Resmi: Robert Kubica 2010'da Renault'da

yazar:

kategori:

24 yaşındaki Polonyalı sürücü, 2006 Macaristan GP’den bu yana BMW Sauber takımı ile yarışıyordu ve gelecek sene Renault’ya geçecek.

Renault F1 takım patronu Bob Bell, uzun zamandan beri gözlerinin Kubica üzerinde olduğunu söyledi.

Bell “2006’da Formula 1’e giriş yapmasından bu yana o, kendi jenerasyonu içerisinde yetenekleri ile bizim ilgimizi çekti ve onun başardıkları, gelecek sene bizim araçlarımızdan birisini kendisine kazandırdı.”

“Renault’nun hedefleri yüksek ve Robert’in bu hedeflere ulaşmada büyük rol oynayacağını düşünüyoruz.” dedi.

Kubica ilk Formula 1 deneyimini 4 sene önce Renault ile yaptığı testte yaşamıştı. 2006’te World Series by Renault’da şampiyon olan Kubica, ödül olarak Renault ile test yapmış ancak ardından BMW Sauber’e geçmişti.

Kubica “2010 sezonunda Renault’ya katılacağım için oldukça mutluyum. Bu takımla özel bir bağlantım olduğunu düşünüyorum çünkü 2005’te World Series by Renault’da şampiyon oldum. Bu bana takım ile Barcelona’da test yapma şansı vermişti ve Formula 1’e Renault ile başlamıştım.”

“Renault’nun güçlü kazanma düşüncesi bende de var ve onların arkadaşçıl yaklaşımları ve açık tutumları karşısında rahatım. Gelecek sene birlikte gridde ön sıralarda olacağımız konusunda iyimserim ve buna motive oldum, umarım şampiyonluk için mücadele edebiliriz.” dedi.

Kubica, 2006’da daha 3. yarışında podyuma çıkmayı başardı ve geçtiğimiz sene Kanada’da ilk Formula 1 zaferini kazandı.


Not: Haber yorumları konudan uzaklaşıp kişisel tartışmalara döndüğü için bu haber yoruma kapatılmıştır.

Bundan sonra lütfen haber ile ilgili yorumlar yapalım. Provakotorlere istediklerini verip onlarla anlamsız tartışmalara girmemeye özen gösterelim.

Ayrıca bazı kişilerin üyelikleri askıya alınmıştır.


Yorumlar

  1. MUSAB, tartışmayı uzatmak yersiz. fer-rai isimli şahsiyetin mesajları silindiği için yaşar ve nur arkadaşın neden böyle yorum yazdığının iç yüzünü bilmiyorsun. Seviyeyi düşüren farklı arkadaşlar var, hata yaşarda değil.

  2. ben şahsım adına sordum vega nitro arkadaş…rahatsız olduysan bir daha sana cevap yazmam o yüzden seni rahatsız etmeme adına soruyorum. benden rahatsızsan söyle sana bir daha karşılık vermem.

  3. yaşar efendi yorumları yeni okuyorum. sen kimsin başkasıyla tartışıken benim adımı ağzına alıyorsun defol git diyorsun kendinizi bir b.k sanıyorsun diyorsun benim msn hakter55@hotmail.com
    yaptığın açıklamalarla buraların seviyesini bayağı düşürmüşsün kızdığında birşey yazacaksan oradan yaz. kaldıki sana cevapta yazmadım ama meydanı boşbulmuşsun yazmışsın çok ayıp ediyorsun delikanlıca ifadeler değil bunlar…vallahi ayıp bir daha adımı ağzına alma sanada cevap yazmayacağım bundan sonra.

  4. Ama burada insanları provake eden, hakaretler savuran, düşünceleri ile değil hakaretleri ile öne çıkmaya çalışan insanlar var. Bu yüzden ortalık karışmakta.

  5. benim sana yazdığım ve verdiğim cevaplarda kaba bir ifade varmı? senin bana yazdıklarında yok…neticede fikirler görüşler karşı karşıya gelir ama kazanan hiç olmaz.

  6. MUSAB BERA, fer-rai'nin dediklerini bilsen daha iyi olacaktı, ama silindi hakaret içerikli olduğu için mesajlar.

  7. arkadaşlar biz yokken ortalık birbirine girmiş. seviyede bayağı düşmüş. argo ifadeler kullanılmış. defol git ler koçumlar sokmak ifadeleri bunları burada kullanmak sanal kabadayılıktır. herkes konu dahilinde (bana göre genel manada f1 ) kaba ifadeler kullanmadan yorum yapabilir. güncel hayatımızda kaba ifadeler kullanabiliriz ama burada birbirimize söylemeye hakkımız yok burada bir sürü yazan arkadaş var okuyan var hoş değil.

  8. arkadaşlar biz yokken ortalık birbirine girmiş. seviyede bayağı düşmüş. argo ifadeler kullanılmış. defol git ler koçumlar sokmak ifadeleri bunları burada kullanmak sanal kabadayılıktır. herkes konu dahilinde (bana göre genel manada f1 ) kaba ifadeler kullanmadan yorum yapabilir. güncel hayatımızda kaba ifadeler kullanabiliriz ama burada birbirimize söylemeye hakkımız yok burada bir sürü yazan arkadaş var okuyan var hoş değil.

  9. neyse hepinize hayırlı günler.eve gitmem lazım.

  10. evet vega aynen katılıyorum .birde gökhan demir var bunlar gibi olan.yalzın onun bir farkı var.ona cevap yazdığın zaman o uzatmıyor.şu an için kurtuluduk ya bunada şükür.

  11. Tolga Kardaş'ın da ismine hakaret etmişti bu fer-rai nickli arkadaş gardaş diyerekten. Yine benzer olaylar içinde

    Yaşar arkadaşım fer-rai, zfr, MUSAB BERA gibi aşırı fanatik (holigan demek istemiyorum-hakaret kategorisine alıyorum onu çünkü) insanlar; düzeyli yorum yapan insanları yıldırtmaktalar. lost boy, crash gibi arkadaşlar oldukça güzel yorumlar yapıyordu; bu kişilikler yüzünden bu arkadaşlarım ana sayfa haberlerine yorum yapmaktan sıkıldılar. Seviyeli yorumcuların tekrar ana sayfada yorum yapmaya devam etmesi, site yönetimin de bu tartışmacı (sanırım fake üyelikleri) buradan uzaklaştırması en büyük temennimdir. Yoksa daha çok göreceğiz tartışmaları, ilerleyen zamanlarda da haberlere yorum yapma yetkimizin tüm üyelerden alınmasını…

  12. bugüne kadar olgunluk gösterdik ama anlamıyorsunuz.dün bana isine bak sen gibi laflar bu gün bir başkasına kes sesini.sen kimsinki böyle davranma ihtiyacı hissediyorsun.olgunluk buysa biz bu sitede üç tane olgun insan var gerisi hep seviyesiz kişiler.

  13. nurr ve yaşarın bir hatası yok, laf sokmaya çalıştıklarını da düşünmüyorum. Ortalığa hakaret savuran biri var ise o da sen olmaktasın. Onlar da bu hakaretlere karşı kendilerini savunmaktalar, bu yüzden mesajlarını böyle attılar. Lütfen tartışma-savunma-hakaret dozunu iyi ayarla. Seviyeli olmanı bekliyorum senden.

  14. vega_nitro arkadaşım bırak fer-rai kendi zeka seviyesindekilerle takılsın burda.ancak onlarla anlaşabiliyor zaten.

  15. bak koçum analaşılan musab namı diğer kenan özdmir ile aynı yaştasın galiba.biriniz gelip biriniz gidiyorsunuz.şurada adam gibi yorumunu yap çek git yoksa bu yorum sitesi kalkasıya kadar sürer bu.biraz olgun insan gibi davran

  16. fer-rai hala hakaretlerine devam etmektesin. Buyur güzel güzel tartışalım ama hakaret ettiğinde, kendini daha da aşşağılara çekiyorsun seviyen ile beraber.

  17. bana bak efendi ol istersen saygı duymak istiyorum.sana saygıyı soksan durmayacak.

  18. Bu fanatik Kimicilerin bir de "gidip de kumda oynayın" lafı vardır. Ona da ayrı bir gülmekteyim zaten. Sıkıntılarından insanlara saldırmalarda bulunuyor fanatikler ne yazık ki.

    MUSAB BERA, fer-rai, zfr aynı kişinin fake üyeliği bile olabilir nedense yorum tarzları aynı olmakta, bu da işin ilginç tarafı.

  19. hmm süpersin sen ozaman üstün yeteneklerin falanda var burda harcanma boşuna.

  20. fer-rai'cik diyip senin dilinden konuşalım belki anlarsın ozamn.seninle tartışan yok zaten.yaşımı bilmeden büyü demen senin biraz daha büyümen gerektiğini gösteriyor.neyse sen takıl kendi yaşıtlarınla burda…

  21. fer-rai sen çizmeyi aşmaya başladın.sen ve musab birde zfr şuradan defolup gidin kimsenin huzurunu bozmayın ne demek kes sesini.sen keseceksin sesini hep alttan almaya bakıyoruz ama yeter.olup olmadık yerde tahriği yapan sizsiniz ondan sonrada zeytinyağ gibi üste çıkanda sizsiniz.seviyeyi bozmayalım diye uğraştıkça kendinizi bir b.k sanmya başlıyorsunuz.

  22. Ayrıca vegacık diyerek nick'ime hakaret etme hakkını nereden buluyorsun? Saygı çerçevesinde yorum yapalım diyip, böyle konuşuyorsan nasıl bir taraftar olduğunu çok güzel belli ediyorsun.

  23. fer-rai sınırı aştığını söylemeliyim. Kibarca sus artık diyorum sana, sen kapa çeneni diyerek cevap vermektesin. Kimin tartışma uzattığı belli oluyor burada.

    Alonsocuların tartışmayı başlattığı, milleti provake ettiği ve çevreye hakaret ettiği bir konu gösteremeden konuşma bence.

    Nedense Kimiciler hep akıl almaz garip kombinasyonlarla hakaret etmektedirler, Lewis'e kara-kuş, Alonso'ya b-alonso diyenler aynı insanlar.

    Burada düşük düzeyde yorum yapan insanlar Alonso'cular değil Kimiciler olmakla beraber, hakaret savuranlar yine sizin kadronun provakatör elemanlarıdır.

  24. sen ve senin gibiler böyle tahrik edici yorumlar yapınca bizde sizin seviyenize düşmek zorunda kalıyoruz ne yazıkki.ayrıca mesajımda kimi ye hiçbir laf söylemedim ama hemen kimi nin nasıl bir pilot olduğunu biliyorsun diyorsun.evet ben kimi nin pilotluğunu biliyorum alonso taraftarı olmam kimi hakkında atıp tutmamı gerektirmez eğer öyle yaparsam sizden bir farkım kalmaz.

  25. Kimi ile Alonso'yu karşılaştırıp, her konuyu Alonso'ya bağlayıp, Alonso'nun başarılarını kıskanıp tartışmalar açıyorsunuz. Sonra Kimi'yi rahat bırakın deyip aradan sıyrılmaya çalışıyorsunuz.

    Bak bizim tartışmayı başlattığımız bir konusunda bir kanıt da bulamadın, bence artık konuşma…

  26. fer-rai burda rahat bırakılması gereken biri varsa alonso ve taraftarlarıdır.ferrari kimi yi takımdan gönderip alonsoyu aldı diye geçirdiğiniz sinir krizlerini az çok anlayabiliyoruz ama böyle her haber altında saçma sapan alonsoya saldırmanız sadece komik oluyor.çünkü herkes alonsonun pilotluğunu biliyor sizin kötü demeniz hiçbir şeyi değiştirmez.
    ve musab bera bu sitede yaptığın tek şey provakasyondur…

  27. Buyur fer-rai başlangıç nedenini bekliyorum. Elle tutulur bir sebep göster.

    Tartışmanın nedeni Alonso'nun istatistiksel olarak daha üstün olması, Kimi'nin ne kadar çabalasa, ne kadar sevilse bile o istatistiklere ulaşamamış olması ve sizin onu çekememenizden kaynaklanıyor bence. Sence tartışma başlama nedeni nedir, kim başlatıyor.

    Somut bir kanıt sunmanı beklerim.

  28. Buyur o zaman fer-rai tartışma nasıl başlamış ve Alonso-Kimi karşılaştırmasını ilk kim yapmış ve Kubica'dan Alonso'ya kim uçmuş göstermeni istiyorum senden.

  29. Gereksiz yorum yapan kişiler de sizin pilotun taraftarları, siz başlatmayın biz devam ettirmeyelim. Kışkırtan, kötüleyen, insanlar çoğu zaman siz olmaktasınız. Burada tartışan hiç bir Alonso destekçisinin bu konuda suçu olduğunu düşünmüyorum.

  30. Şahsen burada Alonso'dan Kubica'ya geçiş yapan kimse yok Musab Bera'dan başka.

    Nedense hep Kimiciler, Alonsoya laf atıp; sonra da tartışma başlatıryorsunuz bık bık demekteler. Çoğu tartışma sizin tarafınızdaki insanlar tarafınızdan çıkmakta. Asıl çıkma nedeni de Alonso'yu çekememezlik.

  31. MUSAB BERA Tarih: 07.10.2009 17:48:25

    MUSAB BERA Tarih: 07.10.2009 20:08:32

    bu mesajlara bak bakalım, tartışmayı kim başlatmış fer-rai.

    Tekrar diyorum, benim için hava hoş, belli çerçevelerde tartışırmak beni yormaz.

  32. fer-rai, hiç sorun yok ben tartışmaktan memnunum. Hakaretler ve saygı çerçevesini aşan yorumlar olmadıkça, benim için uygun.

    Ama demek istiyorum ki buradaki bazı Kimi taraftarları gibi karıştırıcı ve kışkırtıcı insanlar burada oldukça tartışmalar hiç durmadan devam edecek. Burada hiç bir Alonso'cu veya McLarenci tartışmaların başlangıç vuruşunu yapmamıştır, dikkat edersen.

  33. ayrıca isterse alonso istatisdiklerde hep önde olsun bizi ilgilendirmiyor.sadece her konuda kimi yi ortaya atma senden istediğimiz bu

  34. vega nitro sen takılmana devam et kardeş senin gibiler olduğu sürece bu dozunu aşan tartışmalar devam eder gider

  35. MUSAB BERA, komiklik yapıyorsun. Diyorum sana Kimi Raikkonen’in kıskanılacak bir tarafı yok çünkü, tuttuğum pilot kendisinden daha başarılı, istatistiksel olarak daha üstün. Ama kıskanma sizin için geçerli muhtemelen, her konuda Alonso kelimesi geçmesi, kendisine laf edilmesi ne kadar kıskandığınızı; çekemediğinizi kanıtlamakta.

    Fer-rai istersen 20 yıldır F1 izlemiş ol, fark etmez, beni alakadar etmez söylediklerin Ona bakarsan ben de 2007 yılının hatırlamadığım bir ayından itibaren hep buradayım. Aynı nick ve aynı çizgi ile. Ayrıca önceki mesajlara bakar isen tartışmanın başlangıç vuruşunu Alonso’yu çekemeyen aşırı fanatik Kimici arkadaşlarının başlattığını göreceksin.

    İstatistiklere gelince, bu istatistikleri kimse bırakmaz. Çünkü pilotları, takımları karşılaştırmak için ender sıfatlardan biri istatistikler… Bu her ne kadar taraf tutmayı ilgilendirmese de (İsteyen Jos Verstappen’ı tutar), oldukça önemlidir bu istatistikler.

    Gelelim Kimi-Alonso karşılaştırmasına. Nedense bazı kişiler her konuda Alonso’yu çekemedikleri için, başarılarına laf etmekteler. Bu yüzden biz de Alonso-Kimi karşılaştırması yapıyoruz ama genelde bu karşılaştırmanın fitilini biz değil siz ateşlemektesiniz. Kimi hakkında antipatik konuşmalar yapıyormuşum, ne yazık ki bunlar size antipatik gelse de gerçekler acı ne yazık ki fer-rai. Siz başlatıyorsanız tartışmaları, biz de devam ettireceğiz…

    Hiç şüphesiz tüm F1 izleyicileri Ferrari’ye büyük saygı duyar. Tartışmasız bir şekilde sadece Ferrari’yi izlemek için burada olan insanlar var. Böyle büyük bir takıma orta sıra takımı demek zaten komik Tamam Alain Prost’un Ferrariye kamyon gibi deme zamanlarında başarısız olabilirler, o zaman orta sıra takımı katerogisinde değerlendirebilirdik. Çünkü o seneler farklı büyükler vardı pistte. Ama son 10 için “Ferrari orta sıra takımıdır” diyorsan büyük tepki çekersin. Benden asla böyle bir laf çıkmaz ama Kimi’yi gönderdiği için Ferrari’ye öfke duyan siz Kimi taraftarları mutlaka böyle laflar söyleyecektir. McLaren’a da demediğinizi burakmamıştınız, Ferrari’ye de benzer şeyleri yapmaktasınız.

    Minardi’nin son 10 yıldaki pilotlarına bakalım (1996 yılından başlıyorum 2005 yılına kadar.); Pedro Lamy, Giancarlo Fisichella, Tarso Marques, Giovanni Lavaggi, Jarno Trulli, Ukyo Katayama, Shinji Nakano, Esteban Tuero, Luca Badoer, Stéphane Sarrazin, Marc Gené, Gastón Mazzacane, Tarso Marques, Alex Yoong, Fernando Alonso, Anthony Davidson, Mark Webber, Justin Wilson, Nicolas Kiesa, Jos Verstappen, Gianmaria Bruni, Zsolt Baumgartner, Christijan Albers, Patrick Friesacher, Robert Doornbos… Şimdi bu isimleri inceleyelim… Şu an F1’de olan 4 pilot bu takımdan çıkma, Webber, Fisichella, Trulli ve Alonso. Diğer pilotlar çeşitli nedenlerden ötürü silindiler ve yok oldular. Bu pilotlardan en rekabetçi kariyere sahip olan pilot kim, hiç şüphesiz Alonso.

    Oversteer Minardi-Sauber karşılaştırmasında söylemek istediklerimi özetlemiş zaten, mesajlarına imzamı atarım.

    Eren Uzcan burada Kimi’nin Sauber pilotajına laf atan yok, olayı biraz yanlış değerlendirmektesin. Rekabetçi bir takımda, uzun süre üzerinde çalışılmış araç ile güzel bir çaylak sezonu geçirdi. Ama eğer Alonso’nun Minardi çaylaklığı ile bunu karşılaştıracaksanız bu büyük bir hata olur.

  36. ayrıca şu istatisdikleri boşverin herkes onlara baksaydı zaten aynı tarafları tutardık

  37. yaşar kardeşim şu – olayına bakma boşver herkes bildiğini okuyor ama şu bir gerçek kimiciler bu sitenin çoğunluğunu oluşturuyor ondandır

  38. oversteer arkadaşım objektif olmaya bir bıraksanız olacağız da devamlı kimi yi kötülemek peşin de olan 2-3 arkadaş var onları belirtmeme gerek yok cümle alem biliyor yoksa tabiki alonsoyu herkes biliyor biz ne kadar kötülesekte konu kubica ama burda farklı konular dönüyor inan ben de çok üzülüyorum ama bırakmıyorlar ki

  39. site yönetimine sormak istiyorum yorumlarım niye silindi diye küfürmü ettim yok sen aşağılıksın yok sen şerefsizsin gibi insanlığa yakışmayan sözlermi kullandım.birde şunu merak ediyorum.dünde söyledim.bu şahıslara bu kadar artı oy nereden geliyor daha düne kadar eksilerden başını kaldıramayanlar şimdi bakıyorum herkeste eksi buradaki bazı kimiciler hep artı.kesin bu işte bir iş var.ya site yönetimi bir kıyak geçiyor ya bizim bilmediğimiz yeni bir kimi ve anti alonsocu grub oluştu yada sisteme girip çıkarak kendi kendilerine oy kullanıyorlar.üye girişine her girip çıktığınızda üyeliğiniz yenileniyor bildiğim kadarı ile.

  40. İlk önce sauber ile minardi'yi ayıralım,sauber F1'deki en büyük rüzgar tüneline sahip yanılmıyorsam.
    Sauber orta sıralarda başı çeken bir takımdı.
    Bu,Kimi'nin iyi bir çaylak sezonu geçirdiği gerçeğini değiştirmez.
    Bir çok gelecek vaad eden pilot geldi başarısız oldular,Kimi ilk yarışında puan ile tanıştı.
    Puanların en somut kanıt olduğu doğru ama biz bunları ne kadar önemsiyoruz?
    Çoğu kişi Kimi'nin mclaren birlikteliğinin daha başarılı olduğunu düşünür,benim gibi.
    Ama puanlara baktığımızda Mclaren geride Kimi'nin Ferrari ile olan kariyerine göre.
    Aslında ne kadar objektifiz ortaya koyuyor,aslında bu objektif olmadığımızı da göstermez ama sadece puanları fazla önemsemiyoruz.
    Aslında bunun örneğini 2007'de mclaren alonso birlikteliğinde de gördük.Alonso 1 puan ile şampiyonluğu kaçırdı ama hangi taraftar o birlikteliğe başarılı diyebilirdi?
    Başarı puanlarla ölçülür,evet ama puanlardan başka şeylerde var,bunlara soyut diyebilirsiniz ama bunların var olmadığını söylemek en az puanları görmezden gelmek kadar kötü.
    Bunlar takım ile uyum olsun,aracın pilota uyması olsun vs. olsun,bunlar başarıyı getiriyor ve puanlara yansıyor.
    Takım ile uyum+aracın pilota uyması+iyi bir araç=Başarı=Puan,sizin bakış açınız bu ise ona bir şey diyemem.
    Çünkü bu gerçekten bana ters gelen bir şey,uyumlu bir birliktelik olsada hiçbir zaman mutlu sona ulaşamayan mclaren-kimi birlikteliği niye bizim aklımızda yer ediyor?
    Çünkü biz puanlardan biraz daha fazla yarışın heyecanına bakıyoruz,buna göre puanlama yapabiliyoruz.
    Örneğin;2005 nürburgring,2008 spa vs.
    Bunların kahramanı kimi idi,kazansaydı normal bir tane birincilik olacaktı ama yarış dışı kalması bizim için kazanmasından bile önemli oldu.
    Son olarak;
    Puan hesaplamasını 5 sezon mclarende yarışan Kimi'nin topladığı tüm puanların 5 te 3'ünü aldım ve Ferraride yarışan Kimi'nin 3 sezon aldığı puanlar ile karşılaştırdım.
    Sonuçlar;
    Kimi-Ferrari:224 puan,9 Birincilik,26 podyum
    Kimi-Mclaren-Mercedes.326 total,5'te 3'tü:195,6'ya tekabül ediyor.
    Burada;
    9 birincilik,34 podyum elde etmiş.
    Buyurun karşılaştırın ama Mclaren'in podyumu sizi yanıltmasın onların 5 te 3'ü alınmadı.

    Bu puan karşılaştırması pek adil bir karşılaştırma olmadı ama Ferraride Kimi 3 sezon yarıştı 5 sezon yarışsaydı daha iyi bir karşılaştırma olabilirdi.

  41. İlk önce sauber ile minardi'yi ayıralım,sauber F1'deki en büyük rüzgar tüneline sahip yanılmıyorsam.
    Sauber orta sıralarda başı çeken bir takımdı.
    Bu,Kimi'nin iyi bir çaylak sezonu geçirdiği gerçeğini değiştirmez.
    Bir çok gelecek vaad eden pilot geldi başarısız oldular,Kimi ilk yarışında puan ile tanıştı.
    Puanların en somut kanıt olduğu doğru ama biz bunları ne kadar önemsiyoruz?
    Çoğu kişi Kimi'nin mclaren birlikteliğinin daha başarılı olduğunu düşünür,benim gibi.
    Ama puanlara baktığımızda Mclaren geride Kimi'nin Ferrari ile olan kariyerine göre.
    Aslında ne kadar objektifiz ortaya koyuyor,aslında bu objektif olmadığımızı da göstermez ama sadece puanları fazla önemsemiyoruz.
    Aslında bunun örneğini 2007'de mclaren alonso birlikteliğinde de gördük.Alonso 1 puan ile şampiyonluğu kaçırdı ama hangi taraftar o birlikteliğe başarılı diyebilirdi?
    Başarı puanlarla ölçülür,evet ama puanlardan başka şeylerde var,bunlara soyut diyebilirsiniz ama bunların var olmadığını söylemek en az puanları görmezden gelmek kadar kötü.
    Bunlar takım ile uyum olsun,aracın pilota uyması olsun vs. olsun,bunlar başarıyı getiriyor ve puanlara yansıyor.
    Takım ile uyum+aracın pilota uyması+iyi bir araç=Başarı=Puan,sizin bakış açınız bu ise ona bir şey diyemem.
    Çünkü bu gerçekten bana ters gelen bir şey,uyumlu bir birliktelik olsada hiçbir zaman mutlu sona ulaşamayan mclaren-kimi birlikteliği niye bizim aklımızda yer ediyor?
    Çünkü biz puanlardan biraz daha fazla yarışın heyecanına bakıyoruz,buna göre puanlama yapabiliyoruz.
    Örneğin;2005 nürburgring,2008 spa vs.
    Bunların kahramanı kimi idi,kazansaydı normal bir tane birincilik olacaktı ama yarış dışı kalması bizim için kazanmasından bile önemli oldu.
    Son olarak;
    Puan hesaplamasını 5 sezon mclarende yarışan Kimi'nin topladığı tüm puanların 5 te 3'ünü aldım ve Ferraride yarışan Kimi'nin 3 sezon aldığı puanlar ile karşılaştırdım.
    Sonuçlar;
    Kimi-Ferrari:224 puan,9 Birincilik,26 podyum
    Kimi-Mclaren-Mercedes.326 total,5'te 3'tü:195,6'ya tekabül ediyor.
    Burada;
    9 birincilik,34 podyum elde etmiş.
    Buyurun karşılaştırın ama Mclaren'in podyumu sizi yanıltmasın onların 5 te 3'ü alınmadı.

    Bu puan karşılaştırması pek adil bir karşılaştırma olmadı ama Ferraride Kimi 3 sezon yarıştı 5 sezon yarışsaydı daha iyi bir karşılaştırma olabilirdi.

  42. valla açıkcası kışkırtıcı mesajları kimler atmış aşağıda tekrar bakmak gerek, vega_nitro öyle yada böyle istatistikleri ve kendi görüşlerini sunmuş, öbür tarafta bazı kendini bilmez kimi taraftarı ise işte sen kimiyi kıskanıyosun yok çirkinsindir falan filan diyor acaba kışkırtan kim bu şartlar altında? Şu nokta da Vega_nitro sadece olanları söylemiş, minardiyi sauberle eş tutan bir zihniyet zaten F1den anlamıyordur yani bu bir gerçek, madem sitenin kuruluşundan beri burdasınız bunu da biliyor ve kabul ediyorsnuzdur, madem objektifsiniz, neden bir kimi taraftarı çıkıpta "kardeşim siz nasıl sauberle minardiyi eş tutarsınız" demiyor? Minardi yarışacak parayı zor bulurken, Sauber 2. rüzgar tünelini inşa ediyordu, Minardi güçsüz cosworthlerle yarışmaya çalışırken, Sauber'in arkasında Ferrari desteği vardı, Minardi yarışmak için sponsor destekli çaylaklar kullanırken, Sauber'de fisichella, Massa, Heidfeld gibi pilotlar yarıştı… Minardi lider takımdan o kadar yavaş kalıyordu ki, şuana uyarlarsak farkları, Brawn ile bir Gp2 aracı arasındaki fark kadar fark vardı, yapmayın etmeyin kendinizi komik duruma düşürüyorsunuz…

  43. overster biz site kurulduktan beri burdayız sonuçta f1 sadece kimi ve alonsodan ibaret olmadığını biliyoruz niye tahrik ediyorsunuz ben de onu anlamadım

  44. Ya Kimi 2010'da koltuk bulamazda sizde başka forumlara gidersiniz diyeceğim ama düzgün kimi taraftarlarına ayıp olcak…

  45. vega nitro böyle kimi antipatik konuşmaya devam ettikçe bizde aynı şekilde alonso hakkında konuşacağız her durumda kimi yi kıyaslamaktan vazgeç

  46. sende buradasın bizde buradayız veganitro kimi mclarenle şampiyon olursa ferrari için orta sıra takım demezsin umarım. ama bütün yazdıklarım senle alakalı düşüncemi değiştirmedi. içten içe imreniyorsun kıskanıyorsun fazla yakışıklı fazla sıradışı fazla cool görünümlü. alonso daha halktan sana yakın normal biri. bu arada cinsiyetini öğrenebilirsem ona göre bey veya hanımefendi diyeceğim. bu arada bu sitede yorum yapan 300 kişi varsa sen en sevdiğim 295. kişisin…

  47. Bu arada zfr, istatistikler canını sıkmış sanırım. Ama gerçekler bu ne yapalım. Boş laf edip, olayları geçiştirip sözü uzatmaktan daha kolaydır istatistikler, hem daha kolay anlaşılıyor. Soyut kavramlarla fikir savunulmuyor ne yazık ki. Elimizde puanlar, şampiyonluklar varsa doğal olarak kullanacağız. Yanlış bir durum yok burada.

  48. Olay Sauber ile Minardinin karşılaştırılmasından kaynaklanmakta. Karşılaştırırsan her zaman Sauber daha iyi bir takımdır derim ben sana. Sezon sonuçlarına bakarsan neredeyse her zaman son 3'te olduğunu göreceksin Minardi'nin. İşte alt sıraların takımı olmanın anlamı budur, ve göreceli bir kavram değildir alt sıra takımı kavramı. Sauber çoğu zaman maddi kaynak, teknolojik imkan gibi konularda alt sıra takımlarından da öndedir, sınıflandırmada bu nedenler de kullanılmalı.

    Alonso ilk sezonunda puan çıkaramamışmış, neden acaba? Başa dönelim, Sauber’in imkanları Minardi’den çok üstün biliyorsun. Red Bull, Petronas gibi sponsorları vardı çoğu zamanlar. Ayrıca gelişmiş rüzgar tünelleri ve LeMans’ta bile tecrübeleri olan kaliteli mühendislere sahiplerdi. Bu yüzden rekabetçi araç üretme şansına Minardi’den daha fazla sahiptiler. Ayrıca 2001 yılının Sauber C20’si Ferrari motorluydu bu da büyük bir etken. İşte Alonso’nun ilk sezonunda puan çıkaramaması bu yüzden diyorum. Minardi rekabetçi araçlar üretebilseydi doğal olarak Alonso puan çıkaracaktı bu sezonundan da. Sonuçta takım arkadaşını yok etmiş, önündeki orta sınıf araç klasmanına dahil olacak Benetton gibi araçları geçmeyi başarmış. Bkz: 2001 İspanya GPsi. Ve demek isterim ki Minardi’den çıkıp, Renault gibi bir firmanın gelecek vaat eden takımının, gelecek vaat eden test pilotu olmak bir terfidir.

    2001 Sauber’e dönelim. Kimi 4. olmuş kabul. Acaba sen o sene Nick Heidfeld’in podyumunu hatırlıyormusun Brezilya’daki? Ferrari motoru ve güçlü teknik kadro sayesinde Sauber’in podyumu ve tarihindeki en başarılı sezonu gelmiş. Bunda Kimi Raikkonen’in katkısı o kadar abartılacak seviyede değil ki, o sadece aracını kullanmış bir pilotun yapması gerektiği gibi. Şimdi o sezon Kimi aracın altına girip motor ayarlaması yapsa ve Sauber o sezon bu yüzden güçlü olsa anlayacağım dediğini, ama daha önce dediklerin saçma olmaktan öteye gitmiyor. Nick puan alma konusunda öndeydi evet o sezon Kimi’den, ayrıca yarış dışı kalma sayısı daha az bunu da belirteyim.

    Kimi’nin neresini kıskanalım, görünüşünü mü? Ne kadar saçma. Pilotun görünüşü ile pist perfosmansının ne alakası var. Piste dönersek de, sonuçlara bakalım diyorum o zaman. Alonso’nun yarış başına aldığı puan sayısı 4,21; Kimi’nin 3,74… Şampiyonluk sayısı Alonso’nun daha fazla. Ayrıca ardı ardına 2 kere yapmış Alonso. Birkaç sene önce en genç yarışan, yarış kazanan, pole kazanan, şampiyon olan pilottu. Hala en genç çifte dünya şampiyonu olan kişi. Kim kimi kıskanıyor ve çekemiyor acaba…

    Alonso sevilmiyor düşüncesi çıkmış bir de, sevmeyin zaten sizi zorlayan yok. Ama pistte izlemişsinizdir Mavi kıyafetli mavi bayraklı fanatik Alonso’cu İspanyolları. Kendisine çocukluğundan beri desteğini esirgemeyen Latin şirketlerini ve bu grupların Alonso’Nun başarısı ile sevinmelerini.

    Objektifliğe gelince, geniş çerçeveden bakmaya alıştım F1’e. Hakkinen ayrıldıktan sonra sadece McLaren’i değil diğer takımları ve araçları, pilotların geçmişlerini inceleme fırsatım oldu. Bu yüzden sadece McLaren’in ve pilotlarının değil; diğer pilotların ve takımların başarılarına seviniyorum uzun zamandır. Sonuçta F1 izleyicisiyiz. Ama eğer tuttuğum takımın veya pilotun başarılarına haksızlık yapılıyorsa bunun her zaman karşısında dururum. Böyle bir durumda objektiflik diye bir olay düşünülemez, siz düşünmediğinize göre…

    Son olarak diyorum ki; Kimi koltuk bulsun rekabetçi takımda, sizin gibi fanatik taraftarlarını üzmesin… Yoksa Kimi ile beraber takımdan takıma gitmekten öte, şampiyona değiştirmek zorunda kalacaksınız.

  49. elif çivici ben bunu defalarca soyledim ve yine soyluyorum bne alonsoyu ne kucumsuyorum neden basarilarina kulp takiyorum aksine alonso belki karakter olarak ve gorunus olarak bana itici geliyor ama surus olarak super hele hele 2 kez dunya sampiyonu olmus bir pilot buna bende karsiyim yorum lar konuya gore yapilmali ben onceki yorumumda veganin ikide birde yok su istatistikler yok oyle yok boyle bari devlet istatistik entutusunde calissada bir isine yarar bari diyorum ayrica benim anlatmaya calistigim burda bazi arkadaslar bize objektif olun tarafsiz olun diyorlar ama kendileri ne kadar objektif ve ne kadar tarafsiz acaba

  50. oversteer sende biliyorsun olayda şaibe var. santanderin emrivakisi var. ferrarinin ezilmişliği var. oyuncak gibi oynadılar ferrariyle. parayla istediklerini yaptırdılar ferrariye…bu hale düşmüş bir takım kimini asaletine yakışmazdı zaten. kimi çok farklı bir insan…çok sevdiğimden söylemiyorum. her türlü centilmen her türlü beyefendi bir insan. cereyanı var insanı kendine çekiyor. yaptığı her yorumlada kafa açıyor. neyse sen ve senin gibi bir kaç arkadaş da başka pilotları tutsun zaten zevki kaçar. eğlenecek adam bulamayız. :)))

  51. 08 10 2009 20:36 yorumuna istinaden vega nitro beyefendi veya hanımefendiye cevap veriyorum. sauber 7.likten öteye puan alamamış ben alt sıra takım diyorum sen orta sıra takım diyorsun. bu göreceli bir durum. bununla alakalı kural konsa o zaman ya senin yada benim dediğim den bir tanesi doğru çıkar. şimdi burada kimi mi daha iyi bir pilot hamiltonmu daha iyi bir pilot neye göre kıyaslayacağız(alonso zaten bu klasmanda değil onu örenek bile veremiyorum). sana göre bana göre bu tartışma uzar gider. ama sauberin aldığı puanları ve takımlar sıralamasında kaçınıcı olduklarını her yıl yazmışsın 2001 e gelince onu ne hikmetle atlamışsın. ama ısrarla heidfieldin kimiden daha fazla puan aldığını okuyanların gözüne sokarcasına yazmışsın. neden onca sene en fazla 7. olmuş sauberin kiminin ilk senesinde yani 2001 senesinde 4. olduğunu yazmıyorsun? dürüstçe söyle kimiyi sevmiyorsun.
    neden sevmiyorsun yoksa senden çok daha fazlamı yakışıklı onumu kıskanıyorsun yoksa çokmu çirkin bir bayansın senin gibilere bakmaz diyemi kıskanıyorsun yoksa sana göre fazlamı dürüst onumu kıskanıyorsun. yoksa burada yazanların yarısı kimici geri kalan yarısıda diğer pilotları seviyor onumu kıskanıyorsun. yoksa kimi severler kimiyi çok seviyor ama senin tuttuğun pilot sevenleri tarafından(zaten bir avuç kişi parmakla say..)öylesine seviliyor onumu kıskanıyorsun senin pilotun aşağı yukarı heryıl şaibeli bir işe bulaşmış kimi tertemiz onumu kıskanıyorsun senin pilotundan çok daha hızlı pilot onumu kıskanıyorsun senin pilot başladığında sıfır puan çekmiş sonuncu olmuş kimi 9 puan almış onumu kıskanıyorsun senin pilot ikinci yılında yedek pilotluğa terfi etmiş kimi hem ferrariden hem mclarenden teklif almış onumu kıskanıyorsun herşeye rağmen kimi senin pilot değil bütün pilotlardan çok daha kazanmış onumu kıskanıyorsun yoksa kimi takım arkadaşını asla kötülemez senin arkadaş asabidir hasistir kıskançtır takım arkadaşını çekemez onumu kıskanıyorsun. yoksa senin pilottan hem uzun hem yakışıklı onumu kıskanıyorsun. galibiyet aldığı zaman asilce seviniyor senin pilot gibi vakvak yapmıyor şaklabanlık yapmıyor asaletinimi kıskanıyorsun. yoksa kazandığı paranın milyonda birini hayatın boyunca kazanmamşısın hep ebeveyn parasıyla malayani işlerle uğraşmışsın onumu kıskanıyorsun. yoksa yoksa yoksa…..
    yazının sonlarına doğru kul hakkı ve orta sıra alt sıra yorumunu nasıl bağdaştırdın 143 IQ m bunu çözemedi bilmeni isterim.
    bir daha yazayım tahrik yok teşvik var. yazalım yazanları okuyalım cevap verelim bel altı olmadıkça mahsuru yok.
    anti kimici arkadaşım….

  52. Kimi taraftarların da ki bu öfke heralde bir 10 sene daha geçmez… Haber Kubica diyor, kendini bilmezin biri ortayı karıştırıyor, tamam hepimiz bazen haber ile alakasız yorum yapıyoruz ama, her başlık altında da Alonso'ya gönderme yapılmaz ki arkadaşım… Nasıl bir kuyruk acısıysa klavyenin tuşuna her bastığınızda aklınıza geliyor olsa gerek… Herneyse, yeni sezonda hem Kubica hem Kimi hem de Fernando'ya yeni takımların da başarılar dilerim, iyi olanın kazanmasını ve iyi olanında biz olması dileklerimle yeni sezonu bekliyorum, 2009 zaten bitti bizim içim

  53. Sağol Tolga arkadaşım, ağustos ayındaki Mercedes-BMW tartışması güzeldi; ben de ondan zevk almıştım baya.

    Kimicilerin saltanatını eksilerle değil, somut yorumlarla sağlaması gerektiğini düşünüyorum. Buyurun savunun fikirlerinizi verilerle…

  54. elif çivici avatarı

    İşi kul hakkına kadar getirmişsiniz ya,ayrıca da kubica haberinde bile yine aynı mevzular açılıyor.Demekki bazılarına çok koymuş bazı şeyler ki alonso ya orta karar pilot diyen bir zihniyet görüyorum.Bir de her şeyi söyleyip söyleyip peşinden aynı sporun aşığıyız diyenlere bitiyorum..

  55. Vega'm Nitro'm Kimicilerin burada saltanatı var karışma onlar ancak kendilerini kandırırlar sana -20 eksi verirler çıkıpta haklarını savunamazlar onların ruhani hali yansır arada 1-2 tane kendini savunabilenler çıkar ancak onlarda gerçek bilenlere laf atarlar "BEN" Vega_Nitro'nun bilgilerine kefilim araştırıyor atıp tutmuyor bilmiş olsa bile bu kötü bir şey değil atıp tutmak yerine her zaman araştırmayı tercih ederim… arkandayım ve yorumlarını zevkle okuyorum

  56. şumi mi bize hakkinen ve kimi yeter diğerleriyle zaten hiç ilgilenmedik

  57. zfr bilmişlik taslamıyorum, gerçekleri söylüyorum. 2007 sezonunu çok iyi hatırlamakla beraber, Lewis'in son yarıştaki hatası ile şampiyonluğu kaçırdığını da düşünüyorum. Eğer Ferrari'nin ufak bir hatası olsaydı Lewis gibi, Alonso şampiyon olacaktı. Bunu puanlarla da gösterdim yazın.

    Varsın olsun Alonso bir daha güzel araçla yarışamasın, şampiyon olamasın. En azından son 10 yılda şampiyon olan tüm takımlar ile yarışmış bir pilot olmuş olacak kendisi. Benzerini Alain Prost yapmıştı. Ayrıca gelecekte ne olacağı şimdilik beni ilgilendirmiyor, Alonso'nun geçmişi gündeme gelip başarıları konusunda hakkı yenerse doğal olarak savunacağım onu.

    Son olarak evet kendimce bir şeyler kanıtlıyorum ama sizin gibi atıp tutmuyorum, veriler ve puanlarla sonuca ulaşıyorum. Aynı davranışları sizden de beklerim, atıp tutma eylemi size göre bir davranış.

    Ben hala buradayım diyenler Kimi'nin sonu kötü olduğu zaman burada olacaklar mı? Aman sizin gibi taraftarları üzmesin de… Alonsocular, tuttuğu pilotun kariyeri bittikten sonra da burada olacak. Aynen Hakkinenciler ve Schumacherciler gibi…

  58. vega_nitro cok bilmislik tasliyorsun cok biliyorsun alonsoyu yere goge sigdiramiyorsun ama unutma ben hala burdayim 2007 sezonunun sonunu tekrar hatirlatirim ayrica gelecek sene ferrari senin alonsoya iyi bir arac vermesin bakayim yine boyle herseye atlayabilecekmisin bune ya her yerde benzer yorumlar aklin sira verilerle insanlara bir seyler kanitlamaya calisiyorsun ama ne yaparsan yap senin alonso bir daha 2005 ve 2006 da ki gibi bir renault bulamaz o yuzden birak fazla ugrasmayi guzel kardesim yazik olur sana ve senin gibilere

  59. MUSAB BERA, yorumlarını verilerle sunmanı bekliyorum senden. Sauber orta sınıf bir takımdır, aksini savunuyorsan nedenini söyleyeceksin. aşağıdaki verilerde kaç takım arasında kaçıncı olduklarını göreceksin…

    1993 yılı 6 kere puan almış 13/7
    1994 yılı 7 kere puan almış 14/8
    1995 yılı 10 kere puan almış 13/7
    1996 yılı 4 kere puan almış 11/7
    1997 yılı 7 kere puan almış 12/7
    1998 yılı 5 kere puan almış 11/6
    1999 yılı 5 kere puan almış 11/8
    2000 yılı 4 kere puan almış 11/8
    2001 yılında Heidfeld 7 yarışta puan, bir yarışta podyum: Kimi 4 yarışta puan almış.

    Acaba kul hakkı diye demogoji yapan kişiler, verileri de yazdıktan sonra Minardi ile Sauber’i aynı kefeye koyacaklar mı hala merak etmekteyim. Ve senden kanıtlarını istiyorum, verilerle destekle düşüncelerini, alt takım sırası-orta takım sırası çizgilerini belirt.

    Sizin gibi olay çıkarıcı Kimi taraftarları bulundukça, senin Anti-Kimici lafını taktığın insanlar da seninle çok eğlenecek… Sıkılmadan da güzelce cevap verecek.

  60. kul hakkını çok iyi bilirim. burada giriyorsak pilotların hakkına giriyoruzdur. oda müslüman olmadıklarından dolayı bir sorun teşkil etmez. burada yazan birine kötü bir söz durup dururken söylemişsem haklısın. ama burada yumruğu vurupta kavgayı başlatan ben hiç olmadım. bundan sonrada bir sevdiğim arkadaşa söz verdim. bel altı aşağılayıcı asla bir söz kullanmayacağım bana kullansalarda dahi. neyse hayat devam ediyor…selamlar…

  61. m1chael…sen burada gördüğüm en bilgili iki kişiden birisin. ama benim yorumlarıma biraz da kızarak cevaplar yazıyorsun. ben senin yerinde olsam buralarda yeni yazmaya başlamış f1 bilgisi benim 10 da 1 im bile olmayan bir kişiye yazdıklarıyla alakalı asla cevap yazmam. musab spa demem saçmalama demem. sen bu kadar bilgin yanı sıra bana göre ferrari ve şumi yide fanatikçe seviyorsun. dolayısıyla bakıyorum haberlere yaptığın yorum kadarda buraya yorum yazanları herşeye kızan bir sınıf öğretmeni edasıyla eleştiriyorsun. en güzeli sen bana bende sana birşeyler yazmayayım. yoksa benim seviyem yukarı çıkar beni muhatap aldığın için senin seviyende düşer acemilerle tartıştığın için.

  62. Hayirlisi olsun Renault`a. Kubica Alonso gibi renkli bir pilot, Renault`a uyacagini dusunuyorum..

    Onceki mesajimi silebilirmisiniz? yazarken enter a degdi elim 🙂

  63. Hayirlisi olsun, Renault`a Alonso

  64. MUSAB BERA yorumların çok doğru tebrik ederim.Ayrıca Kubica' nın çok başarılı bir pilot olduğunu düşünmüyorum.Renault' a gelince seneye çok fazla varlık gösteremezler.

  65. Ben yorumlarla şişmem, yergiler ile bitmem.

    Sana kapalı felan değilim ama seni dindirmeye çalışıyorum olmuyor. Sen tek bir kişisin ama daha çok kişinin kalbini kırıp, huzurunu
    kaçırıyorsun. Sana ima'lar ile değil açık açık yazmaya çalışıyorum hep. Sonuç olarak müslümansın ve bu milletin evladısın benim için
    o pilotların alayından daha değerlisin. Sende biliyorsun ki insanları yerli yersiz öfkelendirmek hakka girmektir. Sille gösterene
    yanağı dönmek gerek bazen de buğz etmek gerek ama bazen. Birini çok sevebilirsin ama sevgi yerinde ve ağırlığınca güzel. Sevdiğin
    dışındakilere devamlı hakarette başkalarını üzer. Ben üzüldüm diye başkalarını da alakasız birşey ile üzmenin manası nedir.
    Zoruna bile gitse güzel cümleler kurup, hakaret etmemek öfkeyi içe gömmek toplulukta lazım bence. Bak seni sevenler olduğu gibi gülenler ve
    kızanlar da çokcana. Bence kızdırma, kızdırmasınlar. He bizle makara geçiyorsan onu bilemem 🙂 Ben şöyle düşünürüm öfkemi dindirecek,
    saçma sapan konuşacaksam ismi yorumlar olan yere ne diye bunu yazayım gider kum torbası yumruklarım. 🙂
    Bu arada ben değil herhangi bir pilotu başka birini de Ebu Hanife'nin yanına anmam.:|

    Yönetim kızmaz inşallah bu mesajlara. 🙂

  66. senede bir kere puan alan bir takım senin için orta sıra bir takımsa bu görüşündür saygı duyarım. ama katıldığı ilk sene 9 puan almış kimi esas canını sıkıyorki adını bile ağzına almıyorsun. birazda senin gibi soyu azalmış antikimiciler olmalıki burası renklensin. neyse seninle görüşlerimiz farklı sevgimiz aynı sende bende aynı sporların aşığıyız. selamlar…

  67. MUSAB BERA, Sauber Minardiden farklı bir takım değil demek "başarının" anlamını bilmemektir. 1993 yılından itibaren yarış sonuçlarına bakarsan Sauber'in bulundurduğu 2 pilotunun da her sezon en az 1 kere puan aldığını göreceksin (sadece 1997 yılında 2. pilotları puan alamamış). Sauber asla bir alt sınıf takım olmamış, orta sıraların takımı olmuştur.

    Ayrıca Sauber'in 2001 yılı başarısında kaliteli bir pilot olan Nick Heidfeld'İn de payı vardır en basiti bunu söyleyebilirim.

    Alonso'nun 2007 McLaren kariyeri ayrı bir konudur. Tekrar diyorum ki Alonso Hamilton'dan daha uzun süre şampiyonluk şansını sürdürmüştür. Her zaman bunu söylerim, realite budur; her ne kadar sizin canınızı Alonso'nun kariyeri sıksa da…

  68. neyse farkına vardın hatanın…sauber 2001 yılında o yıla kadarki en çok puanını toplamıştır. minardiden farklı bir takım değildir. alonso sıradan bir pilot değil ama şu an f1 de bana yeni gelen birkaç çaylak dışında sıradan pilot gösteremezsin. alonso flavio yönetiminde mclaren hariç her dönem 1.pilot olmuştur. ama mclarende de 1.pilot olarak başlamış hertürlü desteğe rağmen hamiltonu geçememiştir. eğer baştan eşit statüde yarışsalardı hamilton puan olarak iki dünya şampiyonu pilotunuzu geçmişti. eşit mübarezede alonso bana göre orta karar bir pilottur.

  69. Düzeltme: Minardi Yarış koltuğu alma tarihi 2001 olacak, 2002 Renault test pilotluğu, 2003 yılı Renault koltuğu ve ilk yarış galibiyeti.

  70. MUSAB BERA, bak bakalım Minardi hangi sıralarda yer almış tarihi boyunca. Kaç yılda bir puan almış, araştır. Minardi bir orta sıra takımı değildir, alt sıraların takımlarından biri olup daha çok "pilot yetiştirme fabrikası" olarak çalışır. Sauber ise zamanında Mercedes'in bile desteğini almış, orta sıraların en iyi takımlarından biri olmakla beraber, büyük bir mühendislik firmasıdır. Bu Sauber gerçeği çoğu zaman değişmemiştir.

    Dün de yazdım sana bunları. Alonso 19 yaşında Minardi test pilotluğu yaparak kariyerine başlıyor. 2000 yılında yarış koltuğunu alıp takım arkadaşını çaylak bir pilot olmasına rağmen geçiyor, aynı zamanda kendisinden güçlü arabaların pilotlarını geçmeye çalışıyor ve geçiyor da pist üzerinde. Örnek 2001 İspanya GPsi. Minardideki rekabetçi yarışlarından sonra test pilotluğu görevini alıyor Renault'un. En düşük sıraların takımından, orta sıralarda dolaşan eski Benetton, yeni Renault'un aracına terfi ediyor. Sonunda da o zamanların gelecek vaat eden ismi "Jenson Button"un koltuğuna oturuyor.

    İlk önce Sauber ile Minardi arasındaki maddi olanak, teknik olanak, sponsor desteği gibi farkları anlamak gerekir ki, doğru sonuca ulaşasın.

    Pilot kariyerlerini objektif olarak yorumlamanı öneririm. Çünkü böyle garip yorumlar yaptığın sürece senin "Alonso'nun 2 şampiyonluğunu, yarış başına aldığı puanları" "senin gözünün önüne her zaman getirecek" kişiler bulunacaktır.

  71. Gelecek hayatında başarı hakeden bir pilotsun belki bu başarıyı BMW sana kaybettirdi ama en azından senin yıldızının parlamasını sağladı…
    Yolun açık olsun Kubica 🙂

  72. umit isbilen avatarı

    kimi den sonraki favorim, kimi ayrılırsa seneye kubica'cıyım valla

  73. alonso zaten satın alamaz flavio satın aldı onu. istediğine he diyen biri oluncada ön plana çıkardı. gelecek vaat eden bir pilotmuydu? ilk kimi gibi 2001 de giriş yapmış minardi ile 0 puan alarak sonuncu olmuş. sonrada yedek pilotluğa terfi etmiş renoya(!)…kimide sauberde başlamış 9 puan almış. ferrari ve mclarenden teklif almış. 2.pilot olarak ferraride yarışmaktansa mclarenin o kazma aracını tercih edip oraya transfer olmuş. sanırım biraz fark var aralarında değilmi?

  74. Briatore'nin menejerliğini Alonso para ile satın almadı, hatırlatırım. Alonso gelecek vaat eden genç bir pilottu, F1 öncesi kariyeri de dikkat çekiyordu ve bu başarıları sayesinde Briatore'nin desteğini aldı.

    Diyorum ki o zaman Trulli ve Giancarlo da göze batsaymış o zaman.

  75. elif çivici avatarı

    Heidfeld de fena olmaz bence :)Kubica çok hızlı,Fernando takıma ne kadar çok etki yapıyorsa onu yapacağından eminim,umarım iyi bir araçla kendini gösterir..

  76. şuminin ki de luca ymış dermişim:)))

  77. alonsonun meneceri briatoreydi massanın meneceride todtun oğluydu. bu bilinen fakat çok önemli bir fark. diğer pilota göre fark yaratan fark…

  78. "2006'da Formula 1'e giriş yapmasından bu yana o, kendi jenerasyonu içerisinde yetenekleri ile bizim ilgimizi çekti ve onun başardıkları, gelecek sene bizim araçlarımızdan birisini kendisine kazandırdı"

    Bir pilot için söylenebilecek en güzel sözlerden biri olduğuna inanmaktayım. Gerçekten Kubica güzel şeyler başarmıştı. Villeneuve'in ayrılmasından itibaren Sauber koltuğuna oturdu ve ilk yarışında puan aldı tecrübesizliğinden dolayı pistten parça toplama konusunda hatalar yapıp, limitin altında ağırlık taşıdığı farkedilerek puanı silindi ama 3. yarışında İtalya'da podyuma çıktı. 2. sezonunda ise oldukça rekabetçi bir rota çizdi, herkes katılmakta bu duruma.

    Kubica en doğru kararı vermiş Renault'a gelmek ile, 17:40:49'da yapılan M1CHAEL. yorumuna katılıyorum. Renault da ise Alonso'dan sonra tam destek verebileceği bir pilot buldu. Hayırlısı olsun 2 taraf için de.

    Bu arada Alonso'ya 2de bir bağlıyorsunuz konuyu. Tamam Alonso takım arkadaşlarından daha fazla desteklendi diye kabul edelim. O zaman Trulli ve Fisichella da kendilerini ıspatlasalar, "bana destek verin" diyip, tecrübelerini konuştursalarmış. Alonso'nun bu konuda bir hatası yoktur.

  79. hacer neslihan  avatarı
    hacer neslihan

    hayılı olsun renaulta heşeyden önce. kubica iyi bir pilot ve ben renoda başarılı olabileceğine inanıyorum.

  80. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    Renault ve Kubica için hayırl olsun umarım birlikte iyi sonuçlar alırlar

  81. Hayırlısı olsun,umarım başarılı olur.Heidfeld;aslında renoult için iyi bir secenek olabilir…

  82. m1chael görememene şaşırdım. aslında bana karşı gönül gözün kapalı. yazılanları gayet iyi anlıyorsun ama kalp kırmaya çalışıyorsun. benim içinde ıkınıp zorlanıp fazla düşünüp dertlenme. bu pilotlar için ne değerimiz varki düşsün? aman sen böyle açık imasız net eleştirilerle seviyeni düşürmede…imamı azam hazretleri çamurda oynayan bir çocuğa aman evladım kayar düşersin der. çocuk ona döner hey koca imam ben ayağı kayıp düşersem sadece ben kirlenirim ama senin ayağın kayıp düşerse bu milletin vay haline…imamı azam m1chael anlatabildimmi?

  83. Musab sen bana nasıl katıldın yahu çok ilginç 🙂
    Yahu alonso'ya nasıl bağladın bide bu konuyu onu çözemedim. 3 kere alonso diyorsun konu kubica ile ilgili 1 kere kubica. Hadi alakalı birşey yazsan neyse diyeceğim de onuda göremedim. Sen en iyisi bu pilotların hiç birisi için kendi değerini düşürme. Değmez, sende milletimden bir insan evladısın.

  84. şimdiki durumuna bakılırsa ferrari mclarende 2010 da bişey yapamazz haklımıyım

  85. m1chael yorumuna % 100 katılıyorum.

  86. alonso 2007 mclaren hariç takım arkadaşı olarak hiç eşit statüde yarışmamıştır. ayrıca takım arkadaşlarıda hamilton hariç hiç iddialı bir pilot olmamıştır. kubicada alonsodan aşağı bir pilot değildir. bakalım alonso sponsor desteğiyle massa üzerinde baskı kurabilip başarılı olabilecekmi?

  87. Başarısız olacağını söylemek ile düşünmek arasında fark vardır.
    Peki neye göre düşünüyoruz. Yakın geçmişe, Alonso'nun gayretleri ile bile bazı şeylerin başarılamamasına,
    takımın yapısına ve yöneticilerine, harcadıkları paralara göre konumuna, istikrarsızlıklarına, belki konumlarına göre
    lükse kaçtığı düşünülen hatalarına, böyle bir kriz yaşayarak değer kaybetmesine, 2005-06 gibi umut vadedecek birşey görülemediğine,
    gelecek ile ilgili belirsiz konuşmalarına, genç pilotlar ile yaşadıklarına göre düşünüyor olabiliriz.

  88. renault un 2010 da başarısız olacağını söyleyen arkadaşlarım bunu neye dayanarak söylüyorlarsaa söylesinler bizde umutlanmayalım

  89. Ben de gelecek sene için Renault'dan umutlu değilim, Kubica'yı da çok severim ama başka seçeneği yok. Kariyeri için en fazla umut vadeden takım Renault. Redbull pilotlarını belirlemişken, BMW ayrılıyorken, Toyota'nın geleceği belirsizken nereye gidebilirdi ki bu adam. Williams mı Renault'dan daha önde bir seçenek değil.

  90. Fernando Alonso  Diaz avatarı
    Fernando Alonso Diaz

    Takımımıza fatdalı olacağına inanıyorum… 2. pilot Di Grassi olabilir ama ben Piquet 1.5 sene o takımda kaldıysa grosjean'ın da bunu hak ettiğine inanıyorum çünkü onun yeteneklerini herkes biliyor…

  91. 1995-1997 Polish Karting Championship
    1998 International Italian Karting Championship, 1°
    1998 European Karting Championship, 2°
    1999 International Italian Karting Championship, 1°
    1999 German Karting Championship, 1°
    1999 European Karting Championship, 5°
    2000 World Karting Championship, 4°
    2000 European Karting Championship, 4°
    2001 Italian Formula Renault, 12°
    2001 Formula Renault Eurocup, 14°
    2002 Italian Formula Renault, 2° (4 Galibiyet)
    2002 Formula Renault Eurocup, 7°
    2002 Brazilian Formula Renault (1 Galibiyet)
    2003 Formula 3 Euroseries, 12° (1 Galibiyet)
    2003 British Formula 3
    2003 Sardinia F3 Masters Winner
    2004 Formula 3 Euroseries, 7°
    2005 World Series by Renault, 1° (4 Galibiyet)
    F1 Kariyeri [değiştir]2006 BMW Sauber Test Pilotu
    2006 BMW Sauber, 16°, 6 puan (6 yarışa katıldı)
    2007 BMW Sauber, 6°, 39 puan
    2008 BMW Sauber, 4°, 75 puan
    2009 BMW Sauber, 20°, 9 puan

  92. hayırlı uğurlu olsun takımım için hoşgeldin kubica kimse ne oluğ biteceğini bilemezz brown gp nin kim derdiki 2009 da rüzgarlar estireceğini ben umutluyum inş bukez başaracaz isterse gridin sonunda olsun sonuna kadar renault f1

  93. hayırlı olsun reno ve kubica'ya umarım başarılı sezonlar geçirirler…

  94. Güzel bi haber. 2. pilot olarak da timo glock veya adrian sutil olursa tam süper olacak 🙂

  95. bence sponsor ve momentum kaybına ugramıs renault kubica gibi gelecek vadeden bir surucu icin iyi olmadı, toyota daha iyi bir secenekti

  96. renault'nun gleecek sene neler yapacağını ben de merak ediyorum ama görmeden bir şey demek güç, tüm takımlar için geçerli bu.

    ama şöyle bir söylem vardır hayatta "dış görünüşe aldanm" diye 🙂 bana kalırsa renault'nun bu seneki görüntüsü kazanacak bir araç havasına sahip değildi ve şu ana kadar beklendiği gibi oldu. bu işin şakası tabiki ama gerçekten tipten kaybediyordu renault 🙂

  97. kadircan dursun avatarı
    kadircan dursun

    renault pilot piyasasındaki bosta olan en önemli iki isimden birini aldı tabi diğeri raikkonen kubica için güzel bir sonuc gibi ama 2010 da Renaultun performansı yeterli olmayabilir bnm görüşüm bu şekilde

  98. acikcası renoyu ön sıralar icin yeterli bulmuyorum .bence kubica kaybetti ,reno kazandı .

  99. Tarafların taraftarlarına gönülden hayırlı olsun diyorum.
    Çok hızlısınız bu arada. Daha f1 com a düşmemiş renaultf1 com ile beraber yayınlamışsınız hemen.
    Lider sürücü yanlış anlaşılmaz umarım diğer pilotun açıklaması için epey bekliyeceğiz sanırım.

  100. yapboz'un 2. parçası da yerleşti ancak daha bir çok önemli parça var yerine konulacak 🙂 bu hafta daha bir şey çıkmaz gibime geliyor ama.

    Renault ve Kubica'ya hayırlı olsun.

  101. hayırlı olsun.her iki tarafta memnun gözüküyor.ayrıca alonsonun takım yönetmekte ne kadar becerikli olduğuda meydana çıkmış oldu.nedenmi.adam ferrariye gitti oradan bile takıma tavsiyelerde bulunuyor takımda buna uyuyor….))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir