Briatore ve Symonds Renault'tan Ayrıldı !

yazar:

kategori:

Takım, 2008 Singapur GP’de Nelson Piquet’in kasıtlı kaza yapmasını isteyerek Fernando Alonso’ya avantaj sağladığı gerekçesiyle suçlanıyor.

Yapılan açıklamada “ING Renault F1 Takımı, 2008 Singapur Grand Prix hakkında FIA tarafından yapılan suçlamalara karşı gelmeyecek.”

“Takım aynı zamanda Takım patronu Flavio Briatore ve Mühendislik Şefi Pat Symonds’un ayrıldıklarını belirtmek istiyor.”

“21 Eylül 2009 tarihinde Paris’te Dünya Motor Sporları Konseyi önüne çıkmadan önce takım başka açıklama yapmayacak.” sözlerine yer verildi.

Nelson Piquet, Renault koltuğunu kaybetmeden kısa süre önce FIA’ya yakınlaşarak 2008 Singapur yarışında Symonds ve Briatore’nin kendisinden kasıtlı olarak çarpmasını istediğini belirtmişti.

FIA yetkilileri yaptıkları araştırmaların ve sorgulamaların ardından Renault’nun Dünya Motor Sporları Konseyi karşısına çıkacağını açıkladılar.

Yapılan incelemelerde Piquet’in açıklamaları ile birlikte telemetre verileri ve telsiz konuşmaları basına sızdı ve kanıtlara göre Piquet’in kasıtlı çarptığı anlaşılıyordu.

Renault ve Briatore de Piquet ailesine, şantaj iddiası ile dava açtığını duyurmuştu.

Ortaya çıkan skandalın ardından FIA’nın Pat Symonds’a konuşması halinde af çıkabileceği haberleri de ortaya çıkmış ancak Symonds’un bunu kabul edip etmediği bilinmiyordu.

Yaşananlar ile ilgili olayın kahramanları Symonds ve Briatore bireysel olarak değil de Renault F1 takımı mahkemeye çıkacak.


Yorumlar

  1. mehmet ceviz avatarı

    bu arada f1 in gelmiş geçmiş en başarılı ve en çalışkan pilotu msc nin ilk şampiyonluklarının mimarlarından biri flavıo dur.flavıo yu bende sevmem ama mikrop demek biraz ağır olmuş gibime geliyor.zaten cezasını çekecektir.

  2. mehmet ceviz avatarı

    alonso boşta kalırmı bence hayır.
    1-adam sponsor mıknatısı gibi(bankacısı sigortacısı peşinde)
    2-ülkesinde 2 yarış yapılıyor.2 side doluyor ve milli kahraman(testleri saymıyorum)
    3-işine bağlı disiplinli çalışan biri(bahreynde bayılma pahasına yarışı bitirmesi)
    4-az buçuk da pilotluğu var.(şu anda pistte en çok yarış kazanan pilot)
    5-oldukça popüler(hem çok seveni hemde çok nefret edeni var,reklamın iyisi kötüsü olmaz)
    6-sponsor etkinlilerine katılan ve coşturan biri(ovıedo da 170000 kişiyi toplamış,s acar ın yalancısıyız)
    not:en sevdiğim pilot ama babamın oğlu değil boşta kalırsa ekmek parasını da kendi düşünsün.

  3. adamlar f1i ekonomi haberlerine koyuyorlar 🙂 ne ilginç değil mi 🙂

  4. adem nsanoğlu avatarı
    adem nsanoğlu

    yazık! f1 dünyası bir veya birkaç mikrobunu kaybetti…

  5. ve hic sevmesemde hamiltonu karakter olarak alonsodan daha iyi buluyorum orne mi bak bu seneye bak 2 3 yaris oncesine pit alanin da hamiltona yapilana adam sesini cikariyor mu takimi icin neler yapiyor neler dusunuyor simdi hamilton gozumde degerlidir alonsodan ve her gecen gun de degerleniyor

  6. 0versteer bak guzel kardesim enim niyetim ne sana neden bir baskasina kastim yok sen benim yazdigim yoruma seviyesiz diyorsan bende seninkine diyorum senin de benden alt kalir yanin yok cok terbiyelisin kendince dimi yaw git isine kardesim ya oynayacaksan kum cok ben sana ne anlatiyorum sen bana ne anlatiyorsun kardesim ben hamiltona karsi alonsoyu severim tutarim ama sunu bil hamilton alonsodan daha karakterli neden mi alonso once renaultta yarisiyor orda 2 kere sampiyon oluyor herkezde bu sayede alonsoyu taniyor ve seviyor saygida duyuyor ama alonso 2006 nin ikinci yarisinda fia renaultun kullandigi bazi parcalari yasaklayinca alonso basliyor isyan etmeye takimina laf ediyor takim arkadasina takim patronuna sonra gidiyor mc larene ordada istedigi gibi basarili olamiyor ve istedigi gibi bir ortam olmayinca basliyor bu defa mc larene peki sonra gidecegini anlayinca laf ettigi takima dogdugu takima geri donmek zorunda kaliyor burda herkes soyler bunu alonso arac gelisiminde super diye peki ne oldu alonsonun arac gelistirme isine goruyoruz renaultun ne halde oldugunu yaris kazanmak icin bile 2. pilota bilerek kaza yaptiriyorlar ne o alonso araci gelistiremiyor yada arac gelistirmeye biraz ara verdi durum ortada simdide daha once laf ettigi takima ferrariye gelebilmek icin neler yaptigi ortada ben bunlari soyledigim icin saygisiz terbiyesiz seviyesiz oluyorum dimi iyi kardes ben bu yazdiklarimin hepsiyim ama bne yine dogrulari soylerim niyetim kimseyi kizdirmak ve kiskirtmak degil kimse sevdiginin yanlislarini gormek istemez o yuzden yanlisi gorse bile gormezden gelir baska birisi de bunlari anlatinca ooooo seviyesiz saygisiz ve kiskirtici olur birde ne alonso neden alonsocular beni acitamaz acitsa acitsa sizi acitir

  7. "dogrular acidir alonsocular ve bu dogrular her zaman sizi aciticaktir ne yaparsaniz bu boyle degismeyecek"
    şimdi bu cümle kışkırtıcı değil mi, sizi acıtacak falan filan? benden terbiye öğrenmeni beklemiyorum "senden mi öğrencem" gibilerinden kaba söylemlere de girmene gerek yok zaten şu saate kadar herhangi bir yerden öğrenmediysen bu saatten sonra benden öğrenmende beklenemez bu bir, ikincisi ise benim başka pilot veya takıma hatta taraftarına saygısızlığım olmamıştır, git olan insanlara dert yan, bana değil… üçüncüsü ise Alonso'yu Ferrari'de istemeyen tek Ferrari taraftarı sen değilsin, fakat sen ve senin gibi bir kaçı kışkırtıcı ve seviyesiz yorumlarda bulunuyor, ona bakarsan bende Alonso'yu Ferrari'de istemiyorum, sende adabıyla istemediğini belirtirsen ne ala, belirtmezsende pek umrumda değil, arada 1-2 yorum yapar geçerim, daha öncede belirttiğim gibi, kimseyi değiştirecek değilim, sadece rahatsız verici tavırlarınız var insan ister istemez etkileniyor ve üzerine bir çift laf etmek istiyor…

    Ayrıca kimin avukatlığını yapıyorum biliyor musun, şurada adam gibi Formula 1 tartışmak isteyen insanların… birde açıkça soruyorum, "lafı arkasından anlayanlara anlatmaya çalışıyorum" gibilerinden bir cümleyi tanımadığın bir kere bile görmediğin birine karşı klavye başından nasıl yazabiliyorsun? ayıp. İleride bir gün insanlarda sana başka şeyleri başka şekillerde anlatmaya çalışırsa hiç şaşırmam doğrusu…şunuda eklemeden duramıycam, buralarda dolaşan bir Renault taraftarı var, onun Ferrari şubesi gibisiniz, tebrik ederim bu yüzden:)

  8. 0versteer bak guzel kardesim sen hala anlamadin bende bikmadan sana ve senin gibi lafi arkasindan anlayan yada isine gelmeyince arkasindan anlamaya calisanlara anlatmaktan bikmayacagim her defasinda tekrar anlatacagim taaki lafi adam gibi anlayana kadar ben kimseyi kiskirtmak yada kimseye saygisizlik etmek degil ayrica terbiyeyi senden ogrenecek degilim sen cokmu terbiyelisin kimin avukatligini yapiyorsun kardes ben hala diyorum alonso renaultta dogdu orda kalsin orda kalirsa hem kendisi icin iyi olur hemde ben ve benim gibiler ona gerektigi hak ettigi saygiyi gosteririz yoksa tam tersi gelmesin kardesim ben takimimda boyle adam istemem ben bunu yazdigim icin saygisiz ve terbiyesiz oluyorsam tamam ama sizde benim takimima ve benim pilotuma yorum yazarken neden se siz cok saygilisiniz bu nasil oluyor

  9. sevgili zfr, kimin ne acılar çektiği yaptığı yorumlardan belli oluyor, umarım sizde bir gün ağrısız sızısız günler geçirirsiniz… – basmaya gelince, – bassak nolur + bassak nolur, bazılarının olaya tarafsız bakmayacağı, bildiğini okuyacağı, diğer takım, pilot ve taraftarlara saygısız davranacakları ve bunu her koşulda yapacakları ortada… Bir insanı zorla sevemezsin o kesin, ama o insanı tutan taraftarları da her yaptığın yorumda kışkırtmakta neyin nesi? terbiyesizlik olabilir mi acaba… Yoksa az önce ben terbiyesizlere bile hakaret mi ettim?

  10. dogrular acidir alonsocular ve bu dogrular her zaman sizi aciticaktir ne yaparsaniz bu boyle degismeyecek bana ve benim gibi dusunenlere – vermenizlede duzelmez duzelmeyecek

  11. selahattin özel avatarı
    selahattin özel

    m gökhan demir!köpün içinde sirke varsa dışına bal akmaz,her haberde her yorumda ortalığı bulandırmak( kaale alınmak) için böyle yazıyorsun.

  12. m.gokhan demir helal olsun sana kardes bunu gercekten butun kalbimle soyluyorum ve yorumuna % 100 degil % 100 milyon katiliyorum ha bu arada gecenlerde bir alonsocu arkadas diyorduki alonso gecen seneki berbat aracla bile bir kac yaris kazandi bence de kazandi cok dogru ama ne kazanmak beeeeeee

  13. nice şampiyonlar çıkarmış bir takım patronu(iyi veya kötü)alonso gibi bir pilotu takımda tutmak uğruna kendi kariyerini ve en önemlisi renault gibi bir markayı ayaklar altına alabilecek kadar gözünü karartmışsa burada kimse bu adam hakkında (alonsodan bahsediyorum)hariçten gazel okumasın.dil uzatmasın.burada kıt f1 bilginizle(bende dahil)körü körüne yorum yapmayın.çünkü alonsonun ismi bile size bir değil 10 gömlek büyük gelir.

  14. arkadaşilar gökhan demir arkadaş kendilerine basmamızı istemiş lütfen basın eksileri.

  15. bu arada şimdi araştırma yaparken farkettim, haberin fotoğrafı tam olarak singapur gp'denmiş 🙂 her zaman gülen briatorenin yüzünde biraz endişe var sanki 🙂

  16. 0versteer en son tura gırılmısken öndeki aracın motorunun bitmesi,lastiğinin patlaması,yada gittikce parçalanan süspansiyonunun yerinden fırlamasıyla 1 sıra üste cıkan pılotu şanslı,diğerinide şansız diye nitelerim ben.aynı sey Mikayada olmuştur,massayada olmuştur daha başkalarının başınada gelmiştir.monza 2005 de montoya son 5-6 turu aşınan lastıklerıne rağmen alonsonun önünde kazandı,şansı yaver gitti.benim belirtmek istediğim o sene ki yarışta şanslı olduğunu nitelemeyip gecen seneki singapur yarışında belirtmesiydi..

  17. ayrıca Alonso'nun 2005'te şanslı olma ayaklarınada ne desem bilemiyorum. Mclaren ne kadar hızlı olsada dayanıklı bir araç üretememiş, mercedes motoru Renault'tan iyiydi ama dayanıksızdı… Şimdi bunlar Alonso'nun şansıysa, o zaman her sene pilot veya takımlar değil "şans" şampiyon oluyor…Malum her sene bir araç diğerinden hızlı ve- veya dayanıklı oluyor… 1 kere patlayan motora veya yola başka bir araçtan akan yağa, piste giren deli bir papaza, gökten araca düşen yıldırıma şanssızlık dersiniz, ama durmadan dayanıklılık sorunu yaşayan bir araç ve pilotuna şanssız demek isabetli bir yorum değil… Ancak taraftarlarını avutacak bir söylemdir bu

  18. M.Gökhan Demir, yorumların eksi basmaya bile değmez kusura bakma ama, umarım bir gün at gözlüklerini çıkartır olaylara öyle bakarsın… Hem provakatifsin, hem de diğer takım ve pilotlara saygın yok, konuya hakim olmayıp olaya tek taraflı bakmanda cabası… Evet Alonso'yu savunuyoruz ama suçlu olan cezasını çeker merak etme, Alonso suçluysa o da alır cezasını… sende artık evde bir şampanya patlatır bunu kutlarsın:)

  19. M.Gökhan Demir arkadaşım yazdıklarının hepsine katılıyorum,ama sen haberin ilk yayınlandığı saatte burada olmadığından prime time'ın en çok (-) alan yorumlarını ben aldım sıranı bekle 🙂 benim burda anlam veremediğim ben bu olayın sonuclarından faydalanan kişinin alonso olduğunu ve onunda bu konuda bilgisi olduğunu düşünüyorum ki bu olasılık çok yüksek,kabullenemeyip basıyorlar eksiyi.ama birisi cikip nelson sen karektersiz adamsın,takımdan ayrıldın neden gerçekleri açıklıyorsun yada madem sana çarp dediler neden çarpıyorsun yada neden zamanında açıklamadın diye doğruları söyleyen Nelsonu eleştiren yorumlara artılar veriyorlar.doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar demek buymuş.hatta bır kaç arkadaşımda alonsonun takımın stratejilerinde etkisi olamayacağını ve takımın verdiği stratejiyi uygulamamak gibi bir luksü olmadığını yorumluyorlar ve onlardada bir sürü artı görüyorum.bu nasıl bir çelişki?nelson stratejiyi uyguladı ve bunu hemen açıklamadı takımdan ayrıldıktan sonra açıkladı diye karektersiz oluyor.

    bu seneki mclarenın yaşadığı yalan olayından sonra alonso ne demişti hatırlayan varmı?Alonso, McLaren’ın 2007’de de yarış hakemlerine karşı dürüst davranmadığını ifade etti. Alonso, “Bu son olay bana 2007’yi hatırlattı. Yarış hakemlerine yalan söylemeleri yeni değil. Fakat er ya da geç cezadan kurtulamamışlardı” dedi. Macaristan’da puan kaybettiğini söyleyen Alonso eski takımını kastederek, “Bana kötü bir oyun oynamışlardı” dedi.sen 2009 da çık 2007 deki bir olayı şimdi açıkla,hani neden kol kırılmadı yen içinde kalmadı?neden o zaman açıklamadı,şimdide açıklasın bakalım bu olaylardan sonra singapurda neler olmus kim kime kötü oyun oynamış açıklayabilirmi.

    peki nelson 2008 almayada 2. olup podyuma çıktıktan sonra ne dedi?Alonso, “İnsanlar, hafta sonu boyunca problemler yaşayan, yeterli hıza sahip olamayan ancak güvenlik aracı periyodunda aniden kendini podyumda bulan takım arkadaşımı seviyor. Genel olarak olan buydu” ifadelerini kullandı.singapuru kazandıktan sonra ne söyledi.Alonso, "Dün ne kadar şanssızdıysam, bugün de o kadar şanlıydım. Öndeki araçlara yaklaşmak imkansız gibi görünüyordu. Cuma günü rekabetçiydik. Sıralamalar hayal kırıcıydı. Gerilerden start aldım ve ilk güvenlik aracı bana çok yardımcı oldu ve böylece kazanabildim" diye konuştu. ilk önce kendi takım arkadaşının podyumunu küçümsedi sonrada kendisinde 2005 senesinde hiç duymadığımız bir açıklama yaptı,ŞANSLIYDIM…şansmıymış aceba 🙂

  20. Sezon ortasında takıından ayrılma sinyalleri verip takımı huzursuz eden, her daim bencil merkezli tavırlarıyla ilgi odağı olma kompleksini ön planda tutan, McLaren gibi bir takımda dahi kıskançlık krizine girip ortalığı karıştırma niyetindeyken kuyruğunu bacağının arasına alıp kaçan, Renault gibi bir markada iken bile türlü takımlar ile dedikodular çıkararak eminim bulunduğu takımın huzurunu kaçıran, ihtirası ve hırsı yüzünden takımını içinde bulunduğu bu hezeyana sürükleyen kesinlikle Alonso' dur.Hala bu durumda dahi onu savunanlar varya inanılır gibi değil.Hele de Renault' taraftarı olduğu söyleyip böyle kıvırkan bir adamı destekleyenleri hiç anlamıyorum.Adam biraz takım ruhu ile bağlı olur, Nesrin Topkapı gibi kıvırmaz.Yine tekrarlıyorum bu olayda ortaya çıkar veya çıkmaz kesinlikle Alonso' nun kaprisi ve gazıyla oluşmuştur.Ama ne yazık ki bir takım daha gitmesin gibi saçma bir sebepten ötürü bu olayda Renault hele de Alonso ceza almayacak.Ne yazık ki Renault, McLaren renklerine sahip olmadığı için bu durumdan yırtacak.FIA ise tarihine bir kara lekeyi daha yapıştırmış olacak.Hadi basın bakalım eksileri.

  21. İnşallah Alonso bu olayların içinde değildir.

  22. ogun savaş avatarı

    Ve beklenen oldu.Daha geçen hafta nelsonu yerden yere vuran arkadaşlar şimdi ne diolardır çok merak ediorm.Ateş olmayan yerden duman çıkmaz zaten.Umarım Renault f1 de kalmaya devam eder kişiler değişir gider gelir ama takımlar yerinde kalır.

  23. http://www.youtube.com/watch?v=dZrCVbU6pWQ

    Videonun sonunda Nelson`un Briatore`ye bakisina dikkat..

  24. elif çivici avatarı

    cidden şok oldum inanamıyorum her sporda her organizasyonda bi kıllık çıkar ama bu kadarının olacagına hala inanmak istemiyorum.çok üzüldüm pat gibi bir mühendis kaybedildi artı pek sevilmese de önemli bir f1 adamı kovuldu..gerçi bu yaptıkları onların önemli olmalarını ne derece negatif etkiliyor yorum yapamayacgım ama üzüldüm..renault adına üzüldüm..alonso adına üzüldüm..pat adına üzüldüm..spor adına üzüldüm.

  25. tuncay arkadasım sımdlk en muhtemel kişi takımın ceosu bernard rey takıma el koyablr ondan sonra ise rob white bob bell ve dennis chevrier var bu isimlerden bırının olcagından emınım ama eger agır bır ceza gelmezse flavio gorevıne donecktr mahkemede reno suclanyor flavıo yada pat degıl

  26. renault un yeni patronu kim olacak???

  27. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    Hayırdır Arkadaşlar burada Cadı Avı başlamış bakıyorum…

    İllede Alonsonun kellesini isterük diye gezinir olmuşsunuz.. Bu kadar kurban F1 Tanrılarına yeter bence.Daha fazlası oyun bozar. Gereği oldu ve giden gitti;

    İlla Öküzün altında Buzağı aramayın

  28. nasılki nelson gibi bir pilot formula 1 de bu saatten sonra yer alamaz ise aynı şekilde bu iki kişininde formula 1 de yer alması hayal kurmak olur.

  29. Kurtuldu=Kovuldu olacaktı.

  30. Renault'nun tavrı yerinde. Vakanın gerçekleştiğini öğrendiğinde bari en az ceza ile kurtulayım demiş olması gayet doğal. Olayın planlayıcılarının gönderilmesi çok önemlidir. Renault'un spordan men cezası almasını engelledi bu hareket. Para, puan ve yaptırım vs. gibi cezalar ile atlatmış olacaklar, kabul etmekle. Bu şekilde hareket etmeleri bence daha realist.
    Fakat bu 2 adamın yokluğunda Renault'da bu vakayla beraber çöküş başlayacak. Tamamen başarısız bir takım haline gelebilirler. Bu dava ile olmasa bile yakın yıllarda ayrılma ihtimalleri artar bence.

    Demekki olaylara eşit gözle bakmaya çalışmak önemliymiş. Gözleri kapatarak savunma yapmamak lazım mış. Briatore de böyle yaptı büyük zarar verdi ve kurtuldu. Şimdi herşey Renault'ya bakıyor.

  31. fad_ moment avatarı

    flavi ve symonds'ın geri dönmesi için tek ihtimal reno takımının mahkemeden suçsuz çıkması. eğer kii suçlu çıkarda bunu yaparlarsa eminim reno ve f1 büyük kan kaybeder hem seyirciler hemde sponsorlar bakımından. ayrıca takımın isim sponsoru ING yanlış hatırlamıyorsam bu sezon reno ile anlaşmasını bitiriyor ve reno'nun bu skandal sonrası yeni sponsor bulması biraz güçleşecek

  32. fad_ moment avatarı

    Renault'nun yarış kenarı çalışmaları şefi Denis Chevrier

    Renault'nun motor şefi Rob White

    flavio yerine denis symonds yerinede rob white desek hiçte fena olmaz

  33. bob bell de tabıkı ama takımn ceosu bernard rey de takıma el koyablr bu ucluden bırısı takım patronu olacaktır dıye dusunyrm belkıde brıatore ve pat ın ıstıfası mahkemeyı kandırıp kurtulmak ıcın ztn flavio ve pat mahkemede yargılanmycak mahkeme sonunda eskı gorevlerıne doneblrler belkı takım ve fia anlasma yapms olablr

  34. rob white yada dennis chevrier takım patronu olması muhtemel kısıler

  35. selahattin özel avatarı
    selahattin özel

    vega nitro ben şu anki değilde gçmişten bahsediyorsun sandım,şu an tabi birincilik alınsada değişen bişey olmaz haklısın

  36. selahattin özel arkadaşım, ben kaza olup olmamasından bahsetmedim. Benim demek istediğim Alonso'nun birinciliği alınınca ne olacağı idi. Massa'nın piti beni ilgilendirmiyor (biraz geç cevap verdim ama neyse).

  37. Ahmet  Keleş avatarı

    gülhan demir mi 😀 onun ne taraftarı olduğu neyse de senin renault taraftarı olduğun belli Mclaren'a atıp tutarken iyiydi valla oh olsun hepinize Mclaren ceza yediğinde çalışanın suçu takımın suçudur, işte böyle çirkef takımın taraftarlarısınız diyordunuz, şimdi aynı durumdasınız. En sevmediğim adam da F1 den ayrılmış oldu.

  38. fad_ moment avatarı

    sezonun geri kalanında acaba reno'nun başına kim gelecek asıl konuşulması gereken bu

  39. kaan kaanhan avatarı

    nelson 1-briatore 1 desekmi.. gerçi nelsonunki 2 gol gibi oldu. takımın önceki pilotunun söyledikleri dikkate alınıyormuş demekki, keşke başkaları içinde daha önceki pilot veya çalışanlarının söyledikleri hakkında aynı titizlik gösterilseydi araştırma,inceleme yapılsaydı.. daha adaletli olurdu!

  40. açıkcası işler hiçte ummadığım şekilde ilerliyor ve ben bütün bunların gerçek olmasına inanmak istemiyorum. hala aklanmayı bekliyorum. sanırım daha çok beklerim. tek düşündüğüm alonso artık. bu olaydan yara almadan kurtulabilecekmi? haberi kaza öncesinden yoktur diye tahmin ediyorum. 1 yarış galibiyeti için bunu yapmış olmasına ihtimal bile vermiyorum. ama olaydan sonra öğrenmişmidir bilemiyorum. öğrenmişse bunu çıkıp söylemesini ve çok sevdiği renault u gambazlamasını ondan zaten beklemem. iyiyki böle bişi yapmamış. yoksa bugün piquet için söylediklerimizi ogün alonso için söylüyor olurduk

  41. selahattin özel avatarı
    selahattin özel

    m gülhan demir,sen fia da hakemmisin yargıçmısın be adam, fia daha olayı araştırıken sen karar verdin. suçlu şuymuş buymuş diye, yoksa mc laren taraftarımısın?

  42. selahattin özel avatarı
    selahattin özel

    m gülhan demir,sen fia da hakemmisin yargıçmısın be adam, fia daha olayı araştırıken sen karar verdin. suçlu şuymuş buymuş diye, yoksa mc laren taraftarımısın?

  43. arkadaşlar son 4 yarış bu 2 şahsın yerine kim gelir sizce?

  44. sinan ergin eline düşmemek lazım.

  45. bmw nin ardından bernie amca bir üreticiyi daha kaybetmek sitermi acaba bence istemezz şu 2 kişiye oldu

  46. Hamza Fayiz avatarı

    M.Gökhan DEMİR sana kesinlikle katılıyorum RENAULT ihraç edilmeli..!!!

  47. Hamza Fayiz avatarı

    briatore bakımından çok sevindim onun gibi bencil bir insanın f1 den ayrılması çok güzel bir haber,ama symonds a çok üzüldüm o çok zeki bir adam onu kaybetmek F1 için büyük kayıp.!

  48. Konunun Alonso ile ilgili kısmının aydınlanmasını 4 gözle bekliyorum.
    Aklıma ayrıyetten şu da geldi. malum santander ile aynı anda alonso'nun sözleşmesinin de açıklanacağı konuşuluyordu. ferrari istese tabii ki bu gerçekleşebilirdi. acaba ferrari bu olayın sonuçlanmasını beklemek için mi 1 sene sonraya attı alonso kontratını.

    malum ferrari'ye içerden her zaman güçlü haber ve bilgiler servis edilir. belki onların etkisi olmuştur. yoksa gönülsüz rai'nin yerine alonso için can atıyorlardı.

    Neyse en azından dünya'nın kirli atığı briatore'den kurtulduk. sanırım junior'ı küçümsemesinin bedelini fazlası ile ödedi.

  49. vay be olaylar nereye geldii bazı arkadaşlar alonsoya yüklenmiş ama o şuanda ayrılsın renault dan son 4 yarış bile koltuk bulabilir bence şunuda belirtmek istiyorum bu 2 adam ayrıldıysa hatalarını bilip ayrılmışlardırr burda renault un bir suçu yok

  50. eveeeeeet provakotörler iş başında.

  51. Evet arkadaşlar nerede kalmıştık.Ben burada bu suç başta Alonso olmak üzere Briatore' nindir diye yazdığım zaman kıyamet kopmuştu.(-) leri doldurmuştunuz.Umarım Renault ihraç edilecek ve bu spordan çekilecekler.Ve bunların mimarı olan Alonso' da ortada kalacak.Tek bir dileğim var uğruna dilendiği Ferrari takımı umarım onu hiç bir zaman almayacak.Gittiği her yeri karıştırıyor adam.Ne düzen kalıyor, ne birlik, hemen başlıyor dünya benim etrafımda dönsün diye.Sonuç ortada.Sırada Ferrari var.Onların yaptıklarıda bir gün er yada geç ortaya çıkacak.

  52. fernando ulas arkadasim ben mclaren ci degilim, ben pilot tutarim o da Raikkonen`dir, Onyargili yaklasmayalim lutfen. Dedigim gibi Su an gridde ki en iyi 4 pilottan biridir Alonso.

  53. Arkadaşım kimse schumiyi piste gömmedi. Sözlerine dikkat et gerginlik yaratma. İlla kimin kimi nereye gömdüğünü görmek istiyorsan 2006 brezilyayı aç izle.

    Nerden konu schumiye geldi onu anlamış değilim.

  54. alonsoyu hiç sevmem kişilik olarak ama sürüşünü ve kabiliyetine bir şey diyemem.şuanda yarışan en iyi 3 pilottan biridir benim için her ne kadar dun gece apdullah çelik bey böyle bir en iyiler karşılaştırması yapılmasınının şık,mümkün olacağanı düşünmediğini söylese bili ki dünyada her iyi futbolcu maradona ile kıyaslanır.aynı aracı kullanan takım arkadaşlarıda bırbırleri ile kıyaslanır.
    şimdi alonso shumiyi 2 sene pistlere gömdü diyen bir arkadaşın aslında bunu derken ne demek istediği ve ruh hali normal zeki bir insan tarafından anlaşılabiliyor .
    yani nelson kaza yaptıda nelsonun kaza yapması banamı fayda sağladı?rosberge fayda sağladı rosbergde bu işin içindedir diyecek yarım akıllı biri yok burda sanırım.diğer aracı kim kullanıyorsa ona ve o takıma fayda sağladı.takım ve takım arkadaşım sayesinde ben birinci olacağım ama haberim olmayacak..hemde formula 1'in en KOMPLİKE pilotu olduğum halde her anlamda benim haberim olmayacak….!!

  55. Yavuz Balcı avatarı

    McLarene laf atan değilmiydi bu adam ceza alması gerekir diye.ben yinede kendisini suçlu olarak görmeyeceğim yargı kararı çıkmadıkça.bilgi çalınma hikayesinden McLaren ceza yerken iki takım hep konuştu.ilk önce ferrarinin gizli antlaşmaları şimdide renaultta bu olay.o sene çok kişi ilahi adalet dedi.acaba ilahi adalet yarım mı kalmıştı !!!!!

  56. alın bu da flavionun kirli çamaşırı:
    http://www.haisentito.it/img/_Flavio_Briatore_perizoma.jpg

    durun daha neler dökücem:)))

  57. özkan kalayci avatarı
    özkan kalayci

    birileri suç işledi die, bundan başka biri dolaylı da olsa faydalanması. faydalanan kişininde suçlu olacağını göstermez, yani, ben burada bazı "alonso düşmanları" görüyorum. bişey olsada aalonsoya laf atalım die için için yanıyorlar. peki niye? çünkü, şumi'yi son iki sene pistte gömdü. ve gömeceği başka pilotlarda olacak ya. sebebp o…
    suçlı kimse çeksin cezasını değil mi?

    mesala biri benim düşmanımı öldürse, bu benim işime gelir mi? gelir..

    biri benim düşmanımı öldürmüşse bende mi suçlanacağım… yani.. bu mu? az mantıklı olmak lazım

  58. şimdiden 2010 mclaren aracını yaptı mclaren, lewis ve baba hamilton için uygun tasarladılar:))
    ahanda resmi(resime ve başlığına dikkat):
    http://img245.imageshack.us/img245/9526/4mvyiab.jpg

    bi sepet de diğer tarafa sevgilisi için koyacaklarmış :)))

  59. bu ne be:)))
    cadı kazanı olmuş burası kaynıyor:)
    mclaren 2007 deki ferrari davası aklıma geldi o zamanda böyle karışmıştı ortalık.
    (mclaren, ferrarinin araç tasarım verilerini stepney vasıtasıyla almakla suçlanıyordu.)
    stepney internetten göndermiş verileri ş_refsiz:)

    ahanda burada:
    http://lynwilliams.files.wordpress.com/2007/07/msn.gif

    yakında flavio'nun gizli şeyleri felan çıkarsa onlarıda yayınlıcam:)
    mosleyin kırbacını açık artırmadan kazandım. cam müze haline getirip ziyaretçilere açıcaz inşallah:D

  60. fad_ moment avatarı

    evet sebep alonso ve onun getirdiği sponsorlar. bir f1 takımının neye ihtiyacı vardır:

    1)popülerlik bkz: alonso reno'da
    2)para bkz: alonso'nun getirdiği sposnsorlar

  61. Fuad Kaya sanırım lafın bana tebrik ettiğim için:) Tabi ki tebrik ederim neden tebrik etmeyim ki. Adam kazanmak için herşeyi yapmış baksanıza. Pilotu ölümü pahasına kazaya yöneltmiş. Çok güzel bir strateji hazırlamış. Bu kazanma hırsı değil de nedir? Ama asıl soru bunu neden yaptığı. Soruyorum size renaultun hiç bir iddiası varmıydı? Peki bu sezon bunun yarısını bile mclaren ya da ferrari yapar mı?

    Bence bunun yapılmasının tek sebebi alonso ve sözleşmesindeki madde. Sevmesemde alonso ne kadar önemli bir pilotmuş ki renault onu kaybetmemek için böyle bir hileye başvurmuş birinin ya da birilerinin hayatını riske atmış. İkinci kez hayran olmaya başladım alonsoya…

  62. estagfurullah Yaşar,bu olay çorap söküğü gibi çözülecek ve bence sadece bu 2 kişinin canı yanmayacak.ben alonso yüzde yüz bu olayın içerisindedir demiyorum ama bağlantı kurulmamasını bekleyemezsin.
    fakat bir yerde bir suç unsuru olduysa bu suçtan sonra ortaya çıkacak durumdan kimlerin faydalanacağı suçu araştıranlar için önem arz eder.yani yapıldığı iddia edilen strateji sonunda kimler fayda sağladı.bence renaultan önce alonso fayda sağladı.alonsonun fan sayısı renaultun fan sayısını ikiye falan katlar.Fakat fayda sağlamayabilirdide.bir başkasıda yarışı kazanabilirdi ama alonsonun kazanabilmesi adına yapılmış bir olaydı.o zaman alonsoya sen çarp nelsonu pite aldıktan sonra deseydiler,bu traji komik olurdu değilmi.

  63. Halil Akıncı avatarı
    Halil Akıncı

    Renault'un 2008 şampiyonasında bir iddası yokken, Flavio ve Symonds ne düşünerek böle sahtekarlığa başvurmuş hala anlamış değilim bunun altında alınacak 10 puandan daha önemli bişiy var gibi duruyor.Zamanla herşey ortaya çıkıcak aslında ama F1 için kötü bir olay.Renault gibi bir takım bu ki şahsiyet olmadanda devam edebilir takım için hayırlısı olsun.

  64. arkadaşlar bu pilan yapıldığında alonsonun içinde bulunması kadar aşikar bi durum yok mc.laren olayıyla aynı kefeye koyuyorsunuz ya bu olayı helal olsun.burda hayatlar tehlikeye atılmış.

  65. Abdullah Çelik, geçen sene singapur yarışı sonrası ortaya attığın fikir doğru çıktı..açıkçası, ben de işkillenmiş, ama çok da ihtimal vermemiştim o zamanlar bu teoriye..haberi okudum, ama yorumlar daha ilgi çekici..birileri pat symonds u bu stratejiden dolayı tebrik etmiş..adolf hitlere hayran olmak gibi bir şey..ilginç..insanoğlu garip ve her şeye açık .) Alonsonun olaydan haberdar olmaması bana mantıksız geliyor..alonso gibi bir piloton normal şartlarda çok kötü denebilecek o yarış stratejisini sorgulamadığını düşünemiyorum..beri taraftan, Alonsonun sonraki sene renoda kalabilmesi için gerekli olan galibiyet sebebi ile bu olayın alonsodan özellikle gizlenmiş olabileceği de mantıklı..nihayetinde, Alonsonun olay öncesinde habri olmamıştır belki, ama, olaydan sonra bunu öğrenememiş duymamış olmasına hiç kimse inandıramaz beni.bu durumda, elbette ,dürüst ve onurlu bir insan olarak, bunu ihbar etmesi gerekirdi..ama tabi,pilotların onurlu ya da dürüst olmalarıyla değil,hızlarıyla tanınır sevilirler : ) Alonsoya -kazadan önce ya da hemen sonra haberdar olmuş olsa dahi- bir ceza- belki minik bğir para ya da sözlü bir kınama cezası olabilir-men cezası verileleciği sanmıyorum..şuminin monacoda arabasını kazalara sebebiyet verecek şekilde ppark etmesi, hamiltonun geçenlerde fiayı karıştığı olayla ilgili yanlış bilgilendirmesi..ve daha bir çok olay sayabiliriz, -eğer haberi varsa-alonsonun durumuna benzer..ve hiç biri dişe dokunur bi ceza almadı..demem o ki, f1 giden bir mühendisin, takımın takım patronunun yerini doldurabilir..ama bi alonsonun, hamiltonun şuminin yerini dolduramaz..onları yarışmaktan alıkoyacak yaptırımlarla cezalandırmaya cesaret edemez..

  66. Abdullah Çelik, geçen sene singapur yarışı sonrası ortaya attığın fikir doğru çıktı..açıkçası, ben de işkillenmiş, ama çok da ihtimal vermemiştim o zamanlar bu teoriye..haberi okudum, ama yorumlar daha ilgi çekici..birileri pat symonds u bu stratejiden dolayı tebrik etmiş..adolf hitlere hayran olmak gibi bir şey..ilginç..insanoğlu garip ve her şeye açık .) Alonsonun olaydan haberdar olmaması bana mantıksız geliyor..alonso gibi bir piloton normal şartlarda çok kötü denebilecek o yarış stratejisini sorgulamadığını düşünemiyorum..beri taraftan, Alonsonun sonraki sene renoda kalabilmesi için gerekli olan galibiyet sebebi ile bu olayın alonsodan özellikle gizlenmiş olabileceği de mantıklı..nihayetinde, Alonsonun olay öncesinde habri olmamıştır belki, ama, olaydan sonra bunu öğrenememiş duymamış olmasına hiç kimse inandıramaz beni.bu durumda, elbette ,dürüst ve onurlu bir insan olarak, bunu ihbar etmesi gerekirdi..ama tabi,pilotların onurlu ya da dürüst olmalarıyla değil,hızlarıyla tanınır sevilirler : ) Alonsoya -kazadan önce ya da hemen sonra haberdar olmuş olsa dahi- bir ceza- belki minik bğir para ya da sözlü bir kınama cezası olabilir-men cezası verileleciği sanmıyorum..şuminin monacoda arabasını kazalara sebebiyet verecek şekilde ppark etmesi, hamiltonun geçenlerde fiayı karıştığı olayla ilgili yanlış bilgilendirmesi..ve daha bir çok olay sayabiliriz, -eğer haberi varsa-alonsonun durumuna benzer..ve hiç biri dişe dokunur bi ceza almadı..demem o ki, f1 giden bir mühendisin, takımın takım patronunun yerini doldurabilir..ama bi alonsonun, hamiltonun şuminin yerini dolduramaz..onları yarışmaktan alıkoyacak yaptırımlarla cezalandırmaya cesaret edemez..

  67. şöyle bişiy de var, tarihte hiç bir takım herhalde pilot ayrımcılığını reno kadar abartmamıştır:) birisi kaza yapıp hayatını tehlikeye atsın, diğeri de zaferlerine bir zafer daha eklesin, f1 tarihinin en kreatif pisliği..

  68. piquet nin intikami aci oldu, yillarin briatore sinin ve symonds in kellesini aldi. isi kuralina gore oynasalardi boyle olmazdi tabi, kendileri etti kendileri buldu.

  69. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    ferrarici mclarenci olamsı farketmez benm için önemli olan alonso.yorumalrından biliyorum kimin ne olduğunu

  70. hayır benim anlamadığım şu.ortada bir suç var suçun sahipleri uzaklaştırıldı.haberin içeriğide bu yöndeyken olayı nasıl oluyorda alonsoya bağlıyorsusnuz onu çözemedim.ayrıca şunuda belirteyim bende 30 yaşındayım yani aramızda pek fark yok.gerçi abim sayılırsın.saygıdada kusur etmek istemeyiz.

  71. fad_moment ;
    ben senin yorumun üzerine karşıt birsey yazdım sana bir şey sormadım ama sen bana ( oki,men? ) yazdın artık oki,men neyse ben anlamam. o yüzden sana cevap yazmıcam üzgünüm dedim.ben yorum yazarım sen çelişkide olduğum yerleri yaz dur.

  72. Ne adamlarmış vay be helal olsun. Göz göre göre birini kazaya karıştırarak hayatı pahasına galibiyet aldılar. Şimdi bunun ceremesini çekiyorlar. Bana göre kazanmak için herşey haktır. Ama bazı kurallar dahilinde. Onların uzaklaştırılması gerçekten kötü oldu. F1 in (bilgi konusunda) böyle adamlara ihtiyacı var. Keza renault takımı ve alonsonunda ne olacağı belli değil. Umarım iyi bir takımı ve iyi bir pilotu da kaybetmez F1 camiası.

  73. Ulaş yanlış biliyorsun Ahmet Kara abimiz sıkı bir Ferrarici:))

  74. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    durun bakayım bi mahkeme olsun cezalar acıklansın oan göre bi yorumda bulunurz ama bazı arkdşlar şimdiden alonsoyu renaultu bitirdi.

  75. fad_ moment avatarı

    kirve 12 ben sen benm yazdıklarıma cevap ver diye yorum yapmıyorum zaten verdğin cevaplara gülüyorum sadece çünkü seni burda akşama kadar bıraksak kendi tezlerini çürütürsün çok çelişiyosun.

  76. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    yaw ahmet arkdşm mclarencisn karalama derken alonsoyu genelde yerden yere vuruyosunuz bi haber olsun alonsyu kücük düşürecek bi lafınız mutlaka oluyor.

  77. Oguz Çetin avatarı

    Artık herşey belli oldu komplo teorisi dediklerimiz gerçekmiş nelson kazayı bilerek yapmış herşey plan dahilinde gerçekleşmiş şimdi renault takımının aklı başına geldi briatore ve symndsu kovdu takıma bir ceza gelmesin die zaten bu işi yapan adamların bundan sonra hayatı kayar

  78. Oguz Çetin avatarı

    Artık herşey belli oldu komplo teorisi dediklerimiz gerçekmiş nelson kazayı bilerek yapmış herşey plan dahilinde gerçekleşmiş şimdi renault takımının aklı başına geldi briatore ve symndsu kovdu takıma bir ceza gelmesin die zaten bu işi yapan adamların bundan sonra hayatı kayar

  79. Alonso gridde en iyi pilotlardan biridir, her zaman bunu soyledim ve karaladigim bir tek yorumumu goster ben F1 seyretmeyi birakicam. Yine soyluyorum Alonso ve Symonds`a yasak getirilmesine uzulurum zira islerinde cok iyiler ama 4 kisinin de MEN edilmesi gerekir. Bu benin fikrim begenirsin begenmezsin senin sorunun..

  80. fad_ moment avatarı

    kimse bir sonraki yarıştaki galibiyeti hesaplamamıştı. ve brezilyadaki performansı. ve alonso'nun sözleşmesine dayanarak flavio böyle birşey yaptı.hesaplayın bakalım alonso'nun takımdan gitmesi kaç milyon euro?

  81. yaşar koçyiğit;
    ben şimdi ne için seninle iddaiya gireyim anlamadımki,ben yaşananlardan ve nelson ailesının iddialarından ötürü diyorum ki alonsoda bu olayı biliyordur,bilmemesi saçma bir durum olur..yanı bunda ne yanlış var,tıpkı daha önce siz renault ve alonso fanlarının hayır bu nelsonun kuyruk acısı var o yüzden karalamaya çalışıyor dediğinizde biz dışardan bakanların bu olayın gerçekleşmiş olabileceğini söylediğimiz gibi …13 yaşında olsam iddiayı kabul ederdım belki ama 33 yaşındayım 🙂
    fad moment ; senin yazdıklarına cevap vermeyeceğim,üzgünüm.

  82. gokhan cinar avatarı

    ulas arkdasım bak sana acık ve net söylöyorum fikrimi.benim öngörülerim alonsonun işin içinde oldugunu söylüyor ama inan bana çok samimiyim içinde olamsını sitemiyorum çünkü f1 in fernando gibi pilotlara ihtiyacı var.onun bu işin içinde olupta kendini yakmasını görmeyi hiç istemiyorum.

  83. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    ahmet nerden biliyosun yaw aslında senin herzman alonsyu karaladğın için tınlamaya gerek yok he ahmet haberi varmış devam et :))

  84. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    gokhan cinar haklısında fernandyu nie bu işin içine katıyosunuz herkez şuanda bilio fernandonun hiç bişeyden ahberi yok ama sizler alonsyu oalyın içine katıyorsunuz… biatore alonsyu takıdma tutmak için herşeyi yaptı buda onlardan biri alonsonun bundn bi haberi yoktur eminim. 2007 yılındn bu tür olaylrn nelere maloldunu gördü.

  85. fernando ulas adli sahis, Alonso`nun haberi olmamasi imkansiz canim..

  86. gokhan cinar avatarı

    fernando ulas telsiz konusmasına bakarsan kimsenin sucu yok :))).adamlar oyun hazırlamıslar ve oynuyırlar resmen.normal davranıyorlar sanki beklenmedik bir kaza olmus gibi konusoylar iyimisin işte briatore sen pilot degilsin falan demiş ama olay bir oyun oyuncularda iyi oynamıs zaten.telsiz konusmasına bakarak kimse nin sucsuz oldugunu öne süremessin.telsiz konusmasına bakarak suclu olduklarını hiç söyleyemessin :))))

  87. fad_ moment avatarı

    kirve 12 son cümleyi karakter sayını doldurmak için yazdın sanırım ben öle bişey demedim ki…''yarıştan önce alonso bu stratejiyi biliyorduysa'' o zaman alonso zaten görgü tanığı olmaz bizzate o da zan altında kalır ama sen görgü tanığı demiştin ben ona göre hareket ettim. kalkıpp şimdi kendinle çelişiyosun. alonso'nun haberi yarış öncesi var diyelim bunu kanıtlsınlar ben senden daha çok kızıcam alonso'ya söz bak yine burda olucam. oki men?

  88. selahattin özel avatarı
    selahattin özel

    vega nitro arkadaş!yaptığın hesap bir kere yalnış,kaza olmasaydı massa pitstop yapmayacaktı,raikonenle aynı anda pite girdiler hatırla

  89. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    ahmet kara adlı şahıs ne dediğini bilmiyosun alonso f1den men mi edilmesi lazım :))) rüyanda görürsün ancak alonsonun hiç bişeyden haberi yok telsiz konusmalarıanda bak oki. bu oalyda 3 kişi suclu alonso deil bunu artık anlayın.

  90. alonsonun itiraz hakkı yoktu dıye birşey yazmıs fad_moment arkadas bir örnek göstererek alonsoyu olayın görgü tanıgı gibi nitelemiş,yarıstan önce alonso bu startejıyı biliyorduysa bu olayı engeleyebilirdi..yarıstan sonra zaten katilin adamı vurduktan sonra vurmasını engelemek dıye bırsey olamaz 🙂

  91. Cok fena! Formula 1`in ustune bir bomba daha dustu, tahminler dogru cikti ve maalesef 2008 de saibe altina girdi. Bu olayin aktorleri Briatore, Symonds, Piquet ve Alonso. Symonds ve Alonso`ya cok uzulurum ama bu 4 kisinin F1`den MEN edilmesi, Renault`a da takim yonetimini iyi denetleyemedikleri icin kucuk takimlara harcanmak uzere para cezasi verilmesi uygundur bence..

  92. Her ne kadar Briatore ve Symonds Formula 1'in kurtları olduğu halde (yani işlerinde uzman oldukları halde) böyle büyük suç işleyen birinin gönderilmesi veya istifa ettirilmesi gerekirdi. Sanırım öyle de oldu. Casusluk skandalı sonrası Mike Coughlan ve Nigel Stepney'de takımlarından ayrılmak zorunda kalmışlar, bu yüzden McLaren'a aşırı büyük bir ceza gelmemişti. Casusluk skandalı ile bunun ilgisi ne derseniz de 151C maddesi cevap olacak sanırım.

    Ama en doğrusu yapıldı. Umarım Renault "Briatore, Symonds ve Piquet'in karıştığı olay ve haksız galibiyet için özür dileriz, bu insanlar en kötü cezaya çarptırılıp F1e bir daha adım atmamalıdırlar" tarzı bir açıklama ile taraftarlardan özür diler ve yarışmaya devam eder. Herkes için en iyi olan budur.

    Ayrıca araştıran arkadaşlarımız eğer Alonso'Nun birinciliği iptal edilirse, Lewis Hamilton'un 2 puan daha fazla alacağını yine şampiyon olacağını unutmasınlar, o sonuç değişmiyor.

  93. burak böcek;
    Alonso takımda strateji belirleme hakkına sahip değildir,kararları uygulamak zorundadır.Kazadan haberi olsa dahi ben bunu yapmayacağım diyebilecek kaç tane insan var f1de?

    bunu sen yazdın az önce,nelson hakkındaki görüşlerin nedir merak ediyorum?

  94. vuuuuuu:) biz bunu geçen sene de söylemiştik ama bi yandan da haksız çıkmak istiyoduk, ama maalesef doğruymuş, şimdi bundan sonra ne olacak? olayın asıl suçluları takımdan ayrıldı ve onlar kesinlikle bir daha herhangi bir fia organizasyonuna dahil olamazlar, renonun akıbeti ise büyük bir para cezası olur, alonso'nun olaydan haberdar olmadığını düşünmek istiyorum, eğer bilgisi varsa, onun da spordan uzaklıştırılması gerekir, bunun uçarı kaçarı yok.. eğer haberi yoksa, patronu ve teknik şefi istifa etmiş ve muhtemelen büyük bir para cezasının altına girmiş bir takımda 1 yıl daha geçirmek istemeyecektir, olayın imaj yönü de var tabi, bence şuandan itibaren alonso için ferrari ihtimali daha da artmış durumda, ancak ferrari olmasa bile başka bir takıma geçeceğini düşünüyorum, ve tüm bunların sonunda, reno f1 takımı; yıldız pilotunu, takım patronunu, en iyi mühendisini ve milyonlarca euro'sunu kaybettikten sonra halen f1'de kalırsa benim için büyük bir süpriz olur.. veya, eski bmw'ye gridde yer açıldı olarak da algılayabiliriz bu haberi

  95. fad_ moment avatarı

    bizim böyle alonso tarftrına ihtiyacımız olduğunu zannetmiyorum yaşar boşver onlar sato'yu desteklesin 😉

  96. gokhan cinar avatarı

    yasarcıgım haklısın herkes bakmak istegi gibi bakınca oluyor.ben tartısmadan kısa bir süreligne ayrılıyorum.bu arada özay erdem tesekkürler destek için.

  97. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    alonso karşıtlarına malzeme cıktı.alonsyu da oalyın içine katıyosunz ama alonsonun oalylardan haberi yok bunuda görceksinz zaten siz konuşup durun sadece

  98. isim sedattı değilmi.şimdi levis bütün dünyadan özür diledi dedin.eğerki alonsonun bu işle alaksı varsa ispatıyla ortaya çıkarsa vede yalan söylediğini belirtip özür dilemezse bende alonso yu desteklemekten vazgeçip levisi destekleyeceğim .eğer alonso doğru söylüyorsa gerçekten haberiyoksa bu iş ispatlanamazsa alonso tarfatarı olacakmısın.ben hayatımda iddia nedir bilmem ama bu konuda seninle iddia ediyorum.

  99. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    bazı mcalrenci arkadaşlar demiki siz şuanda usup mahkeme sonucunu beklemelisiniz. ben renault taraftarı deilm… ama şunu söyliyeyim 2007 yılında mcalren taraftarlrı sustmu hee gelmişin burda renault taraftarlarına susmaları gerektiğini söylüyorsunuz. yasık.

  100. özay erdem avatarı

    gökhan çınara sonuna kadar katılıyorum.

  101. fad_ moment avatarı

    nelson ailesene bak sen tabi. işine onlar geliyor. şimdi aynı aile pilotlara eşcinsel de diyordu eşlerine çirkinde. hayır anlamadığım nokta şu nelson dönüp kendine hiç mi bakmıyor ben ne kadar rezil bir insanım kullanıldım ve atıldım üstelik yeteneksizliğimi birde böle bir şikeyle gün yüzüne vurdum diye. eminim bu olay ona ççok daha fazla acı veriyordur. alonso'cum sen yoluna devam daha lewisle paylaşacağın 10 şampiyonluk var koçum hadi bakalım 😀

  102. ahmet güçlüöver avatarı
    ahmet güçlüöver

    Alonso'nun bu işle hiç bir alakası olduğunu ve bilgisi olduğunu sanmıyorum. Alonso bu çılgınlığa ortak olup muhteşem kariyerini (bu arada mclarenciyim) lekelemek istemezzz!!! Bir yarış için riske girmez. Bunu ancak Briatore bir taşla birkaç kuş vurmak için yapar.
    1. Alonso'nun gelecek yıl takımda kalmasını sağlamak.
    2. Reno'nun süper bir gelişim gösterdiğini Reno patronlarına ve F1 severlere kanıtlamak.
    3. Sözleşmesinin uzatılmasını isteyen Piqe'ye "bu işi hallet seni görürüz" diyebilmek…

  103. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    yaw alonsonun hiç bişeyden ahberi yoktu alonsonun özür dilemesi için bi sebe yok saten bu sene takımdan ayrılcak

  104. fia başkanının ne dediği önemli değil,nelson ailesi ne diyor ben ona bakarım.adamların dedikleri çıkıyor bir bir.yanlış anlaşılmasın ben her ne kadar briatore renault takımını temsil ediyor olsada renault markasını bu işin dışında tutmanın gerekli olduğunu düşünüyorum.
    hamilton çıktı bütün dunyadan özür diledi,aynısını alonsodanda bekliyorum 🙂 (-) verendedende vermeyendende allah razı olsun.

  105. bu yaptıkları karaktersizliği kabul ettikleri anlamına geliyor, yazık yazık yazık. kirlettiler formula 1 i. yazıklar olsun kirli oyunlar çevirenlere.

  106. "eğer alonso da bu işin içindeyse" dememe rağmen yine "-"

  107. burak kusura bakma son cümleni görmeden yazmışım biraz seninkinden alıntı gibi oldu ama.gökhancım estağfurullah burada ağız dalaşı diye bir şey söz konusu değil sadece herkes bakmak istetiği pencereden bakınca böyle kinayeli sözler sarf oluyor hepsi bu.birde şunu söylemeden geçemeyeceğim.çok iyi biliyorum sezon başındaki mclarendeki yalan olayını burada ki mclarenci arkadaşların bir çoğu susup beklemedi onuın için önce kendimize sonra başkasına değilmi ama.

  108. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    yaw bu kadarda olamz yaw alonsoyuda olayın içine katıyorsunuz yazık fıa baskanı bile alonsonun bu işten haberi olamdığını söylüyor ama siz karalamya devm… oalyın ne olduğu belli deil sonuc belli deil siz hala alonsoyla uğraşıyosunz 🙁

  109. gereksiz tartışıyorsunuz çok gereksiz mahkeme burada olmiyacak beyler.

  110. fad_ moment avatarı

    aynı örnek üzerenden gidersek symonds ve flavio azmettirici, nelson kiralık katil ve alonso'da olayı gören tanık. hangisi daha suçlu olur? ki alonso'nun itiraz etme hakkı yokken. bu olayda iki çeşit ceza durumu var birisi kanun suçu diğeride vicdan suçu(bi nevi örfi) peki bu soruyada cevap ver formula 1 konseyi, mahkemesi yada delegeleri hangi suça ceza veriyor? cevap çok basit değil mi dostum 😉

  111. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    eğer bi yarış galibiyeti için biatore ve symonds bunları yaptıysa yazıklar olsun inş renault f1den cekilmez

  112. Fernando Alonso  Diaz avatarı
    Fernando Alonso Diaz

    Symonds'a ve Briatore'ye olan saygımı yitirdim şampiyonluklar kazanmış ekibin 1 yarıştan ötürü bunu yapması beni üzdü piquet symonds ve briatore f1den silinebilir ancak geri kalan Renault ahalisinin bu konuda suçu yok bence…

  113. alonso 2007 senesınde 2 gun önce pat symondasa sunulan anlaşma gibi bir anlaşma karşılığında fia ile işbirliği içerisinde bulundu ve herhangı bir ceza almadı.yoksa neden fia mclarenın son yarışlarını takip etsin diye gözlemci yolladı??

    romain sana birşey diyemıycem artık:),şimdide tebrık edıyorsun boyle bır startejı dusunup uygulayım yarısı kazandıkları için.adamaların yarışı kazanmalarının bir önemi yok,stratejılerı yuzunden suçlanıyorlar yoksa bende helal olsun dıyeyım ne olcak 🙂

  114. arkadaşlar sizi anlıyorum.ama bana bir tane örnek gösterin bugüne kadar hangi pilot çıkmışta takımında böyle olayların olduğunu söylemiş.ki bu tip olaylar zaten bir şekilde oluyor.kol kırılır yen içinde kalır diye bir atasözü var.piquet in kontratını uzattırabilmek için böyle bir yola başvurduğunu sonradan kovulmayı hazmedemeyip yaptığı bir şeyi niye döndürüp dolaştırıp alonsoya getiriyorsunuz onuda ayrıca anlamıyorum.

  115. gokhan cinar avatarı

    bütün renocu arkdaslarım bence siz reno taraftarı olarak susmalı ve olayların sonucu görerek yorum yapmalısınız.su anda savunacak bir tarafın oldugunu sanmıyorum su an söz iddia makamında biz söyler dururuz.su an savunma yapacak gücünüz yok ayrıca önümüzdeki acıklamalırı beklemeniz bence yararlı olur bosuna laf dalası yapıyoruz.

  116. burak bocek avatarı

    Evet verdiğin örnek çok güzel.Bir suç işleyeceğini biliyorsa polis gider müdehale eder.Suçluları yakalar cezasını verir.Ancak burada sana tamamen benzer örneği sunmuşum.Nedir örnek;2007 de yine Alonso skandal olayında bilgisi vardı ve yarışmaya devam etti o araçla.Sonunda spor tarihinin en ağır cezası geldi ve pilotlar yarışmada serbest bırakıldı.O zamanda haberi vardı pilotların bizzat mailler var.Yani ceza almadı şimdi neden alsın benim demek istediğim budur.Bir suç olduysa bunu yetkili mercilere bildirecek olan Alonso değildir.Yakalaması gereken Fia dır.Alonso takımda strateji belirleme hakkına sahip değildir,kararları uygulamak zorundadır.Kazadan haberi olsa dahi ben bunu yapmayacağım diyebilecek kaç tane insan var f1de?

  117. fad_ moment avatarı

    hemen alonso zaten başka işi gücü yok milletin. koskoca reno takımının ihracı söz konusu hala alonsodevam eder mi etmez mi tartışılıyor. alonso2ya karada ölüm yok arkadaşlar. bu olayı o organize etmiş olsa dahi(ki bu imkansız:D) alonso yine aslanlar gibi f1 de yarışır. birisi alonso'nun delikanlılığına laf atmş. tamam ama birinin suçluluğunu kanıtlamamışken ona yüküm koymak yaptığı sevince kadar eleştirmek nasıl bir delikanlılık? en azından sabredinde dedğiniz şey olursa o zaman hep beraber yazıklar olsun diyelim alonso'ya tıpkı reno'ya dediğimiz gibi.

  118. burak böcek casuzluk skandalı başka bır mevzuu, kasten kaza yapmayı starteji olarak belirlemek ve bilmek başka bir mevzuu.lütfen rica ediyorum bir daha düşün.cana zarar verebilecek bir durum bu.

  119. eğer bu haber doğruysa ve alonso nun da bu işten haberi varsa asıl kötü olan piquet'in bilerek kaza yapması ve alonsonun bunu kabul etmesi sonuçta bu kaza çok kötü de olabilirdi.

  120. Renault büyük bir ihtimalle ihraç edilir,aslınna bakarsanız pek heveslide değiller F1de kalmaya ama böyle geçmişi iyi bir F1takımının ayrılması kayıp olur,BMW,HONDAveRENAULT F1de yoksa heyecanda yok olmaya başladı demektir.

  121. yani bu bilse ne olacak bilmese ne olcak mevzuunda daha öncede yazdım.şimdi ben size burdan adımı soyadımı adresimi telefonumu vericem diycemki ben şurda bir adamı yaraladım veya yaralayacağım yada öldürdüm veya öldüreceğm (ÖRNEKTİR 🙂 ) .bundan haberiniz olacak ve bunu yetkılı merciilere bildirmeyeceksiniz,yaşantınızın sonuna kadar vicdan azabı duymayacak kadar karektersız vicdansız arkadaşım burda yoktur kesinlikle..yarıştan sonra çıkıp evet bu şekilde bir olay oldu demesini beklerdim demiyorum ama yapılması gereken oydu…

  122. gokhan cinar avatarı

    bence ranault ihrac edilmemeli.renault bir takım,ihrac edilecek olanlar işin içinde olanlar olmalı(piquet dahil).işin içinde her kim varsa bir daha f1 de görmek istemiyorum acıkcası.

  123. levis kadar olmadığı aşikar.

  124. McLaren taraftarı olarak bu yaşananlara hiçde sevinmedim aksine üzgünüm umarım Renault F1'den ihraç edilmez.

  125. Eğer Renault ihraç edilmezse takımın başına Richards gelsin.

  126. burak bocek avatarı

    Yo ben 2007dekı cezaya üzülmedim örnek olsun diye verdim.Hani diyorsun ya haberi var cezasını çekicek diye.İşte suçlular ayrıldı takımda ekstra ceza alabilir.Para veya ihraç ancak pilot olarak Alonso'nun ceza alması mantıksız bence.He olursa bende senden özür dilerim anlaştık mı

  127. burak böcek benım yazım sana değildi ama atladın,yazarkende benım küçümseyecek tarzda yazma!!delilleri bende gördum sende gördun burda çıkan haberler yani,sende yorum yaptın bende.ama sen benım baktığım gözle bakamadığın için görememişsin duygusal anlamda sana zorluk verdi ok.2007 senesındede sporun cok buyuk ceza aldığını düşünüp bu kadar üzüldüysen ve başından itibaren mclarenı suçlamadıysan EYVALLAH.

  128. gokhan cinar avatarı

    alonso bilse ne olcak biliyormusun? hani biz piquet i eleştiriyoruz ya adamlar sana böyle bir teklif yaptılar da sen kabul ettin piquet ne kadar karaktersiz bir adamsız diye elestirdik.alonso biliyorsa ve oda bu işe girmişşse oda karakersiz oluyor.biliyordu ve önceden acıklamadı işte bu karaktersizlik oluyor aynı piqueet gibi.

  129. adamın ferrari ile neredeyse kesinleşmiş anlaşması var.kalkıpta levise yardım edeceğim demesini beklemiyordun herhalde.hele mclarende ron gibi (alonsoya göre kişiliksiz) bir zatın bulunduğunuda düşünürsek normal değilmi sencede.

  130. ya arkadaşım ne kuyrugu ne acısı aklınızımı yitirdiniz alonsonun suçu haberi oldugu halde haberim yok demesi suçunu 2 ye katlamıştır.flaw ve saymons cezasını cekti alonso da çekecek yok öle ben toplatıya katılmadım bilmiyorum.işin ilginç tarafı o yarıştan sonrada o kadar delikanlıya yarıştan sonra çıkıp sevinebildi çok delikanlıymış bravo böyle tutarsız bi plot a artık takımların sempati ile bakacagını sanmıyorum plotluguna lafımız yok ama delikanlı deilmiş olay sadece plotlukla bitmiyor

  131. burak bocek avatarı

    Alonso 2007de casusluk skandalında olayı sonuna kadar biliyor ve mailleşmmiyor muydu?Mclaren suçlu bulununca pilotlar ceza aldı mı kardeşim?Alonso mu kararı aldı?Bilsin kesin sonuna kadar bilsin hadi Alonso.Ne değiştirir?Bu olayı hatırlatmak ve örnek olsun diye yazdım.O zaman pilotlar ihraç edilmedi de şimdi neden ceza alıcak

  132. özay erdem avatarı

    arkadaşlar bu haberle beraber anlaşılıyorki briatore,symonds ve pike üçgeninde dönen olay gerçekmiş.
    millet diğer pilotların can güvenliğini hiçe atarak kendi pilotuna kasti kaza yaptırıyor;kesinlikle bu üçlü hayatlarının sonuna kadar men edilmeli f1 den;renoda çok büyük bir ceza almalı.
    ayrıca alonso da bence yarıştan önce durumdan haberdar mı değil mi tartışmalarıda sürüyor.alonso aracının az bi yakıtla kalkmasını kabul etmiş;ve araç çok gerilerden başlıyor,bu şüpheli bir durum.ama kazayı başkasının yapabileceğinide sanmış olabilir alonso;yani masumda olabilir.

  133. Larien Larien avatarı
    Larien Larien

    montezemelo yu alonso konusunda bi kez daha düşünmeye davet ediyorum…

  134. inci incili avatarı

    biri işiyle ilgili bir hata yaptığı zaman istifa eder. Flavio Briatore ve
    Pat Symonds istifa ettimi yazmıyor ama kimin ne boyutta suçlu olduğunu kanıtlar nitelikte.

  135. inci incili avatarı

    biri işiyle ilgili bir hata yaptığı zaman istifa eder. Flavio Briatore ve
    Pat Symonds istifa ettimi yazmıyor ama kimin ne boyutta suçlu olduğunu kanıtlar nitelikte.

  136. yahu aynı şeyi söylüyorum.alonso bilse ne olacak.ben bu yarışa çıkmam arkadaşmı diyecek.yarışmayacağım mı diyecek.diyecek olsa bile 2007 aklına gelmiştir.

  137. alonsonun ne kuyruk acısı vardıda şampiyonluk için massaya elimden gelen desteği vericem demişti? kuyruk acısı falan yok gerçeklerin ortaya çıkmasından ötürü mutlu oldum sadece,sizin kadar duygusal olamıyorum kusura bakmayın.

  138. Cihan Çelik avatarı

    Şu anda hiçbir kanıt yok ama gerçekleşen hileli hurdalı şeylerin olduğu % 1000 Briatore ve Symonds yoksa neden ayrılsın ama F1 adına kara bir leke olarak geçecektir bu olay en üzücü tarafı o bu olaydan suçlularla birlikte masumların yanmasını istemiyorum tek dileğim o ama Renault gibi bir takımıda kaybetmek herkes açısından üzücüdür diye düşünüyorum yani heralde…

  139. burak bocek avatarı

    Tamam 40 yılda 2 kere bilmiş ol:)20de bir yüzde 5 tahminkerin tutuyor yani hey Allahım ya:9

  140. ahmet güçlüöver avatarı
    ahmet güçlüöver

    Way be.. Reno taraftarları bu işe çok üzülecek. Özellikle de Symonds'ın gitmesine… Umarım Reno spordan uzaklaştırılmaz…

  141. körü körüne savunuyorsunuz bunları o zamanda dedik.görünen köy kılavuz istemez.yarında alonsonun bilgisi olduğu ortaya çıkacak,nelson demişti alonsonunda bilgisi var dıye. o zamanda gelip 40 yılda 2 kere bildiniz dersin.

  142. kirve12 ben hala pat symondsun degerlı oldugunu dusunyrm bır takım 14.turdan yarıs kazandrablyse bıt pılotuna ve ayrıca aynı olay (SC) yarıs ıcın 3-4 kez gırmısse ve sonuc degısmemesse ben bunu yapan adamların alnından operım bu motor sporu son turda motorundan yag sızar yarıs dısı kalrsn kı 14.tur yarısın bası be buna ragmen yarısı kazandrdysa bu ıkılı helal olsun dıyorum gelelım massa konusuna massa o benzın hortmylamı yarısı kazanacaktı sampıyonayı kazanacaktı su olsaydı bu olsaydıyla sampıyonlk kazanlmaz bu olay karısında sevınenlere de sasyrm bır takımın ve grıdın en degerlı pılotunun sonuna sevınenlere f1 sever demek ıstemyrm

  143. gokhan cinar avatarı

    daha öncede yazdım telsiz konusması ölçü degil ki. bu iş planlıysa zaten telsiz konusmalırnda normal davranmak zorunda olduklarını da konusmuslardır bu adamlar. kahretsinler yada iyimisin tarzı vs vs hersey bir oyun olabilir.acıkcası ben direk alonso nun biletini kesmek istemem ama haberi olmaması daha zor gözüküyor

  144. burak bocek avatarı

    Mclaren bravo sonuna kadar katılıyorum yorumuna.

  145. fad_ moment avatarı

    yorumlarınız çok duygusal arkadaşlar? elinde kanıt yok bişey yok alonso'da bu işin içinde diyosun. tabi kuyruk acısı zor! bu arada açında telsiz konuuşmalarına bakın bi medyaya sızmış..

  146. Ne oldu bu Formula 1 e ya :S

  147. burak böcek lafım sana değildi ama üstüne alındıysan alabilirsin yani.ayrıca nickimi kasıtlı olarak değiştirmiş değilim 2 gece evvel değiştim o zamandan beri bu nickleyim ve avatar aynı.hayır burda hukukcu oldugunu söyleyen bir arkadasım vardı ve kendısı pat symondsın çok değerli olduğunu düşünüyordu böyle bir şey yapmamıstır kanısındaydı.sen neden atladın.ayrıca evet beter olsunlar benım düşüncem bu ama renonun çekılmesını istemem,suçlular cezalarını çekmek zorundadır.alonsoda dahil.

  148. iş yine döndü dolaştı alonsoya geldi.neymiş sizin bu adamla alıp veremediğiniz bir türlü çözemedim.muhtemelen sende mclaren taraftarısın.

  149. O kaza olmasaydı Massa şampiyon olabilirdi. Alonso'nun haberim yoktu söylemlerine inanmıyorum, eğer bir plan uygulanacaksa bunu ilk bilecek kişi 1. pilotunuzdur. Bu olay F1 tarihine geçecek bir kara lekedir…

  150. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    Alonso yu suçlayabilmek mümkün değil.KArar verici o değil sonuçta toplantıda da yokmuş. DEvam edicektir Ferrari alana kadar

  151. bakalım ne olcak eğer alonso da bu işin içindeyse evet ona da baskı yaparlar ve o da bırakmak zorunda kalabilir

  152. halen ucu alonsoya dokunurmu diye soruyormusun? alonsonunda bundan haberi var bilmemesi imkansız,bu kendini beğenmiş kibirli adamlar alonsoya nelson ve kendilerinin uyguladığı bu stratejiyle kazandığını söylememişlermidir,böyle bir şey olabilirmi? alonsonunda sporu bırakmasını bekliyorum …:)

  153. burak bocek avatarı

    Bu adamları savunmak suç mu pardonda?Herkes senin gibi suçlu olduklarını düşünmek zorunda değil.Bu nedir yani bu arkadaşlar ne dicekmiş.Sen bunun için mi giriyorsun siteye?Ne dicem yazıklar olsun dicem.Son ana kadar bekledim belki değildir diye ancak kimse hukukçu değil burda.Ha nickini değiştirip yazmışsın ama pek farkı olmamış.Savunmamı geri alıyorum demekki suçlularmış cidden.Bu olabilir anormal birşey yok.Kırk yılda bir düşünceniz doğru çıktı onda da havalara girmeyin.Spor için kötü günler bunlar artık bu skandallar yüzünden f1 kaybediyoe siz ise takla atıcaksınız nerdeyse.Gridde önemli takımlardan biri herşeye rağmen.Daha düne kadar ne büyük cezalar oldu ne kıyametler koptu hepimiz gördük.Her neyse suçu savunacak değilim ama bu olaya sevinecek de değilim.F1in artık pist üzerinde ve dışında,fabrikada rekabete ihtiyacı var hile hurdaya değil

  154. Olması gereken oldu ve çokta güzel oldu.

  155. gokhan cinar avatarı

    alonso işin içindeyse zaten oda kacar. yasatmazlar adamı :))).çünkü olayın dogru oldugu kesin kanıtlanmasada birseylerin oldugu belli oldu ki bu adamlar bıraktılar.eger alonso da işin içindeyse piquetler ona da baskı yapmaya baslarlar ve sonuc olarak oda cekilmek zorunda kalır…

  156. Mehmet Yılmaz avatarı
    Mehmet Yılmaz

    ucu alonso'ya da dokunur mu acaba?

  157. fad_ moment avatarı

    büyük ŞOOKK! zaten başından beribu olayın olduğu belliydi ve çok en doğru karar bence bu oolacak. bakalım şimdi merakla beklenen şey alonso'nun açıklaması. istr misiniz o da çekilsin?

  158. gokhan cinar avatarı

    briatorenin suyu ısınmıstı.iyi oldu ama renault ceza alırda f1 den ayrılırsa yazık olur.alonso takım bulur da grosjean ortada kalır gariban…

  159. hadi buyrun bekliyorum bu değerli adamları savunanlar nerdeler bı yazsınlar bakayım,hukukcu arkadasım vardı benim nerde.hilekar briatore 🙂

  160. mert merter avatarı

    Demistim Yazmistim Demiyorum :)))
    gecmis olsun cok büyük ceza geliyor Renoya

  161. Larien Larien avatarı
    Larien Larien

    yazıklar olsun size…

  162. Renaultu kurtarmak için istifa etmişler..FIA bu tip durumları sever..Hele birde Renault özür dilerse,geçen seneki yarış galibiyeti iptal edilir ve para cezasıyla kurtulabilirler…

  163. demekki renault ayrılmıcak en azından takım olarak ayrılmamak için mücadele edicekler spordan uzaklaştırılmazlarsa devam ederler.

  164. şimdi işler karışıcak haberin devamını merak ediyorum cidden

  165. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    Renault taraftarları adına üzgünüm aMa güzel haber.

  166. yok be olmaz böyle bişey

  167. demekki gerçekmiş olaylar. vay flavio vay.bu demek oluyorki renaultta ayrılacak .

  168. olamaz ya pat symonds cok degerlı bır muhendıs o olamadan olmaz:S

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir