Honda Pilotları Yeni Sezondan Umutlu

yazar:

kategori:

Jenson Button, Honda’nın 2007’deki zayıf performansından sıyrılıp geri döneceği 2008 yılı ile ilgili beklentiler hakkında heyecanlı olduğunu söyledi.

İngiliz pilot, 2007’de zafer için mücadele etmeyi beklerken RA107’nin rekabetten uzak performansı nedeniyle sıkıntılar yaşamıştı.

Ama geçen sezon 6 puan almayı başaran Button, 2007’nin takım için olumlu olduğunu ve doğru yolda olmadıklarını anladıklarını ifade etti.

Button: "Herkesin bildiği gibi 2007 bizim için zor bir yıldı. Ama bir yönden iyi olduğunu düşünüyorum. Çünkü, bir kaç şeyin değişmesi gerektiğini ve yanlış yönde ilerlediğimizi farkettik"

"Ve işleri doğru yoluna çevirme şansımız vardı. 2008’i dört gözle bekliyorum ve sadece 2008’i değil, Honda ile olan geleceği"

"Benim için önemli olan şey sezon boyunca gelişim. Makul derecede rekabetçi bir araçla başlamak hep iyidir ama kilit nokta gelişimdir ve bizim için rakiplerimize nazaran yarıştan yarışa gelişmemiz, ihtiyacımız olan şey. Ve şimdi amaçladığımız şey de bu"

"Araç iyi görünüyor. Arkasında fikir harika. Çok heyecan verici. Yarışma açısından araç iyi görünüyor ama önemli olan şey altına ne olduğu"

Button, ana amacının şampiyonluğu sonra değil de en yakın zamanda kazanmak olarak devam ettiğini söyledi.

Button: "Son amacın dünya şampiyonluğu olduğunu bilirsiniz. Bunun, Formula 1’deki herkesin amacı olduğunu düşünüyorum. Ama bizim için kesinlikle olumlu. Bu benim kişisel amacım ve takımdaki herkesin de öyle olduğunu biliyorum"

"(Şampiyon olmamın) Sonra değil de yakın zamanda olacağını umuyorum ama herşeyden önce bu araç üzerine çalışmamız ve yarıştan yarışa gelişmemiz gerekiyor. Gelecek sezon iyi bir araca sahip olmanın gerekliliği bu."

Geçen sene puan alma başarısı gösteremeyen Rubens Barrichello ise test ettiği yeni araçla ilgili olumlu düşüncelere sahip olduğunu söyledi.

Barrichello: "Harikaydı. Aracı sürmek daima harika bir memnuniyettir. Karnının içinde yanan bir histir. Aracı sürme hissini bilirsiniz. Bir alıştırmaydı, sadece 30 tur tamamladım ve iyi hissettim, dengeliydi."

"Hâlâ bazı aerodinamik parçalar eksikti. Bu yüzden sadece bir alıştırmaydı. Gelecek haftaki testlerin, hesaba katılması gerektiğini düşünüyorum"

"Eğlenceli fakat benim için (kariyerimin) başlangıcı gibi. Brezilya’da uzun süre kaldığımızda, yolda aşırı hızlı kullanmaya meyilli oluyorum. Bu yüzden araç kullanmayı özlüyorum ve bu 16. (sezon)"

Honda ayrıca, takımın 2008 sezonu için genç pilot dizilişinin Mike Conway ve Luca Filippi olacağını açıkladı.


Yorumlar

  1. Dünya şampiyonluğu hayaline ulaşmak çok zor. Ama gelişme sağlarlarsa ki umarım sağlamışlardır puanları kapabilirler podyum alamasalar bile.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir