Resmi – 2010'da 13. Takım Lotus, Motoru Cosworth

yazar:

kategori:

FIA, BMW Sauber’den de başvuru aldı ancak BMW’nin spordan çekilecek olması ve devam etmekte olan belirsizlikler sonucunda FIA Lotus F1’i 2010 için kabul etti.

FIA, BMW Sauber’in başvurusunun güçlü olduğunu ve 2010 için bir yer boşalması halinde hemen kabul edileceğini açıkladı ve belkide griddeki takım sayısını 14’e çıkarabileceklerini belirtti.

Lotus F1 Takımı Malezya Hükümeti ve Malezyalı iş adamları tarafından desteklenecek ve Lotus ismi 1994’ten sonra tekrar F1’e dönmüş olacak.

Takımın merkezi İngiltere’de Norfolk’ta bulunan RTN tesisleri olacak. Burası Lotus Car fabrikasından 10 mil uzaklıkta. RTN tesisleri Toyota tarafından F1 programı için yapılmış ancak daha sonra Bentley tarafından Le Mans programı dahilinde kullanılmıştı.

Takım Patronu Malezya kökenli Tune Group’un kurucusu ve daha önce Williams’ın sponsorluğunu yapan Air Asia’nın sahibi. Takımın tTeknik Direktörü ise Mike Gascoyne olacak ve 20 yıllık F1 deneyimi olan Gascoyne Force India, Toyota, Renault ve Jordan takımlarında üst seviyede görevler aldı.

2010 için Cosworth motoruyla anlaşan Lotus F1, Xtrac ve FondTech gibi teknik ortaklıklara da imza attı.


Yorumlar

  1. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    ben lotus'u ilk bir tv programında duydum. hugo gibi telefonla oynanarak yarışmalar yapılıyordu 😀 hangi kanaldı hatırlamıyorum ama bilen bilir. 95-96-97 yıllarıydı sanki. o zamanlardan beri lotus'a sempatim vardır birde genellikle ferrari gibi kırmızı rengi olmasından dolayı sanırım. esprit modeli hoşuma gidiyor.

  2. elif çivici avatarı

    zaten gascoyne nin çalıştıgı takımlar yazıyomuş ya görmedim 😀 neyse toyotayı doğru tahmin etmişim 😀

  3. elif çivici avatarı

    mike gascoyne deneyimli adam force india ve bir de yanlış hatırlamıyorsam mclaren veya toyota da çalışmıştı.kimbilir belki de mike ın force india dan ayrılış sebebi de buydu :D..umarım güzel olur ama üzüldüğüm tek şey bmw için boş kalan yerin dolması..

  4. tolga ne güzel işte.geçiş deil de kaza izleriz accık.

  5. LOTUS'un ismi ve amblemi bile yeter.. efsane marka geri dönüyor. harika bir haber bu.

  6. Lotus'un seçilmesine çok sevindim. F1 ruhuna uygun bir marka idi. Fakat çok değişti. Bakalım tekrar Lotus ismini diriltebilecekler mi. Bu seneki araçlarıda çok iyi.
    Bu yıl hoşlanmadığımdan daha fazla hoşuma giden şey oldu. Bu yıl devrim oldu ve geleceğe adım oldu.
    Tolga sen çok taktın bu kanat meselesine bence, aynı tartışmalar sezon öncesinde çok fazla yapıldı. Düşünüldüğü gibi olmadığını görünce herkes sustu. Bu olay pilotlar ile alakalı, uçak kanadı pozisyonunda değil tren pozisyonunda mücadele ediyor herkes. Bir viraja sığabilecek araç sayısı belli, araç sayısının artması aynı anda viraja giren araç sayısını arttırmaz. Konvoy uzunluğunu arttırır sadece. Pilotlar her zaman ortam şartlarına göre hareket ederler… Bu yıl olduğu gibi. Monzada viraja 15 araç girmedi, geçmişte de böyle olmadı, gelecek tede böyle olmaz.
    Kanatlar daha fazla kırılıyor tabi, kırmamak için uğraşıyorlar bu artı birşey bence. Kısaltalım dense tümden aero değişmesi gerekiyor ayrıca gerek yok bence arkayı tekrar değiştirmeye.

  7. cosworth zorunluluğu burda da geçerli malesef..

  8. Remzi Ersoy avatarı

    ön kanatlkarı bilmemde bu sene 2008de takılan extra aerodinamik parçalar vardı bu sene yasaktı acaba seneyede mi yasak.

  9. bmw bir aliciyla anlasmis galiba, ya bir taraf gec kaldi yada diger taraf acele etti 13. takim hususunda.

  10. işin cılkı çıkmaya başladı…
    28 araba ve bu önkanatlar 2010'da olursa startlardan sağ çıkabilecek araç olacağını zannetmiyorum…

  11. FİA resmi sitesinde BMW'nin etkileyici teklifine rağmen lotus takımını seçtik eğer önümüzdeki sene gridde bir boşluk olursa BMW Sauber takımını gride geri alacağız ayrıca FİA acil bir toplantıyla takımlarla görüşecek ve önümüzdeki sene gridin 13 takım değil 14 takımla başlamasını sağlamaya çalışacak diyor umarım 14 takımla başlar sezon.

  12. çok sevindim şu habere ya

  13. Flavio'yu da 2 dakikada mühendis yaptım işin garibi. 😀

  14. Yok Renault da şu garip mühendisleri atsın o da kalsın, güzeldir Renault… 😀

  15. zaten renodan bi boşluk çıkar yakında merak etme 🙂

  16. Malezyalılar oldukça iyi para kazanmaya başladırlar. Büyük şirketlerive sponsorları da var. Bakalım Lotus'un adı ve para ne kadar işe yarayacak, görmek lazım. İlginç olabilir.

    Gridde Sauber olursa neden 14 takım 28 pilot olmasın ki. Yer açılırsa ve o yerede Sauber gelecekse akan sular durur diye düşünüyorum.

    2010 sezonu garip, değişik, kalabalık bir sezon olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir