Head "Renault Davası F1'in Dürüstlüğünü Gösterecek"

yazar:

kategori:

Head “Öncelikle detayları  ve olayın gerçekleşip gerçekleşmediğini bilmediğimi söylemek istiyorum. Tüm yorumların detayları ve gerçek koşulları bilmeden gelecek ancak dava uygun bir şekilde 21 Eylül’de sonuçlanacak.”

“Her zaman söylentiler çıktı ancak bu durum oldukça olağan dışı.”

“Genç pilotlar, F1’de adlarını oluşturmadan önce çok zor durumdalar ancak eğer Nelson’dan kasıtlı olarak kaza yapması ya da spin atması istendiyse, anlaşma durumu ne olursa olsun bana göre anında olumsuz cevap vermeliydi.”

“Eğer bu olduysa sorumlu kişiler ile katı bir şekilde ilgilenilmeli.”  dedi.

Head, FIA’nın bu olaya sıkı bir şekilde yaklaşmaması halinde F1’in güvenilirliğini yitireceğini söyledi.

Head “Eğer birisi avantaj kazanmak için bu şekilde bir plan yapmışsa bununla katı bir şekilde ilgilenilmeli çünkü baktığınız her şeye inanamazsınız ve aldattıkları için yarışı kazanarak harika bir iş çıkardılar şeklinde bir makale yazamazsınız.” dedi.

Head ayrıca FIA Başkanı Max Mosley’in yarışı manipüle etmenin direkt olarak aldatmadan daha kötü bir şey olduğu düşüncelerine katıldığını söyledi.

Head, bir gazetecinin kendisine Singapur yarışının hemen ardından Piquet’in kazayı kasıtlı olarak yağtığını kabul ettiğini söylediğini belirtti.


Yorumlar

  1. valla ilginç bir açıklama olmuş bu. williams yoksa seneye reno motoru kullanmayacak mı? bu açıklamaların ardından şüphelenmeye başladım ben. alın size bir mercedes kullanıcısı daha geliyor 😀

  2. seninde işine gelir tabii renault ceza alırsa oğlun pistte alamadığı birinciliği masada alır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir