2015 Malezya GP – Gaz, Direksiyon, Fren, Viraj ve Agresiflik Tablosu

2015 Formula 1 şampiyonasının 2. yarışı olan Malezya GP’ye ait Formula 1 resmi sitesinde yer alan pilotların gaz, direksiyon, fren, viraj ve agresifliklerini gösteren verileri görmek için tıklayınız.

THROTTLE (GAZ): Pilotun hızına kıyasla ne kadar gaz kullandığını gösterir. Daha fazla gaz kullanımı demek o hıza ulaşmak için daha fazla gaz kullandığı anlamına gelir.

STEERING (Direksiyon): Pilotun direksiyonda ne kadar düzenleme yaptığını gösterir. Daha fazla direksiyon kullanımı, pilotun direksiyonla çok çalıştığını gösterir.

BRAKING (Frenleme): Pilotun viraja girerken frene ne kadar sert bastığını gösterir. Daha yüksek frenleme, pilotun daha kısa sürede yavaşladığını gösterir.

CORNERING (Viraj): Viraj grafiği pilotun virajda yan taraftan ne kadar çok G kuvvetine maruz kaldığını gösterir. Yüksek skor pilotun virajda ne kadar çok zorladığını gösterir.

AGGRESSION (Agresiflik): Agresiflik pilotun önden ve arkadan ne kadar G kuvvetine maruz kaldığını gösterir. Yüksek skor kalkışta ya da duraklamada daha fazla güce maruz kalındığını, düşük skor ise daha az güce maruz kalındığını gösterir.

 

ferrari_malezya_performans mercedes_malezya_performanswilliams_malezya_performanstoro-rosso-malezya-performansredbull-malezya-performanslotusl-malezya-performanssauber-malezya-performansforceindia-malezya-performansmclaren--malezya-performans


Yorumlar

“2015 Malezya GP – Gaz, Direksiyon, Fren, Viraj ve Agresiflik Tablosu” için 17 yanıt

  1. McLaren’in viraj hızları demekki baya bi yüksek, düzlük hızlarını motor iyileştirmesiyle artırdıklarında farkı hızla kapatacaklardır ohalde. Bu verilerden o anlaşılıyo. Düzlük hızları arttığı takdirde BRAKING ve AGGRESSION oranları da haliyle artacaktır. Şu verilere bakıldığında BOTTAS hariç en düşük firenleme oranı McLaren’de, yine agresiflikte de en düşük oranlar McLaren’de. Motoru kısmayıp devrini yükselterek hızı artırdığı takdirde podyum mücadelesine dahil olacak görünüyorlar. Ah Honda ahhhh…

  2. McLaren motordaki güç oranı düşük olduğu için Aerodinami’ye biraz fazla yüklenmiş.Virajlardaki G kuvveti bu yüzden yüksek.Geçen Avustralya yarışında da böyleydi.Belki yağmur yağsaydı ve motorlar dayansaydı daha üst sıraları görebilirlerdi .

  3. Vettel tam bir direksiyon kurdu demek ki. 🙂

  4. Lastiklerin yanındaki ifade, bu verilerin hesaplandığı turda hangi lastik ve kaç turluk olduğunu gösteriyor olabilir mi acaba?

    1. Raikkonen F1 Team avatarı
      Raikkonen F1 Team

      Mantıken öyle olması gerekli. Kimi 22. turda medium lastik kullanıyordu. Sonlarda hardlarla gitti. İşin garibi bu kimi Hard’la kaç tur attı ki son turlarından biri mi ki? Yarış sonunda arkasında da yeterli fark varken ve de muhtemelen yakıt tasarrufu yapmak durumundayken böyle bir verinin alınması ne kadar bilgilendirici olur ki?

    2. Bulamadım, her yönden de mantığı bir türlü çözemedim.
      Çok uğraştın ona üzüldüm. Birşey hazırlamışlar ama kendilerince birşeylere karar verip yapmışlar ne olduğu meçhul olmuş keşke temeli daha sağlam olsaymış süper yorumlar çıkarmış bu işten.

  5. Güzel bi hizmetmiş ama doğru ayrıntılar olmadan bu işi karıştırır başka da pek az işe yarar. Biraz baktım da veriler nasıl üretiliyormuş diye her 5 sn de ortalaması alınan verilerin, yarış sonunda ki ortalamasıymış galiba. Ancak tyres da ki bilgiler nedir bulamadım saçma geldi bu haliyle. Oraya takıldım kaldım 0 ne arkadaş madem 0 bu nasıl yarış sonucu ortalaması. 🙂
    Neyse bu haliyle güzel bir olay gibi duruyor ama başka dayanaklar eklenmeden, muhasebe noktaları olmadan bir işe yaramaz bence bu grafikler.
    En fazla ferrari-mercedes arasına baktım doğru yanlış bilmem ama bunların hangi oranla gösteriyorlarsa artık listeledikleri şeye göre downforceda da motor da da çok fazla fark varmış gibi duruyor bu haliyle strateji dayanıklılıkta sıkıştırmadan zor işi scuderianın.

    Abdullah ortaya bişey attın çıkarsın tabi şimdi millet kuyudan sende uzaktan izle dur 🙂

  6. OtonomAktor avatarı

    verstappen gözüme girdi. tebrikler delikanlı 😀

  7. Pilotların an hızlı turlarındaki performansı olsa daha akılcı bi yorum yapılabilir ama bu attıkları turdaki performasına göre şu daha hızlıymış bu daha agresifmiş diyemeyiz paylaşım için teşekkürler ama yorum yapan boşuna yapmış olur, mesela rosbergin en hızlı turu 1 42 civarındaydı

  8. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrariForzaFelipe

    Galiba bu veriler tek turluk performans.

  9. Mclaren virajda en cok g kuvveti goren takım

  10. Raikkonen F1 Team avatarı
    Raikkonen F1 Team

    Lastiklerin yanındaki rakam tur sayısını mı kaçıncı turunda ölçüm yapıldığını mı gösteriyor diyecektim düşününce tur sayısı olduğunu anladım. Aynı tur sayısında ölçüm yapsalar daha bilgilendirici olurdu bence. 20 turluk lastikli bir aracı kullanmakla yeni lastikli bir aracı kullanma arasında muhtemelen fark olsa gerek. Konuya dair bilgisi olan arkadaşlar yorum yaparlarsa sevinirim.

    1. mehmet atlas avatarı

      pilotların kendi en hızlı turlarındaki veriler galiba bunlar o yuzden hepsi farklı farklı turlarda

  11. RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam) avatarı
    RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam)

    Burdan çıkardığım sonuçlardan bazıları Kimi’nin virajlarda diğer öndeki pilotlardan (Vettel ve Lewis’i kastediyom Rosberg asla ölçü olmaz naparsa yapsın benim için) daha çok saldırdığını gösterir ayrıca Vettel’e kıyasla direksiyonda daha az oynama düzenleme yağtığı ve ilginç olan Lewis’in direksiyon kullanımı çok acayip neredeyse direksiyonla hiç oynama yapmamış diğer bir husus Kimi’nin frenlere Vettel’den daha nazik davranmış olması beni şaşırttı aynı şekilde de hem Vettel hemde Lewis’den daha az agresif olmasıda beni şaşırttı

    1. RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam) avatarı
      RAİDEN(zengin olamadıysan hayallerini satmadın ya RAİDEN hayallerinin peşinden koşan adam)

      ekleme yapıyorum bunları söylememdeki kasıt yani beni şaşırtma olayı ile ilgili Kimi’nin en geriye düşmüş olmasına rağmen bu veriler beni şaşırttı ve istediğimiz en azından istediğim Kimi tam olarak bu diil daha da agresif ve sert bir Kimi bekliyorum ben en sevindirici noktası ise benim açımdan özellikle geçen yıla göre direksiyonla uyumu sanırsam daha iyi bir iyileşme söz konusu

      1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
        [VET^01] #ForzaFERRARİ

        Vet- ve Ham’ı arkadaki sıralarla istatistik oralarak bu tabloya göre kıyaslamak ne kadar doğru bilmiyorum.

  12. valla ben kestim biçtim ekledim. Yorumlaması da size kalsın artık kim kimden hangi alanda önde. uzmanlarımız dökülsünler. 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir