Mercedes'in Rakiplerine Performans Fırsatı Verilebilir

yazar:

kategori:

Şu anda Mercedes motoru kullanan McLaren, Brawn ve Force India takımlarının en iyi motora sahip oldukları açıkça biliniyor.

Harcamaların azaltılması çalışmaları kapsamında motor gelişimi durdurulmuş durumda ancak bazı alanlarda gelişimler elde edilebiliyor. Mercedes’in de bu konuda en iyi işi çıkardığı düşünülüyor.

Geçtiğimiz kış aylarında Renault takımına motorunda gelişime gitme konusunda izin verilmişti ve şimdi de Toyota V8 motorunun en düşük performansı motor olduğu düşünülüyor.

Ferrari takım patronu Stefano Domenicali, motorların performansını düşünmenin tekrar gündeme gelebileciği ve bunun bir tarışma konusu olduğunu söylüyor.

“Motor çalışma grubunda görüşmemiz gereken bir konu bu, çünkü Mercedes motorundan gerçekten harika bir performans görüyoruz. Son kararı vermeden önce bununla ilişkili verileri incelemeliyiz. Bu, takımlar arasında tartışılan bir nokta ve ne olduğunu anlamamız gerekiyor.”


Yorumlar

  1. Remzi Ersoy avatarı

    motorları serbest bıraksalar kim bilir V…kaçlar çıkardı.

  2. yahu bu f1 dünyanın en üst düzey motorsporu değilmi.niye hala motorla filan uğraşıyorlar anlamıyorum . serbest bırak herkes istediği gibi geliştirsin.hadi bazı kuralları anlıyoruzda şu motor olayına bir açıklık getirmeleri lazım.

  3. Remzi Ersoy avatarı

    seneye yakıt ikmali yasak motor gelişimi seneye açılmazsa blkide birçok takımda dayanıklılık sorunu ortaya çıkabilir.

  4. Motorların gelişimini durdurmamak gerek aslında. İnsanlar bu sporun hızını, adrenalinini seviyorlar sonuçta.

  5. burak bocek avatarı

    Takımlar bu konuda oturup konuşacaklardır ki zaten söylemler bunu gösteriyor.Fota yakında çözüm bulur ve herkes rahatlar.Artık daha uyumlu ve adil kararlar alabiliyor bu birlik sayesinde.O yüzden eşitlemenin görüşülüp çözüme kavuşacağını düşünüyorum

  6. Remzi Ersoy avatarı

    motor konusu güç bakımından çok önemli bi konu ve motorun gelişimini dondurmak oldukça saçma.bnce seneye yeni kurallar nedeniyle motor gelişimini açarlar.

  7. Pardon sinan bir yanlışını söyleyeyim (sabahleyin oldukça normal bir hata). 2005'e kadar V10'lar bardı. V12'ler 1993, 1994,1995 yılları arasında bir kaç takım tarafından kullanılmış. Nedenini bilmesemde bahsettiğim yıllarda bazı takımlar aynı sezon içinde V10, bazıları V12 kullanıyormuş.

  8. çoğu kısı motor gelısım olayını yanlıs anlıyor mercedes ve ferrari zmnnda dayanıklılık baslıgı adı altında motorlarını geliştirdi bu gelişim söylentilere göre 80hp fark yarattı (renault toyota ve zmanın honda motorlarına göre) donmus motorlarda bukadar buyuk bır fark kapanmyacak bır farktı baknz kersın getrdgı avantaj 80hp ıken 80 hp guclu motora karsı yarısmak hele kı donmus sezonda mumkun değildi bunun üzerine reno honda ve toyota basvuru yaptı honda ve reno motoru kurallara sıkı sıkıya baglı kaldgından rakıplerıne oranla bı haylı zayıf cıktı aslında gcn sezon honda ve renoya motor gelısım ıznı verlcktı ancak honda cekldıgı ıcın hondaya gerek kalmadı ve sadece renoya bu ızın verıldı bu ızınıde cok abartmamak lazım cunku renault motor uzerınde her oynadgı parca ıcın grıddekı butun motor seflerınden onay almak durumndaydı sızın dusundgnz gıbı sınrsız bır motor gelısım hakkı değil yanı bu onay cercevsnde reno motorunda ufakta olsa bı gelısım olsada hala ferrari ve mercedes motoruyla yarsblck gucte değil ve bu adalet değil kesnlkle malumunuz 2006 sezonunda V10 motorlar vardı reno 2005-2006 sezonunu V10 motor gelstrrek ve sampıyonlk mucadelesı verrken malum bazı takımlar V8 motor gelstryodu ne hıkmetse o sezonlardan sonra V8 e geçildi bununla beraber renoya V8 motor yapmak ıcın az sure kaldı ve motorlarda dondurulnca bız epeyce madur olduk sadede gelrsek bnce reno ve toyota motorlarına gelişim izni verılmelı bu sene sonunda bu f1 için gerekli

  9. 2005 ve öncesinde boğa gibi güçlü geliştirmesi açık v12 motorları izliyorduk keyifle. "güçlü" olanı izliyorduk. ama dediler ki herkes yakın olacak geliştirmeyeceksin motoru. içine ettiler f1 in keyifsiz bir hale getirdiler. güçlü olmayan "yarış" yapamayacak olan kalmasın zaten. adı üstünde bu güçlü olanın kazandığı bir yarış sporu.

  10. bence en güzeli bütün motorları dyno ya bağlamaları en güçlüsü ve en zayıfı çıkar meydana ona göre gel,şim verilsin

  11. motor gelişimi neden durduki?
    heryıl birileri gelişecekse neden serbest bırakılmıyor..!
    koydukları bu saçma kuralın ne işe yarıdığına fia bi baksın..!

  12. bu haberlerin hepsi doğru gormuyormusunuz force india nasıl bir cıkıs yaptı brawnlar ilk 6 yarısta uble yaptı mercedes son yarışlarda ozellikle sıramalarda nasıl performans gosteriyor buda deil valenciada ilk 5te 4 tane mrcedes motorlu araba vardı 3. raidi amam ondada kers vardı bunları dusunerek konuşun

  13. Bana da kurmaca bir haber gibi geldi. Bana bu tartışma gerekliymiş gibi gelmedi. Yakında öğreniriz.

  14. haberin şaka olduğu yarın açıklanır. aksi bir duruma yorum yapamı-yorum

  15. 2011 sonuna kadar mıydı motor dondurma, hatırlayan var mı arkadaşlar?

    Evet Elif, sezon bittikten sonra Renault motoru geliştirdi, sezon içinde değil.

  16. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    Şimdi Toyota bizim motor yavaş dese.Fia motor geliştirme hakkı verse bu ancak önümüzdeki sene için olabilir.
    Motoru 2 günde geliştiremezsin testler yapman gerek,motorla ilgili başka kurallar var bunları delemezsin.
    Siz bir gelişiminiz varsa bu motordan değil.

  17. elif çivici avatarı

    o zaman yanlış bilgilendirme olmasın arkadasım ama reno nun sezon sonundaki performasn artışı motor geliştirme izninden degildi yani,bu sezon mu kullandı tam anlamadım?

  18. MagicAlonso avatarı

    burdaki en büyük yanlış motor gelişiminin durdurulması oldu dayanıklık artırmaya izin veriliyor sadece buda bazı takımların bazı gizli yollar bularak performans artışı sağlamasını sağlıyor.ya süresiz şekilde gelişim açık tutulmalı yada örneğin 2 sene yada 1 sene süreyle gelişime izin verilmeli ondan sonra belirli bir süre zarfında dayanıklılıkta olmaz üzere tamamen motor dondurulması getirilmeli.ayrıca reno sezon bittikten sonra gelişim yaptı sezon içinde değil.toyotanın da böyle bir istekte bulunmaya hazırlanması çok normal çünkü dondurma adı altında gizli birtakım gelişmeleri her takım sağlayamıyor buda onları sürekli zayıf bir motorla yarışmasına neden oluyor eğer gelişim açık olmuş olsa toyotanın bu söyleme gibi bir hakkı olmayacak nede renonun.zaten bu maliyet düşürme adı altında F1 e yapılabilecek bütün kötülükler yapıldı

  19. elif çivici avatarı

    alalala nedenleri şimdi görüyoruz.bu senede hızlı olur umarım singapurda reno, pardon ŞANSLI:)
    O zamanlar mclaren ferrari fia arasında çekişme vardı.cezalardı kavgalardı derken arkadan birilerinin puanı alması gerekiyor sonuçta.
    Ayrıca reno ya motoru geliştirmesi için bir sonraki sezona hak verilmedi mi? yanlısım mı var

    arkadasım hatırladıgım kadarıyla sezon ortaları gibi briatore bizim motorumuz kurallara uydu,dondurdu digerleri dondurmadı gelişti gibilerinden bir şeyler dedi,sonra tam işin aslını hatırlamıyorum ama motor geliştirme yetkisi verildi renault a ki sanırım o sezon içindi.

  20. Motor dondurma! Yok bence vanilyalı iyiydi; bu ne la, bi türlü ayarı tutturamadılar. Bi onu durduruyorlar, bi diğerine yol veriyorlar, bi berikini depiyorlar; bu canlı motorlar, mekanik motorları da kendilerine benzettiler..

  21. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    alalala nedenleri şimdi görüyoruz.bu senede hızlı olur umarım singapurda reno, pardon ŞANSLI:)
    O zamanlar mclaren ferrari fia arasında çekişme vardı.cezalardı kavgalardı derken arkadan birilerinin puanı alması gerekiyor sonuçta.
    Ayrıca reno ya motoru geliştirmesi için bir sonraki sezona hak verilmedi mi? yanlısım mı var

  22. elif çivici avatarı

    geçen sene renault motorunun yaklaşık 30 beygir daha yavaş oldugunu söyleyip böyle bir hak elde etmişti ve performansını oldukça yükseltmişti ve alonso şampiyon adaylarından daha fazla puan toplamıştı.piquet bile iyi dereceler alıyordu..ama şu da bir gerçek ki şampiyonluk yarışındaki pilotların arasına girip ortalığı karıştırmıştı 😀 yine öyle bir durum gözleyebiliriz son yarışlarda 😀

  23. mert merter avatarı

    zaten ne zaman mercedes ve ya mclaren atilim yapsa önüne bu sekilde engel cikariyorlar tebrik ediyorum BRAVOOOOO

  24. bu ne iştir anlamıyorum tamam bi kere verildi renaultya bu performans gelişimi izni Mercedesin emeğine haksızlık değil mi bu motor rekabetini niye öldürmeye çalışıyor FIA anlamıyorum birisine izin veriliyorsa diğerine verilmiyorsa burda FIA nın eşitlik politakasına şüphe ile bakarım ben

  25. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    motorları dondurmayın.tamamen değilde bazı parçalar geliştirmeye açık olsun.
    ferrari yada bmw takımının motorunun yavaş olduğunu kim kanıtlayabilir.Aero gibi başka sorunlarıda var.Mercedes in bu kadar çok aracı olduğu için göze batıyor.

  26. Ahmet  Keleş avatarı

    ee ne anladık o zaman mercedes in emekleri nereye gitmiş olacak o zaman yan gelip yatsın herkes sonra tamam hadi siz de yapın oh ne güzel

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir