Massa: “Ferrari ile Bütçe Farkı Etkisini Göstermeye Başladı”

yazar:

kategori:

Felipe Massa, Williams takımının Ferrari karşısındaki bütçe eksikliğinin bu sene etkisini göstermeye başladığını söyledi.

Geçen seneyi Mercedes’in arkasındaki en iyi takım olarak tamamlayan Williams, bu sene Mercedes ve aynı zamanda Ferrari’nin gerisinde kaldı. Ferrari geçen seneyi 4. sırada tamamlasa da yaptığı yatırımlarla 2. sıraya yükseldi.

Massa “Aynı şekilde doğru yolda çalışan iki takım varsa ve bunlardan birisi diğerinin iki katı bütçesine sahipse fark olur. Takım farklı sorunlar yaşıyorsa paranın etkisi az olur ancak her iki takım iyi bir şekilde çalışıyorsa o zaman araca daha fazla para koymak iyi olur. Bu açık.”

“2014’e göre değişen tek şey Ferrari. Melbourne’de biraz yavaştık ancak sıralamalarda biraz daha iyiydik. Son sıralamalarda ise iki Ferrari’nin arasındaydık. Sıralamalarda mücadelenin içerisindeyiz ancak Ferrari sıralamalardan sonra yarışta büyük fark kapatan tek takım. Bu yüzden Ferrari sıralamalara kıyasla yarışta Mercedes karşısında 1 sn gelişiyor. Ve 1 sn oldukça fazla bir zaman.”

“Ferrari lastikleri diğerlerine kıyasla tamamen farklı kullanıyor olabilir. Biz de mümkün olduğu kadar yakın olmaya çalışıyoruz ancak onlar lastikleri tamamen farklı şekilde kullanıyorlar ve herkesten daha az aşınma yaşıyorlar.”

“Malezya’da her şey arka lastiklerle alakalıydı ve yarışı kazandılar. Burası farklı bir pist ve arka lastikler önden çok daha önemli. Çin ise daha çok ön lastiklerle alakalıydı ve Ferrari buna rağmen iyiydi. Farklı pistlerde yarışlarda güçlü olabileceklerini kanıtladılar bu yüzden çalışmayı ve aracı daha iyi anlamayı bırakamayız. Gelişmeye çalışmalıyız.”

“Ancak şampiyonada 3. sırada olduğumuz da doğru. Bu yüzden sezon başında çok felaket bir durumda değiliz. Mercedes zaten çok uzakta olduğu için Ferrari’yi yenmeye çalışmalıyız ancak Ferrari de Mercedes’ten çok uzakta değil.” dedi.


Yorumlar

“Massa: “Ferrari ile Bütçe Farkı Etkisini Göstermeye Başladı”” için 6 yanıt

  1. Massa’nın gözlüklerine olan tepkileri fotoyu ilk görüp siteye eklediğimde tahmin etmiştim 😀

  2. Massanın gözlükler şekilmiş 😀

    1. bizımle diyılsın 😀

  3. Bu adam 2 hafta önce küçümsemiyormuydu ferrari sadece lastik konusunda gelişti diye farkın lastikle sınırlı kalmadığını herkes biliyorduda sen mi bilmiyordun.

  4. Williams haketti

  5. Fernando Alonso 05-06 avatarı
    Fernando Alonso 05-06

    Ne kadar ezik bi takım olduğunuzu geçen sene gördük testlerde iki tur atan Redbulla yenildiniz sezon sonu kalkıp 3.lüğe sevindiniz…

    Bu sene herkes sizden daha iyi bişeyler beklerken sadece Mercedes motorunun ekmeğini yediğiniz ortaya cıktı

    olduğunuz yerde sayıp geçen senenin aracına bi led ekran yapıstır sür piste şimdide oturup ağlayın Redbull ve

    Mclaren sorunlarını cözerlerse siz o zaman düşünün halinizi….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir