GP2: Hulkenberg Şampiyon Oldu

yazar:

kategori:

Yarışa ilk sıradan başlayan Razia, startı iyi değerlendirdi ve yarışın tüm turlarını lider götürerek ve arkasındaki Lucas di Grassi’den baskı görmeyerek damalı bayrağı ilk sırada gördü.

Startta iyi iş çıkaran ve sıra kazanan Di Grassi, yarışın geri kalan bölümünde istikrarlı bir performans göstererek 2. olurken, şampiyona lideri Nico Hulkenberg, Monza’da 2. yarışta aldığı 3.lük ile şampiyonluğunu garantilemiş oldu.

Yarışın ardından konuşan Hulkenberg, GP2 Serisi’nde ilk sezonunda şampiyonluk beklemediğini söyledi.

Hulkenberg “İlk senemde şampiyon olmayı beklemiyordum. Özellikle de Barwa ve Romain Grosjean’ın çok uzağımızda olduğu ilk 3 hafta sonunun ardından.”

“Ardından biraz yükseldik, benim hızımı ve aracımın hızını arttırdık, araçta gittikçe daha iyi olmaya başladım ve yarışlarda daha iyi olmadan ve lastiklerimi daha fazla korumadan önce çaylak olarak araç ile daha fazla yol kat etmem gerekiyordu. Nurburgring, Valencia ve Spa’da zirveye çıktık.”

“O haftasonları çok iyi geçti. Çok fazla puan kazandık ve çok istikrarlıydık ve istikrar şampiyonluğu kazanan şeydir.”

Hulkenberg ayrıca Romain Grosjean’ın Formula 1’e geçmesinin ardından durumun kendisi için daha kolay bir hal aldığını kabul etti.

 

 


Yorumlar

  1. serhat bulur avatarı

    eski tadı yok gp 2 nin hep beceriksiz pilotlar

  2. serkan erol avatarı

    bikere bence buraların 2 tane kralı vardı grosjean ve petrov amam petrov sanssızdı daha yanı sırada grosjean cok sanslıyı cunku f1 e geçti

  3. sedat ahmet avatarı

    ilk yarısta yağmurlu havada sürekli pist dışındaydı,yağmurda sürüşü zayıftı.bugünkü yarış yağmur altında değildi sanırım.tebrik ediyoruz kendisini.:)

  4. KIMI THE KING OF SPA FRANCORCHAMPS avatarı
    KIMI THE KING OF SPA FRANCORCHAMPS

    di grassi de iyi pilot. en azından bmw nin f1 deki ortalamasından daha yukarıda bir gp2 pilotu

  5. massaraikkonen avatarı
    massaraikkonen

    petrov da iyi pilot.

  6. ben bazen aşırı Türkçeleştirmeye karşıyım ancak bu yarışta özellikle bende miydi sorun bilmiyorum, ne dedikleri de anlaşılmıyordu spikerlerin. çok boğuk geliyordu ve yarışın sesinin altında kalıyordu. o yüzden daha da kötüydü.

    bu arada hulkenberg'e tebrikler. bu çocukda f1 damarı var. di grassi falan buralarda sürünmeye devam etsinler. bu yarışta çok zevkli değildi, yarışın zevkli olması için geçiş ve mücadele olması lazım ama gp2ye göre azdı bugün ve herkes yerine razı gibiydi.

    bir sürücünün ise ilk şikanda kerblerden atlayıp barge boardunu kırması ve sonra eli ile araç içerisinden koparmaya çalışması ilginçti 😀

  7. Hulkenberge tebrikler,hep yazmıyım yazmıyım diyorum ama bu GP2 serisini sunan kişiler her yarışta en azından on hata yapıyorlar bunun dışında birçok kez sürücülerin adlarını bilmiyorlar yanlış verip sonra düzeltiyorlar,yarış dışında kalanlara ya da pist dışına çıkanlara hata yapanlara gülüyorlar,cümle kuramıyorlar,yarışın heyecanını hiç veremiyorlar,resmen işkenceye dönüyor yarışlar ve birçok kez sessiz seyretmek zorunda kalıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir