Hamilton "KERS Yarışta Daha Az Faydalı"

yazar:

kategori:

Hamilton, Monza’da sert fren noktalarının az olmasının KERS’i tur içerisinde tam dolduramayacağını ve bu yüzden avantajın daha az olacağını söyledi.

Hamilton “Yarışta startta avantajı olacak ancak burası enerji geri dönüşümü için harika bir yer değil. Bu yüzden büyük ihtimalle 5 tur sonra enerji bitecek ve tekrar kazanmak için bir kaç tur geçecek.”

“Diğer bir çok pistte KERS’i her tur kullanabilirsiniz ve burada biteceğinden eminim bu yüzden bizim için istikrar zor olacak. Ancak geçiş için faydalı olacaktır.” dedi.

İlk ve ikinci şikanda sert fren noktaları olsa da, Heikki Kovalainen buradaki fren tarzının KERS için ideal olmadığını söyledi.

Kovalainen “Fren mesafesinden çok dönüşüm motorunun tork gücü konusunda sınırlı kalıyoruz. Sert fren anında fazla tork oluyor ve bu da KERS’i sınırlandırıyor.”

“Eğer bir tur kullanmazsak ardından tekrar doldurabiliriz ancak eğer bir turda dolan enerjinin % 100’ünü kullanmaz, % 80’ini kullanabiliriz. Seçimi burada yapmamız gerekiyor. Eğer her tur % 20 saklarsak her yerde kullanabiliriz.” dedi.


Yorumlar

  1. Lewis kazanamazsa bile Kovalainenin kazanabileceğine inanıyorum ben ancak Raikonene dikkat etmek gerek ilk virajı sağlam geçersek zaten Hamilton ile Raikonen aynı turda pite girecektir çünkü Ferrarinin yakıt tassarufu yapmayı beceremediğini hepimiz çok iyi biliyoruz onun için Start ve eğer gelirse Yağmur yarışın sonucuna %100 etki yapabilir …

  2. Button kazansında ikinizde susun:D

  3. massaraikkonen avatarı
    massaraikkonen

    yakıt yüklerine bak.sıkıntı yapma tekrar yap.kimi yi alkışla kazanınca.

  4. Ya Lewisim dert etme sen her şekilde burda kazanırsın.Geçen sene müthiştin yağmur altında.Bu senede Mclaren dublesi bekliyoruz.KERS i boşuna harcama.Ekonomik kullan.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir