Raikkonen, Suzuka İçin de Endişeli

yazar:

kategori:

Yarışa 12. sıradan başlayan Raikkonen, Singapur’da ancak 10. olabildi ve tüm hafta sonu boyunca F60’ın yol tutuşu eksikliğinden şikayet etti.

Raikkonen “Daha iyisini yapamazdım. Araç her yerde kayıyordu ve yol tutuşu yoktu. son bölümde yumuşak lastikler ile durum biraz iyileşti ancak artık çok geçti.”

“Nakajima’ya yaklaştım ve bir kaç kez riskli de olsa geçiş denedim ancak burada öndeki sürücü hata yapmadığı sürece geçiş yapmak çok zor.”

“Gelecek hafta Suzuka’da durumun çok farklı olmasını beklemiyorum: orası araç için aerodinamik açıdan oldukça gereksinimli bir pist ve bizim bu konuda eksiğimiz var. Ancak tüm bunlara rağmen ben elimden gelenin en iyisini yapacağım.” dedi.

Giancarlo Fisichella “Hem fiziksel hem de psikolojik olarak zor bir yarıştı. Performansımız Ferrari’nin standartlarına göre zayıftı ve bunu kabullenmeliyiz. Aracı yolda tutmakta zorlanıyordum çünkü yol tutuşu yoktu. Sonunda yumuşak lastikler ile durum biraz gelişti ve bazı iyi turlar atabildim.”

“Trafikten kurtulmak için ilk pit stopu biraz öne aldık ancak ardından güvenlik aracı girdi ve beklediğimiz sonucu alamadık. KERS burada Monza’ya göre daha az etkiliydi: startta bir araç geçtim ve ardından pozisyonumu korumak için kullandım.”

“Şimdi gerçek bir pist olan Suzuka’ya gideceğiz: bu sene pistlere göre araçların performansı farklılık gösterdiği için tahmin yürütmek zor.” dedi.


Yorumlar

  1. King  Raikkonen avatarı
    King Raikkonen

    suzuka downforce yüksek bir pist değil fazla ama hiç şansı yok singapur gp gibi olur ,öylede olsun.bu takım hiçbir şeyi hak etmiyor .

  2. sevgi_tekefsaneschumi  avatarı
    sevgi_tekefsaneschumi

    Bırak endişelenmeyi endişelenmesi gereken insan sen değilsin endişelenmesi gerekenler endişelensin sen bin ve kullan aracını sezon sonu görünmekte az daha dayan. Tek dokunan sey ise arkadasında dediği gibi sen bu yıl bu aracla kıvranıp elinden geleni fazlasıyla yapmana rahmen hakettiğin degeri göremedin ama seneye senin hazırladıgın kaymagı yiyecek olan sahsın Alonso olması…

  3. mclarende 2006 senesinde de öyle olmadı mı sanki alıştık artık =/
    bu pisttede spadaki gibi olmasını isterdim ama o performansa bile çok uzak şu an f60..

  4. vay be raikkonen bu seneki arabaylan kıvrandı gelecek sene kaymağını alonso yiyecek olacak şey değil

  5. serkan akgül avatarı
    serkan akgül

    Ferrari yönetiminin ahlaksızlığı çok oldu artık..Montezemolo ve domenicali gitmeden adam olmaz bu takım. Araca bir vida eklemeden başarı bekliyorlar adamdan;hemde geldiğinden beri sürekli Massa odaklı çalışarak.Ağzıyla kuşmu tutacak bu adam..Umarım seneye mclaren e giderde şu bizim aptal italyanları rezil eder.Ferrari taraftarıyım ama şu iki senedir süren rezil yönetimin önümüzdeki yıl zirve yapmasını gerçekten çok istiyorum.İyice beter olsunlarda kurtulalım şu ahmaklardan…

  6. Seni Seviyorum KİMİ… Arkandayız… herzaman ve heryerde…

  7. tifosi_forza_raikkonen      avatarı
    tifosi_forza_raikkonen

    Yaklaşık 20 yıldır iyi bir ferrari fanıyımdır..ancak rai/ye yapılanlardan sonra biraz soğmadım değil..göz göre göre adamı harcadılar..sonuçta bu adam ilk geldiği sene şampiyon oldu ve takımı şampiyon yaptı..gerçekten bunları hak etmiyor..alonso/nun kesinlikle rai kadar popülaritesi yok..massa/nın popülaritesini zaten konuşmanın bir anlamı yok..ferrari gibi gösterişli bir markanın rai gibi bir pilota ihtiyacı vardır..neyse sağlık olsun..

  8. Vay be suna bir bakarmisiniz ya arac gelisme durdurulmus adami takimdan gondermenin yollarini ariyor bu beceriksizler ama kimi hala gidecek olmasina ragmen hala takimin alacagi puanlari dusunuyor ve yirtiniyor olur sey degil valla durumda kim olsa catlar yaw kimi sakin sadece isini dusunuyor vallaha bravo sana kimi her gecen gun dahada buyuyorsun gozumde

  9. ecrin deniz avatarı

    boşver kimi artık sen bunları… bırak başkaları düşünsün:)

  10. boşver Kimi endişelenmesi gereken en son kişi sensin keyfine bak. değmez bu ferrari için kendini parçalamya haketmiyorlar çünkü senin gibi pilotu.

  11. Oguz Çetin avatarı

    Bırak ice-man bırak bu takım için puan alıp ne yapıcaksın bunlar hiç birşeyden anlamazlar kıymet bilmez insanlar

    SeniN çok büyük hayranın olarak dualarım senin puan almaman üzerine olacak.

  12. yol tutusun olmadigi ve gelismeyen bir aracla podyum hayalleri.. puan bile zordu. suzuka hem hiz hem downforce pisti.

    suzuka'da f60 1, 8, 9, 12. ile 15. arasindaki virajlarda bildigin surunecek. hizli virajlarda yani. ben puan bile beklemiyorum japonya'da.

  13. Ertan Akkaş avatarı

    Ferrari bu sene başka seylere burnunu sokmaktan araca fazla önem vermedi gibi geliyor bana ki bence yeterince kaynakla hem bu seneye hemde gelecek seneye yönelik çalışmalar yapılabilirdi…

  14. Softları o kadar uzun süre kullanmamız mümkün değildi.
    Kısa bir son bölüm tercih ettik,nakajima'yı geçsek bile kubica'yı geçmemiz mümkün olmayacaktı.
    Neyse,kalkışta pasif kaldık kirli taraftan dolayı bu sene monacoda da aynısı olmuştu.
    Suzuka için fazla beklentim yok,redbullar hızlı olacaktır mclaren nerede olacak bunu merak ediyorum.

  15. burak bocek avatarı

    Ne bekliyorsunuz ki?Normal bir sonuç her yarışı bu durmuş araçla podyumda mı bitirmek lazım gerçekten tatmin olmak için.Markalarda üçüncülüğü korumamız bile başarı olucaktır.Santander geldi Alonso geliyor diye sanki takım mahvolucak gibi bi hava yaratılıyor anlamıyorum.Belki suanda kaynakların aktarılması ve yeni araç çok iyi olucak.Herşey menfaat,karşılıklı bu sponsor Mclarene giderkende aynı şeyler oldu.Sıradanlaştığımız flan yok.İyice küçülttünüz artık her haberde Ferrariyi

  16. uf sezon sonuna kadar böyle devam etmesin ya bari ufak tefek birkaç yenilik yapsalar.. bugün bitmek bilmedi zaten yarış=(
    kimi bugün diğer yarışlardaki kadar asılmadı bence yada ben öyle yorumladım çünkü geçen yarışlarda kimi takımı 3. yapmak için mücadele ediyordu ama montezemolonun alonsoyu agzından akçırması(!) motivasyon düşürmüştür gibime geliyor takıma güvenini kaybetmiş olabilir.tabi bu benim tahminim ama böyle olmuş olması hiçte garip olmazdı hani…

  17. buna zaten hazırdık gelişmeyen bir araçla bu bile çok iyi bir yer ama inanın süper yumuşak lastikleri 2 defa kullansaydık belkide puan veye puanlar alabilirdik gibime geliyor

  18. ferrari paradan dolayı sponsordan dolayı pilot değişikliğini düşüneceğine mantalitesini sorgulasın. bir değer sıradanlaşmaya başladı.

  19. singapurda ferrarinin puanı yok ilginç,liuzzi olmasa yine sonuncu olacaktık…

  20. Raikkonen, yapabildiğinin en iyisini yapıyor. Araba daha iyi olsa yine podyum mücadelesi verebileceğine inanıyorum ben.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir