. O her yarıştığında takıma sahipti. Çok kırılgan birisi. Her şeyi denedik. Ancak her zaman performans göstermesini istedik.” dedi.


Yorumlar

  1. Şahsen Renault veya başka bir takım karşıtı değilim. Suçsuz olduğu açıklandığında bu dava çıkmadan önce düşündüğüm gibi o gün olanlar için tesadüf kelimesi bana kafi gelmemek ile birlikte Nelson'a tüm kinimi kusarım ve Renault hakkında da tek bir şüpheli sözüm olmaz.
    İkna olmak ve yermek için taraftar veya karşıt olmaya lüzum yoktur. F1 only a sport.

  2. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    ortaya cıkan durum ve tarafların son acıklamaları nelson un dogru soyledıgı yonunde.yanı gecen sene sıngapurda kurulan stratejı nelsonun bılerek kaza yaptııgını gosterıyor.kımse basını kuma gommeye kalkmasın.

    pıqe nın yaptıgının etık olup olmamaası ayrı bır konu.eger dogruyu soyluyorsa bunun ne zaman soylendıgının onemı yok.er yada gec dogrular cıksın.sankı reno suclu.masasıda nelson gıbı duruyor.

  3. şimdi bazı arkadaşların dediği gibi burada bir suçlu var .benim merak ettiğim konu şimdi bu renault suçsuz bulunursa bu kadar medye taraftar(renault karşıtı)bu sefer ne diyecekler acaba.

  4. Piguet seni çok seviyorum dostum.Geçte olsa doğrular bir gün mutlaka ortaya çıkacak.

  5. Birincisi bu bir şantaj değil. Şantaj'ın ne olduğunu karıştırmış her halde Flavio. Bu sadece geçmiş ile ilgili bir itiraf ve ihbar. İftira olarak da adlandırılabilir. He Flavio bu Nelson senden açıklamama karşılığında bir şey istemişse onu açıklarsın tüm dünya öğrenir. O zaman ismide şantaj olarak konur. Çıkan itiraf, haber ve savunmadan şantaj olmadığı görülüyor. Dava açmanız ve bunu bu sözler ile vurgulamanız haklı olmayı gerektirmiyor. Ticari varlıkların psikolojik ve mücadele taktiklerinden birisi budur. Eğer bir patron elemanını kendisine bağımlı hale getirir ve psikolojik olarak müdahalesi varsa kusura bakılmasın tek suçlu hırsız değildir.
    Sayın Flavio biz tesadüf ve tevafuğa inanırız. Fakat o gün olanlar ve bugün söylenenler tesadüfünde ötesinde inandırıcı olamadığınız henüz. Bekliyoruz.
    Bu tür konuşmalar toplantılarda felan konuşulmaz şayet oluyorsa suçtur. İsmi şikedir şaka denmez.
    Geçmişteki davalar da ufak itiraf, yalan, deliller ile açıldı. Fanatiklik yapmanın lüzumu yok babanızın ticari kuruluşu mu bu. Tabiki eleştirip gerçek ne ise ortaya çıkmasını isteyeceğiz. Ortada bir şike var ise de kim olduğuna bakılmadan cezalandırılmasını istemek hakkımız. Biz ilk önce Formula 1 hastasıyız. Marka, model ve pilotların değil.

  6. özkan kalayci avatarı
    özkan kalayci

    "bir deli bir kuyya taş atmış; kırk akıllı çıkaramamış"

    1-dürüst olsan; "pıguet" bunu söyledikleri zaman reno'dan ayrılırsın, basına açıklarsın
    2- madem açıklamadın, çıkarın vardı, 1 sene sene sonra ne oldu?
    3- kontratlar ne için yapılır?
    4- pıguet, çamura düştün ve çamura düşen de çırpındıkça batar ve sen batıyosun
    5- bu tür konuşmalar, bazen toplantılarda konuşulur( kafayı dağıtmak içindir, kişileri toplantıya motive etmek için vs.)
    6- renaultun buna hiç mi hiç ihtiyacı yoktu ki o yarışı kazanamasa ne olacaktı veya kazandı da ne oldu?
    7- sen bile bile kaza ytapacak kadar cesaretli değisin! kaza yapmak bile cesaret işidir.
    8- şimdi sus f1 den çekil ve herkesten özür dile.
    9- renault düşmanları son söz de size. " yalandan yare felaket tellallığı yapmayın" bakın ramazan çıkın sahurda davul çalın. ok.

    yarın herkese keyifli yarışalar..

  7. her zaman takımımın arkasındayım nelsonun ne mal olduğu ortada idi gördük en kısa zamanda umarım bu konu resmi bir açıklamaya varır

  8. Ancak Piquet'e şimdiden dava açmış olmamız bizim başarılı olacağımıza ne kadar inandığımızı gösterir." dedi.

    dava açman bunu mu gösterir, yoksa en iyi savunma taaruzdur mu olur, yoksa yavuz hırsız ev sahibini bastırır mı olur, bekleyip görelim…

  9. seni sonuna kadar destekliyoruz BRIATORE piquet'in ne mal oldugunu herkes biliyor zaten..

  10. artık hangi taraf şerefsizlik yapıyorsa biz de öğrenelim. herkes ben haklıyım diyor her zaman olduğu gibi..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir