Symonds'a Cezadan Af Önerildi !!!

yazar:

kategori:

Renault’un konu ile ilgili olarak Dünya Motor Sporları Konseyi’nin önüne çıkmasına 1 haftadan daha az süre kalması ile kaynaklardan gelen bilgilere göre Symonds’a bir af şansı verildi.

Bu gelişmeler; Symonds, FIA temsilcileri ve bulduğu kanıtların Singapur’da olanlarla ilgili cevapları verebileceği düşünülen Belçika GP’deki Araştırma ajansı arasındaki görüşmenin ardından geldi.

Görüşme ile ilgili olarak hakemlerin raporunda Symonds; Briatore, Piquet ve kendisi arasında yarış günündeki görüşmeyi doğruladı.

Hakemlerin raporunun devamı: “Bay Symonds, 2008 Singapur GP’de kasti bir kazanın ihtimalini NPJ (Piquet) ile görüştüğünü kabul etti ama bu düşüncenin NPJ tarafından ileri sürüldüğünü söyledi.”

Bununla birlikte Symonds daha sonra o gün yapılan görüşme ile ilgili özel suçlamalar hakkındaki sorulara cevap vermeyi reddetti.

Anlaşılan o ki Symonds’a af önermenin nedeni, yararlı olacak daha fazla bilgiye sahip olduğunu işaret etmesinin ardından geldi.

Rapor: “Bay Symonds, 27 Ağustos’taki görüşmesinde hakemlere, cevap vermeyi reddettiği çeşitli sorulara karşılık verecek bilgiler de dahil olmak üzere daha fazla bilgi verebilmeyi ümit ettiğini öne sürdü”

“Bununla birlikte 27 Ağustos’ta daaha başka bilgi alınmadı. 28 Ağustos’ta hakemler tarafından Bay Symonds, cevap vermeyi reddettiği sorular hakkında daha fazla bilgi vermeyi isteyip istemediği sorulmak için çağrıldı. Bay Symonds sorulara cevap vermeyi tekrar reddetti”

Symonds’un kendisine önerilen affı kabul edip etmediği kesin değil ama eğer kabul ederse bu durumda sadece Renault takım patronu Flavio Briatore, FIA’nın Dünya Motor Sporları Konseyi’ne çıkacak. İtalya GP’de FIA Başkanı Max Mosley, Piquet’in de cezadan muaf kalabileceğini doğruladı


Yorumlar

  1. mert merter avatarı

    özkan bu konusmalar Flavio ve reno yu kurtarmaz hersey rol olabilir bekleyip görecegiz ama alonsonunda yirtacagini sanmiyorum bu isten

  2. özkan kalayci avatarı
    özkan kalayci

    Renault'un Singapur GP'de ki telsiz konuşmaları

    Flavio Briatore, Pat Symonds, Nelson Piquet Jr ve mühendislerin geçen yılki tartışmalı Singapur Grand Prix'indeki konuşmaları açığa çıkmıştı. Kazanın ardından dakikalar sonra Renault patronunun Brezilyalı pilota olan tepkisi de dikkat çekici.
    Foto Galeri:
    The Times'ın telsiz konuşmalarını yayınlamasının ardından Briatore'nin şu sözleri dikkat oldukça dikkat çekti: "Lanet olsun… rezalet, lanet, o pilot değil."

    Konuşmalarda Symonds, Piquet ve mühendisi takımın stratejisi hakkında konuşuyor.

    Symonds: "Artık sana söyleyebilirim ki üç pit stop yapmıyoruz."
    Symonds: "Yakıt konusunda endişelenme çünkü bundan daha önce Alonso'yu bu trafikten çıkararacağım."
    Piquet: "Hangi turdayız, hangi turdayız?"
    Renault mühendisi: "O soruyor: 'Hangi turdayız?'"
    Symonds cevaplıyor: "Evet, ona sekiz turu tamamladığını söyle."
    Symonds ekliyor: "Hayır, ona şunu söyle, o, tamamlıyor, sekiz turu tamamlıyor."
    Symonds daha sonra söylüyor: "Tamam, yapayacağım… Onu izlemeden önce (Williams pilotu Kazuki Nakajima Alonso'nun önünde yeralıyor) pit stop yapacağız ve oradan çıkaracağız, yakıt pompası konusunda hala endişeliyiz. Yalnızca birkaç tur kısa olacak. Onu erkenden pite alacağız ve 40 tur gideceğiz."
    Alonso'nun pitspot'unun ardından Symonds mühendise konuşuyor: " Tamam artık onu gerçekten çok zorlamalıyız. Eğer o (Piquet) Barrichello'yu geçemezse, hiçbir yere gidemez, bu turda Barrichello'yu geçme gerekiyor."
    Briatore ekliyor: " Ona söyle, zorlasın."
    Piquet'nin yarış mühendisi: " Nelson, artık bahane yok, Barrichello'yu geçmen gerekiyor. Düzlükte avantajlı olmalısın. Hadi, artık onu zorlamalısın, onu geçmek zorundasın."

    Brezilyalı pilot birkaç dakika sonra 17. virajda aracını duvara vuruyor.

    Birçok kişi konuşuyor: " Nelson yarışdışı. Lanet olsun. Nelson kaza yaptı. Kırmızı bayrağın çıkacağını söyleyebilirim. Çok büyük (bütün konuşmalar aynı anda oluyor)
    Piquet: " Üzgünüm çocuklar. Biraz dışarı çıktım."
    Mühendis: " O iyi mi, o iyi mi?"
    Symonds: " Ona iyi olup olmadığını sorun."
    Mühendis: " İyi misin? İyi misin?"
    Mühendis: " Fernando şimdi geçti."
    Mühendis: " Tamam, sarı bayrak."
    Piquet: " Evet, başımı arkaya vurdum. Sanırım iyiyim."
    Mühendis: " Tamam anlaşıldı."
    Symonds: " Tamam (duyulamıyor), pit stop'a alın."
    Mühendis: " Güvenlik aracı, güvenlik aracı, güvenlik aracı, güvenlik aracı. Fernando, güvenlik aracı, karışım üçü seç."
    Symonds: " Ona dikkatli olmasını söyle, sanırım 17. viraj."
    Mühendis: " Lanet olsun, ne büyük bir kazaydı."
    Briatore: " Lanet olsun… rezalet, lanet, o pilot değil."
    Symonds: " Fernando'nun pozisyonu ne?"
    Mühendis: " Tamam, yirminci sıradaydık ve güvenlik aracını geçen ilk biz olduk."
    Symons: " Evet, değiliz…"
    Mühendis: " Kurtulup geçecek fakat beklemesi gerekmeyecek."
    Briatore: " Bütün bunlardan sonra pozisyonumuz ne?"
    Symonds yanıtlıyor: " Dürüst olmak gerekirse bilmiyorum Flavio. Fernando için iyi olması gerekiyor. Fakat nerede olduğumuzu gerçekten bilmiyorum."

  3. Mosley'e kalsa Piquet Jr.'a tekrar bir araç verdirir ve her kimse Piquet'in o yaşlı arkadaşına da padok kartı verir; hatta üçü birlikte pardon dördü(kırbaççıyı unutuyordum) falan da filan.. Bu olayda suçlu ve ya suçlular olabilir ama Piquet kesinlikle suçludur..

  4. elif çivici avatarı

    pat symonds teklifi kabul edip itiraf etse de herşeyi reno da barınamayacagı bir gerçek.

  5. alonso taktiği. 2007'de (mclaren) alonso'ya lisansı ile ilgili tehditte bulunulmuş ve konuşması halinde muaf tutulacağı söylenmişti. konuşturmuşlardı.

  6. Bence Renault iyi düşünerek teklifi kabul etmesi lazım. Plan gerçekse (ki öyle görünüyordu her zaman) ayrıntısıyla herşeyi anlatmalı ve suçu kabul etmeli. Renault'un itibarı sarsıldı bir kere, bundan sonra daha az veya daha çok sarsılması ellerinde. Hatalıyız deyip (yöneticileri suçlu gösterip:Briatore) ortalama bir ceza ile aklanmaya çalışmak lazım. Şayet kabul etmeyip büyük ceza almaz (kayırılma, delil azlığı) ise tüm dünyada itibarı şüpheli olacak. Hakkında yazılırken akıllara 2. cümle olarak bu olay gelecektir. Mclaren'ın yaptığını yapıp kabul edip cezaya razı olmak ve sporda kalmak bence en iyi çözüm.

  7. fad_ moment avatarı

    piquet cezadan muaf kalırsa ben bu sporu izlemeyi bırakırım. bu kadar kabiliyetsiz, kişiliksiz bir insan f1 de var olamaz ve yaptığı kabullenemez. birde kendisinin bunu önerme ihtimali var tabii!

  8. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    "daha az ceza" olacak özür dilerim

  9. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    Sertuğ.. Doping testi var ama şike testi henüz icat edilmedi. Bu nedenle Takımlarla işbirliği yapma yoluna gidiyor FIA.. Bu diğer mahkemelerdede böyledir. İşbirliğine gider kabullenirsen daha ceza alırsın.

  10. sağlam delillere ulaşılması zor olursa bu sekılde bir anlaşma sunmak çok doğru.ötecek pat symonds kesinlikle eminim buna 🙂

  11. Ben bu af meselesine karşıyım, her şeyin içinde olduktan sonra kendi paçasını kurtarmak için bir başkasını bu şekilde satmak çok çirkin. Eğer bu işi yapmaya niyetli değilsen başta tavrını koyardın ama her şeyi planlayıpta bunu kendi lehine çevirmesi de doğru değil. FIA'nın bu tür çözümlerini de savunmuyorum, kim yaptıysa hakettiği cezayı almak zorundadır, gidip diğerini ispiyonlayıp kendi paçasını kurturmakta nedir!

  12. özay ben soyleyım 2009 koltugu ıcın olmasın

  13. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    Sükut İkrardan gelirmiş…Adam bir türlü inkar edemedi.

    Reanult'un kalmasını çok isterim. Yıllardır F1'in içinde. Ama Briattorenin haklı olarak suyu ısınıyor bence.

  14. özay erdem avatarı

    "Bay Symonds, 2008 Singapur GP'de kasti bir kazanın ihtimalini NPJ (Piquet) ile görüştüğünü kabul etti ama bu düşüncenin NPJ tarafından ileri sürüldüğünü söyledi."
    bi pilot neden böyle bi teklif sunarki;mantıksız bence.

  15. Flavio'dan kurtulma operasyonuna dondu iş iyice (:
    Bir an once belli olsa artık sonuç…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir