Vettel, Şampiyonluğun Mümkün Olduğu Konusunda Emin

yazar:

kategori:

Vettel, aldığı 3. galibiyetin ardından lider Button ile puan farkını 16’ya kadar düşürmüş oldu.

Vettel “Şampiyonluk hâlâ olabilir. Bir kaç yarış fazla olsa iyi olurdu ancak hâlâ 2 yarış var ve burada savaşmak için varız, yapabileceğimiz en iyi şey bugünkü gibi kazanmak.”

“Harika bir aracımız var, hâlâ gelişiyor, fabrikadaki herkes gelişim gösteriyor bu yüzden göreceğiz.” dedi.

Vettel yarış içerisinde kendisine güvendiğini söyledi ancak startta Hamilton’dan endişelendiğini kabul etti.

Vettel “Dün pole pozisyonunun ardından strateji açısından biz favoriydik ancak bunun için önce start yapmak gerekiyordu. Emindik ve geçmişte iyi kalkışlar yaptık bu bakımdan pozisyonumuzu koruma mücadelesinde kendimize güveniyorduk.”

“Düşündüğümden daha yakın oldu ve birinci viraja girerken solumda gümüş oku gördüm. Ben içerdeydim ve avantaja sahiptim ancak düşündüğümden daha yakındı.”

“O andan sonra her tur zorladım. Araç harikaydı, iyi turlar atabildim, Jarno ve Lewis’ten daha uzun süre pistte kalacaktık ve bu işe yaradı. Son bölümde yumuşaj lastiklere geçene kadar her şey kontrol altındaydı.”

“Biraz eğlenmek istedim bu yüzden bir hızlı tur attım ve ardından mühendisim lastiklere dikkat etmem gerektiğini ve güvenlik aracı periyodu olabileceğini söyledi. Ardından 2 tur sonra güvenlik aracı geldi. Ancak ben yine de lastiklerime dikkat ediyordum. Tekrar başladığımızda bunu iyi kulalndım ve Grosjean arkamda yastık görevi gördü. İyi bir tekrar başlangıç oldu ve kazanmaya yetecek kadar fark açtım.”

“Sonunda başardık. Son bir kaç yarışta iniş ve çıkışlarımız oldu. Bazen performansımız iyiydi bazense kötü bu bakımdan pazar günü tekrar tepede olmak güzel.” dedi.


Yorumlar

  1. mehmet arslan avatarı
    mehmet arslan

    kısmet ne dim 2007 de son 2 yarışta 17 puan fark kapandı her şey olabilir formula 1 de

  2. geçti vettel çok hata yaptın bana göre seneye inş olursun busene zor istanbuldaki hatan ilk turdaa monovoda olanlar daha bir çok pistde redbulun hataları oldu

  3. burak bocek avatarı

    Geçen yarış verilen ceza belkide kaderi ile oynadı genç Alman pilotun.Şuan hiç yoktan birkaç puan daha kapanıcaktı.En azından kalan iki yarışta umudu arttırdırdı.5 yarış sıfır çekmesine rağmen bu kadar yakın.Button Türkiye'den beri ortalarda yok ve puan farkı Redbull sorunları olmasa çok rahat kapanırdı

  4. mert merter avatarı

    vettel ve truli ye tebrikler
    lewis in KERS i ariza yapmis ve bu bize tur basina 17,5 kg agirlik demek
    ikinciligi bu yüzden turiliye kaptirdik
    gecmis olsun bidahaki sefere
    v

  5. massaraikkonen avatarı
    massaraikkonen

    melbourne de gereksiz yere kaza yapmasan fark en fazla 10-12 ydi.ama 16 dan sonra zorki abu dhabi brawna uygun.rubenste son iki yarıştır vasat.14 puan kapanamaz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir