Massa, Yeni Aracın Dayanıklılığına Güveniyor

yazar:

kategori:

Felipe Massa, dayanıklılık açısından Ferrari’nin şu andaki durumunun geçen seneden daha iyi olduğuna inanıyor.

Geçen sene Massa’nın şampiyonluk şansı mekanik sorunlar nedeniyle sekteye uğramıştı ve Ferrari, F2008 ile aynı sorunları yaşamamak için sıkı bir şekilde çalıştı.

Brezilyalı pilot, önceki senelerde kış testlerindeki karşılaşılan sorunların kalmadığını söyledi.

Autosprint’e konuşan Massa: "Geçen sene ve iki sene önce, ilk testlerde bir çok mekanik sorun yaşardık. Küçük şeyler, çünkü her iki araç da mükemmeldi. Ama bu tip küçük şeyler yaşayabilirsiniz ve bunları düzeltmeli ve yaklaşımınız değiştirmelisiniz."

"Ve sonra, bir sonraki testte, sorun artık yoktur ama başka yerde vardır. Bu biraz talihsiz bir durum"

"Nazar değmesin ama bu araç çok daha dayanıklı görünüyor. Şimdi iyi iş çıkarıyoruz ve iki araçla çok fazla çalışma yaptık. Ve hâlâ ileri doğru adım atabiliriz çünkü, işlerde bir çok gelişim var"

Massa, takım arkadaşı Fin pilotun şampiyon olduğu geçen sene sıralamada 4.lüğü elde etmişti ve 2008’de güçlü bir konumda olacağına inanıyor.

Massa: "Bir şey kazandığında her zaman bir avantaja sahipsindir, ilk yarışımı kazandığımda bana olan gibi. Ama performansınız açısından eşitiz: bir şampiyon olmanız için herşeye ihtiyacınız vardır. Şansa da. Ve o buna benden çok sahipti."

"Ama bu sene kendimi güçlü ve motive olmuş hissediyorum. Çünkü, denk şartlarda mücadele için herşeye sahip olduğumu biliyorum"


Yorumlar

  1. alpocionerr avatarı

    massathebest kardes bırakalım bu işi pistte pilotlarımız çözsün ben Kimi'ciyim.

  2. massathebest avatarı

    felipe de yaşadığı bir takım şanssızlıklar sonucu hem puan avantajını hem de şampiyonluk yarışını kaybetti. hamilton da son yarışta şanssızlık yaşayıp şampiyonluğu kaybetti. alonso da fuji'de şanssızlık yaşayıp asgari 6 puan kaybetti. şanssızlık yaşamak sadece raiko'ya mahsus bir durum değil. ve felipe rai'yi geçtiği zaman -rai şanssızdı- demek doğru değil,, şimdi rai şampiyon olunca -hami-alo-massa şanssızdı- denmediği gibi.. felipe rai'yi geçecektir ve bunun sebebi rai'nin şanssızlığı değil, felipe'nin üstün performansıdır.

  3. alpocionerr avatarı

    Kimi Koltugunu sana vermez şanssızlık yaşamazsa. Biraz Zor Şampiyon olman

  4. Kimi araca alistiktan sonra zor, Kimi sanssizliklar yasarsa olabilir..

  5. ßende Massanın Şampiyon Olmasını İstiyorum Eyerki Monza'da Mekanik Sorun Yaşamasaydi Şampiyon OlabiLirdi Diye Düşünüyorum.

  6. bence bu sene şampiyonluğu üst üste istanbulparkta ilk damalı bayrağı gören müthiş pilot felipe massa hak ediyor!kazanmasını diliyorum…

  7. kimide massa geçen sene çok şanssızdı.ama ikiside mükemmeldiler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir