Renault R28'i Paris'te Tanıttı

yazar:

kategori:

Renault F1 takımı, 2008 sezonu için hazırladı yeni aracı R28’i Paris’te düzenlediği bir etkinlik ile resmi olarak tanıttı.

İlk piste çıkışını geçen hafta Valensiya’da Fernando Alonso ile yapan yeni araç, geçen sene ile aynı renklere sahip ve ING hâlâ Fransız takımın ana sponsoru olarak bulunuyor.

2005 ve 2006 yıllarında şampiyonluğa uzanan Renault, 2007’de hayal kırıklığı yaratmış ve sezon boyunca sadece 1 defa podyuma çıkma başarısı gösterebilmişti.

Takım şimdi, ön sıralara geri dönmenin hesaplarını yapıyor.

F1 Takımı Başkanı Bernand Rey: "Takımı normal yerinde, önlerde savaşırken görmeyi bekliyoruz. Takımın yeni araçla olan hedefi bu. Teknik açıdan, geçen sene karşılaşılan sorunları çözmek için herkes sıkı bir şekilde çalıştı.”

"Pilot açısından, Fernando Alonso’nun dönüşü önemli bir ateşlemeydi. Takımın ve Renault’un içinde iyimserlik var.”

Alonso, McLaren ile sorunlu bir şekilde geçirdiği sezonun ardından geri döndü ve 2008’deki takım arkadaşı yine bir çaylak pilot Brezilyalı Nelsinho Piquet.

Teknik sorumlu Bob Bell, takımın 2007’de karşılaştığı sorunları çözmek için çok sıkı çalıştığını söyledi.

Bell: "2007, standartlarımıza göre çok zayıf bir yıldı. 2008 için, takımın içinde ve dışında büyük beklentiler var ve pilotlara rekabetçi bir araç vermek bize kalıyor. 2007’deki sorunları arkamızda bıraktık ve aracın tasarımı açısından sorunlara yeniden baktık”

"Takım, bütün alanlarda çok sıkı bir şekilde çalıştı, özellikle de aerodinamik üzerine. Aracın ön ucu, yepyeni bir ön kanat ve ön süspansiyon ile özel bir hale geldi. Arka uç içinde yoğun bir çalışam yapıldı ve temeli ihmal etmedik”

"Araç, ilk testinde dayanıklı bir şekilde çalıştı ve geçen hafta performans gelişimi üzerine ümit verici ilerleme kaydettik. Rüzgâr tünelinde gördüğümüz ilerlemenin piste taşınacağına inanıyoruz”

renault_r28_lansman_4_660756916.jpg

Lansman resimleri için Tıklayınız

Lansman videoları için Tıklayınız


Yorumlar

  1. Umarım başarılı olurlar demek va şampiyonuz demek var. Biraz yavaş olalım daha sezon bile başlamadı. 🙂

  2. inşallah şampiyonuz

  3. mp4 23 ün bir profil resmini al f2008 inde profilini al dikkatli inceleyince anlaşılıyor.

  4. Renault R-28 pek radikal değişiklik olmamakla beraber genede güzel bir araç…ama asıl önemli olan rekabetçimi…bende turuncu rengin bu aracın görüntüsünü olumsuz yönde değiştirdiğini düşünüyorum…ayrıca bu zamana kadar lanse edilen araçlardan gözlemleyebildiğim araçların geçen seneye nazaran biraz daha dar olduğu bu yüzden biraz daha uzun göründükleri…hatırladığım sadece ferrari açıklamıştı şaseyi biraz uzattıklarını…evet inş.rekabetçi bir araç olur R-28:))

  5. abdullah çelik avatarı
    abdullah çelik

    arkadaşlar herşey iyi hoşta dingil uzunluğunu nasıl anlıyorsunuz onu anlamadım 🙂 görende sanki uzunlukla 1 metre kastediliyor sanacak 😀

  6. nerde uzun yaww:S öçtürtme bana şimdi:))
    Ayrıca Ne olmuş McLaren e Mercedes istemiş dingili uzatın demiş yapmışlar:))

  7. yok arkadasım uzun degil gibi normal dingil mesafesi bana öle geldi.

  8. bu aracın dingili ne uzun mu kısa mı (mesafe) sanki bana uzun gibi geldi eğer uzun ise mclaren gibi kapalı kutu olur umarım olmaz..

  9. yasING-RENAULT avatarı
    yasING-RENAULT

    bence sarılar degıl turuncular bozuyor aracı keske turuncu yerler lacıvert olsa arac sarı lacıvert yada sarı mavı olsa

  10. abdullah çelik avatarı
    abdullah çelik

    bence reno aracın boya dağılımında bir kaç değişiklik yapmalıydı. yine gökkuşağı gibi. belki sarılar olmasa daha hoş görünecek araç

  11. Hoş bir araç olmuş özellikle ön kanat hoşuma gitti.Alt kısmı F2005 i andırıyor ön kanadın.

  12. team_spirit avatarı

    güzel,farklı,sevimli ya renault işte içimi kıpır kıpır etti şimdiden,kazancağımız yarışlar geldi gözümün önüne umarım r28 bütün bu hayallerimi gerçekleştirir

  13. Ön ve arka kanatların yandan görünüşü çok değişik olmuş. Uzay aracı gibi falan. Özellikle ön kanatın altındaki çengelimsi şeye bakın. Tepeden görünüşü de garip olmuş. Görünüm olarak da çok farklı geldi bana. Renkler de farklı. E herşey farklı 🙂 Renault'un sorunu aerodinamiydi. Eğer düzeltirlerse sorunu Renault'un önde olmaması için neden yok.

  14. yasING-RENAULT avatarı
    yasING-RENAULT

    dikkatlice araca baktıgımızda arac cok hos duruyor ozellıkle yandan tek bozukjluk turuncu renk lacıvert sarı yada mavı sarı olsa bence grıddekı en sekıl araclardan bırı olur r28

  15. yasING-RENAULT avatarı
    yasING-RENAULT

    evet kalitesiz resimden oyleymıs:D hanjın le renault sponsorlugu bıttı galıba aracta logosu yok bıde mutuna madrılenayla anlasmmasmıydı reno logosu yok aracta

  16. ön kanattan belli r28 olduğu.bu arada 3 ü nerde gördünüz

  17. abdullah çelik avatarı
    abdullah çelik

    yasin 5 numaraydı o resim. kalitesiz olduğundan öyle gördün. sanırım ön burun ve kanatı ve aynaları görmeden konustun. bak işte kaliteli resimlere aynı araç.

  18. Araç bal gibide r27 valla…

  19. yasING-RENAULT avatarı
    yasING-RENAULT

    abdullah arac 3 numara renault bu sezon 5-6 numaralı aracları kulalanacak

  20. yasING-RENAULT avatarı
    yasING-RENAULT

    sayın site yöneticileri bunlar r27 nın fotoları degıl mı numara 3 bızı bı aydınlatrsanız sevınırım sımdıden tesekkrler

  21. abdullah çelik avatarı
    abdullah çelik

    kendini kandır sen. iyi bak

  22. yasING-RENAULT avatarı
    yasING-RENAULT

    resim r27 nın resmı :D:D

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir