BMW, Çalışmaları İçin Kubica'ya Teşekkür Ediyor

yazar:

kategori:

Kubica’nın takım değişimi son haftalarda zaten bekleniyordu ve Renault, adaylar arasında en öne çıkan takımdı.

BMW takım patronu Mario Theissen, Kubica’nın kendilerine yaptığı katkının her zaman kıymetli olacağını söyledi. Polonyalı pilot BMW için 2008’de ilk F1 sıralama ve yarış birinciliklerini getirmiş ayrıca pilotlar şampiyonluğu için son yarışlara kadar mücadelenin içinde olmuştu.

Theissen: “Robert, bizim için önemli bir roldeydi ve kesinlikle biz de onun için öyle”

“Bize 2006’da herhangi bir Formula 1 tecrübesi olmadan test pilotu göreviyle katılmıştı. Sonra o sezon takımımızın pilotlarından biri olarak terfi ettirdik”

“Asla bizi hayal kırıklığına uğratmadı ve 2008’de Bahreyn’deki sıralama birinciliğimiz, aynı sene Kanada’daki yarış galibiyetimizle takımımız adına kilometre taşları ekledi. Onun güçlü ve istikrarlı performanslarına minnettarız ve geleceği için ona en iyi dileklerimizi sunuyoruz”

Kubica, 2006 sezonun ortasında Jaques Villeneuve’nin yerine yarış koltuğuna geçmiş ve daha üçüncü yarışında Monza’da 3. olmuştu.

Geçen sene takımı ile Kubica arasında, BMW’nin gelişim eksikliği nedeniyle bazı gerginlikler olmuştu. Ama Kubica, kendisine F1’e giriş şansı verdiği için BMW’ye her zaman minnettar kalacağını söyledi.

Kubica: “BMW Sauber’, bana bir F1 koltuğu şansı verdiği için çok minnettarım.”

“Bana olan inancı, iyi sonuçlar alarak haklı çıkardığımı düşünüyorum. 2008’de Bahreyn’de ilk sıralama birinciliğini, Kanada’da da ilk galibiyeti almayı başardım. Her ikisi de benim için unutulmaz anlar olarak kalacaktır”

“2010 ise yeni bir meydan okuma. BMW Sauber F1 Takımı’nda birlşikte çalıştığım herkese gelecek için en iyi dileklerimi sunuyorum. Gelecekte Formula 1’de yollarımızın keşiseceğinde eminim”

BMW Sauber takımının geleceği, Qadbak grubunun satın almasına rağmen şu anda kesin değil. Bunun yanında elinde bulunan 2010 giriş hakkını kaybetti ve yeri, Lotus’a verildi. Umulan o ki FIA, griddeki azami araç sayısını 28’e çıkaracak ve böylelikle önümüzdeki sezon yarışma fırsatı bulacaklar.


Yorumlar

  1. serkan akgül avatarı
    serkan akgül

    Bu metni Montezemolo nun gözüne sokmak isterdim..Rezil etti koskoca Ferrari yi…İnşallah görürde bişeyler öğrenir,"Fırıldak Monte"

  2. BMW'yi bu yüzden seviyorum…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir