Piquet Affedilmeyi Beklemediğini Söylüyor

yazar:

kategori:

Piquet Renault’ya verilen cezanın ardından bir açıklama yaptı ve şunları söyledi: “FIA araştırmasının nihayete ulaşması beni rahatlattı. Renault takımı bir karar aldı ve tıpkı benim yaptığım gibi doğrunun bilinmesini ve sonuçlarını kabul etmeyi seçti. Bu durumu FIA’nın bilgisi dahiline sunmanın en olumlu sonucu böyle bir şeyin bir daha asla olmayacak olması.”

“Bana verilen emirlere uyma kararını verdiğim için pişmanım. Her gün keşke yapmasaydım diyorum. Açıklamlarımın insanlar tarafından nasıl anlaşılacağını bilmiyorum çünkü yarış pilotu olmak bir ayrıcalık ve benim için de öyle. Size tüm söyleyebileceğim Renault’daki durumumun bir kabusa döndüğüydü.”

“Bir Formula 1 pilotu olmayı hayal edip oraya ulaşmak için çok çalıştıktan sonra kendimi Bay Briatore’nin insafına bıraktığımı gördüm. Sadece daha önce davrandığı insanların bildiği doğru karakteri artık herkes tarafından biliniyor.”

“Bay Briatore takım patronum olduğu kadar benim menajerimdi de. Geleceğim onun ellerindeydi ama onun umrunda değildi. Singapur Grand Prix’si sırasında beni dışladı ve hayatımdaki en düşük noktalardan birine sürükledi. Şu anda bu plana nasıl uyduğumu anlayabilecek durumda değilim ancak önüme geldiğinde reddetme şansımın olmadığını düşünüyordum.”

“Bay Briatore’nin benim kazamın ardından reaksiyonuna bakıp ve iki haftadır yaptığı yorumlara dikkat ettiğimde onun beni kullanıp bir kenara attığını ve herkesin şimdi benle alay ettiğini görüyorum.”

“Son 12 aydan çıkarmam gereken çok fazla ders var ve hayatta neyin değerli olduğunu düşünmem gerek. Değişmeyen şey ise Formula 1 aşkım ve tekrardan yarışma isteğim. Kariyerime sıfırdan başlamak zorunda olduğumun da farkındayım.

“Artık bir takımın Renault’da ne kadar köşeye sıkıştığımı anlamasını ve F3 ve GP2 serilerinde gösterdiğim performans için bir şans vermesini umuyorum.

“Bu konudaki son sözlerimde ise (Renault’da çalışan iyi insanlar dahil) Formula 1 camiasından, taraftarlardan ve FIA’dan özür dilediğimi söylemek istiyorum. Bunun affedilmesini ya da unutulmasını beklemiyorum ama en azından artık insanlar gerçekte durumun ne olduğunu görüp sonuca varabilirler”


Yorumlar

  1. necdet KARAKUŞ avatarı
    necdet KARAKUŞ

    bir f1 asığı olarak ben briatorenin yaptığını onaylamıyorum ama kibirin kovulmayı kabul edememen sen ve babana nefretten başka bir his vermedi bana zaten alonso aracı nereye koyuyordu sen nereye sen kotu bir sürücüydun sen git kartingde yarış.

  2. kariyerden bahsetmiş bittin nelson şu olur baban takım alırsa yarışa bilirsin yoksa seni kimse takımına getirmezz çünkü tekmeyi yedikten sonra kimse takımının gizli işlerini ortaya dökülmesini istemezz

  3. sana yeni hayatında başarılar. hatayı bence en başta yaptın 2.pilotluğu kabul ettin. sonra böyle ayak işlerinde kullanıldın. ders alınacak bir vaka…farklı konularda herkesin başına gelebilecek olaylar…

  4. ne kazandınki :S…eminim oda şimdi düşünüyordurda keşek öenemi tutsaydım…piquet geçmişte çok başarılı bir pilottu ama f1 yükünü kaldıramadı…ve onun kötü sanılmasınıda bratorenin azarlarınıda kaldıramıyodu…sırf o yüzden gitti ve intikamını aldı…belki şimdi pişman değildir ama eğer yarışacak bir takım bulamassa(ki %90 ona şu anki giridin en yavaşı0 toro roso bile koltuk vermez..!!!)oda çok pişman olacaktır yaptığından…

  5. Semo_Ferrari  avatarı

    Beklememeli de zaten… Bana kalırsa sıfırdan başlayacak bir kariyeri de kalmadı.

  6. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    Maalesef tarihi kahramanları asanlar yazar Piquet.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir