FIA'dan Irkçı Saldırılara Karşı Uyarı Geldi

yazar:

kategori:

FIA, bir daha Lewis Hamilton ve Mclaren’e karşı ırkçı saldırıların yapılması halinde toleranslı olmayacağını belirtti.

Bu hafta Barcelona’da yaşananların ardından FIA olayların tekrar yaşanması halinde bu organizasyonun burada yapılmasına izin vermemekle tehdit etti.

FIA sözcüsü yaptığı açıklamada "FIA, Lewis Hamilton’a yapılan ırkçı saldırılara şaşırmış ve üzülmüştür."

"Bu tür ırkçı saldırılar açıkça FIA kurallarını çiğnemektir ve bunların tekrarlanması ciddi sonuçlar doğurabilir." dedi.

Tam olarak ne tür bir ceza gelebileceği açık olmasa da Autosport’a göre bu ceza Katalunya pistinde yapılan yarışın kaldırılmasına kadar gidebilir.

Bundan sonra bu tür saldırıların olmamasını ancak Barcelona pist yetkilileri sağlayabilir.

Bunun yanında Valencia ve Jerez gibi diğer İspanya pistlerinde benzer şeyler yaşanması İspanya Motor Sporları Federasyonu’nun ceza almasına neden olabilir.

 


Yorumlar

  1. Yaşanaların tekrarlanmaması için tedbirlerin alınması ve caydırıcı cesalların verilmesi şart ancak yarışın kaldırılması ihtimal dahilinde bile değil. F1'deki en büyük potansiyele sahip ülkedeki yarışı kaldırmak FIA gibi dini imanı para olan bir kuruluşun asla yapmayacağı bir şey ki, çok saçma olur zaten birkaç gerizekalının hareketleri için tüm ülkeyi cezalandırmak.

  2. FIA nihayet üstüne düşen görevi yaptı… Eğer bir grup insancıklar pilotların siyahi olması ile dalga geçecek kadar ileri gidiyorsa dur demek gerekir onlara zaten.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir