Ecclestone, Briatore'nin Ayrı Seri Kurmasından Şüphe Ediyor

yazar:

kategori:

59 yaşındaki Briatore’nin ihracının ardından İtalyan basın, Renault’un eski takım patronunun yasal işlemlere başlayacağını ve ayrı bir Formula 1 serisi kurma planlarını canlandıracağını belirtmişti.

FOTA grubunda önce gelen isimlerden olan Briatore, FIA Başkanı Max Mosley’e karşı sert bir tutum içinde olup ayrı bir seri oluşturma çalışmalarında itici kuvvetti.

Ama Times gazetesine konuşan Ecclestone, bu sene başlarındaki tartışmalarda bile ayrı bir seri kurulmadıysa şimdi Briatore’nin başarı olmasının çok daha küçük ihtimalde kalacağına inanıyor.

Ecclestone: “Onun için zor olacak. Çünkü FIA, pistlerin çoğunun, kilit isimlerin ve herşeyin kontrolünü elinde bulunduruyor”

“Bu sene başlarında destekleyenler varken bunu başaramamıştı. Bu yüzden şimdi işi daha da zor olacak. İnsanlardan bu konu ile ilgili destek alamayacaktır”

Ecclestone, Briatore için üzgün olduğunu söyledi ve Dünya Motor Sporları Konseyi’nin kararını İtalyan eski patrona telefonla bildirdiğini açıkladı.

Ecclestone: “Cezanın galiba biraz fazla olduğunu düşünüyorum. Ama bunun nasıl değişebileceğini bilmiyorum. Onun bu cezayı hak ettiğini düşünmüyorum. Bana göre ceza bir tokat olmalıydı”


Yorumlar

  1. ya helal olsun , milleti neguzel kandiriyorlar bunlar tamamen bir oyun , eger gercekten bu f1 de motor sporlarinda sike yoksa neden gecen yilin son yarisinin son turuna bakmiyorlar , eger gercekten bukadar durust seler sonturdaki olaylari aciklasinlar , bu oyunda kaybeden kim yeni seri kurmakta gorevli olan reno patronu ise biras dusunmek gerek kim neden yapti bu oyunu , f1 tadi kalmadi kisaca bu baska birsey ne soylemeye nede seyirci olmaya gerek var tadi yok artik f1 ne izliyorum nede merak ediyorum herkese saglik ve esenlik dilerim , saygilar

  2. elif çivici avatarı

    Ben bu lekenin onu biraz inzivaya çektireceğini düşünüyorum.Biraz unutulsun elbet motorsporlarının birinde boy gösterir.Ama ayrı bir seri ancak rüya olur.Üreticilerin herhangi bir küskünlüğü olmadıkça yeni bir seri gündeme gelemez.

  3. Fernando Alonso  Diaz avatarı
    Fernando Alonso Diaz

    Bahsettiğimiz kişi briatore hiç belli olmaz

  4. inci incili avatarı

    bir şekilde motor sporlarının içinde olacaktır.

  5. FIA'ya bağlı bir seri kurması zaten imkansız aldığı cezadan ötürü bakalım bu skandalın ardından hangi organizatör Briatore'nin adının kendi serisiyle anılmasını teyecek. Dorna ile anlaşabilir belki.

  6. Evet bencede tokat olmalıydı cezası.Çünki yumuruk delikanlıya atılır.Ama herşeye rağmen üzücü bir durum F1 ve F1 sevenler adına.

  7. adamda para var yaparmı yapar neden olmasın sen gel paranın ucunu göster her yerde yarış düzenleye bilirsin neden olmasın flo bence bu konuyu yasal yollaradan çözmeye çalışacak dır fia bir güzellik yapar umarım f1 için flo çok önemli biri herzaman açık sözlü oldu flo ama karşılığı buymuş meğer scmaheri alonsoyu sennayıı f1 kazandıran bir insan bence herzaman arkalarında durduu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir