2015 Çin GP – Gaz, Direksiyon, Fren, Viraj ve Agresiflik Tablosu

2015 Formula 1 şampiyonasının 3. yarışı olan Çin GP’ye ait Formula 1 resmi sitesinde yer alan pilotların gaz, direksiyon, fren, viraj ve agresifliklerini gösteren verileri görmek için tıklayınız.

THROTTLE (GAZ): Pilotun hızına kıyasla ne kadar gaz kullandığını gösterir. Daha fazla gaz kullanımı demek o hıza ulaşmak için daha fazla gaz kullandığı anlamına gelir.

STEERING (Direksiyon): Pilotun direksiyonda ne kadar düzenleme yaptığını gösterir. Daha fazla direksiyon kullanımı, pilotun direksiyonla çok çalıştığını gösterir.

BRAKING (Frenleme): Pilotun viraja girerken frene ne kadar sert bastığını gösterir. Daha yüksek frenleme, pilotun daha kısa sürede yavaşladığını gösterir.

CORNERING (Viraj): Viraj grafiği pilotun virajda yan taraftan ne kadar çok G kuvvetine maruz kaldığını gösterir. Yüksek skor pilotun virajda ne kadar çok zorladığını gösterir.

AGGRESSION (Agresiflik): Agresiflik pilotun önden ve arkadan ne kadar G kuvvetine maruz kaldığını gösterir. Yüksek skor kalkışta ya da duraklamada daha fazla güce maruz kalındığını, düşük skor ise daha az güce maruz kalındığını gösterir.

mercedes_cinferrari_cinwilliams_cinlotus_cinsauber_cin redbull_cinforceindia_cinmclaren_cintororosso_cinmarussia_cin


Yorumlar

“2015 Çin GP – Gaz, Direksiyon, Fren, Viraj ve Agresiflik Tablosu” için 19 yanıt

  1. Daha fazla direksiyon kullanımına daha yüksek puan verilmiş. Burada açı olarak mı, hareket sayısı mı esas alınıyor? Viraj içi düzeltme yapmadan tek hamlede girenin sonuncu olması normal mi? İlk içeriği ben hazırlamıştım. Yine de anlayamadım.

    1. direksiyon açısı demişken 😀

      1. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
        [VET^01] #ForzaFERRARİ

        Tır çeviriyor

        1. aynen 😀

  2. [VET^01] #ForzaFERRARİ avatarı
    [VET^01] #ForzaFERRARİ

    Rai resmen G kuvveti ile mecazi anlamda bişiler yapmış neyse yorum silinir söyleyemiyim anlarsınız siz :))))))

    1. Unstoppable avatarı

      Benimde dikkatimi direk olarak o çekti açıkçası çünkü özellikle “cornering” kısmına baktığımızda adam çığır açmış mübarek 😀

    2. Birilerinin bayıldığı G kuvvetinde ben dans ederim demiş 🙂

      Şaka len Alo’cular şaka, Alonso’nun iyileştiğine sevindik, zorlamayın beni hemen 🙂

  3. Bu tabloya göre en iyi sürüşleri Ricciardo ve Verstappen yapmış gibi görünüyor dimi?
    Gazı açma full, Fren Full a yakın, direksiyon ve viraj normal zorlamada.
    Nasıl okunuyor bu tablo bilmiyorum ama 🙂

  4. Agresiflik: 10.0.

    Lotus’un 2 füze torpidosu şaşırtmamış.

  5. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    rai gene parçalamış aracı mclaren gibi arıza çıkmasında bahreynde vetteli geçmesi muhtemel çünkü 3 yarıştada geride kalmasına rağmen bana göre vettelden daha hızlı.

  6. Elinize saglik efenim çok güzel olmuş 3 yildir hergun gelirim sitenize ama nadiren yorum yapiyorum. Hep güzel bilgiler var tekrar teşekkürler.

  7. Bottas, bisiklet sürerken arkadaşlarına hava atan çocuklar gibi gidonu, öhöm, direksiyonu bırakıp sürmüş herhalde!

    1. Aslında bu Bottas’ın ne kadar “teknik” sürdüğünün göstergesi heralde 🙂

  8. rosberg öndekilere göre (ham vet rai ) hiç zorlamamış birde ağlıyor hamilton yavaşladı yarışımı bitirdi zart zurt diye 😀 verstappen frenlemede çok çok sert olmuş bol atak yapmıştı yarışta geç frenajların tabloya yansıdığı görülüyor …

  9. evetttt sonunda lastiklerle ilgili olayı çözdüm sanırım 😀 Orada yazılanlar pilotun yarışı hangi lastiklerle tamamladığı ve o lastiklerle kaçıncı turda olduğu sanırım. Şimdi pit stoplardan sonra atılan turlara ve lastiklere baktım sonuç öyle çıktı.

    1. Ben gene anlamadım 😀

      1. Bak şimdi Hamilton’un yanında 23 tur orta sert lastik görünüyor doğru mu? Bu demek oluyor ki 56 turluk yarışta en son 56-23=33. turda pite gelip orta sert lastikleri taktığı görülüyor.

        Sağlamasını sitedeki pit ve lastik stratejilerine bakarak yapabilirsin 🙂

        1. Daha basit söylemle orta sert lastikleri 23 tur kullanmış, peki bu grafikler bir ortalama mı yoksa orta sert lastiklerle ilk turumu? Ve Best Lap Last Lap ne olaki? Lewis’in en hızlı turu 1:42.208 miş, ama burada 2.32.459 yazmış, iyice karıştı 🙂

          1. Yanisi….. çıkmaz bu işten bişey 😀
            F1 40 yılın başında bişey yaptı onu da adam gibi bişey yapamadı 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir