Resmi – Fernando Alonso Ferrari'de

yazar:

kategori:

2010 sezonunda Ferrari’den ayrılacak olan Kimi Raikkonen’in yerine Fernando Alonso yarışacak. Çifte dünya şampiyonun Ferrari ile 3 yıllık anlaşma imzaladığı açıklandı.

Fernando Alonso, Ferrari tarihinde yer alan ikinci İspanyol pilot olacak. İlki 1956 ve 1957 sezonlarında yarışan Alfonso De Portago idi.

Ferrari takımının açıklamalarına göre, önümüzdeki sezon Felipe Massa pilotluk görevine devam edecek. Giancarlo Fisichella ise yedek pilot görevini alacak.

Kimi Raikkonen’in Ferrari takımıyla henüz 1 yıllık kontratı bulunuyordu. Ancak karşılıklı anlaşmaya varılarak bu anlaşma iptal edildi.

Raikkonen açıklamasında: “Ortak bir sonuca ulaşarak, henüz dolmasına 1 yıl olan kontratın iptali konusunda anlaştık.”

“Takımdan ayrıldığım için çok üzgünüm, burada 3 harika yıl geçirdim ve bu süre zarfında pek çok yarış kazandım. Birlikte, takım şampiyonlukları kazandık, 2007’de ise dünya şampiyonu oldum. Böylece kariyerime başlarken koyduğum hedefime ulaşmış oldum. Burada kendimi hep evimde hissettim ve buraya dair hep iyi hatıralarım olacak.” dedi.

Stefano Domenicali ise şu açıklamayı yaptı: “İnanılmaz yeteneği ile iki dünya şampiyonluğu kazanmış bir pilotun takımımıza katılmasından gurur duyuyoruz.”

“Elbette Kimi’ye Ferrari’de geçirdiği zaman içerisindeki herşey için teşekkür ediyoruz. Kendisi 2007’de kazandığı dünya şampiyonluğu ile 2007 ve 2008’de kazandığımız takım şampiyonlukları sayesinde Ferrari geçmişinde önemli bir yer kazandı.

“Şu an içinde bulunduğumuz zorlu sezonda bile, büyük yeteneği ile Spa zaferi gibi iyi sonuçlar elde etti. Sezonun kalan 3 yarışında da birlikte güzel anlar yaşamayı umuyoruz”


Yorumlar

  1. elif hanım başarımı kıskanmayın lütfen…şair ruhlu insanlar yaşadıkları dönemde pek anlaşılamamış insanlardır. öldükten sonra kıymetleri anlaşılmıştır. bizimde öyle olacak herhalde…:))))

  2. elif çivici avatarı

    şiir çok yaratıcı olmuş da kimi yi sokak kedisine çevirmişsin 😀 Kimi bile bu kada takmıyordur,neymiş efendim kedi boğmuş kimi yi 😀 alah iyiliğini versin emi:D

  3. GÖNÜLLER SULTANI KİMİ BU SANA…

    sen kimsesiz seyyahı meçhuller caddesinin…
    sen yankısından kaçan çocuk kendi sesinin…
    sen sırtında taşıyan işlenmedik günahı…
    ferrarinin değersizi spa nın kralı…
    sen usanmaz bekçisi fastest lap ların…
    sen umarsız insanı vefasız formula nın…
    sen kutup yelkenlisi seni anlayamayanlarda…
    formulanın en bahtsızı geçişsiz pistlerde…
    sen ferrariye ağır gelmiş boşlukta düşen fikir…
    satılmışların dolabında kör ve çilekeş beygir…
    sen dürüstüz diyenlerin boyunlarında vebal…
    sen satınalınmışlara mazi yarınkine istikbal…
    sen aslandın kediye boğduruldun…
    sponsorun yoktu ferraride boğuldun…
    ama sen kimiydin sevenlerinin sevgilisiydin…
    seni çekemeyenlerin f1 de en büyük kiniydin…
    sen adamsın doğrusun efendisin centilmensin…
    sen % 100 adrenalin safkan hız king kimi raikkonensin…

  4. raikkonen best arkadaşım gayet güzel özetlemişsin pilotumuzu tebrikler.:))

  5. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    bi laf vardır para insana herşeyi yaptırır diye demekki ferrariyede yaptırıyomuş sponsoru görünce ferrarinin aklı başından gitmiş gerçekleri ii göremiyo Raikkonen Alonso'dan pilot olarakda karakter olarakda daha iidir
    Raikkonen bazıları gibi hazımsız,kıskanç değildir

    ayrıldığı takımın arkasından kötü konuşmaz en ii dileklerini sunar

    takım arkadaşıyla kavga etmez

    kimseyle polemiğe girmez

    takımı yüzünden şampiyonluğunu kaybeder kötü açıklama yapmaz

    yeri gelir takım arkadaşına destek olur yeri gelir yarışını kazanır şampiyonluğunu kutlar

    çirkeflik yapmaz

    büyük bi sponsoru olmayabilir ama muhteşem pilotluğuyla kendine ii bi takım bulur bulamazsada arkasına bakmadan çeker gider
    kimse hakınnda kötü-iyi yorum yapıp dikkatleri üstüne toplamayı sevmez

    rakip onun için her zaman rakiptir şampiyonluk konusunda birini destekleyip ona yardım edicem diye açıklama yapmaz
    yakar farlarını dalgasına bakar

  6. serkan akgül avatarı
    serkan akgül

    Ferrari de bu yönetim varken lolipop adam erken gönderir,yakıt yanlış hesaplanır,hiç bi yarışta dahiyane bi strateji göremeyiz,vs..İnşallah eski günlerine döner takım ama bu yönetim anlayışıyla(anlayışsızlığıyla) sanmıyorum.Önümüzdeki sezon görürüz..

  7. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    alonso enzo enzo arkdşm avatarını değiştirirsen memnun olcam 🙁

  8. sinan ergin avatarı

    haberi okuyunca şaşırdım.
    hayırlı olsun. tek istediğim kimi mclaren de yarışsın.

    dürüstçe bir taraftar olarak söylemek isterim, alonsoyu sevmiyorum ama son 2 yıldaki az konuşmasıyla ve olgunlaşmasıyla bayağı değişti. ufak da olsa bir sempatim oluştu.
    dileğim massa-alonso güzel bir ikili olur ve raikkonen-hamilton-massa-alonso çekişmeli mücadeleler izleriz.
    alonsonun da artık eski hatalarını yapmayacağını düşünüyorum.

  9. Müthiş bir haber bu en sonunda FERNANDO ALONSO Ferrari'de ve Felipe Massa ile takım arkadaşı olacak çok ilginç ve güzel olacağından hiçbir şüphem yok 2010'da Ferrari fırtınası esecek…!!

  10. Emir Çolak avatarı

    Sana sorduğum sualleri veya cevapları kişisel saldırı olarak algılıyorsan ne ala 🙂 son dediğin cümlelerde mütabıkız, fakat ilk başta dediğin gibi başka konularda farklı diğer yerlerde farklı konuşuyorsun ondan üstüne gittim biraz onun için bende özür dilerim.

  11. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    Bana kaç yazıdır kişisel olarak saldırdın farkındamısın sen. Dedim gençtir görmezden gel,, ama bu sende cesaret yaratmış bakıyorum..

    Raikonenin Kazadan sonra Massayı 2 haftadır aramayıp bir geçmiş olsun dememesini Sitemizde çıkan bir habere göre (başlıklı yani) söyledim. Eğer öyle değilse bende boşu boşuna kızmışım Rai'ye sendende özür dilerim..

    Ama bildiğim gibiyse taa WRC ye kadar yolu var. Sanki kendilerini ölümsüz sanıyorlar, burada herkesin başına herşey gelebilir. Çok tehlikeli bir spor

  12. Emir Çolak avatarı

    Ben nası konuştuğumu biliyorum merak etme, adam muamelesi vs. bırak bunları düzgün cevap ver biraz terbiye sınırlarını aşmadan gördüğün gibi sana kişisel olarak saldırıda bulunmadım, Ben kendimi gayet iyi biliyorum, her yazılana inanma nasıl bu kadar emin konuşabiliyorsun diye sormuştum ben sana kaynağın ney diye? sen gelen cevap ise çok komik bi Massa fan'ndan demişsin ben şimdi buna nasıl cevap vereyim 🙂 diğer şey ise sanamı sorucam ister Ferrari ister McLaren'i tutarım ister göçmenkuş olur Renault'u tutarım bu kadar basit.

  13. Emir Çolak avatarı

    Bora S. sanamı sorucam hangi takımı veya pilotu tutacağımı 😀

  14. herkeseesituzak avatarı
    herkeseesituzak

    eğer rai de mclarene geçerse tüm pilotları değerlendirebileceğimiz bir sene olacak objektifce

  15. Süper bi haber , Mclaren adına çok sevinirim gelirse Raikkonen….
    Kesin bir dille ifade edebilirim ki , gerek hız , gerekse karekter açısından iki gömkek üstün bir adamdır Raikkonen.
    Hayılrlı olsun Ferrariye…

  16. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Alonso Ferrari ailesine hoşgeldin adamım senin gelmeni o kaar cok istiyorduk ki dünya daki ferrari taraftarları bile anketleri doldu taşırdı italyan sitesi alonsonun geleceginin sezon baslamadan once duyurmusdu fakat anket yaparak taraftarın bunu nasıl destekledigini gormek istedi ne de olsa italyanalrk adar bizde ferrari yi şiddetle destekliyoruz şu anda michael schumahere kafa tutan bir pilotu ferraride gormek mukemmel olucak altımzıdaki rekabetci bir arac olursa 2010 da bir cok ise imza atacaz bu haberi duydugumda ise buyuk bir yazıcıdan cıkartarak tarihe gomucem bu an ve bu haber 5 yıldır duymadıgım en guzel haber ve Alonso nun artık sampiyonluklar elde etmesi icin cok calismasi lazim nede olsa onunde mclaren olucak ve brawn gp leri bilmiyoruz ne gibi bir sistem olusucak 2 buyuk takim yada 3 olabilir bunu ilerki zamanlarda goricez brawn gp mercedesle anlasma yaparsa 2 ci bir mercedes takımını gorebiliriz 2010 cok heyecan verici olucak simdiden merakla bekliyorum.Herkee Hayırlı Olsun Alonso Hoşgeldin Takımımıza.

  17. BARBAROS__Raikönnen avatarı
    BARBAROS__Raikönnen

    zamaninda ferrari patronu demistiki biz alonsonun sampiyon olmasina ragmen kimi yi tercih ettik biz ne yaptigimizi biliyoruz. Ama simdi alonsoya dönmüs oldugunu görüyoruz demektirki yeri geldimi alonsoda ucar gider ferraride 1.söför 2.söför durumu oldugu sürece hic birsey olmaz

  18. massaraikkonen avatarı
    massaraikkonen

    santanderi sindiremeyenler neden keşke nokia olsaydı iye inliyor ? evet gönül istedi alonso-kimi olsaydı takımda.olmayacağına göre yapacak bir şey yok ferrari taraftarları için.istemeyn takımı bırakabilir.

  19. Mehmet Yılmaz avatarı
    Mehmet Yılmaz

    bence mlaren kimi'yi almalı..her ne pahasına olursa olsun.kaldıki mclaren'de bu kadar taraftarı olan bir pilotun takıma faydasının kat be kat olacağını bilen akıllı insanlar var

  20. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    Santander olayını içine sindiremeyen Site Sakinleri..

    Ferrari peki ne yapacaktı. Takım ivmesini kaybetmiş; hadi pilotlarda neyse; Takım şampiyonasında bile geri kalmış. Bu durumdan kurtulmanın çaresine elbette bakacaktı. Sağolunda siz hala Ferrariyi eskisi gibi falan sanıyorsunuz.. Ferrari bu değil. Kimi böyle bir Ferraride yarışacağına gitsin Force India’da yarışsın daha fazla yarış kazanır eminim.

    Biz eski Ferrariyi istiyoruz. Bu nedenle geçmişte yapılan hatalar artık yapılmıyor. Bu sene ciddi bir taktik hatası görmedim. Yönetim artık somut kararlar alıyor ve birşeyler yapmak istiyor. Bu nedenle Onur Aybars kardeşime sonuna kadar katılıyorum.

    Eklemek istediğim buna gönüllü bir Santander var… o zaman neden duruyoruz. Parasınıda veriyor; hata belki de el altından paralarda veriyor. Çünkü bütçe küçülmeleri diye tutturdular son günlerde. Bu paraları nerden ödüyorsunuz demesinler diye.

    Evet Kimi gitmeseydi Massa gitseydi; ne değişir nasılsa seneye gönderecekler. Bu sene gitse ne olur. Sanmıyorum ki Alonso ben Kimiyi istemiyorum desin. Takım zaten Alonsoya yoğunlaşacak. Kimi iyice işi askıya alacak.. Güçlü bir takım arkadaşından yılmayan Massamız var neyse ki……

  21. melih ipekciler avatarı
    melih ipekciler

    alonsonun 2007 senesinde mclarene geçtiğinde bir demeci vardı.Aytron senna gibi hiç ferrariye gitmeden efsane olacağım diye…BEn mclareni alonso transfer oldu diye bırakmıştım..her gittiği yere melanetini götürür ..allah tifosilere yardım etsin.bizde rai ile birlikte mclaren günlerimize geri dönelim.Eskiden hersey çok daha güzeldi..biz seneye o güzel günlere kavuşacağız..

  22. ben bır ferrari taraftarı olarak cok uzuldum olmaması gerekıyordu barı sezon bıttıkten sonra olsaydı raı nın nesı vardı

  23. massaraikkonen avatarı
    massaraikkonen

    1 alonso takımın 1inci pilotu massa değil.2incsi o açıklama karar verilme aşamasında belli olma durumuna göre söylenmişti.3üncüsü alonso varken massa 1 inci pilot olmamalı kimi varken pilotları denk tutma hatası buydu.4 sponsor değil.kubica vettel button gelse sponsor dersin ama bir takıma alonso yada kimi giderse yada lewis massa bu sponsor değildir.schumi demek ferrari demek değildir.kimse schumiyi sevmek zorudada değil.alonso şampiyon bir pilottur ve umarım bu sayıyı arttırcaktır.gerçek ferrari ci alonso yada sevinir massa yada.çakma lar ise daldan dala uçar.kendiniz yorum yapıpp kndiniz dinlemeyin.alonso ferraride ve umarım 5 te 5 yapacak.ve ayakta alkışlayacaksınız ayakta ayakta!

  24. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    Massa' nın 1.pilot olduğu bir takıma Alonso' nun 2.Pilot olarak güle oynaya gitmesi bile bu işin içinde bir iş olduğunu hissettiriyor bana.Yanlışmıyım.

  25. Onur Aybars, yorumun için çok teşekkür ederim, gerçekten olaya tarafsız şekilde bakabilmişsin, senin gibi taraftarlar olduğu sürece Formula1'e daha içten bağlanıyorum, iyi ki varsınız, sen ve senin gibiler:)

  26. Kızacak darılacak bir durum yok.Vakti zamanında 7 kez şampiyon olan birini göndermedi mi bu başkan.Şimdi de Kimi yi gönderiyor işte.Takım onun değil mi istediğini alır istemediğini gönderir.Olay tamamen DUYGUSAL,sponsor sağolsun pilotun ne önemi var.

  27. bu kararı bekliyordum fakat görmek dahada üzdü beni…sabredeceğiz. sabır acıdır fakat meyvesi tatlıdır. ümitvar olalım arkadaşlar gelecek bizimdir. herşey çok güzel olacak.herkes hakettiğini bulacak…

  28. arkadaşlar.alonsoya kimse kızmasın,öyle bir star ki her yaptığı olay oluyor,şu anda alonso f1 de olmasaydı gerçekten heyecan olurmuydu günler aylar yıllardır şucmaher f1 i bıktığından beri yerli yabancı basın sürekli alonsodan bahsediyor,o olmasa ne haber çıkar ne biz burda tartışacak bişey bulabiliriz,o yüzden kızmayın dünya şampiyonuna,saygılar

  29. Bu arada sezon basinda avatar resmimi secerken Rai`nin Ferrari ile resmini degil, Mclaren ile cekilmis resmini secmistim, Allah`mi sectirdi ne 🙂

  30. Bir Rai taraftari olarak oncelikle Alonso`ya artik eski takimim Ferrari ile basarilar diliyorum, Alonso iyi Ferrari muhtesem bir takim. Alonso`nun Ferrari`yi basarisiz olsa bile elestirel demecleriyle zorlayip surukleyecegini dusunuyorum, Rai bunu yapamadi ve takim tarafindan gonderildi, bu olay bu kadar aciktir.. Bundan sonra Rai nereye giderse bundan once Mclaren`den Ferrari`ye transfer oldugum gibi o takimin basarisini istiycem, Eski takimlarimi kotuleme gibi bir huyum yoktur olamazda. Cunku bu iki yuzluluk olur. Rai icin en iyisini diliyorum, Mclaren`den ayrilirken Ron Dennis ve Norbert Haug kapilarimiz her zaman acik demisti, umarim yine anlasirlar ve Rai evine doner. Koprunun altindan cok sular gecti, cok yonetimler degisti, bakalim bundan sonra neler olacak, bekleyip gorelim..

  31. italya, ispanya, ingiltere, almanya spor haberleri bakımından nekadar şanslı. devamlı atraksyon. biz ise onların takipçisi. ama kaçınılmaz olan; ilerde bir Türk takımının da F1 ' de yer alacağı ve F1'in büyük yıldızlarını kendi takımımıza "satın alacağımızdır".

  32. …'Burada kendimi hep evimde hissettim ve buraya dair hep iyi hatıralarım olacak' soğuk bir adamın bile duyguları vardır!Mclaren de olmadığı kadar benimsemişti Ferrariyi evi olacak kadar!Kiminin internet sitetesini ziyaret edin sizi KİMİ RAİKKONEN-FERRARİ F1 DRİVER yazısı karşılayacak.Bu adam bu takımı sevdi ama göztremedi.Çünkü yapısı bu…YUH!!!Ticari kaygılarla verdiğiniz karar umarım biyerlerinizde patlamaz sevgili yöneticilerimiz!

  33. ferrari'nin ciddi bir rotasyona ihtiyacı vardı ama pilot rotasyonu değil! "alonso birgün gelecek ama seneye değil, real madrid gibiyiz hedehödö…" diyen kaypak bir başkanla yönetilen takımdan daha iyi bir karar beklemiyordum. takımı çok iyi yönettiğini sanıp alonsoyo kimiye tercih edenler sevinedursun, biz seneye kimi-lewis ikilisiyle alonsoya arka kanadı ezberletelim…türbülanstan dağılır zaten malum araç..

  34. Ya anlayamadığım kimiyi eleştirmek neden ona kin güdmek oluyor arkadaşlar.Herkes eleştirilir.Ben adama beş para etmez,düzenbaz vb laflar etiyorumki.Sadece Ferraride yeteri kadar hızlı değildi.Bakın Ferraride diyorum.Mclaren yıllarından veya sauber yıllarından bahsetmiyorum.Bir anlayamadığım nokta pilotu takımınızdan önde tutmanızdır.Kimi onu hakedecek bir pilot değil bana göre.Schumi veya senna olsa anlarımda neyse artık olan olmuş herkese hayırlı olsunn.

  35. yuhh yuhhh yuhhhhhh diyorum size var ya. ya aslinda neler geciyor icinden domeni senin ve montezemelo icin ama terbiye sinirlarini bile gecer zaten buraya yazarsam saniye cekmez beni siteden sutlarlar bu nasil is yaa ama siz benim icimde ki ferrari ve f1 sevgisini oldureceksiniz neredeyse ya bune beceriksizlik bune sacmalik ya adamin dedigine bak ya bu senenin kotu araci ile kimi neler neler yapmis ya kendi agzinizla soyluyorsunuz takimi sizin degilde santenderin yonettigini ama ins. takimdan gonderdiginiz kimi gittigi takimda hic sevmesemde mc larende umarim her yarista benim takimimin pilotlarini helede alonsoyu ozur massa sende arada kayniyorsun bunlarin yuzunden her yarista allak bullak ederde o zaman bu beceriksizler ferrarinin gercek sahibi fiatin baskani tarafindan bir rokete baglanirda uzaya firlatilir ins. bundan sonraki yarislari bunun icin izleyecegim bekliyorum bu bu kadar kolay degil ya koskoca ferrari bu iki beceriksizin elinde oyuncak oldu ya ise bakin yaw

  36. evet doru SÖYLÜYOM 😀 fer – rai

  37. valla 1,5 yıldır süregelen bu dedikodu gerçek oldu artık medya muradına erdi.

    ALONSO HAYRANLARINA VE ALONSO'YA HAYIRLI OLSUN… Benim gibi Kimi'ci arkadaşlara da söylüyorum, Allah aşkına kinci şeyler yazmayın ya… ya bizim yapacağımız bir şey yok, ne yaparlarsa yapsınlar pilotların kendileri yapmıyorlar mı? boşboşuna birbirinizi yemenin ne gereği var.

    BENCE RÄI MCLARENE GİDEBİLİR. BÜYÜK İHTİMAL… ama yeni kurulan takımlardan birine gidebilir mi ne diyorsunuz? ferraride kalsaydı daha iyi olurdu ama her ne kadar alonso'yu reno'ya daha uygun buluyorduysam da Kimi gibi pilotajı yüksek bir pilot olduğundan ferrari de yakışır.

    HAYIRLI OLSUN!!!!!!!

  38. massaraikkonen avatarı
    massaraikkonen

    umarım alonso şmpiyon olup sahte ferraricilere ve lewis cilere bir cevap verir.

  39. duygulanarock avatarı
    duygulanarock

    umarım kimi önümüzdeki sene şampiyon olup ferrariye iyibir cevap verir

  40. inci incili avatarı

    hayırlı olsun feyna inşallah gelecek sene bütün yarışlarda kimi 1. sen 2. olursun. domenicali siz daha kimi'yi çok arayacaksınız.

  41. duygulanarock avatarı
    duygulanarock

    fernando için ve fernandonun taraftarları için hayırlısı olsun umarım en kısa zamanda kiminin de mclarene geçtiği haberini alırız ve önümüzdeki sene doyasıya çekişmeli bir mücadeleye tanık oluruz (hem takım içi hem de takımlar arası)

  42. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    Emir Çolak sen hala avatarını değiştirmemişsin, gören mazallah Ferrarici sanırda zorda kalırsın. Bilmez senin göçmen kuş olduğunu..

    Kaynağa gelince, Cem Yılmaz'ın belirttiği gibi bir kaynaktan değil tabi.. Sitemizden gelen bir Massa yorumundan okudum.. Sende ara sıra oku,, bir fikrin olsun; görüş belirt ki bizde bilelim

  43. Yavuz Balcı avatarı

    bu saatten sonra denilecek tek şey.alonso ferrariye hayırlı olsun.

  44. tifosi_forza_raikkonen      avatarı
    tifosi_forza_raikkonen

    Ferrari/ye pek yakışmadı bu takımı bana shumi sevdirmişti..alonso ile shumi arasında dağlar kadar fark var sadece pilotaj değil karakter olarakta..neyse olan olmuş..kimi bırakana kadar pilotlar klasmanında kimi/ciyim..bu arada türkiyede yarışan pilotlarda en çok taraftarı bulunan pilot kimi raikkonendir..çifte dünya şampiyonluğu bazı şeylerin önüne geçemiyor 😉

  45. Emir Çolak avatarı

    Bora Subaşı nerden biliyorsun aramadığını Ferrari'demi çalışıyorsun kinci yorum yapmayın bari belli etmeyin kendinizi herkez iyi dileklerini sunarken, oteline çiçek gönderdiğini ve telefonla aradığını biliyoruz ama sen nedense duymamışsın.

  46. hacer neslihan  avatarı
    hacer neslihan

    bende ferrrariye hayırlı olsun diyorum. ama kimiye yaptıklarına kızıyorum açıkçası. tmm performansı istenlen düzeyde olmayabilir ama bu takımdan kovuluyormuşçasına(ki bence direk kovuldu) gönderilmesini erektirmezdi. profesyonllik bu değili bence. ama hayırlısı olsun.

  47. Malumun ilanı…

    Öncelikle tüm F1 camiasına hayırlı olsun. Çünkü bu transfer hem pilot piyasasını çok hareketlendirecek hem de maalesef biz taraftarları karşı karşıya getirecek. (Örnek isteyenlere şimdiden hazırı var; Kimi – Alonso taraftarları.)

    Alonso'nun kalitesini tartışacak birisi olacabileceğini sanmıyorum. Renault'da resmen harcanıyordu. Ferrari'nin O'na kazanabilecek araç vereceği neredeyse kesin. Alonso ve Ferrari birleşmesi çok başarılı olacağı kanaatindeyim.

    Kimi'ye bakacak olursak; en başta şunu söylemek isterim, keşke geçen yıl anlaşması uzatılmasaydı. Resmen "Biz senden beklediğimizi alamadık, o sebeple yerine Alonso'yu getirdik" durumu oldu. Klasikleşen "tek yıl performansına rağmen" kapının önüne konuldu. Açıkta kalmayacağı kesin. Ancak seneye ne yapabilir? İşte orası benim için bir soru işareti.

    Ferrari'de gerekli olan şeyin kan değişimi olduğu aşikardı. Takım sürekli bir geri gitme eğilimindeydi. Kurtuluşu yeni bir pilotta gördüler. Bu durumdan Ferrari'yi çekebilecek tek pilot Alonso'ydu. Bu durumu fark edip -hatta belki de farketmekle kalmayıp çok daha somut adımlar attıktan sonra- bu sene için gelişimi durdurup Alonso için çalışmaya başlamışlardı zaten.

    Artık Alonso'nun daha profesyonel davranması gerekiyor. McLaren'den ders çıkardığına eminim. Problemsiz sezonlar geçirmesi için (bu tabirim için kusura bakmayın, ama tam oturuyor) "mızmızlanmaması" gerekiyor. Özellikle "fanatik" McLaren taraftarlarının kendisinin takımla ters düşmesi durumunda, "Alın işte! Adam bu!" diyeceklerini bildiği için takım içinde hoşuna gitmeyecek bir durumla karşılaşsa dahi McLaren'deki veya Renault'daki son zamanları gibi medyaya saçma sapan çıkışlar yapacağını hiç sanmıyorum.

    Bu kısma katılmayan bir çok arkadaş olacaktır, ama yine de yazayım. Eğer 2010'da, 2008 benzeri bir rekabet yaşanır ve 2008 benzeri FIA cezaları olursa FIA'nın tarafsızlığı ve kapalı kapı oturumları bu kez çok daha kuvvetli bir şekilde tartışılacaktır. Hatta Formula1 kamuoyu "Singapur skandalı" davasındaki karar vericilerin tarafsız olup olmadıklarını sorgulamaya başlayacaktır.

    Tekrar; Öncelikle Alonso ve Ferrari taraftarlarına sonra da hepimize hayırlı olsun.

  48. Semo_Ferrari  avatarı

    Ne olacağı baştan belli olan bir olay, sonunda kesinleşti. Alonso Ferrari’ye, Kimi McLaren’e. Kovalainen’in nereye gideceği bilinmiyor ama kimsenin de pek umrunda olduğunu zannetmiyorum 😀

    Ne yazık ki, bu haberle ilgili sevinebileceğim tek şey, 2 günde bir yeni bir söylenti çıkmayacak olması. Söylentiler gerçekten adamı bunaltmaya başlamıştı 😀

    Benim anlamadığım olay, neden Ferrari’nin Massa’ya bu kadar bağlandığı. Sırf Massa’nın gitmemesi için, önce Schumi bıraktı, şimdi de Kimi gidiyor. Massa’yı bu kadar değerli kılan ne? Evet, Massa kötü bir pilot değil, ancak gerçekten uğruna Schumi’den ve Kimi’den vazgeçmeye değer bir pilot mu? Ben pek öyle düşünmüyorum. Kimi’nin rekabetçi bir arabayla neler yapabileceğini 2008’de, 2003’te ve 2005’te gördük. (Evet, o senelerde McLaren’in arabaları gerçekten rekabetçiydi, ancak motorun durumu malum :D) Bence Ferrari Kimi’yi gönderdiğine pişman olacak.

    Yine de, seneye gerçekten iyi rekabet izleyeceğiz gibime geliyor. Kimi – Hamilton vs. Alonso – Massa. Evet evet, seneye fena mücadele izleyeceğiz 😀

  49. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    Fernando hayırlı olsun Ferrariye..

    Uzun uzadıya birşeyler yazmak en azından benim için doğru olmaz sanırım.. Ferrari benim herşeyden değerli, bende diğer gerçek tifosiler gibi Fernandoya temkinli yaklaştım… amaaa, ta ki Massamızın başına görünmez kaza gelene kadar. Be adam, insan olan bir kere geçmiş olsun demez mi Takım arkadaşına.. 2 hafta geçmiş aramamış Massayı, düşmanın mı senin Massa. Senin diğerlerinden farkın nefretini içine atıyorsun demekki. Ondan sonrada ipini çektiler zaten.

    Benim düşüncem bir son dakika kontrasıyla Rai'yi Brawnda görebiliriz gibi.. En son kürsüde Brawn pilotları Rai yokmuş gibi davrandılar…

    Ama dilerim McLaren'e gider.. kendimce birçok sebebi var, onu McLaren'de görmek isterim

  50. kimi iceman avatarı

    sylar arkadas cok doru soylemıssın kelımelerıne bıre bır katılıyorum alonsoyu cok buyuttuler bır gun ferraridende kovulursa ozaman alonsocu arkadasları merak edıcem.

  51. kimi iceman avatarı

    evet adepta olamadıgı dogru raıkkonen aracını surer kazanır veya kazanamaz aslında onun umrunda deyıldır fazla icemanda bu yuzden dıyolar hıc bırseye tepkı vermıyo 😀

  52. King  Raikkonen avatarı
    King Raikkonen

    alonso gelirken bile kendini belli etti
    resmen takıma otak oldular santanderle birlikte .

  53. elif çivici avatarı

    biz perşembe bekliyorduk ama 😀 umarım çok iyi bir birliktelik olur.ama içimde bir burukluk var,kimi nin böyle gönderilmesi ne derece doğruydu?umarım alonso bunun karşılığını verir,biz de,takım da pişman olmaz,zaten böyle olacağını düşünüyorum.ama yine de kimi ye yazık oldu.tamamen kendi görüşüm.ama hayırlı olsun.

  54. İlk defa ''Mc Laren'' nickli arkadaşla aynı düşüncedeyiz sanırım.

  55. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    Ahmet ART pilotlarına bakıcak olursak hepsi EN iyi pilotlardır.Yani senin bakış açının tam tersi daha mantıklı olur.
    Burada zaten sadece gp2 dan bahsetmiyoruz.Hamiltonun geçmişinde ki diğer yarış serilerine de bakabiliriz.
    Gerçek her yerde görebilmek lazım.

  56. Demek Raikkonen'i bu kadar kolay harcadılar.
    Tifosi arkadaşlara geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum şampiyon olacaksanız da artık imkansız sizi de bir skandala karıştıracaktır.
    Alonso taraftarlarına bişey söylemiyorum Pilotunuz oradan da kovulunca göreceksiniz.

  57. feel it doğru söylüyon senle tartışmam cahillik

  58. Ya bırakın bu işleri artık f1de araçlar çok ön planda pilot ne kadar iyi olursa olsun araç kötüyse hiç bir şey yapamaz. Ama Alonso kötü araca rağmen önüne gelen fırsatları çevirmez.!

  59. yorumların tamamını okumadım direk kendi fikrimi belirtmek icin 84 den bu yana F1 izlerim ve takkip ederim oldu bitti ferrari taraftarı oldum zaman zaman baska pilotlara sempati duydum ancak taraftarlıgımı yitirmedim fakat nedense alonsoya soguk bakısım yuzunden biraz kırgınım (benim kırgınlıgımdan kime ne tabiki)…

    ancak soyle bisey var alonsonun icinde bulundugu takımlarda karıssın karısmasın bir sike hile isi cıktı birde sumi ile giristiği cirkin agız dalası vardı… bu yuzden alonsonun takıma geldiğinde bizim gibi kemik taraftarı kendine cekebilmek icin biseyler yapması gerektiğni dusunuyorum benim gozumde alonso sponsor icin kimiden vazgecen yonetimin adamı olarak hatırlanacak hep… umarım sasırtır beni pilotajına lafım yok ama kırmızı formayı hakkedecek bir pilot olur ve umarım kimiyi gonderdiklerine ferrari yonetimi pisman olmaz

  60. Mehmet Yılmaz avatarı
    Mehmet Yılmaz

    bu arad yazım hatası olmuş…renault

  61. Mehmet Yılmaz avatarı
    Mehmet Yılmaz

    feel_it61 denen arkadaş..ne bu kin ne bu şiddet celal..öncelikle kimi kötü bir pilot olduğun için değil, sponsorlar böyle istediği için gidiyor..kaldıki alonsonuz son iki sene içinde renoult'u yerlerde surunmekten neden kurtaramadı.

  62. @mclaren Hamilton 2006da Art GP'de yarıştı. Art gp2nin o zaman ve hala en iyi takımıdır. Hamiltonın tabiki çok iyi geçişleri olmuştur ama bunda yarıştığı araçların çok iyi olmasının payı büyüktür.

  63. Çok yazık.Ferrari' yi kaos bekliyor.Geçmiş olsun.Alonso' nun adresini bilen varsa yazsın.Bir paket kına göndereceğim.Yanlış anlamayın hemen yeni sevgilisi bir Türk' ya o bakımdan.:!?

  64. birbirlerinizin nicklerini ve f1 geçmişlerini sorgulamaktan vazgeçiniz lütfen, konu Raikkonen'in Ferrari'den ayrılması, Alonso'nun gelmesi.

  65. mclarenden ayrılırken alonsonun yaptığı açıklamalar ile ferrariden ayrılırken raikkonenin açıklamalarını lütfen hafızamızda karşılaştıralım. ne demiş şarkıcı seninle benim aramda fark vaaaar…

  66. • Mc Laren²  avatarı
    • Mc Laren²

    @cuneyt ay
    GP2 diye birşey duyduysan
    2006 daki Hamilton videolarını izle.Not:Orada ve daha küçük serilerde Mclaren takımı yarışmıyor.

  67. santander ferrari alonso takımı yeni bir süreç başlatmıştır. kaosa bir iki varmı giden….

  68. ne acı…vefa sadece istanbulda bir semt adıymış.

  69. bu işlerin neticesi ne olur yaşarsak göreceğiz. ama haksızlık ile kimse abad olmamış haksızlığa uğramaklada kimse mağlup olmamış. bizler birer figüran şu koca dünya bir ev ve birde ev sahibi…herşey onun elinde bakalım o ne der bu işlere…herşeye rağmen gönlümüz seninle raikkonen…mclaren açıklamasının çabuk olmasını temenni ederiz.

  70. Ya bırak bu işleri adamın sürüş tarzı geçiş konusunda usta olmasını sağlıyor. Araçla alakalıymış 2007 Silverstoneda Massa ne yaptı peki ? Mantıklı konuşalım. Tamam üzgünsünüz Raikkonen gönderildiği için ama Ferrari'yide lekelemeye çalışmayın ne demek geçiş yapamayan araç verdiler öyle iş mi olur ya.

  71. güldürme beni ya
    sürüşle ilgiliymiş
    geçiceksin arkadaşım onu
    hamiltonın rahat geçiş yapmasını nedeni aracın viraj girişlerinde geç frenaja çok iyi tapki vermesi aynı zamanda kerbleri iyi kullanmasıdır herşeyi direk hamiltona mal etmeyin 2007de alonso macaristan gibi iğreç bir pistte 2 tane geçiş yapmıştı dikkatini çekerim geçişin imkansız olduğu pistlerden birinden bahsediyorum
    kovalainenle karşılaştırma yapma istersenkovalainen kersle bile yavaş start alan bi adam

  72. kesınlkle umuta katlyrm hamılton gerideyken muthıs performans sergılıyor geçiş konusunda gerckten muthıs eskden schumı bu işte ustaydı geriden cok ıyı gelıyordu hatta 2003 ten 2006 ya ımrenerek ızlıyordum keske bızde boyle gerıden gelıp kazanablsek dıyordum =))

  73. herkese hayırlı akşamlar yarın görüşürüz .

  74. Hamiltonun Almanyada yaptığı sürüşü ile ilgilidir. Aynı araçla Heikki neden geçiş yapamıyor ? Gridde geçiş işini en iyi yapan pilot Hamilton bu açık. Kimi farklı o farklı kıyaslamamak lazım.

  75. yaşar kardeşim bimukabil ben de senin düzeyli yorumlarını okuduğum nadir güzel insanlardansın

  76. kimi.2007 dünya şampiyonu güzel pilot.her şey için teşekkürler.efendiliğin takım ruhun massa yla geçinmen ve herşey için.umarım gittiğin yerde mutlu olursun.en sevdiğim pilot ve başarılı olmasını isteyeceğim ikinci pilot olacaksın bundan sonra yada 3 ncü blmiyorum simdi 🙂 el matador!el nino! ben bir ''ferrari'' fanı olarak herşeyi unuttum.umarım massa yla iyi geçinir ve başarıdan başarıya koşarsınız.2006 da kimi yi istemeyenlere kimi 2007 de cevap verdi.cevap verme sırası sende.ferrari nin de seninde ihtiyacın olan şay bu!massa! sempatik insan! bu ikiliyi yanlız bırakma.iyileş ve hemen pistlere dön.lewis! rakibimiz.yarışçı-şampiyon.okeye 4 ünü aranıyor soruyorum! varmısın?? yokmusun???tabiki varım diyor!f1 gerid dönüyor.webber-vettel-rubens-button.q2 de görüşürüz dostlr!

  77. herkes fikirlerini belrtmekte ozgur ama bazı arkdaslar saldrganlk boyutuna tasmıs bunlara gerek yok arkadaslar her pılot takım degıstrblr gayet normal bız taraftarlar yenı pılotlarımıza yada yenı takımlarımıza alısıp onları desteklemekle mukellefız =)

  78. dediğim gibi bazı arkadaşların ismini hatırlayamadığım için kusura bakmasınlar artık.

  79. f1 nickli arkadaşım sana massamı heyecan yaşattı?
    son üç senedir ferrari aracı aerodinamik açıdan hep kötü start dışında ferrari hangi aracı rahat geçmişki
    seni mevcut ferrari aracıyla hiçbir pilot memnun edemez
    ayrıca su alonsonun arac geliştirmesine ciddi anlamda takmış durumdayım bu kadar iyiydide neden renoda hiç bir numara görmedik 2 senedir rezaletler
    evet bence de kimi ve ferrari uymadı ferrari agresif pilot özelliklerine uygun bir araç üretmedi mantık pole kazan ilk virajı lider geç ve kazan hamiltonın almanyada yaptığı gibi tek tek herkesi geçerek yarış kazanacak bi aracı olmadı ferrari pilotlarının

  80. dilara bakır avatarı
    dilara bakır

    beklenen oldu ve alonso ferraride…alosonun kariyerini başarılarını yeteneklerini tekrar tekrar sölemeye gerek yok seneye çok iyi bi aracımız olcak ve alonso massa ikilisi çok iyi iş çıkarcaklar inş.aslında son yarışlardaki parformansını dewam ettirebilirse kimi de seneye iyi olurdu ama konsantrasyon ekskliği yaşayıpta olayları hafife alma durumu devam ederse ferrari kazanmış olacak.Kimi'nin de yolu açık olsn alonso ve massa iyi iş çıkarırlar inş

  81. rai öncelikle nasıl bir karakter olduğunu bütün f1 camiasına bir kez daha göstermiştir işte bundan dolayı her zaman 1 numarasın

  82. Umarım Alonso için de Ferrari için de hayırlı olur bu gelişme. Acaba 2010 sezonu bizim için neler gösterecek, merak etmekteyim; bir F1 izleyicisi olarak…

    Stefano Domenicali ise şu açıklamayı yaptı: "İnanılmaz yeteneği ile iki dünya şampiyonluğu kazanmış bir pilotun takımımıza katılmasından gurur duyuyoruz."

    Bu sözler neden Alonso'nun seçildiğini göstermekle beraber, Dominicalli Kimi'nin hakkını vermiş ve Kimi'ye teşekkür etmiş. Bir patronun yapması gereken güzel bir davranış olarak görmekteyim bu eylemi.

  83. bazı ınsanlıktan cıkan yaratıklar pılotlarına sevınırken karsı tarafı tahrık edıyorlar. Admınler buna dıkkat kavga cıkmasın.

  84. raikonen'e büyük haksızlık olmuş

  85. zaaaaaaaaaaaa sonunda beekac senedir bu günü beklıodum inş ferrari alonun kıymetinibilir seneye mclaren gibi yapmaz…….

  86. iyi dileklerden dolayı dedik ya.

  87. bana neden teşekkür ediyorsun parasını benmi verdim.

  88. arkadaşlar bir alonsocu olarak hepinize teşekkür ediyorum iyi dilekleriniz için özellikle MERT MERTER GÖKHAN DEMİR KİRVE 12 FER-RAİ ZFR MUSAB LARİEN LARİEN daha aklıma gelmeyen tüm kimici ve mclarenci arkadaşlarada özellikle teşekkür ediyorum:))

  89. Her iki tarafada hayırlı olmasını dilemekten başka yapacak bir şey yok ! umarım Fernando Başarılarına Başarı katar Ferrar'de 🙂 Ve Tabikide Kimi ,McLaren'de yeniden Çıkşa geçebilir ve Eski Kimi'yi bizlere izlettirir 🙂 Her zaman desteklerimiz yanınızda Fernando Alonso Ve Renault F1 Team :)) Alonso ,Ferrari'ye gecse bile Renault tarftarlığına devam iyi veya Kötü 🙂

  90. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    Domenicali'ninde dediği gibi Raikkonen, Ferrari geçmişinde önemli bir yer kazandı. Benim içinde öyle. McLaren'dayken de sevdiğim isimdi Raikkonen. Hakkinen'e de saygı duyardım. Finli sempatizanlığı var 🙂 Eminimki çoğu Ferrari taraftarı da Hakkinen'i severdi Schumiyle iyi dost oldukları için pist içinde ve pist dışında..

  91. Bende bu olayla birlikte Kimi'nin mclarene muhtemel dönüşü kesinleştiği için sevindim.
    Yoksa tabi bu şekilde Ferrariden ayrılmak üzücü ama beklentileri karşılayamıyorsa sözleşme bitebilir bunda bir sorun yok.
    Ben sevindim Kimi mclarene giderse başarılı olur,ben farklı bir kimi umuyorum.Hayırlısı olsun.

  92. ben en fazla kimi^nin mclaren'e gecmesine vesile olacagi icin sevindim. 3 yillik bir ayriliktan sonra evine donuyor raikkonen.

    umarim herkes mutludur, mutlu olur.

    hayirlisi bakalim

    kimi-lewis'e karsi felipe-fernando.

    hadi bakalim…

    valla massa-alonso'dan emin degilim de pek, kimi-lewis ikilisi bir senna-prost cekismesini hatirlatabilir bize.

    bu arada, massa ile alonso arasinda 2007 nurburgring'deki tartismayi ve kapismayi hatirlayin. umarim kaybeden scuderia olmaz. guzel bir cekisme olur.

  93. emrah emrah ben de trabzonlu olarak şu avatarı değiştir kardeş trabzona hakaret ediyosun ayrıca şu kimi düşmanlığını bir kenara koy bu adamla aranda ne geçmiş

  94. En başından beri Kimi'ye, Fernando'ya, Ferrari'ye, Tifosilere hayırlı olmasını diliyordum. Açıklama ile beraber dileklerimi kuvvetle yineliyorum.
    Tüm taraflar zamanla faydasını görür inşallah ki biz de buna seviniriz.
    Anlaşmanın problemsiz bir şekilde kısa sürede hallolması temennim idi çok uzatmadan açıklanması güzel oldu. Böylece büyük bir kargaşa ve tartışma da halledilmiş oldu. Artık herkez önünü görmeye başlar, pilot anlaşmalarının başlangıcı olur bu.
    Kimi'nin üzüntüsünü, Fernando'nun sevincini paylaşıyorum. Açıklamalar çok güzel, buruk bir şekilde bile olsa bu insanların, kurumun ne kadar
    profesyonel olduklarını bir kez daha ortaya koydular. Açıklamaların bu şekilde iyi niyet ile devam edeceğini anlamak çok sevindirici.
    Formula 1 de başlayacak yeni bir dönemi bu anlaşmadaki taraflar da geliştirmiş oldu. Herkez için yeni bir başlangıç, yeni bir hayat.

    Fernando ve Kimi anlaşmalarının ayrıntılarına zamanla vakıf oluruz. Kimi'yi layığı ile Mclaren'da veya Mercedes destekli-ortaklığı ile
    iyi bir bütçeye sahip olacak ise Mr. Brawn'ın yanında görmek isterim.

    Kimi ferrari tarihinde önemli bir yer edindi ve gelecekte hatırlanacaktır. Fernando'da bu yönde ilk adımını atmış oldu.
    Açıklama ile şahsen çok rahatladım. Domenicali'ye büyük iş düşüyor. Artık takımı yeni bir başlangıç için derleyip, toparlamalı. Alonso'nun istediği adamları getirmeliler. Michael'ın desteğini ve yardımını almaları çok daha iyi olacaktır. Seneye Alonso ve Massa'nın istekleri, Michael'ın tavsiyeleri ile takımı elden geçirerek gelişmiş bir kadro ortaya koyabilirler ise uzun süreli başarıyı yakalayacaklardır.

    Tekrar Tifosilere hayırlı olsun…

  95. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    Öncelikle iki taraf içinde hayırlı ugurlu olsun =) Umarim Alonso Ferrari'de Basarili Olur.
    Simdi Sira Mclaren Cephesinde Artık "Resmi İce Man Yuvada" baslıklarini Bekliyoruz …

  96. Larien Larien avatarı
    Larien Larien

    bütün alonsocular bi anda ferrari taraftarı olmuş. kabus gibi aman tanrım…

  97. zaaaaaaaaaaaaa sonunda

  98. alorai  || viva la vida avatarı
    alorai || viva la vida

    sevinmeli mi üzülmemli mi bilmiyorum bu durumda diyebilecek en güzel söz ''hayırlısı olsun'' bir yanda desteklediğim 1.pilot diğer yanda 2.si alonso'nun ferraride olması çok güzel ama gönül isterdiki raikkonenle takım arkadaşı olsunlar:(

  99. Yavaş, yavaş pilot transfer haberleri de çoğalır bu haberden sonra. Bu haberin hem Ferrari'ye, hem Alonso'ya, hem de Kimi'ye hayırlı olması dileğiyle.

  100. Ben Kimi nin Mclaren'de daha da başarılı olacağını düşünüyorum . Mclaren deki ortam Kimi ye daha çok uyuyor bence . Neyse artık Mclaren anlaşmasını bekliyoruz. 2010 heyecanlı olcak bencede .

  101. ben diyorum işte herşey ortaya çıkıyor.Gerçek ferrari taraftarı olanlar la olmayanlar artık daha net.Size bence kimi cosworth takımı gibi bi takım lazım.kiminizide alır oraya gidersiniz.Sabahtan akşama kaadar desteklersiniz:D:D

  102. Neler görüyorum neler Ferrari'yi savunanlar destekleyenler birden düşman kesilmişler. Ne güzel taraftarlık be siz pilot takibine devam edin. Alonsonun gelmesini istemiyordum ama olacağınıda biliyordum inşallah takımımız adına hayırlı olur.

  103. aman Allahım!!! hayallerim gerçek oldu. öncelikle iki takımlar şampiyonluğu ve pek çok yarış kazandıran renault a teşekkür ederiz. bende ferrariden sonra hep onları desdekliyicem. ya ne söyleyeceğimi bilemiyorum öncelikle F-1 e katılıyorum. çok mutluyum. en kısa zamanda ferrari şapkası alıyorum:)))) istanbul parka gitmeyi hiiiç bu kadar istememiştim.

  104. Ertan Akkaş avatarı

    Böylece Ferrari'yi tutuyormuş gözüken arkadaşlar ortaya çıkıyor. Kimi'ye 3 senede Ferrari'ye kattığı herşey için ve emekleri için teşekkür ediyoruz. Büyük takımın tarihindeki yerini büyük bir saygı ile aldı…

  105. 😀 bunlar ilkokul esprisi olarak kalmalı yaşar arkadaşım boşverz 61 için diyosan asıl en güzel noktası o nick in:d

  106. kimici arkadasları anlyrm ama suda var anlasmazlklar oldugunda karsı tarafı kötülemek cokta mantıklı değil sonucta ferrari kimiden %100 memnun olsa neden yollarını ayrma ıhtıyacı duysunki demekki bsyler yolunda gıtmedı kı bu yola basvurdular bnde alonsoyu kaybetmenın uzuntusunu yasyrm ama alonsoya yuklenerek onu kötülyerek değil gönül isterdi mavi tulum ıcınde kalsın ama olmadı artık yeni pilotumuz robert kubicaya %100 destek verym bu dakıka ıtıbaryle alonso fanlıgımı bırakms bulunyrm 😀

  107. emrah hakikaten nicin son tarafı biraz sakıncalı.

  108. kimi iceman tabi ki yorumuma katılmayabilirsin. Ben kendi düşüncemi yazdım amacım herkes tarafından beğenilmesi değildi. Ben kimi nin yaptıklarını inkar etmiyorum. Hem takımlar şampiyonasında hem de kendi şampiyonluğuyla nasıl bir pilot olduğunu kanıtladı. Ancak 2007 de aldığı şampiyonluğun en büyük etkenlerinden birisinin hamilton olduğunu ve ferrari de olduğu sezonda istikrarı bir türlü yakalayamadığı gerçeğini inkar edemezsin. Dediğim gibi kimi ferrari ye hiç bir zaman adapte olamadı ve takımı bir türlü etrafında toplayamadı.

  109. F-1 e birebir katılıyorum.Seneye Alonso-hamilton düellosu yaşayacağımızdan eminim.Bu arada ben "emrah emrah" ın ta kendisiyim cevap yazcaklar yeni imajıma yazsınlar:D:D

  110. kimi iceman avatarı

    f-1 adlı uyelı arkadasada katılmıyorum beklenenı veremedı dıyosun raikkonen pekı nasıl sampıyon oldu.yanılmıyosam 2008 de 10 defa en hızlı turu attı ferrarinın takımlar sampıyonu olmasına en buyuk katkıyı o yaptı 2007 de. bunları bır araya getırdımızde raikkonenın nasıl bı pılot oldunu bılıyoruz ve artık mclarencıyız ferrari raikkonennı canlı canlı gomdu resmen!

  111. avatarları nasıl koyuyoruz?

  112. mclaren-kimi, oh my god

  113. Alonso ferraride haberleri çıkmaya başladıktan sonra tüm yorumları okudum ancak kesin birşey olmadığı için yorum yazmak mantıklı gelmedi. Resmen alonsonun ferrari de olmasına çok sevindim. Üstelik bu sevincim bir zamanlar alonsodan nefret eden bir adamın sevinci.

    Kimi nin gidiyor olmasına pekte üzülmedim. Şampiyonluk kazanmasına rağmen hiç bir zaman bana büyük bir heyecan yaşatmadı bir kaç yarış dışında. Kötü pilot mu elbette değil. Belki de griddeki bir çok pilottan daha yetenekli. Ancak onun şanssızlığı schumi gibi bir efsaneden sonra ferrari koltuğuna oturması ve bazı etkenlerden dolayı takımı bir türlü etrafında toplayamaması oldu. (Bu etkenler kimlerine göre soğuk bir yapıya sahip olması, kimilerine göre hala schumi egomanyasında olan ferrari takımının onu kabullenmemesi) Ama ortada bir gerçek var kimi takıma alınırken yeni bir schumi geliyor diye alındı. Bu da bir türlü sağlanamadı. Ne ferrari taraftarları ne de kimi taraftarları çoğu zaman kimi nin performansından memnun kalmadı. Sonuç olarak bir türlü beklenen performansı sergileyemedi bu da onun ferrarideki sonu oldu.

    Gelelim alonso doğru karar mı? Bana göre gridde alınabilecek tek pilot o vardı ferrariye yakışan. Ben bile bir kaç ay öncesine kadar ondan nefret ederken şimdi ona sempati duymaya başladım. Bunun sebeplerinden bir tanesi bahreyn de susuz kalmasına ragmen 1 puan için yarışı bırakmaması ve meşhur skandal olayı oldu. Skandal olayında ona neden sempati duydun derseniz briatore gibi bir adamın sırf onu takımda tutmak için kendi ipini çekmesiydi. Bu bana onun ne kadar yetenekli bir pilot olduğunu gösterdi. Ayrıca araç gelişimi konusundaki başarısı da herkes tarafından bilinmekte.

    Ferrariye alonso gibi takımı etrafında toplayabilecek 1. pilot görevini üstlenecek, yönetici karakteri olan bir pilot lazımdı sonunda oldu.

    "Biraz uzun bir yorum oldu kusura bakmayın.Kaç zamandır içimde biriktiriyordum:)"

  114. kimi iceman avatarı

    Bundan Sonra Mclarencıyız!!

  115. felipe massa avatarı

    bıraktığımz şampiyonluğu geri almaya geliyoruz !!! SooNNN …

  116. Mehmet Yılmaz avatarı
    Mehmet Yılmaz

    artık beni asıl meraklandıran kimi'nin mclern'e gidip, gitmeyeceği…dört gözle o güzel haberi bekliyoruz..ayrıca en kısa zamanda bu avatar'ı değiştirmek lazım..zaten renkler hoşuma gitmiyordu, sırf kimi'nin hatırına öyle bir avatar aldık..şunu da herkes bilsin ki..delikanlı adam renklşi takım tutmaz…

  117. kimi iceman avatarı

    Artık Mclarenın acıklamasını beklıycez raikkonenı ıns anlasırlar

  118. bu resim dahada güzelmiş.

  119. emrah çok doğru bir noktaya temas ettin. şimdiden sabırsızlanmaya başladım gelecek sene için.

  120. Halil Akıncı avatarı
    Halil Akıncı

    Şimdi sıra Mclaren'de Kova'dan çok çok daha hızlı olan bu Fin'liyi baba ocağına döndürmek gerek.Ferrari içinde hayırlısı olsun.

  121. Mehmet Yılmaz avatarı
    Mehmet Yılmaz

    ferrariye yazıklar olsun be…kimi seni takip ediyoruz

  122. Emrah Emrah avatarı

    Seneye Alonsoyla Hamilton şampiyonluk için çekişir.Şimdiden sabırtaşım çatladı:D

  123. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    İŞTE BUUUUUUUUUUUU! FERNANDO ALONSO FORZA FERRARİ :))))

  124. 17 yarış birinciliği iki dünya sampıyonlugu 41 podyum 2 dünya şampiyonlugu iki markalar sampıyonlugu teşekkürler el nano bize yaşattğın herşey için seni iyi anılarla hatrlycagz bugün itibariyle taraftarlıgını bıraksamda egerkı senye mucadleının ıcınde olamazsak destegım senle olablr her nekadar gıdecgn takımı sevmesemde ve orda mutlu olcagını dusunmesemde renault senın herzmn ailen ve destekcın bütün güzellikler senle olsun bugun itibaryle kubica taraftarı olsamda artık senin için iyi şeyler diliyorum güle güle el nano

  125. massa 2.pilot oldugu tescillenmis oldu .
    massa bence kimi gibi bir profosyoneli cok arayacak.
    takımda her benim etrafımda dönsün diyen ve buna alışmış bir
    alonso (mclareden sırf bu yüzden sorun çıktı)
    alonsonun yetenegi tartışılmaz bu ayrı bir konu
    fakat kimi'ye göre cok daha ben merkezli olan birisi

  126. ecrin deniz avatarı

    biliyordum mutlaka ama ne bileyim okuyunca içim burkuldu ya:(

  127. ahmet güçlüöver avatarı
    ahmet güçlüöver

    "With Alonso staying at the team until at least the end of the 2012 season, Ferrari has confirmed that its line-up will be the Spaniard alongside Brazil's Felipe Massa with Italian Giancarlo Fisichella as reserve driver" gpupdate.com sitesinden okumuştum haberi. 2 yıllık opsiyon bilgisini göremedim açıkçası…

  128. ahmet yanlısın var 5 yıllık sozlesme 2 yılı opsıyonlu 3+2 yıllık

  129. levent karadol avatarı
    levent karadol

    hayırlı olsun darısı domanicallinin gidişine inşallah bide dünde yazmıştım massanın birinci pilot olması aloso için bi sorun olmaz bu takımı her zaman schumi yönetir onunda hep massaya desteği olacaktır bence

  130. Larien Larien avatarı
    Larien Larien

    tüm tifosilere geçmiş olsun

  131. ahmet güçlüöver avatarı
    ahmet güçlüöver

    öyle sanıldığı gibi 5 yıl değil. Anlaşma 3 yıllıkmış.

  132. hayırlı olsun diyelim, seneye göreceğiz doğru karar mı yoksa değil mi? ne olursa olsun, büyük pilotlar büyük takımlarda olmalı, alonso-massa ve lewis-kimi rekabeti f1'e büyük heyecan katacaktır, önemli olan da bu

  133. resmi açıklamayı görmeden şurdan şuraya yorum yapmam denilesi 🙂 (haa alonso hoşgeldin moruk )

  134. mschumacger88 avatarı
    mschumacger88

    cok mğkemmel bir haber ve karr değierini insallah ferrai bilir

  135. ahmet güçlüöver avatarı
    ahmet güçlüöver

    Kimi hiç kötü bişey dememiş. Hatta üzgün olduğunu falan söylüyor… Resmen adamı kovdular oysa…

  136. pilotları değilde dominic aliyi değiştirseler cok daha iyi olacaktı aslında.

  137. mükemmel bir haber.anlaşılan ferrari yarına kadar bile bekleyemedi.

  138. iki taraf içinde hayırlı ugurlu olsun nediyelim:))

  139. hayırlısı olsun,iyi bir aracla başarılı olacaktır ama kimiye tazminat vermeye deger miydi bilmiyorum sonucta aynı başarıyı kimide alabilirdi…

  140. Çok doğru bir karar.

  141. kaan kaanhan avatarı

    Rai de McLaren de yakında oda belli olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir