Howett: "Toyota'nın Geleceği İçin Kilit Unsur Alınan Sonuçlar Değil"

yazar:

kategori:

Toyota’nın Formula 1’e olan bağlılığı ile ilgili şüphelerin doğduğu günlerde Timo Glock ve Jarno Trulli’nin ard arda Singapur ve Japonya’da aldıkları ikincilikler, uzun bir zamanın ardından Toyota’yı, takımlarda 3.lük için bir aday haline getirdi.

Howett, son başarılı sonuçların kendilerini mutlu ettiğini ama takımın forumunun, Toyota’nın F1’de temsiline etki eden sadece bir undur olduğunu söyledi.

Alınan podyumların, takım geleceğine yardım edip etmeyeceği sorulduğunda Howett: “Her zaman yardım eder, değil mi? Ama gerçekten temel meselenin bu olduğunu söyleyemem”

“Durumun hâlâ Toyota’nın genel kâr/zarar durumuna, Formula 1’in imajına ve son zamanlardaki çıkarcı taraftan, sporun sahip olduğu harika yönlere sahip bir geleceğe sahip olup olmamasına bağlı diye düşünüyorum”

“Meslektaşlarımla konuştuğumda her yerde benzer sorunların olduğunu görüyorum. Bu da karşılaştığımız en büyük zorluk”

Toyota’nın geleceği, diğer takımlara göre daha az net. Çünkü 15 Kasım’daki yönetim kurulu toplantısına kadar 2010 F1 planları doğrulanmayacak. Howett, takımın gelecek sene griddde yerini alacağına inanıyor ve Toyota’nın durumunun diğerlerine göre şu ekonomik ortamda çok da farklı olduğunu düşünmüyor.

Howett: “Dürüst olmak gerekirse diğer takımların da olabileceğini düşünüyorum. Hayatta hiç bir zaman asla demeyin. Ama gerçek şu ki gelecek sene gridde olacağımızdan eminim”

Howett ayrıca son alınan sonuçların, Toyota’nın pilot kararına kesin etki etmeyeceğini, hem Trulli hem de Glock’un yerlerine pilotlar alınabileceğini söyledi.

Suzuka’da Trulli’nin performansından memnun kalan takım patronu, buna rağmen bazı diğer podyum fırsatlarının kaçırıldığını da belirtti.

Howett: “(Trulli’nin Toyotya’ya katılmasından bu yana) 5 seneye bakmalısınız. Sert olmak istemem ama Spa’da daha rekabetçi bir liderlik konumundaydık ama sonuca ulaşamadık”

“Bu yüzden gerçeklere saygı duymalısınız. Jarno’yu eleştirmek istemiyorum, çünkü harika bir insan ve deprem mağdurlarına yaptıkları…. Bir çok güçlü özellik var”

“Ama yine de ne yazık ki takım ruhu olarak bu sporda şiddetli bir rekabet var ve kazanmak için en iyi fırsatı bulmamız gerekiyor.”


Yorumlar

  1. Sanat 9,5 dirhemmiş. Trulli'de de olduğu gibi bazı pilotlarda o yarım dirhem eksik. Takımlar için de durum budur aslında – sadece yarım dirhem..

  2. İşte bu yüzden yarışmanın çok önemli görülmediği, reklam, para odaklı bakıldığı için F1'in ruhuna ayak uyduramadınız. Kalıcı olamayıp gidici pozisyondasınız her zaman. Sadece bir dünya markası, otomotiv devisiniz ama Formula 1 için çok önemli değilsiniz, bu mantıkla olamaz da.

  3. Trullinin sıralama performansı iyi ama yarış performansı kovalainen den bile kötü bence..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir