Alonso Podyumu Briatore'ye Adadı

yazar:

kategori:

Alonso “Takım tüm sezon boyunca harikaydı, harika bir takımımız var. Mekanikerler ve mühendisler, fabrikadaki herkes elinden gelenin en iyisini yaptı ve bazen iyi sonuçlar alırken bazen şanssızdık.”

“Ancak tüm olanların ardından bu podyum özel oldu… takım zor zamanlardan geçti ve artık her şeyi geride bırakıyoruz ve kalan yarışlara odaklanacağız.”

“Ve bu podyumu Flavio’ya adıyorum, o şu anda evde ancak kendisi bugün elde edilen başarının bir parçası.” dedi.

Alonso, start ile öndeki Vettel ve Webber ile mücadele verdi. Vettel ile mücadelesinde ideal çizgide kalmayan Alonso, ardından virajı düz geçen Webber’e ve momentumu kaybetmesiyle Glock’a geçildi. İlerleyen turlarda ise Webber’e Alonso’ya izin vermesi şeklinde emir geldi.

Bu turlar hakkında konuşan Alonso “İlk tur biraz stresliydi, 7. viraja Webber ile yan yana girdik ve her ikimizde kerblerin dışına çıktık. Timo orada avantaj sağlayıp 8. virajda beni geçti.”

“Webber ile olan mücadelenin ardından Timo karşısında yer kaybettim ve yarışı onun arkasında tamamladım. Fazla şikayetim yok, bizim için harika bir sonuç. Tüm hafta sonu podyuma çıkabilecek performansımız yoktu ancak podyumdayız ve beklediğimizden iyi bir yerdeyiz.” dedi.


Yorumlar

  1. alonso briatore her yönüyle biri birine uyan karakterler…ayrılmaz bir parçanın yarısı…biri ne yapsa diğeride yapar…yakışır….

  2. özkan kalayci avatarı
    özkan kalayci

    teşekkür fernando, keşke renaultta kalıp, şampiyonluğua koşşan ne güzel olurdu. gerçi ferrariyede gitsen seninleyiz. süperr, normal şartlarda glok geçemezdi seni,weber haksız geçmesi buna sebebp oldu ya neyse. buda iii

  3. çok güzel bi hareket ve jestti bence. her zaman takımını öven açıklamalar gelidi bu sene alonso dan. lastiğini takamayan mekanikere bile ben onlarla şampiyonluklar kazandım.bunun için onlara kızamam demişti. helal olsun yaa

  4. inci incili avatarı

    şu briatore nasıl br adamdır. herkesi kendine bağlıyor. bir şekilde tekrar f1 e döner.

  5. flavio'nun degeri her ne kadar, renault taraftarlari dahil, bircok f1 sever/izleyicinin gozunde dusse de, hakli bir adamaydi. bazi arkadaslar kulp bulup da bunu da kotu niyetle degerlendirmesin lutfen.
    hamilton icin ron dennis neyse, alonso icin de briatore o diyebiliriz. oglu gibi seviyorlar. her turlu koruyup kolluyorlar vs. kendilerini kesfeden patronlara guzel bir jest olmus. tebrikler alonso.

  6. kendisininde nitelediği gibi önünde yarışan 3 pilot ceza aldı.arkasındaki glocka geçilerek podyumda bitirdi.

  7. Aklıma Kimi Raikkonen ile Martin Brundle'ın "Neden açılış töreninde yoktun" muhabbeti geldi mlly-frn'in yorumundan sonra. 😀

  8. yarış bitince wc'ye gitti adam,arkadaşlar :)) ondan paçoz döndü biraz,aceleyle olunca… :))

  9. LEVENT SARALIDZE avatarı
    LEVENT SARALIDZE

    flavyoya adamasına hiçşaşmadım nedense

  10. Elif Sanırım ING logosu gorunmesin diye yakası açıktı :/ Ama gerçekten çok yıpranmış gorunuyordu 🙁

  11. elif çivici avatarı

    ne olursa olsun alonso da bir burukluk vardı..çok yorgun gözüküyordu tulumunun düğmelerini açmışt,timo nun ve lewis in kapalıydı.acaba dedim içecek pompasında mı sorun vardı?çünkü podyum öncesi herkes oturuyordu,ama o gitti kola aldı,içti,kötü gördüm onu üzüldüm..ben bu şekilde podyumda olacak adam mıydım der gibiydi..ama seneye öyle olmayacak alonso galibiyetler bizi bekliyor!

  12. Evet, Alonso R29'u olduğundan en az 0,7 saniye hızlı kullanıyor ve yarışın %40-45'inde değil her turunda zorluyor.. Dayanıklılığına ve kusursuzluğuna da şaşırıyorum aslında.. Ama gridde ona yakın dayanıklılıkta bir-iki pilot daha var tabi.. Çaresizlikten kendilerini anormal geliştiren pilotlar kulübü: Bana göre bu kulübün üye sayısı sadece üç!..

  13. Renault için iyi bir geri dönüş oldu. Aynı zamanda Alonso için de. Fırsatları değerlendirdi, sürdü ve podyuma çıktı. Sanırım en hızlı zamanı elde ederek.

    Renault ve Alonso için iyi bir moral oldu diye düşünmekteyim.

  14. mschumacger88 avatarı
    mschumacger88

    harika işler cıkardın alonso ben bir ferrari taraftarı olarak seni ferraride görmek içn sabırsızlanıyorum

  15. bence renault'dan çok alonsonun başarısıydı bu. çalışanlarda iyi iş çıkarmış olabilirler ancak alonso burayı seviyor ya =)

  16. Neredeyse Hamilton'un kazanmasından ziyade Alonso'nun ve Renault'un podyuma çıkmasına sevindim diyebilirim; yalnız Alonso, kolundaki ING armalarını koli bantıyla kapatsaydı çok daha iyi olurdu.

  17. Helal olsun adam be!!! Süper iş çıkarttı bu REno'dan hiç bir şey beklemiyordum ben.

  18. kimiforever avatarı

    yapmasıda gerekirdi…arabadan inip abartılı bir sevinç göstermemside çok ölçülü oldu sonuçta briatorenin arkasından öyle şeyler yapması dogru olmazdı helal olsun alo gerçekten çok duyarlı davranışlardı^^ şaşırdım :P:P

  19. Alonsonun Flavio Briatore ile çok sıkı bir dostluğu var çok iyi anlaşıyorlar 2 si hangi pilot takım patronun gelin arabasını sürmüş bu 2 li süperrrr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir