Wurz: "İhtiyaç Olursa Yarışırım"

yazar:

kategori:

Alexander Wurz, takımın iki yarış pilotunun yerine geçmesi gerektiğinde Honda takımı adına bu sezon yarışmaktan mutluluk duyacağını söyledi.

Geçen sene Williams adına yarışan Avusturyalı pilot, geçen sezon sonunda emekliliğini açıklamıştı. Daha sonra ise Honda adına 2008’de test ve yedek pilot olarak çalışacağı duyuruldu.

Ve Formula 1’e yarış pilotluğuna geri dönmeye azimli olmadığını söylemesine rağmen Wurz, Honda’nın kendisine ihtiyaç duyması durumunda yarışabileceğini ifade etti.

Wurz: "Sorun yok. Eğer biri beni sabah arar ve Rubens veya Jenson’un yarışamayacağını söylerse hemen direksiyona geçerim. Ne yapılacağını biliyorum ve bunu 100% ile yapacağım"

"Yarış pilotluğundan emekli oldum. Aynı zamanda mutlu olduğumu da söyledim ve bir takımla ön planda değil de bir adım geride çalışmaya niyetli olduğumu da söyledim. Test yapmak, geliştirmek ve mühendislerle çalışmak istedim"

"Her zaman sevdiğim bir şey bu ve bana birraz ateşleme verdi. Aslında şimdi yaptığım, tam anlamıyla gelecekte yapmak istediğim şey"

Wurz, geçen sezon emekliliğini açıklamasının ardından son yarışa katılmamıştı.

Avusturyalı pilot, bu ani ayrılığa rağmen takımla olan ilişkisinin hâlâ iyi olduğunu söyledi.

Wurz: "Bu tamamiyle farklı bir mesele. Kapanmış bir bölüm o ve zamanında bunu ifade ettim. Bu konuya girmek istemiyorum"

"Bununla birlikte (Williams) takım ile hâlâ temas halindeyim. İki hafta önce, buraya bir koltuk için geldiğimde, Frans Williams ile durup iki saat konuştuk. Durum Patrick (Head) ve Sam (Michael) ile de aynıydı."

"Takımda geçirdiğim zamandan gerçekten keyif aldım ve durumun aniden bitiş şekli, şimdiki durumun nasıl olduğu ile ilişkili değil"

"Her iki taraf da hâlâ yüksek saygıya sahip. İyi zaman geçirdim ve ilk saniyesinden sonuncusuna kadar keyif aldım. Sonsuza dek evli kalmanız gereken bir evliliğe benzemiyordu. Yarışlarda, işler bazen değişiri ve başka yere gidebilirsiniz. Yaptığım şey de buydu"


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir