Honda Bahreyn’de Gücü Arttıracak; İspanya’da Yeni Motora Geçecek

yazar:

kategori:

Son çıkan haberlere göre sezona sıkıntılı bir başlangıç yapan McLaren-Honda ekibinde Honda sıradaki yarış Bahreyn’de motorun gücünü arttıracak ve İspanya’da motorun yeni versiyonuna geçiş yapacak.

Honda ile yeni döneminde McLaren henüz sıralamalarda 17. sıradan öteye gidemedi. Yarışlarda ise bir kez 11., bir kez 12. olundu.

Honda’nın şu ana kadar dayanıklılık sorunları nedeniyle güç ünitesini tam performans kullanmadığı biliniyordu. İddialara göre Honda şu ana kadar maksimum % 90 seviyede motoru kullanabildi.

Eric Boullier “Motorda hangi adımları atabileceğimizi biliyoruz bu yüzden Bahreyn’de güç ünitesindeki gücü biraz daha arttıracağız ve Barcelona’da yeni bir versiyon gelecek. Bu yüzden her yarış gelişmeye devam edeceğiz.”

“Dayanıklılık açısından Çin’de önemli bir adım attık ve sorun olmadı. Bu iyi bir başarı ve motorun gücünü artık arttırabileceğimizi biliyoruz. Artık motorun potansiyelinin birazını açığa çıkarabiliriz.”

“Rekabetçilik konusunda bir tarih söylemiyorum çünkü her yarış güncellemelerimiz oluyor. Motorun potansiyelinin oldukça yüksek olduğunu biliyoruz. Çok hırslıyız ve sürekli bunu dile getiriyoruz ancak Mercedes’i yenmek istiyorsanız onlardan daha iyi iş çıkarmanız gerekiyor.”

“Bu yüzden motorda potansiyel olduğunu biliyoruz. Avrupa döneminde zorlayacağız. Aracın gelişimini de zorlayacağız. Barcelona’da bir başka güçlü aerodinamik paket gelecek. Hedefimiz sezon sonuna kadar rekabetçi olmak. Böylece hem motor hem de organizasyon olarak potansiyelimizi kanıtlamış oluruz.” dedi.


Yorumlar

“Honda Bahreyn’de Gücü Arttıracak; İspanya’da Yeni Motora Geçecek” için 25 yanıt

  1. Aslında açıklamalarda komedi yaratacak bir durum yok. Önümüzdeki yarışta Mercedes i geçmekten bahsetmiyorlar zaten. Asıl anlatmaya çalıştıkları şey Mercedes i Aynı motorla geçemezsiniz. Bunun için cesur bir adım atmak lazımdı ve atıldı. Önümüzdeki yıl hedefledikleri noktada olup olmayacaklarını gösterebilecek yegane zaman. Bundan ötesi zaten motor gelişimini takip edenler tarafından dikkate alınmıyor.

  2. hamiltonun zaferleri kesinlikle suni zaferler yazık ki danışıklı döğüş ,f1 yeni çağında da olduğu gibi anlaşmaları yapılmış kimlerin star olacakları belirlenmiştir biz de yazık ki bu ikisinin saçma ötesi(artık oraya geldi geçen seneye nazaran)izliyoruz kimi de ferrarinin mercedesi yakalayacağını sanıyor ,yahu mercedes motor saklamak için yırtınıyor geçin bu işleri..

  3. Podyum cok uzak hedef Williamslar ve ardından Ferrari olmalı gerçekçi acıklamalar daha tatmin edici olur
    Hele daha q2ye kalamamışken bence ilk olarak sıralama durumuna el atmak gerek yarışta ne kadar önde başlarsan o kadar strateji avantajın olabiliyor kaldıkı bu sene orta sıralar birbirne daha yakın bakalım sezon sonu akkoyun karakoyun cıkacak meydana 🙂

  4. doğruları yazan adam avatarı
    doğruları yazan adam

    motor en az ferrari seviyesinde, sorun motorda değil. yani ortada potansiyeli tam olarak kullanılmayan bir motorla kombinasyonu tamamlanmaya çalışılan bir araç var.bu seneye dair beklenti iyice düştüğü için açıklamalar komik geliyor fakat sezon sonuna doğru en kötü ihtimal seneye alman takımına karşı mücadele edebileceklerdir. seneye ferrari’nin bu seneki halinden daha iyi olacağına eminim.ama seneye ferrari ilerler mi? zaman…( mclaren taraftarı değilim alonso’yu da sevmem.)

  5. Yani saçmalamayan öte bisey degil takım daha q2 ye kalamıyor Mercedesi yenmek filan diyor hangi Dünya’da yaşıyor acaba. Yani insan basamak basamak hedef arttırır adam Mercedesi yenmek diyerek lafa Başlıyor bari once williams veya ferrari yi yakalamak ilk hedef sonra Mercedes filan der

  6. İnanan var mı? Sorun şimdi tamamen motorda mı? Yoksa şasi ile birlikte mi sorun var? Hala tam olarak nerede sıkıntı yaşadıklarını bilmiyoruz.

    1. Şaside sorun yok Günay, ben baktım :p

  7. bla bla bla

  8. MyN1Fernando avatarı

    Bu sezon içinde ön gruba yetişeceğini sanmıyorum.

    KONU DIŞI — Arkadaşlar F1 2015 oyunu yeni sezonla birlikte çıkacak deniyordu bir ara.Bilgisi olan var mı ?

    1. Alonso.ElNano #ForzaJules avatarı
      Alonso.ElNano #ForzaJules

      Haziran’da cikacakmis.

  9. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Hadi inşallah.Bence Mclaren sene sonuna doğru Williams’ın arkasında olur ama kaç sn farkla orasını bilemem.Mclaren’in gelişeceği kesin

  10. Eric Boullier “Motorda hangi adımları atabileceğimizi biliyoruz”

    Yahu Honda kendisi bile bilmiyor 🙂

    Bununla birlikte sezon başında söylediğim gibi Mclaren-Honda yavaş yavaş toparlayacaktır, ben Spa’dan sonra iyi yarışlar çıkaracaklarını düşünüyorum..

  11. %90 performansla q1 de eleniyorsa mclarende durum pek iç açıcı değil bence.ispanyada ilk 10 a girecek hızı bulurlar umarım.pilotlara yazık oluyor

    1. murat ergin avatarı

      bu biraz düz hesap olmuş , bu iş sıradan havuz problemleri gibi yüzde hesabı değil, normal araçlardaki turbo benzınlı motorlarının verimi yüzde 20’dir ( emin olmak için wiki’ye baktım) , bu verimin yüzde 1 veya 2 puan bile artırılması burada hiçbirimizin varsayamayacağı performans kazancı verir ve yakıt tüketiminde azalma sağlar. Bunlardan yola çıkarak bir motorun yüzde 90 ( bu rakam verimle karşılaştırılmamıştır ) performansla çalışması bile bu anlamda verim olarak mclaren’ın ne kadar kayıp yasadığını az çok bize gösteriyor. Ki bu yarışlardaki motor haritalama gibi daha komplike olayara girmiyorum bile. Demek istediğim burada basit yorumlarla bu motoru gömmememiz gerektiğidir bakalım sezon ortasında full performansta araç paket halinde nasıl performans gösterecek.

      1. Tamamini kullaniyorsa Mercedes guc unitesi 870 hp bunun yuzde onu doksam beygir yapar.80-110 hp gucsuz oldugu soylenen Red bull v toro rossonun durumu ortada.Ya saside de problem var.Yada Honda yuzde yuze ulastiginda su anki Reno seviyesinde falan olacak.

        1. alo-official avatarı

          aynen geçenlerde mclarenden 100 hp gerideyiz haberi gelmişti hesabın doğru oluyor.

  12. Bildiğin polyanacılık oynuyor mclaren taraftarıda hemen hadi bakalım iyi haber bilmem ne bu adam hep böyle konuşuyor ispanyada yeni motora geçecekmiş miş ferraride asıl motoruna ispanyada geçecek ve büyük güncellemelerde yapacak mercedesde boş durmaz herhalde sanki 0.5 sn geridede heyecan yapıyorlar 3 sn geride bu araç bu sene mclarene podyum yok ilk 5 bile mucize olur…

  13. Eğlence başlıcak bu bir gerçek fakat barselonada bunun başlıcağını söylemek pek doğru olmaz ne kadar inanmak istesemde.. esas güç temmuzda gelicek demişti alonso büyük ihtimalle silverstonede gerçek mclareni görürüz diye tahmin ediyorum inşallah daha erken olurda alonsoda yanılır :))

  14. Cesaret verici açıklamalar yapmışsın. İnşallah dediginiz gibi olur da ön gruba dahil oluruz.

  15. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Barcelona’da yepyeni bir paket, yeni bir motor gelecek. Alonso zaten benim de eğleneceğim zaman gelecek diyerek işareti vermişti. Merakla ve heyecanla bekliyoruz. 🙂

  16. Kim eğlenir görecez artıkh 🙂

    1. evet göreceğiz 😀

  17. sonunda iyi haber hadi bakalım …

  18. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    adam boşuna yakında bende eğleneceğim dememiş demek ki… !!!

  19. hadi bakalım ilk 10 da olursanız guzel olur

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir