Analiz: Brawn Honda'ya Sihrini Getirebilecek mi?

15 yıllık kariyeri ile Formula 1’deki en deneyimli pilot olan Rubens Barrichello geçen sene Japonya yarışında yaşananları titreyerek anlatıyor.

Fuji’de yağmurun altında sürdürülen yarışta Brezilyalı pilotun yarış mühendisi telsizden pite gelmesini söylüyor ancak Honda pilotu arkadan yükselen "Hayır, hayır, hayır" seslerini duyabildiğini belirtiyor.

Barrichello bu olayla ilgili "Bu büyük bir karışıklıktı ve güven vermedi. Takımda bir çok iyi insan var ancak onların lidere ihtiyacı vardı. Artık Ross var ve buna sahibiz."

"Eskiden paniklediğimiz durumlar artık olmayacak." dedi.

Geçtiğimiz seneki performansı ile 6 puan kazanan ve uçurumun eşiğine gelen takım Ross Brawn’ın katılması ile tekrar enerji dolu oldu.

2006 sezonunda Ross Brawnlı Ferrari 206 puan kazanırken, Jenson Button Honda ile ilk galibiyetini almış ve 86 puan kazanmıştı. Ancak geçtiğimiz sene büyük çöküş yaşadılar.

Michael Schumacher’in Renault ve Ferrari’de kazandığı 7 şampiyonlukta pay sahibi olan Ross Brawn aynı zamanda Ferrari’de Rubens Barrichello ile de çalıştı ve Barrichello Ferrari’de genel olarak 2 numaralı adamı oynasa da Ross Brawn’a olan bağımlılığı ve inancı oldukça yüksek.

Barrichello "Ross Brawn’ın en önemli özelliği, onun soğukkanlılık seviyesi. Artık benim için her şey daha kolay çünkü ona güvenebilirim." dedi.

Takımın CEO’su Nick Fry da Brawn’a olan güvenini şu şekilde dile getiriyor: "Ona güveniyoruz. Geçtiğimiz sezon başında iyi iş çıkarmayı ve gelişim göstermeyi, gelecekte şampiyon olmayı umuyorduk. Ancak artık Ross ile bunu ummuyoruz. Bunu yapabileceğimizi biliyoruz. Dümen artık sabit bir elin kontrolü altında ve bu büyük fark oluşturacak."

brawn_honda_ra108_500_795556142.jpg

Brawn’ın Honda’daki görevi Ferrari’deki bilinen bazı sihirlerini yeni takımına getirmek ve Japon takımını belkide 2009’dan itibaren kazananlar arasına sokmak.

Başarılı İngiliz bu hayalin gerçekleşmemesi için bir neden göremiyor ancak bu sene başarı için çerçevenin oluşturulacağını düşünüyor.

Brawn "Bu Ferrari’de böyle olmuştu. Rory ve ben yapabileceğimiz en iyi Formula 1 aracını yapmaya başladık ve daha sonra organizasyonu bunun devamını getirmesi için geliştirdik. Burada da böyle yapmamız gerekecek aksi takdirde motor hızlı şekilde boğulacak."

"Ferrari’de gurur duyduğum noktalardan birisi yıllarca olan istikrardı. Orası hâlâ aynı derecede istikrarlı çünkü aynı felsefe hâlâ devam ediyor."

"Burada da bunu yaratmalıyız. Buraya gelip "şu düğmeyi çevirin, şunu çekin, böylece daha iyi şekle gireceğiz" gibi şeyler söylemeye gelmedim. Önemli olan yöntemi oluşturmak." dedi.

Brawn ve Schumacher hem pistte hem de pist dışında olan arkadaşlıkları ve dostlukları ile biliniyordu. Bu ikili 10 yılı aşkın süre beraber çalıştı ve birbirlerine her zaman saygı gösterdi.

Alman pilot 2006’da emekli olmuştu. Brawn ise ardından Ferrari’deki görevinden izine ayrıldı ve geriye Honda takım patronu olarak döndü.

Brawn Honda pilotları ile ayrı bir ilişki bekliyor. Brawn "Michael çok farklıydı, bunu herkes biliyor. Aynı şekilde bir ilişkiyi ilerleyen senelerde piltolarla ya da tek bir pilotlarla yaşamak isterdim ancak Michael ile olan yeganeydi ve bu tür ilişkiler pek sık olmuyor."

"Michael ile olduğu gibi sıkı bir bağ olmasa bile istediğimiz sonuca ulaşamamak için bir neden göremiyorum. "

"Michael ile dolaylı bir güven vardı. Eğer bir konu hakkında bir fikrim varsa ve şöyle olsun diyorsam o bana güvenirdi. Aynı şekilde o aracı kullanırken de ben ona güvenirdim. "

"Güven çok önemli ve eminim Jenson ile başarılı şekilde güven ortamı oluşturacağız. Rubens ile bu şekilde bir güven ortamı zaten vardı ve devam etmemesi için bir neden göremiyorum." dedi.

Brawn ayrıca yeteneğini gösterebilecek bir araca sahip olması halinde Button’un yükseleceğini söyledi.

Brawn "Genellikle gerekli ekipmana sahip olmayan iyi pilotların yağmurlu ve zor yarışlarda parladığını görüyoruz."

"Bazı pilotlar kazanamayacakları yarışları kazanırlar. Michael öyle bir pilottu. Jenson’un tam olarak ne seviyede olduğunu bilmiyorum ancak o seviyede olmadığını düşünmem için bir neden yok." dedi.


Yorumlar

  1. Hack again?!

  2. brawn bence dogru bir secim yapti honda brawnla gercekten cok iyi is cikartacagina inaniyorum barichellonun tecrubesinide eklersek iyibir rekabet ortami olur tabiki buna hondaninda istikrarida önemli istedigim bol gecisli cok rekabetci takimlar gecisler sadece pitte degil pistede olsun

  3. ross brawn ın açıklamalarından anlayabildiğim bir takımda pilot-araç-patron ilişkisinin başarı yolunda en büyük payı oluşturduğu…hakikaten araçla bütünleşik olmak,araçtan istediğinizde verebileceğinden daha fazlasını almak ve brawn nın dediği gibi kazanılamıyacak bir yarışı kazanmak asıl mesele zaten…honda ise artık 'The Power of Dreams'olmaktan çıkmalı ve gerçek bir araç olmalı…ross brawn bu takıma hakikaten sinerji katabilecek birisi…ama inş.denildiği gibi stepney ve coughlan brawn nın peşinden bu takıma katılmaz:)))yoksa f1 in vay haline:))

  4. vega… Honda umarım McLAren Honda daki günlerine döner:)) şaka bir yana bende özledim eski Honda yı süpriz bekliyoruz.

  5. Neden böyle bir seçim yaptı hala anlayamıyorum brawn'ı

  6. Honda umarım Jordan Honda'daki günlerine döner.

  7. Button`la Kimi`ye ayni araci verin heralde finish cizgisini beraber gecerler, oldukca iyi bir pilot Button, Honda iyi arac verirde harcanmaz insallah oralarda..

  8. Honda için doğru bir seçim Brawn.Söylediği gibi 2009 da galibiyetler bekleyebiliriz Honda dan.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir