Raikkonen "Kazanmak İstiyorsak Mükemmelden Daha İyi Olmalıyız"

yazar:

kategori:

Raikkonen “Singapur’a gidiyor olmaktan mutluyum. Burası fantastik bir şehir, yemeklerini seviyorum ve gece yarışmamızı pek umursamıyorum. Dahası burası bir başka cadde pisti ve bu sene yavaş pistler aracımıza daha uyuyor, Valencia ve Monaco’ya bakın: Singapur’da da aynısının olmaması için bir neden yok.”

“Bu yarışta almam gereken bir sonuç var. Geçen sene yarışın sonunda Glock ile 4.lük mücadelesi verirken duvara vurdum. Bu anımı gerçekten sevmiyorum. İlk gece yarışı hepimiz için harikaydı.Bazı kaçış alanlarına rağmen tüm pist oldukça iyi aydınlatılıyor. Gün ışığından pek fark yok. Bunun gibi tüm pistlerde geçiş neredeyse imkansız. KERS avantaj sağlayacak ancak Spa’da ya da Monza’da olduğu kadar büyük fark olmayacak.”

“Eğer F60’ın yavaş pistlerde rekabetçi olduğu doğruysa; diğerlerinin de gelişim gösterecekleri de doğru, bu yüzden bizim için daha zor olacak. Elimizdeki paketi en iyi şekilde kullanmalıyız ve en iyi ayarları bulmalıyız. Eğer mükemmeli başarırsak o zaman podyum için mücadele edebiliriz. Hedefimiz bu.”

“Art arda 5 kez podyumda yer bulduk ve Nurburgring’den beri liderler kadar puan topladım. Sezon sonuna kadar bu şekilde devam etmeyi umalım. Markalarda 3. sırayı korumak harika olur ancak bu da zor olacak. Son 4 yarışta sadece tek araçla puan kazandık ancak artık 2. aracın da katkısı lazım. Giancarlo’nun deneyimi sayesinde bunu başaracağına eminim.”

“Geriye kalan yarışlarda Singapur’un Ferrari’ye en uygun yarış olacağını düşünüyorum. Eğer kazanmak istiyorsak mükemmelden daha iyi olmalı ve biraz da şanslı olmalıyız. Ancak Spa’daki galibiyetin ardından bir kez daha aynı duyguları yaşamak harika olur.” dedi.


Yorumlar

  1. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    super bir konusma kimi sen cok rekabetci bir pilotsun bunu herkes biliyor adamim singapurda kacis alanlarini iyi kullan podyumda olma sansin yuksek basarilar

  2. Evet hatırladığım kadarıyla şöyle; O yılın sonunda FIA elektronik yardımlar yönetmeliğini değiştirdi. Bir çoğu kaldırılmış oldu. Williams'ın o aracı o dönem için elektronik yardımlar/ uygulamaların da en üst seviyeye ulaşan idi. Aktif süspansiyon, anti fren kilit, çift yönlü gelişmiş telemetry, çekiş kontrolü, elektronik yönetimli şanzıman
    hatırladıklarım. Özetle sürücü yardımları en gelişmi olduğundan yönetmelikleri değiştirdiler. Daha başka şeyler de vardı galiba gerekirse onları da bakar tekrar yazarım.
    Williams fw15c

  3. musab bera,sorduğun sorunun cavabını ben versem olurmu?

  4. inci incili avatarı

    f60'la mükemmelden daha iyi olursanız ancak yarış kazanırsınız.

  5. m1chael bir sorum olacak. bir yorumunda ben şumidende önce f1 seyrediyordum demiştin. 93 yılında williams takımı bir araç yapmış. prost bu araçla o sene şampiyon olmuş. ve arkasından o araç yasaklanmış. neden yasaklandı bu konu hakkında bilgi verirsen sevinirim.

  6. m1chael herkes senin gibi bu işi iyi bilmiyor. burada yaza yaza okuya okuya öğreneceğiz. üniversitelere devlet büyüklerini çağırırlarki orada çocuklar soru sorsun medeni cesareti gelişsin diye. diyalog makul seviyeleri aşmadığı sürece iyidir. burada ister istemez bazen tatsız muhabbetler oluyor. buda işin tadı tuzu. tek cümlelik heyecan vermeyen yorumlar bu siteyi bence ileri götürmez. iyi dostluklar bazen kavgalardan sonra başlar. şuna inanıyorumki karşı karşıya gelsek gerçekten birbirimizi çok severiz. nedeni herkesin anlayamadığı bir sporun aşığıyız hepimiz. dolayısıyla bu bile buradaki arkadaşları ortak bir paydada buluşturmaya yeter.

  7. Kimi'den hoş açıklamalar. Haberi ilk açtığımda direk fotoğraf ilgimi çekti çok hoşuma gitti. Ben kaydettim bile, tam boyutu da eklenebilir aslında. Doğal efektli çıkmış. Güzel bir enstantane olmuş.

    Musab the spa sen bu gidişle daha çok 10 ncu 11 nci köyden de kovulursun. Kapıdan atılıp bacadan giriyorsun zaten buna yapacak birşey yok. Şu son dönemde pilotlar ile ilgili çok uydurma haber çıkmaya başlayalı beri yorumları takip etmek tatsızlaştı. Hoş yorumlara, bilgilere imza atan bir çok insan sen ve senin gibiler yüzünden yazmaz oldu. Çok konuşuyorsunuz ama boş konuşuyorsunuz. Bilgilendirici tek birşey yazamıyorsunuz hep laf söz malesef. Birleştirici saygılı yorumlarınız olsada biz de başkalarından aldığımız gibi keyf alsak keşke. Aldığınız oylardan sizi değerlendirmek malesef ki kolay oluyor zaten. – adetleri önemli değil ama her haber deki oranları bazı şeyleri ortaya koymaya yetiyor. Şunu bilin tarafın olan bir kaç kişi harici insanlar sizden keyif almıyor hatta rahatsız oluyor. Bunun başka bir pilotun tutulması ile de alakası yok. Bir kaç ay önce herşey daha keyifliydi.
    Bence bu gidişle yönetim yorum olayını değiştirecek yada onay mekanizmasını getirecek. İşte o zaman en çok şikayeti yine siz edeceksiniz bence, biz kaliteli yorumları görmeye devam ederiz.

    Buyrun bunlar da benim düşüncelerim. Sizinkiler gibi aynı laf salatasından ibaret.
    (inandığın gibi yaşamazsan, yaşadığın gibi inanırsın.
    Başkalarına göstereceğin saygı sana aynı ile dönecektir.)

  8. Ferrari'nin kazanma ihtimali düşük olsa da singapur da her an yağmur yağabileceği için işler karışabilir. Sürpriz bir podyum görürsek şaşırmayalım.

  9. emre özduru avatarı

    Ahmet benim de aklıma aynı şey geldi. Özellikle Massa'nın yokluğundan sonra takım bütün eforunu ve gücünü Kimi üzerine verdiğinden beri bariz bir şekilde çok çok iyi yarışlar çıkartıyor. Ben Kimi'nin Mclaren de iken de bu tür bir istek veya davranışını duymadım ama bu son 4 yarış ve 2007 son 3-4 yarışı bana da aynı şeyi düşündürdü.

  10. Rai Massa`nin yoklugundan beri daha motive ve daha hirsli, iyi yarislar cikartiyor. Aklima acaba Alonso gibi 1.pilot muamelesi mi gormek istiyor fikri geldi, Rai taraftariyim ve boyle olmadigini dusunuyorum ama sonuclar bu fikri getirdi aklima.. Singapore yarisi icin en iyisini diliyorum Rai ve Fisi icin, 3. luk gercekten onemli cunku..

    Bu arada alltta ki haberde ki resim ilgisi olmamasina ragmen daha guzel 🙂

    http://www.trf1.net/formula1_haberler/10158-singapur-pistinde-yapilan-degisiklikler-haberi.html

  11. Yavuz Balcı avatarı

    yine gelmiş karıştırmış alonso yu.McLarene baş kaldırmışmış.çok afedersinde McLaren takımının yanında alonso kim ya.daha da ileri gidiyorum kimi kim veya lewis kim.

    tövbe yarabbim.McLaren ve ya ferrari ye sanki pilot kalmadı alonso baş kaldırdı diye.baş kaldırdıda ne oldu.baş kaldırma öyle olmaz arkadaşım kalacaktı takır takır sürüp şampiyon olacaktı ondan sonra gidecekti.kaçmayacaktı.bu potansiyel alonso da yok mu ? sonuna kadar var.

  12. 1-kötü niyet yok
    2-22 55 e istinaden(senin biliyorum)en çok yorum yazan birisinin az konuşmayla ilgili alıntırarı biraz güldürdü beni

  13. 23.00 yorumunu biraz açarmısın anlamadım?

  14. neyse bu kadar tartışma yeter iyi akşamlar

  15. djarum alonsoyu çok seviyorsun saygı duyarım. böyle giderse adamın daha yaşı 30 değil ilerleyen süreçte bayağı avukata ihtiyacı olacak…şimdiden paralı bir hukuk fakültesine git sınavla filan uğraşma hemen al diplomayı staj vs. avukat ol. yardımın olur. öyle boş sevgi vs. hikaye. kiminin çok şükür avukatlık bir vukuatı yok olmazda…

  16. tavsiye iyi niyet göstergesidir tşkrlr

  17. musab bera iyiki söylediklerinle yaptıkların birbirini tutmuyor,yoksa yorum yazacak kimse kalmaz bu sitede

  18. sana abi nasihatı sen eksiklerim var demişsin evet en büyük eksin boş ve gereksiz konuşmaların bunları düzgün yaparsan işinde son derece başarılı olursun

  19. evet yetiştirmeye çalışıyorum,ve keyif alıyorum,ama sen rahatsız oluyorsan yazmaya bilirsin,tabi raikonenin türkiyedeki avukatı değilsen,senden önce musab bera var

  20. mükemmelden iyi olmak demek ne demek anlamadım. kimi böyle syntax error(eskiden commodore 64 bilgisyarlarda hatalı yükleme olunca böyle yazardı hey gidi günler…)verecek laflar söylemez. makul mantıklı kısa öz konuşur kimi…o f1 in aynı zamanda en akıllı pilotudur. şöyleki…alim bir insana sormuşlar. akıllı insan kimdir diye…az konuşandır diye cevap vermiş…ya hiç konuşmayan demişler..o da cevap vermiş..o kadar akıllısına rastlamadım demiş. kimi akıllı adamım benim.

  21. Birşeyleri kaybetme kaygısıyla doğru bildiği şeyleri söylemeyip adam yerine konmaktansa,alonso gibi kendisine yapılan haksızlıkları,iki yıllık kontratını iptal etme ve yarışamama pahasına rağmen mc larene baş kaldırdığı için seviyorum.

  22. ama o dediğin çocukluğu yapıyosun herkese cevap yetiştiriyorsun demek ki hatalısın ki eleştiriliyorsun

  23. f1 de de her türlü adam varmış :))

    buz adam
    kara adam
    zırzır adam
    kamyoncu adam
    uzun adam
    sakallı adam
    yaralı adam
    arkadaki de adammı (fatih ürek)

    🙂 karıştırmıssınız yine ortalığı :)))

  24. Fer-rai burdaki hiç bir üye ile benim problemim yok,yani senin sevdiğini sevmemem sana yada başkasına hakaret anlamı taşımamalı,tartışmamız üçüncü şahısla ilgili olduğu için olayı kişiseleştirmek çocukça davranış olur, ben buna dikkat ediyorum sizdende rica ediyorum

  25. darkruse bu konuyu fazla kaşıma benim 3 tane yorum gitti. senide silerler.

  26. Musab bera,bu arada benimle ilgili tahminlerin daha birşey tutturamadın çalışma doğru çalışıyorum yaptığım işi de en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum,eksiklerim olsada.

  27. Ben de soğuk insanları severim. Herkesin zevkleri farklıdır. Tartışmak lüzumsuz. Resim değişmeyecek mi? Google'a girip Kimi Raikkonen'in Singapore'da çekilen bir başka fotoğrafını bulmak bu kadar zor mudur? Şu olabilir mesela: http://img252.imageshack.us/img252/6599/raikferrsing20082400x26.jpg
    Ya da bu: http://img176.imageshack.us/img176/8259/kimiraikkonen2008singap.jpg

  28. 21.46 daki yorumunda sevip sevmemek yok. ben o yoruma cevap verdim. sevsende canın sağolsun sevmesende.

  29. musab bera senin f1 bilgine olan saygımdan yazının tamamını okudum yeni birşey olmasa da,siz demiyormusunuz buz adam diye,bende soğuk insanları s-e-v-m-i-y-o-r-u-m Burdaki üyeleri kast etmiyorum saygılar

  30. henien leküm(r) kimi…

  31. djarum arkadaş. sen geçen 49 milyon için euro diyordun neyse doğruyu bulmuşsun haydi bakalım. gelelim hakedip etmediğine. muhtemelen bir yerlerde çalışan birisin Allah için doğru söyle mesai saatlerinin her anında elinden geleni her zaman işine yansıttınmı hayatın boyunca? bence hayır..bu bir…kimi bir sporcu ve bu insanlar fabrikada tezgah başında oturup(kimse yi küçümsemek için söylemiyorum ekmeğini helalinden kazanan ellere kurban olurum)ta çalışan insanlar gibi rutin bir iş yapmıyorlar. karşılarında bir sürü rakip hava şartları vs. onlara karşı mücadele veriyorlar bir anlık hata ile bazen hayatlarını veriyorlar. şunu mu demek istiyorsun bu adam elinden geleni yapmadı. kesinlikle katılmıyorum. zaten bu zamana kadar dünyalığını yapmış bir insan bu vakitten sonra f1 tarih sahnesinde unutulmaz pilotlar arasında yer almak için savaşır. değilmiki basit bir halı saha maçı için canını dişine takan veya daha basit bir örnek saatlerce bilgisayar başında sanal bir oyunda birilerini yenip rekor kırmak için mücadele eden bir canlı gurubuyuz. düşün birde bütün dünya seni seyrediyor. f1 racing dergisi 2001 yılından beri türkiyede yayınlanmaktadır. bir iki sayı hariç tamamı arşivimdedir. ve hepsini okudum. 2001 senesi kiminin başlangıç senesidir. bütün sayıları okuduktan sonra kimi raikkonene sevgim ve saygım inanılmaz arttı. yahu bir kere bir rakibin hakkında kötü konuş bir başarısız sonuç için mazeret ara. inanılır gibi değil. bir kere olumsuz beyanını okumadım.

    bundan dolayı ben bir kimikolog(r) olarak derim ki kimi asla işini küçümsemez ve hafife almaz. kimi ya hep ya hiç tarzı ölümüne mücadele eden (son yarışta hamiltonun yaptığı gibi) hep bir fazla puan daha almak için mücadele eden bir pilottur. bu sene ki başarısızlığında arac faktörünün ne kadar önemli olduğunu söylememe gerek yok sanırım. geçen sene lütfen yarışları dikkatli takip edelim en hızlı turu 10 sefer kimi almıştır. madem asılmıyor delimi bu adam bu kadar hızlı turlar atıyor. spa ve kanadada hamilton yüzünden puan alamadı. japonyada startta(belkide çin) önündeki hamiltonu geçmesine rağmen fren bölgesinde hamilton ceza alacak bir hareket yaptı ve onu gerilere attı kendide ceza aldı. fransada ne komik egsoz koptu. 3 sefer motor iflas etti. son 3 yarıştada taktik icabı massaya yardım etti. durum böyle djarum kardeş…kimi yi değil alonso mezardan senna çıkıp gelse korkutamaz. o sauberde iken ferrariden pilotluk teklifi aldı(nasıl bir pilotmuş anla). şuminin yanında 2.pilotluk olduğu için elinin tersiyle itti. ne gariptir şu an korkutulmak istenen alonso minardide yarışırken o yıllar renoya yedek pilot olmak için yarışmaktan vazgeçip gelebiliyor(şunuda düşünebiliriz ferrari çağırsa pilotluğu bırakıp pit ekibinde şuminin sağ tekerini takan biri olmayıda kesin kabul ederdi). sonuç kimi asil onurlu mücadeleci inanılmaz harika bir pilot ve en önemlisi hiçbir şaibeli puanı yok hiç bir şaibeli olaya karışmış değil.

    kimi istemezse kimse gönderemez. gitmek istersede kimse engelleyemez. o kimi raikkonen…ak zambaklar ülkesinin insanı…asil finlandiyalı…f1 in en sevilen pilotu(gelmiş geçmiş bana göre)…

  32. yurube kimi kim tutar seni be kim ne derse desin senin kisiligin kaliten ve insanligin kimsede yok kimseye karismadan sadece isini yap yeter seni anlamayanlar utansin sen yalak yada palyaco olacaktin ki bazilarin hosuna gitsin ben inaniyorum bu yaristada en iyisini yapacaksin sansin bol olsun

  33. berkan oğulcan akçay,yalnış anlaşılacağımı bildiğim halde yinede yazdım,ben çarpsın demiyorum,şampiyonluk şansı olan hamilton nun gözü karaysa (rai nin mavi biliyorum)seninkide ondan kara olacak,kaçmasa diyorum hamilton ona çarpacaktı bu ayrıntıya dikkat lütfen

  34. Ya bir de moderatörlerden bir ricâ olacak. Acaba bu resmi değiştirebilir misiniz? Daha önce kullanılmıştı sanırım.

  35. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    He bir de çin 2008i bir gözden geçir yardım etti mi etmedi mi?

  36. umit isbilen avatarı

    "djarum" kimi'nin değerinin ne olduğunu bence menajerine ilet de bundan sonraki anlaşmalırını ona göre yapsın.

  37. Dostum, o kısacık anda öyle karar vermek kolay mı? Kazadan kaçmak pilotların doğasında var. O, iki belki üç saniyelik anda, bu dediğini düşünmek tamamen zıt pilotlara. Senin üzerine bir araba gelse sen kaçar mısın üzerine mi gidersin?

  38. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Yorumum yine sana. F1'de şampiyonluk uğruna çarpışma yapmak skandaldır (Schumi – Villeneuve 1997 Schumi'ye ihraç). Nasıl bir mantıktır seninki. Anlamadım. Günümüzde bahsettiğin tarzda bir şey yapılamaz. Senna – Prost ve daha eski zamanlarda vardı bunlar. 67 yaşında mısın nesin anlamadım.

  39. adamın huyu böyle çirkef deil napalım

  40. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    "djarum" arkadaşım. Kimi Raikkonen, Massa'nın kazasından sonra, bütün pilotların yer aldığı geçmiş olsun programına katılmış, ve yattığı hastaneye de kart yollamıştır. İlla telefon açıp "geçmiş olsun hacı" demesine gerek yoktur. Ki zaten Massa ile pek fazla ilişkisi yoktur. Ancak kendisi çok yüksek profilli bir pilot olmasına rağmen geçen sezon kendi şansı bittikten sonra Massa'ya şampiyonlukta yardım etmekten şikayet etmemiştir. 2008 Interlagos'un podyumunda da Massa'yı teselli etmeye çalışmıştır. Tamam Alonso fanısın ama senin fanın olduğun pilotun en büyük rakiplerinden biriydi Kimi Raikkonen. Bu şekilde kendi tuttuğun pilota da saygısızlık ediyorsun. Kimi Raikkonen ne olursa olsun en azından Alonso gibi tarihin en büyük skandallarından 2sine birden alet olmamıştır. Ki Raikkonen'in en ufak bir vukuatı mevsuzu da yoktur. Tekrar söylüyorum Massa ile de pek muhabbeti yoktur.

  41. vukuatı olmaz zaten,yani sadece kendini düşünüyor takımı düşünmüyor nerden biliyorum,geçen sene japonya yarışında hamilton ilk virajda üzerine geliyor çarpsa massa yol alıp gidecek ama o hamilton dan kaçıyor,onun bir iddiası kalmamış niye yardımcı olmuyor takıma?

  42. Bu kadar cümleyi Kimi bir röportajda mı kurmuş? 😀 Ben inanıyorum onun elinden gelenin en iyisini yapacağına. Giancarlo'da puan alır bu yarışta umarım.

  43. biz de onu buz adam olduğu için seviyoruz çünkü adam sadece işini yapıyor duydummu rainin bir vukuatını tertemiz adam

  44. fer-ra,herkes biliyorki f1'in yarısı ferraridir,ama buz adam dedikleri adam ın o koltuğa layık olduğunu düşünmüyorum neden diyeceksin,barcelona da yarış dışı kalıyor kimseye söylemeden finlandiyaya didiyor yağmurlu yarışta yarış dışı kalıyor dolaptan kola dondurma sefası yapıyor arkadaşı ölümcül kaza geçiriyor hala geçmiş olsun dileklerinde bulunmamış,diyeceksin sana ne,e bende ona söylemiyorum zaten burda yazıyorum

  45. bu arabaylan senna gelse boş djarum kardeş

  46. neyse gelelim bizim kimiye doğru söylemiş bize kalan yarışlarda en çok uyan pist bir podyum daha neden olmasın

  47. son bir aydır inanılmaz takip ediyorum. bütün yorumlara bakıyorum. en çok yorum yapan benim en çok eksi alanda benim. neden aldığımı biliyorum kimiyi çok seviyorum. biraz espri li yorumlar yapıyorum. genelde ağır cevaplar alıyorum. sonrasında it dalaşı başlıyor. neyse kimsede sevmesin zaten hayatta dostumda hiç yok bir ailem var o kadar oda bana yeter. Allah sevsin yeter. ne kimse benden büyük nede ben kimseden küçüğüm. hayırlısı…

  48. Biz rai nin kötü pilot olduğunu söylemiyoruz,ama o bir senedir suya sabuna dukunmadan hak etmediği 49 milyon doları cebine indiriyor,tabi ferraride alonso sopasını gösterince oda baktı papuç pahalı başladı pilotluk yapmaya,go kimi sen anca böyle yola gelirsin,alırsın bu yarışı

  49. doğru söze ne hacet

  50. bu ülke bu kafayla ileri gitmez. patronun haberi yok tabii olanlardan bayram tatili yapıyor olabilir. koymuşlar bilgisayarın başına bir arkadaş sanırım kimiyi sevmeyen bir arkadaş oda gitmiş en dandiğini koymuş veya kolaycılık yapıp kopyala yapıştır yapmış. hayır ellerinde gayet güzel bir data var kullansana arkadaş. sonra ben ne dedimki bu siteyi gerçekten çok seviyorum. gece kalkıyorum bakıyorum yolda bakıyorum evde bakıyorum tuvalette bakıyorum işte bakıyorum bayağı bir vakit harcıyorum. istiyorumki emekler zayi olmasın. güzel bir site olsun. adamlar farkında değiller bu siteyi yaklaşık 2 yıldır takip ediyorum kendilerini inanılmaz geliştirdiler. gece haber giriyorlar sevmeyenin yapacağı bir iş değil. türkiyenin açık ara en iyi sitesi. doğru söyleyeni dokuz köyden kovmuşlar burasın onuncu köy bildim ama yanılmışım galiba buradan da şutlanırız.

  51. kim acaba – veriyor merak ettim doğrusu

  52. musab bera nın yorumu niye silindi ben okudum güzel bir eleştiride bulunmuş daha güzel foto varsa onu koyun dedi.adamın biri ölmüş sorgu melekleri adama 5 soru sormuş adam 3 tanesine ancak cevap verebilmiş bunun üzerine melekler başlamış adamı dövmeye adamda dayanamayıp demişki işte böyle yapıyosunuz da kimsa buraya gelmek istemiyor. arkadaşlar lütfen özeleştirideki mesajları silmeyin

  53. site yönetimi yorumlar siliniyor server da hata var alooo…

  54. evet orjinal metin diye küçük bir link konulabilir, bu kadar zor olmamalı, yani çeviri yaptığınız metni kopyalayıp seçenek olarak koyabilirsiniz, ayrıca arkadaşın silinen mesajını görmedim ama sırf eleştri diye msj silmeyeceğinizi düşünüyodum, umarım öyledir

  55. eğer doğru bir strateji uygulanırsa kimi nin burada yarış kazanacağını düşünüyorum. sana dua ediyorum kimi…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir