Alguersuari Pitten Başlayacak, BMW Sürücülerine Ceza yok

yazar:

kategori:

Scuderia Toro Rosso, Alguersuari’nin aracında motor soğutma panellerini değiştirdi ve arka kanatın üst bölümündeki parçayı kaldırdı.

Bu değişiklikler ise aracın pit alanından yarışa başlamasına neden oluyor.

Alguersuari zaten sıralamalarda 20. olmuş ve vites kutusu değişikliği nedeniyle 5 sıra grid cezası almıştı.

Bu arada BMW Sauber sürücüleri, sezon içerisinde 8 motor kullanılmasına izin verildiği için ceza almadılar.


Yorumlar

  1. bende 10 sira grid cezasi bekliyordum ama demekki kurallar degismis, yoksa niye ceza vermesinlerki.

  2. abdullah aslında söylediğin şey mantıklı. kapalı park kuralları ihlal ediliyor. ama işin ilginci, getirilen son kural, kapalı park kurallarını ihlal etmenin yolunu açıyor. geçen yıl spa yarışından önce massa, pazar sabahı sıralamada kullandığı motoru değiştirmişti 1 cezasız motor değiştirme hakkını kullanarak. ve ceza çıkmadı. kapalı park kurallarını ihlal etmeye yönelik bir kural değişikliği. ki bence de yanlış.

  3. bmwnin yaşadığı motor sorunu ilginç bir örnek teşkil etti aslında kurallar bakımından. normalde tamam sezon içerisinde 8 motora izin veriliyordu ancak sıralamaların ardından olacak değişikliğin cezaya sebep oluğ olmayacağı bilinmiyordu. bu sene daha önce böyle bir olay yaşandımı şu anda hatırlamıyorum ama bana göre sıralamaların ardından değişiklik varsa ceza olmalıydı. kapalı park kuralları dışına çıkılıyor çünkü. bu işten bir şey anlamadım. adam o zaman sıralamalara farklı yarışa farklı motorla çıkabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir