Singapur GP Öncesi Bridgestone

yazar:

kategori:

Hiroshi Yasukawa – Bridgestone Motorsporları Genel Müdürü: “Geçen yıl gerçekleştirilen Singapur GP, Formula 1 tarihinde koşulan ilk gece yarışı olarak büyük bir başarı gösterdi. Singapur, Asya için önemli bir konumda bulunuyor. Bu da Brigdestone’un marka tanıtımı açısından oldukça faydalı bir durum. Singapur’a tekrar gelişimizi ve yeni fanların bu harika sporla tanışmasını dört gözle bekliyoruz.”

Hirohide Hamashima – Bridgestone Motor Sporları Lastik Geliştirme Bölüm Başkanı

Singapur pistinin zorlukları nedir?
“Geçen yıl ilk kez gerçekleştirilen Singapur GP’den çok şey öğrendik. Burası bir cadde pisti olduğundan, hafta sonu boyunca araçlar tur attıkça, pistin temizlenerek büyük oranda gelişmesini ve araçların tutuşunun gelişmesini bekliyoruz. Pistin sürekli olarak gelişecek olması da araç için doğru ayarlamaları yapmayı son derece önemli kılıyor.”


Lastik performansıyla ilgili dikkat edilecek noktalar nelerdir?

“Yarış için tasarlanmamış olan bir alanda yarışacak olmaktan kaynaklanan temel faktörler var. Buraya en yumuşak iki lastiğimizi getiriyoruz. Bu lastikler düşük ısıda yüksek performans gösteriyorlar. Geçen yıl pistin oldukça engebeli olduğunu görmüştük. Aracın fazla zıplayarak tutuş kaybetmemesi için özel bir süspansiyon ayarı yapmak gerekiyor.”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir