Trulli "Sıralama Formatında Yarış Oldu"

yazar:

kategori:

İtalyan sürücü nisan ayındaki Bahreyn yarışından bu yana podyuma çıkamamıştı ancak 2. pitler sırasında attığı hızlı turlar ile Hamilton’u geçerek 2. olmayı başardı ve bu onun 4 sene içerisindeki en iyi derecesi.

Trulli “Lewis ile gerçekleşen ‘sıralama yarışından’, farkı kapatıp yakınlaşmadan keyif aldım.”

“Kolay değildi. Pit stopların ardından onu yakından takip ettim. Takımın stratejisi sayesinde son pitte onu geçtik ve ardından güvenlik aracı bölümü dışında benim için kolay bir bölüm oldu.”

“Lewis’in bana yakın olabileceğini ve yeniden başlamanın zor olabileceğini düşündüm ancak tekrar uzaklaşmayı başardım.” dedi.

Trull, yarışta Hamilton’a ikinciliği kaptırmasa bile Vettel’e karşı galibiyet mücadelesi verecek güçte olmadıklarını söyledi.

Trulli “Kazanmış olmak istesem de bugün bunu başarmak imkansızdı çünkü Vettel durdurulamazdı.” dedi.

Trulli ayrıca, takımın sıkı çalışmasının kendilerine son yarışlarda bu sonuçları kazandırdığını söyledi. Singapur’da da Timo Glock ikinci olmuştu.

Trulli “Bu duble bir sonuç çünkü burada Singapur’da Glock’un kazandığı harika podyum sonucu ile geldik. Oranın ardından buraya gelince aracımız anında rekabetçi göründü.”

“Takım F1’de ve hâlâ bir şeyler yapabileceklerini gösteriyor. Geliştirmemiz gereken bazı yerler var ancak podyumda olmak harika. Bu tüm takım, mühendisler, sürücüler ve mekanikerlerin çalışmasının bir sonucu.” dedi.


Yorumlar

  1. toyota ilk defa strateji ile başarı kazanmıştır herhalde. biz genelde berbat strateji ya da hatalarla batırmalarına alışmıştık..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir