Marko: “Formula 1 Genç Pilotlar İçin Aşırı Kuralcı”

yazar:

kategori:

Red Bull’un Motor Sporları Danışmanı Helmut Marko, kendilerinin 17 yaşındaki Max Verstappen’i Toro Rosso’da yarıştırma kararlarının ardından 2016 süper lisans kurallarını yenileyen ve genç pilotlar için Formula 1’e girişi zorlaştıran FIA’yı eleştirdi.

Verstappen’in yarışacağının duyurulmasının ardından genç pilotun karting sonrası açık tekerlekli serilerdeki deneyiminin azlığı eleştirilere sebep olmuştu.

F3’te geçirdiği ilk senede Mercedes ve Red Bull’un dikkatini çeken Verstappen, kendisine yarış koltuğu sağlayan Red Bull’u tercih etti. Verstappen, gösterdiği etkileyici performansların ardından henüz 2. yarışı Malezya’da 7. olarak puanlar kazandı ve en genç puan kazanan isim oldu. Takımın 20 yaşındaki sürücüsü Carlos Sainz da etkilemeyi başardı.

Marko “İki genç pilotumuzun olgunluğunun artık sorgulanmayacağını düşünüyorum.”

“Ancak gelecekteki kurallar üzücü çünkü o şartlar altında Carlos ve Max gelemezdi. Spor aşırı kuralcı.”

“17 yaşındaysanız ancak 22 yaşındaki olgunluğa sahipseniz o zaman bu sert yaş kuralını sorgularsınız.”

“Dikkatsizce bir şey yapmadık. Onu 3.5 litrelik Formula Renault’ta denedik. 2 senelik F1 aracında denedik ve simülatörde çalıştırdık. En başından itibaren her noktada kendisini kanıtladı.” dedi.

Ralli efsanesi olan ve oğlu ile aynı ismi taşıyan Carlos Sainz ise “Red Bull yaptıkları konusunda aptal değil.”

“Şüphesiz sürücüleri çok iyi hazırlayabilecekleri araçlara sahipler ancak bu sadece motor sporlarında değil, profesyonel tüm sporlarda bu şekilde.”

“Bu çocuklar çok genç yaşlarda başlıyorlar ve erken yaşta olgunlaşıyorlar. Bu muhtemelen 20. yüzyıl ile günümüzü ayıran en büyük şey.” dedi.

Mika Hakkinen “Verstappen’in Formula 1 için çok erken olduğunu düşünenlerden birisiydim.”

“Onun arabaları sürebileceği konusunda şüphem yoktu ancak bu kadar genç bir sürücünün Formula 1’deki her şeyi idare edip edemeyeceğinden şüphe ettim.”

“Ancak artık 17 yaşındaki birisinin bunu yapabileceği doğrulanmış oldu. Yine de 2 yarış kesin konuşmak için erken.” dedi.


Yorumlar

“Marko: “Formula 1 Genç Pilotlar İçin Aşırı Kuralcı”” için bir yanıt

  1. şu an herkes yeteneğinde pist üzerinden düzülmiş gibi 7. olmayı başarı sayıyorlar. bu cümleleri kurmak için yatıp kalktıkları belli

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir