Japonya GP Öncesi McLaren

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton: “Kendimi bütün hayatım boyunca Suzuka’da yarışmayı beklemiş gibi hissediyorum. Tahmin edeceğiniz gibi Cuma sabahı antrenmanlarına başladığımızda gerçekten çok heyecanlanacağım. Daha çocukluğumdan beri bilgisayarda Suzuka’da yarışıyorum. Bu da size pistle ilgili bir nebze fikir verse de hiç bir şey gerçeğin yerini tutamaz. Gerçek bir pilot pisti gibi görünüyor. İlk sektör virajları çok zorlayıcı görünüyor ve turun sonuna doğru olan yüksek hızlı virajlar da muhtemelen gerçek bir hassasiyet ve iyi ayara sahip bir araç gerektiriyor.”

“Ayrıca Japonya’ya dönmeyi de dört gözle bekliyorum. Favori ülkelerimden biridir ve Japon taraftarlar önünde yarışmaya bayılıyorum. Harika bir haftasonu olacaktır”

Heikki Kovalainen: “En iyi Formula 1 yarışlarımdan birini Japonya’da çıkarmıştım. 2007 senesinde yağmurlu Fuji’de Lewis’in arkasında tamamlamıştım. Bu yüzden ülke ile ilgili iyi hatıralarım var. Suzuka gibi kasik bir yarış pistinde ilk defa yarışmayı gerçekten dört gözle beklerken, pistin pakedimiz için ideal olduğunu düşünmüyorum. Yüksek hızlı virajları ile Silverstone ile İstanbul’un bir karışımı gibi: iyi bir yere basma kuvveti, mekanik ve aero denge gerektiriyor. Ama bu bizim şevkimizi kırmaz. Sezon boyunca araçla ilgili gerçekleştirdiğimiz gelişim oldukça büyük ve Japonya’ya da iyi bir iş çıkarabileceğimize inanarak gidebileceğimizi düşünüyorum”

Martin Whitmarsh: “Spa ile birlikte Suzuka, Formula 1’in harika pistlerinden biri ve bütün pilotlar buradan hoşlanıyor. MxLaren 6 defa kazandı ve 2005 yarışını hatırlıyorum; Kimi, tanıklık ettiğim en iyi yarışlardan birinin son turunda liderliği almıştı.”

“2009’da, zaferin kolay olmayacağını bilerek gidiyoruz ama Singapur’da değerlendirdiğimiz gelişimler, özellikle de zemindeki bazı yaralı değişiklikler, bize rekabetçi bi ivme verecektir. Tempomuzun, rakiplerimize göre ne durumda olduğunu görmek güzel olacak”

Norbert Haug: “Bir takım ve pilot açısından Japonya GP, bu seneki 17 yarıştan en büyük meydan okumalardan birisi. Pist, çok hızlı 130R virajından yavaş U viraja kadar her şeyi sunuyor. Kimi ile burada 2005 senesinde kazanmıştık. Son 5 yarışta 2 galibiyet, biri son olarak Singapur’da, ve 45 puanla takımımızın yukarı yöndeki ivmesi sürüyor. Suzuka’da galibiyetin favorileri arasında olacağımızı sanmıyorum, bununla birlikte takımdaki herkes, Japonya’da ve sonra Brezilya ve Abu Dhabi yarışlarda bir başka iyi sonuç almak için sıkı çalışıyor”


Yorumlar

  1. mert merter avatarı

    Semih kardes Mclaren FAN lari yapilani hic bir zaman unutmaz kötülükde olsa iyilikde olsa kimmi bizim hep gönlümüzde oldu ferraiyi sevmememe ragmen kimiye hep sempatik baktim podyum a ciktiginda alkisladim alonso icin ayni seyleri söyleyemeyecegim davit bile gitdikden sonra mclaran icin sacma sapan yorumlar yapti ki kimiden cok hizmet etdi takima ama kimi hic birzaman mclaren icin kötü birsey demedi
    evet kimiyi seviyoruz ve hep bizim pilot olarak gördük insallah gelir

    ha bakalim kovva neler yumurtluyacak gitdikden sonra ama kovva hep basarisizdi

  2. Yavuz Balcı avatarı

    şu ana kadar izlemiş olduğum pistler içinde en güzeli suzuka.pistlerin kralı bence.burada yarış izlemeyi gerçekten özledim.bence sezonun en heyecanlı yarışı olacaktır.

    her ne kadar araca uygun değil deselerde spadan çok farklı bana göre.sıralamalarda kesinlikle ilk 10 içinde olacağımızı ve Lewisinde podyum mücadelesi vereceğini tahmin ediyorum.

  3. inş. düşüncelerimde yanılırım mert ama aracımıza pek uygun gibi gözükmüyo suzuka bakalım hayırlısı:))

  4. semih özer avatarı

    işte ya kiminin gerçek takımı bu ferrari gibi kimiye karşı soguk degiller ve hala kiminin başarılarını övuyolar en az hamilton akdar seviyorlar kimiyi

  5. mert merter avatarı

    Didem ben senin kadar ümitsiz deyilim ilk 3 e gireriz diyorum araci ben singapurda cok iyi gördüm

  6. Suzuka'da podyum galibiyet çok çok zor ama puan çıkartırsak ne mutlu bize.

  7. mert merter avatarı

    ben bundan sonraki yarislarda kaza veya baska bir olay olmadikca ilk dörtde bitiriz tabiki LEWiS ile diyer pilot icin birsey diyemiyorum cünki güvenim yok :))

  8. martin yapma bunuuuu:) neyse bu yarışta puan alsak iyidir, sonra brezilyada kazanabiliriz yine, abu dhabi eğer normal bir cadde pistiyse orda da kazanabiliriz aslında

  9. 2005 suzuka unutulurmu hiç

  10. emiko emiko avatarı

    Arkadaşlar olay tamam.Kimi raikkonen Maclaren Mercedes'te.Bu konuşmalardan anlaşılan o.

  11. Mclaren yönetimi hemen Kiminin adını telaffuz etmeye başlamışlar bile.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir